Chciałem zapytać o kolor "black" kupionego w Apple Store (operatorzy mnie nie interesują)
Spokojnie zamawiaj. Może trafisz za pierwszy razem a może za trzecim. Jestem praktycznie świeżo po zakupie, poczytaj trochę wstecz.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 22 marca 2013 - 07:10
Chciałem zapytać o kolor "black" kupionego w Apple Store (operatorzy mnie nie interesują)
Napisano 22 marca 2013 - 07:24
Niektóre z takowych niestety padają dość szybko.
Napisano 22 marca 2013 - 21:36
Moje wrażenia po nabyciu 2 iPhone 5 w kolorze czarnym i białym są dobre. Jest to dobra ewolucja w porównaniu do iPhone 3GS, który służył prawie 4 lat mojemu Ojcu. Czy iPhone 2 i iPhone4, których używałem przez dłuższy czas.
Telefon nie robi jednak takiego wrażenia jak iPhone 3GS 4 lata temu.
Całość jest oczywiście wygodniejsza i lepiej przemyślana niż mój Samsung GS3, jest jednak kilka braków jak:
- Słabsza dioda led (zapewne w 5S to poprawią)
- Brak Radia
- Mniej wygodny ekran do przeglądania stron internetowych.
- Słabe odwzorowanie czarnego koloru
- Wyraźnie mniejsze nasycenie kolorów
- Wyraźnie słabsza jakość dźwięku na EarPodsach
Oczywiście telefony sprawiają wrażenie bardziej delikatnych niż poprzednicy dlatego dokupiłem rodzicom 2 pokrowce firmy belkin i dobre folie na ekrany i kilka tanich, podrobionych kabelków do ładowania.
Napisano 23 marca 2013 - 11:28
Napisano 23 marca 2013 - 20:08
Proponuję abyś usunął sobie konto. Na forum MA, forum "tej zasranej marki, tego apple szitu" jesteś zbędny. Do kosza.
Napisano 23 marca 2013 - 20:47
Napisano 23 marca 2013 - 21:18
Napisano 23 marca 2013 - 22:25
Niestety iPhone 5 Full to porażka tej firmy :/ Jak można fabryczne Buble pakować do pudełek ? i to w takich ilościach ?
Sam 3krotnie wymieniałem iPhone 5 ...
Pierwszy (Czarny) Odpryski i źle spasowana Ramka + Bonus od Apple ,,Grzechotka''
Drugi (Czarny) Mały odprysk + Masakralnie klikający ekran :/ & Standardowo Bonus w postaci Grzechotki (tym razem o wiele głośniejszy) ... Pomyślałem do 3x sztuka i tym razem kupiłem Białego. Pooglądałem ze wszystkich stron i niby OK - Niestety radocha szybko minęła gdy dotknąłem Ekranu ( Klikanie , Trzeszczenie ) + ,,Dyrczenie'' czegoś tam w środku :/
Ja rozumiem że można być Mega zwolennikiem Apple i lubić tą firmę ( Sam bardzo lubię ) Ale należy przyznać , że to co się u Nich dzieje min: z ostatnim iPhone woła o pomstę :/
To nie jest loteria ,, a może Tym razem będzie Ok '' Płacąc tyle za produkt nie powinienem się zastanawiać w jakim stanie wyjmę Telefon z pudełka :/
Ktoś tutaj wcześniej napisał że grzechotanie w 5 to sprawka soczewki Aparatu czy jakoś tak , i każdy model od 4 w górę miał tą przypadłość... Nie jest to do końca prawda ! miałem iP 4 i absolutnie nie było o czymś takim mowy , 4s tak samo cisza. Nawet w iP 5 znajomego abym nie wiem jak telepał ...Jest nadal cisza (ale za to wyjął z pudełka z 3ma paskudnymi odpryskami na ramce) Ehhh :/
Napisano 24 marca 2013 - 03:22
Nie przesadzaj. Gość ma sporo racji. Niestety, ale Apple schodzi na psy i jeśli nie będzie powiewu świeżości to niestety, ale Apple straci wielu zdroworozsądkowo myślących Klientów. Sorry, ale te ciągle zachwyty nad iOS na forum zaczynają być śmieszne. Faktycznie system chodzi cool, ale jest trochę jak iron maiden... Ani nie są już iron a tym bardziej maiden(s)
Napisano 24 marca 2013 - 07:58
Wyraźnie mniejsze nasycenie kolorów ???? nie kolego, to przesycenie (przekłamanie) kolorów w SGS III
Napisano 24 marca 2013 - 09:06
Jak chcesz powiewu świeżości to wywietrz sobie najpierw mieszkanie. Jak to nie pomoże ty wyjdź się przewietrzyć.
A jak i to nie pomoże - to zmień system na Androida oraz skasuj konto na MA... przynajmniej przestaniesz narzekać...
Prawda, że to proste? No to do roboty!
PS.
"Apple schodzi na psy" - dobre! - takiej bzdury to dawno nie słyszałem
Napisano 24 marca 2013 - 10:48
Napisano 24 marca 2013 - 12:10
@I.gajewski
Umknął Ci się jeden szczegół.
Jeżeli korzystasz z ios-a to akceptujesz regulamin dyktatora zwanego dalej Apple.
Jeżeli kupujesz jego sprzęt tego dyktatora zwanego Apple to też zgadzasz się na jego warunki. Wywód że "płacę ciężkie pieniądze , mam go dużo i wymagam jest wypowiedzią nie logiczną.
Fakt, internet pozwala obecnie stroić fochy i narzekać na wszystko i wszystkich.
Nie martw się o kondycje dyktatora zwanego Apple.
Mam dla Ciebie radę.
Złóż cv do Apple i jeżeli Cię przyjmą to masz pole do popisu w najlepsze lub pozostaje Ci melisa i zaakceptować świat w którym warunki stawia dyktator zwany Apple. Oczywiście jak stosujesz jego produkty.
Proszę nie mylić mojego wywodu z jakością gdyż to oddzielny temat.
Kolejnym rozwiązaniem jest zmiana na innego dyktatora o którym już wspomniałeś wyżej zwanego dalej Nokia.
Napisano 24 marca 2013 - 14:44
forum jest od wyrażania poglądów a tutaj coraz więcej fanboy'i, którzy wychodzą z takiego założenia - krytykujesz Apple = spieprzaj dziadu.
Napisano 24 marca 2013 - 15:05
Naucz się krytyki konstruktywnej a nie próżnego pisania, że np dana firma schodzi na psy...
Naucz się podawać rzeczowe argumenty popierające twoją tezę a nie owijania w bawełnę...
Zanim napiszesz - pomyśl - bo opinia, że papier i forum wszystko przyjmie jest złudna...
Napisano 24 marca 2013 - 15:15
A czy jak wyjmujesz iPhone 5 z pudełka to martwisz się,
żeby nie miał oprysków,
żeby wifi działało,
żeby nie gubił zasięgu,
żeby nie było grzechotki,
żeby ekran nie klikał,
żeby ramka była dobrze spasowana
nie jest jednoznaczne ze stwierdzeniem, że firma schodzi na psy??
Napisano 24 marca 2013 - 15:22
Matko! I to wszystko w iPhonie 5 ???? Poważnie?
To ja tego do tej pory nie zauważyłem? Jak mogłem być taki nierozsądny?
Cholera jasna - wyjmowałem iPhone 5 z pudełka na luzie nie martwiąc się tym wszystkim.
Szok! Po prostu szok!
Napisano 24 marca 2013 - 15:51
Ja miałem 2 iPhone 5 i oba coś miały złego. Widziałem u znajomych też 3 inne iPhone 5 i zawsze coś się działo czego nie powinno być.
To poczytaj trochę forum to się dowiesz o tych wszystkich rzeczach. A to że Ty akurat miałeś szczęście albo po prostu nie zależy Ci na tym czy będziesz miał jakieś tam skazy czy coś to nie znaczy, że wszyscy muszą być zadowoleni z tego cacuszka.
Napisano 24 marca 2013 - 16:07
Matko! I to wszystko w iPhonie 5 ???? Poważnie?
To ja tego do tej pory nie zauważyłem? Jak mogłem być taki nierozsądny?
Cholera jasna - wyjmowałem iPhone 5 z pudełka na luzie nie martwiąc się tym wszystkim.
Szok! Po prostu szok!
PS.
Dobrze, że na MA są takie perełki jak Adrian_PL czy I.gajewski.
Dzięki nim - można dowiedzieć się prawdy o Apple i jakości ich produktów!
Masz pecha.
Wielu moich znajomych którzy kupili iP5 do dzisiaj bez obaw korzystają z dobrodziejstw tego urządzenia.
Ja też miałem bliskie spotkanie z Cortlandem w sprawie wymiany iP5. Cóż wymienili mojego czarnucha z powodu że przycisk uśpienia przestał działać i fizycznie źle się z tym czułem. Sprzedałem. Kupiłem inny i sprzedałem.
Kupiłem na powrót iP5 w wersji białej.
A odnośnie czytania na forum.
Podejdź do tego trochę z innej strony. Jesteś pewien że Ci którzy tu opisywali wady iP5 mieli go w rękach?
Po za tym ile sprzedano telefonów iP5 na Polskę, masz wiedzę? Jaki jest procent tych wadliwych do tych działających prawidłowo bez wad zewnętrznych i wewnętrznych? Nie masz wiedzy o tym.
A tak jak piszesz w swojej opinii, trzeba poczytać te 152 karty postów a w nich nie jeden jest post że wszystko jest OK.
Tak więc są przypadki i wypadki ale to nie zmienia faktu że numer 5 jest obecnie numerem jeden.
Napisano 24 marca 2013 - 16:17
Mam wrażenie, że Ty iPhone 5 nie miałeś nigdy w rękach
Napisano 24 marca 2013 - 16:24
Nie dość, że stanowisz swoistą perełkę na MA to do tego jesteś wszechwiedzący
![]()
No cóż. Na głupotę nie ma lekarstwa! A to, że pewnie piszemy o różnych telefonach to już wiem.
Ja mam białego iPhone 5 64GB z Orange PL (taka sieć) a Ty pewnie "I 5 Phone..."
NOWY SMARTFON I5 PHONE 5S WIFI GWARANCJA 4CALE (3075402223) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Już teraz wszystko wiadomo. Zarówno Ty jak i Twoi niezadowoleni znajomi używacie podróbki - stąd ta czara goryczy!
Napisano 24 marca 2013 - 16:32
Po drugie nie jestem tutaj sam, bo jest kilka osób też mocno zawiedzionych tym produktem.
Napisano 24 marca 2013 - 17:04
Napisano 24 marca 2013 - 17:13
Napisano 24 marca 2013 - 17:50
Wiem, że na MA jesteś TY i Twoi kumple trolle.
Wiedz, że to Wasze trollowanie już niedługo się skończy...
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych