Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1476 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 16 marca 2013 - 14:04

Właśnie kupiłem nowego czarnego iphone 5 i jak dla mnie pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Najbardziej bałem się tych różnych odprysków o których mowa ciągle w internecie. No i niestety są dwa, ale takie malutkie kropeczki, więc nie jest tak źle. Przesiadłem się z iPhone 4 na iPhone 5 i jest zauważalna różnica w szybkości jak dla mnie. Narazie jestem zadowolony, słuchawki grają naprawdę fajnie. Rozglądam się za pokrowcem, mam dwa na oku, ale to opisałem w tym temacie ---> W czym nosic iphona ipoda touch

Lecz mam jedno pytanie. Dlaczego jak zrobię zdjęcie, później sobie oglądam, to nie wyświetla mi się na całym ekranie, tylko z czarnymi paskami na górze i na dole?

#1477 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 marca 2013 - 16:51

Biały też tak obdrapany jest, że widać odpryski jak na czarnym?

Mam białego od premiery i nadal w idealnym stanie. Na ramce nie widać żadnych odprysków ani rys.

#1478 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 marca 2013 - 19:23

Dziś zamówiłem kolejna sztukę 64 GB czarną, jutro będzie, ciekawe jak z jakością wykonania. Na marginesie dostałem fajne powiadomienie na iMessage "Apple Store - dobre wieści! Pozycje z zamówienia W41284155. zostały wysłane i będą dostarczone 20/03/2013. Więcej informacji: http://www.apple.com/s/A2w8H".

#1479 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 marca 2013 - 19:33

Lecz mam jedno pytanie. Dlaczego jak zrobię zdjęcie, później sobie oglądam, to nie wyświetla mi się na całym ekranie, tylko z czarnymi paskami na górze i na dole?

Bo aparat robi w standardowym formacie 3:2, a nie 16:9 jak ekran. W sumie trochę szkoda, że nie ma takiej opcji...

#1480 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 19 marca 2013 - 13:02

Dziś zamówiłem kolejna sztukę 64 GB czarną, jutro będzie, ciekawe jak z jakością wykonania. Na marginesie dostałem fajne powiadomienie na iMessage "Apple Store - dobre wieści! Pozycje z zamówienia W41284155. zostały wysłane i będą dostarczone 20/03/2013. Więcej informacji: http://www.apple.com/s/A2w8H".

Nie wiem czemu słuzy Twój post ? Chwalisz się czy jak bo nie rozumiem. Dla mnie kupuj sobie iPhone nawet co tydzien ale po co epatujesz tym (tym czyli nic nie wnoszącym postem) innych ?

#1481 vannityy

vannityy
  • 106 postów
  • SkądSopot, PL

Napisano 19 marca 2013 - 14:00

Nie wiem czemu słuzy Twój post ? Chwalisz się czy jak bo nie rozumiem. Dla mnie kupuj sobie iPhone nawet co tydzien ale po co epatujesz tym (tym czyli nic nie wnoszącym postem) innych ?

Jak to czemu? Przecież jego post wyraźnie utrwala wizerunek forum - jako krainy użytkowników Apple, mlekiem i miodem płynącej, gdzie panuje nadzwyczajny dobrobyt, a wszyscy użytkownicy siedzą na chmurkach ciesząc się niezliczonymi w ilości iUrządzeniami, o której zwykli śmiertelnicy mogą sobie tylko pomarzyć ;)
A tak serio, to nie czepiaj się kolegi - tylko ciesz się jego szczęściem. Poczuł potrzebę podzielenia się z Nami tą ekscetującą informacją, więc powinniśmy kierując się dobrymi obyczjami - pogratulować.
@Crisco, niech Ci dobrze służy i tym razem przyjdzie w nienagannym stanie! :)))

#1482 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 marca 2013 - 18:09

Dla mnie kupuj sobie iPhone nawet co tydzien ale po co epatujesz tym (tym czyli nic nie wnoszącym postem) innych ?

Mylisz się Kolego, pewnym novum jest komunikat po zakupie przesłany przez iMessage i to możesz traktować jako wartość dodaną.

- - - Połączono posty - - -

@Crisco, niech Ci dobrze służy i tym razem przyjdzie w nienagannym stanie! :)))

Póki co utkwił na lotnisku niemieckim z powodu pogody. Sam sprzęt jest nie dla mnie, ja już mam swoją sztukę od premiery w kraju, chociaż kwalifikuje się do wymiany z racji źle działającego powera.

#1483 Katowice64

Katowice64
  • 1 postów

Napisano 19 marca 2013 - 19:10

Witam moje pierwsze wrazenie hmmm moze zaczne inaczej poprzedni moj fonik to byl Samsung Galaxy S Plus ktorego niestety zgubiłem no i oczywiscie jego nastepca została iPhone 5 65gb mam go od 3 dni i bardzo mi sie podoba z wygladu ale co do iOS to tak sredni moze to dlatego ze to moja pierwsza przygoda z iOSem ale jak na ta chwile Android jak dla mnie owiele lepszy = ]

- - - Połączono posty - - -

aa dodam jeszcze ze bateria to porazka trzyma mi max 6-8 h = / przy normalnym uzytkowaniu masakra

#1484 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 20 marca 2013 - 09:34

No skoro tak to ja też się pochwalę. W ubiegłym tygodniu sprawiłem sobie DWA iPADy czwórki - w sumie mam w chacie 4 tego typu urządzenia. Macie pojęcie jaki CZAD ? I piszę to całkiem serio. Tylko że nie kupowałem bezposrednio u Apple wiec pewnie dlatego nie dostałem informacji na iMessage Skromności nigdy za wiele....

#1485 Alwar de la Milew

Alwar de la Milew
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 marca 2013 - 15:37

Mam pytanie do osób które miały 4S, a teraz mają 5. Jest jakaś różnica w jakości dźwięku (muzyka) w porównaniu do 4S ? Zastanawiam sie nad zakupem 5, ale jeśli jakość dźwięku jest taka sama lub gorsza to zrezygnuje. Powiem szczerze, że lepszy procesor, czy ekran(lepszy/większy) nie robi na mnie wrażenia. Podoba mi sie wygląd 5, ale nie wydam prawie 3tys na tel tylko dlatego, że fajniej wygląda od 4S.

#1486 suchy1992

suchy1992
  • 35 postów

Napisano 21 marca 2013 - 09:28

Jest jakaś różnica w jakości dźwięku (muzyka) w porównaniu do 4S ?

Jak dla mnie jest różnica jeśli chodzi o słuchanie w słuchawkach- i to spora, nie wiem tylko czy to dzięki tym nowym słuchawkom, czy po prostu iP5 jest tak zrobiony. Przyznam szczerze, że nie miałem okazji słuchać tymi nowymi słuchawkami na iP4S, ale kiedy podłączałem te słuchawki do laptopa czy iPada to i tak iP5 robił lepsze wrażenie.

#1487 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 21 marca 2013 - 09:39

To słuchawki robią swoje. Nowe Earpods podpięte pod 4/4S grają głośniej i lepiej niż w piątce. Sprawdzałem.

#1488 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 marca 2013 - 10:05

Mam pytanie do osób które miały 4S, a teraz mają 5.
Jest jakaś różnica w jakości dźwięku (muzyka) w porównaniu do 4S ?
Zastanawiam sie nad zakupem 5, ale jeśli jakość dźwięku jest taka sama lub gorsza to zrezygnuje. Powiem szczerze, że lepszy procesor, czy ekran(lepszy/większy) nie robi na mnie wrażenia. Podoba mi sie wygląd 5, ale nie wydam prawie 3tys na tel tylko dlatego, że fajniej wygląda od 4S.

iPhone 5 gra troszkę gorzej niż 4s - przede wszystkim ciszej, a dźwięk nie jest tak "soczysty".

#1489 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 21 marca 2013 - 10:56

Moje wrażenia po nabyciu 2 iPhone 5 w kolorze czarnym i białym są dobre. Jest to dobra ewolucja w porównaniu do iPhone 3GS, który służył prawie 4 lat mojemu Ojcu. Czy iPhone 2 i iPhone4, których używałem przez dłuższy czas. Telefon nie robi jednak takiego wrażenia jak iPhone 3GS 4 lata temu. Całość jest oczywiście wygodniejsza i lepiej przemyślana niż mój Samsung GS3, jest jednak kilka braków jak: - Słabsza dioda led (zapewne w 5S to poprawią) - Brak Radia - Mniej wygodny ekran do przeglądania stron internetowych. - Słabe odwzorowanie czarnego koloru - Wyraźnie mniejsze nasycenie kolorów - Wyraźnie słabsza jakość dźwięku na EarPodsach Oczywiście telefony sprawiają wrażenie bardziej delikatnych niż poprzednicy dlatego dokupiłem rodzicom 2 pokrowce firmy belkin i dobre folie na ekrany i kilka tanich, podrobionych kabelków do ładowania.

#1490 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 marca 2013 - 16:54

i kilka tanich, podrobionych kabelków do ładowania.

Niektóre z takowych niestety padają dość szybko.

#1491 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 marca 2013 - 17:57

Przyszła ta kolejna sztuka i jest wszystko ok, ale dopiero za 4 razem. Czy one są teraz produkowane na Tajwanie?

#1492 kons90

kons90
  • 41 postów

Napisano 21 marca 2013 - 18:56

Iphone'a 5 posiadam od początku lutego. Telefonem nie rzucam ani nie wbijam nim gwoździ - normalnie użytkuję bez żadnych pokrowców, bumperów, folii, itp. i nie zauważyłem do tej pory żadnych rys.

Co na plus:

+ ergonomiczny kształt - świetnie leży w dłoni
+ idealny jak dla mnie rozmiar wyświetlacza
+ świetne odwzorowanie kolorów
+ bardzo szybka przeglądarka Safari

Coś na minus:

- klawiatura - według mnie szybciej pisało mi się na standardowej klawiaturze w telefonach z Windows Phone
- aparat - bardzo mnie rozczarował...nie wiem czy są gdzieś dodatkowe jego ustawienia których nie zmieniłem ale według mnie wygląda to bardzo kiepsko, poniżej kilka fotek

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pierwsze zdjęcie - brak światła dziennego, oświetlenie z lampy pokojowej
Drugie zdjęcie - światło dzienne
Trzecie zdjęcie - noc

P.S nie wiedziałem że tak wygląda czwórka rzymska jak na tym zegarze :P

#1493 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 marca 2013 - 19:22

- aparat - bardzo mnie rozczarował...nie wiem czy są gdzieś dodatkowe jego ustawienia których nie zmieniłem ale według mnie wygląda to bardzo kiepsko, poniżej kilka fotek

Aparat jest jednym z najlepszych w telefonach. Kup aplikacje np. Camera +, zobaczysz jak wiele się zmieni w Twojej ocenie.

#1494 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 21 marca 2013 - 19:30

W zegarach ściennych przeważnie IIII się pakuje. Taka tradycja i już. A żeby nie było offtopu. Oddałem jakieś 2 tygodnie temu telefon na niezgodność towaru z umową w Orange. Przycisk Power już prawie odpłynął. W Regenesis zamienili na odnowiony. Stan igiełka. Miałem wcześniej Wrapsola naklejonego na telefon, ale teraz kiedy kilka dni poużywałem golasa, zdecydowałem, że będę po prostu bardziej o niego dbał. Dotyk szkła i aluminium jednak przeważył szalę. Chciałem gonić drania od razu jak dostanę nówkę, ale nie mogłem. Śliczny jest i bym tylko żałował.

#1495 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 marca 2013 - 19:58

Przycisk Power już prawie odpłynął. W Regenesis zamienili na odnowiony. Stan igiełka.

Długo czekałeś na wymianę? Mój power co kilka razy nie łapie i też powoli muszę oddawać.

#1496 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 21 marca 2013 - 20:04

w środę oddałem, pan w salonie Orange powiedział, że muszę do 2 tyg czekać. We wtorek telefon, że jest do odebrania. Sprawnie szybko i po bólu. Jedyne co muszę dodać to to, że jeśli ktoś chce oddawać do Orange to niech bierze umowę. Ja przy zgłaszaniu niezgodności musiałem jeździć 2 razy, bo o tym nie wiedziałem.

#1497 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 21 marca 2013 - 20:48

Aparat jest jednym z najlepszych w telefonach. Kup aplikacje np. Camera +, zobaczysz jak wiele się zmieni w Twojej ocenie.

Fakt ma więcej opcji itp, ale jakościowo nie ma różnicy do standardowej aplikacji, jeśli chodzi o jakość zdjęć. Przynajmniej ja nie zauważyłem, jak i w internecie nie ma też jakichś większych różnic.

#1498 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2013 - 22:28

Witam! Chciałem zapytać o kolor "black" kupionego w Apple Store (operatorzy mnie nie interesują) Mój "białas" znudził mi się i chciałbym przejść na czarnego ? dalej są odpryski ?

#1499 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 21 marca 2013 - 22:35

Odpryski bedziesz miał zawsze bo jest to lakierowane aluminium.

#1500 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 21 marca 2013 - 22:41

Więc zostań przy białym, który jest wolny od tych problemów ;) 5S pewnie poprawi co nie co w tej kwestii.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych