Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1501 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 22 marca 2013 - 07:10

Chciałem zapytać o kolor "black" kupionego w Apple Store (operatorzy mnie nie interesują)

Spokojnie zamawiaj. Może trafisz za pierwszy razem a może za trzecim. Jestem praktycznie świeżo po zakupie, poczytaj trochę wstecz.

#1502 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 22 marca 2013 - 07:24

Niektóre z takowych niestety padają dość szybko.

Jeden nie działał od początku. Kupiłem trzy szt. 2 metrowych.

#1503 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 22 marca 2013 - 21:36

Moje wrażenia po nabyciu 2 iPhone 5 w kolorze czarnym i białym są dobre. Jest to dobra ewolucja w porównaniu do iPhone 3GS, który służył prawie 4 lat mojemu Ojcu. Czy iPhone 2 i iPhone4, których używałem przez dłuższy czas.

Telefon nie robi jednak takiego wrażenia jak iPhone 3GS 4 lata temu.

Całość jest oczywiście wygodniejsza i lepiej przemyślana niż mój Samsung GS3, jest jednak kilka braków jak:
- Słabsza dioda led (zapewne w 5S to poprawią)
- Brak Radia
- Mniej wygodny ekran do przeglądania stron internetowych.
- Słabe odwzorowanie czarnego koloru
- Wyraźnie mniejsze nasycenie kolorów
- Wyraźnie słabsza jakość dźwięku na EarPodsach

Oczywiście telefony sprawiają wrażenie bardziej delikatnych niż poprzednicy dlatego dokupiłem rodzicom 2 pokrowce firmy belkin i dobre folie na ekrany i kilka tanich, podrobionych kabelków do ładowania.

Wyraźnie mniejsze nasycenie kolorów ???? nie kolego, to przesycenie (przekłamanie) kolorów w SGS III

#1504 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 23 marca 2013 - 11:28

U mnie mija tydzień z nowym telefonem i zakupiłem do niego plecy SGP Ultra Thin Air. Do tej pory brak jakichkolwiek odprysków, wszystko chodzi elegancko i jest zauważalnie szybki :D Jak wezmę iPhone 4 do ręki to mam wrażenie, że to takie małe g*wienko :D Jestem zadowolony z zakupu.

#1505 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 23 marca 2013 - 20:08

Proponuję abyś usunął sobie konto. Na forum MA, forum "tej zasranej marki, tego apple szitu" jesteś zbędny. Do kosza.

Nie przesadzaj. Gość ma sporo racji. Niestety, ale Apple schodzi na psy i jeśli nie będzie powiewu świeżości to niestety, ale Apple straci wielu zdroworozsądkowo myślących Klientów. Sorry, ale te ciągle zachwyty nad iOS na forum zaczynają być śmieszne. Faktycznie system chodzi cool, ale jest trochę jak iron maiden... Ani nie są już iron a tym bardziej maiden(s)

#1506 tommy-s

tommy-s
  • 24 postów
  • SkądKrzeszów

Napisano 23 marca 2013 - 20:47

Niestety iPhone 5 Full to porażka tej firmy :/ Jak można fabryczne Buble pakować do pudełek ? i to w takich ilościach ? Sam 3krotnie wymieniałem iPhone 5 ... Pierwszy (Czarny) Odpryski i źle spasowana Ramka + Bonus od Apple ,,Grzechotka'' Drugi (Czarny) Mały odprysk + Masakralnie klikający ekran :/ & Standardowo Bonus w postaci Grzechotki (tym razem o wiele głośniejszy) ... Pomyślałem do 3x sztuka i tym razem kupiłem Białego. Pooglądałem ze wszystkich stron i niby OK - Niestety radocha szybko minęła gdy dotknąłem Ekranu ( Klikanie , Trzeszczenie ) + ,,Dyrczenie'' czegoś tam w środku :/ Ja rozumiem że można być Mega zwolennikiem Apple i lubić tą firmę ( Sam bardzo lubię ) Ale należy przyznać , że to co się u Nich dzieje min: z ostatnim iPhone woła o pomstę :/ To nie jest loteria ,, a może Tym razem będzie Ok '' Płacąc tyle za produkt nie powinienem się zastanawiać w jakim stanie wyjmę Telefon z pudełka :/ Ktoś tutaj wcześniej napisał że grzechotanie w 5 to sprawka soczewki Aparatu czy jakoś tak , i każdy model od 4 w górę miał tą przypadłość... Nie jest to do końca prawda ! miałem iP 4 i absolutnie nie było o czymś takim mowy , 4s tak samo cisza. Nawet w iP 5 znajomego abym nie wiem jak telepał ...Jest nadal cisza (ale za to wyjął z pudełka z 3ma paskudnymi odpryskami na ramce) Ehhh :/

#1507 Roman660

Roman660
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 23 marca 2013 - 21:18

Moja stara 4, nowa 5, 4 mojego taty, 4s koleżanki...wszystkie mają i miały grzechotkę. Mnie osobiście wg to nie przeszkadza.

#1508 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 23 marca 2013 - 22:25

Niestety iPhone 5 Full to porażka tej firmy :/ Jak można fabryczne Buble pakować do pudełek ? i to w takich ilościach ?
Sam 3krotnie wymieniałem iPhone 5 ...
Pierwszy (Czarny) Odpryski i źle spasowana Ramka + Bonus od Apple ,,Grzechotka''
Drugi (Czarny) Mały odprysk + Masakralnie klikający ekran :/ & Standardowo Bonus w postaci Grzechotki (tym razem o wiele głośniejszy) ... Pomyślałem do 3x sztuka i tym razem kupiłem Białego. Pooglądałem ze wszystkich stron i niby OK - Niestety radocha szybko minęła gdy dotknąłem Ekranu ( Klikanie , Trzeszczenie ) + ,,Dyrczenie'' czegoś tam w środku :/
Ja rozumiem że można być Mega zwolennikiem Apple i lubić tą firmę ( Sam bardzo lubię ) Ale należy przyznać , że to co się u Nich dzieje min: z ostatnim iPhone woła o pomstę :/
To nie jest loteria ,, a może Tym razem będzie Ok '' Płacąc tyle za produkt nie powinienem się zastanawiać w jakim stanie wyjmę Telefon z pudełka :/

Ktoś tutaj wcześniej napisał że grzechotanie w 5 to sprawka soczewki Aparatu czy jakoś tak , i każdy model od 4 w górę miał tą przypadłość... Nie jest to do końca prawda ! miałem iP 4 i absolutnie nie było o czymś takim mowy , 4s tak samo cisza. Nawet w iP 5 znajomego abym nie wiem jak telepał ...Jest nadal cisza (ale za to wyjął z pudełka z 3ma paskudnymi odpryskami na ramce) Ehhh :/

No właśnie jak można wyjmować z pudełka i się martwić czy będzie wszystko ok czy nie, zamiast się cieszyć z urządzenia, które kosztuję dużo kasy. To jak kupisz Samsunga Galaxy Ace za 500zł to przynajmniej wiesz, że obudowa plastikowa może trochę klikać ale nie będziesz miał grzechotki odprysków albo ekran będzie źle spasowany ehhh :/ Z tą grzechotką jest tak, że soczewka od aparatu latała w iPhone 4i4s, ale w iPhonie 5 to bardziej latają luźne przyciski niż soczewka w większości przpadków. Mam znajomych którzy mają Htc, Samsungi i inne marki i jakoś im nie lata żadna soczewka ani inne gadżety w telefonie. Jak ktoś chce kupić grzechotkę dziecku i jest na tyle bogaty to polecam kupić iPhone 5 najlepiej białego na dzień, a czarnego na noc(bo w nocy nie będzie widać odprysków hehe). Trzeba być mega szczęściarzem, żeby trafić na dobrą wersję 5. Ja miałem styczność z około 5 sztukami i wszystkie jak nie grzechotka to odpryski, a jak nie odpryski to ekran klika. Można powiedzieć zawsze coś.

#1509 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 24 marca 2013 - 03:22

Nie przesadzaj. Gość ma sporo racji. Niestety, ale Apple schodzi na psy i jeśli nie będzie powiewu świeżości to niestety, ale Apple straci wielu zdroworozsądkowo myślących Klientów. Sorry, ale te ciągle zachwyty nad iOS na forum zaczynają być śmieszne. Faktycznie system chodzi cool, ale jest trochę jak iron maiden... Ani nie są już iron a tym bardziej maiden(s)

Jak chcesz powiewu świeżości to wywietrz sobie najpierw mieszkanie. Jak to nie pomoże ty wyjdź się przewietrzyć.
A jak i to nie pomoże - to zmień system na Androida oraz skasuj konto na MA... przynajmniej przestaniesz narzekać...

Prawda, że to proste? No to do roboty!

PS.

"Apple schodzi na psy" - dobre! - takiej bzdury to dawno nie słyszałem :)

#1510 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 24 marca 2013 - 07:58

Wyraźnie mniejsze nasycenie kolorów ???? nie kolego, to przesycenie (przekłamanie) kolorów w SGS III

Nie mówię że nie.
Odwzorowanie czerni nie jest najlepsze, a nasycenie kolorów zobaczysz że poprawią w następnej wersji.

#1511 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 24 marca 2013 - 09:06

Jak chcesz powiewu świeżości to wywietrz sobie najpierw mieszkanie. Jak to nie pomoże ty wyjdź się przewietrzyć.
A jak i to nie pomoże - to zmień system na Androida oraz skasuj konto na MA... przynajmniej przestaniesz narzekać...

Prawda, że to proste? No to do roboty!

PS.

"Apple schodzi na psy" - dobre! - takiej bzdury to dawno nie słyszałem :)

Nie, nie skasuje konta na MA bo mam prawo się wypowiadać gdzie chcę. Ar3kb tez o tym pisał... płacę ciężkie pieniądze za ich sprzęt, którego mam nie mało i wymagam. Co do Androida to pewnie przetestuję SGS4, ale i tak pewnie pozostanę przy iOS, dlaczego? Bo to mniejsze zło... Czy jednak jest to 'the most advanced mobile system'? Zdecydowanie nie! Jest przestarzały i ograniczający pracę. Wystarczy spróbować stworzyć w pełni kompatybilny plik w Pages z Word a potem go wysłać mailem. To nie jest intuicyjne Klikanie. Jeśli od telefonu ktoś potrzebuje dzwonienie to będzie się zachwycał, ale chyba tylko logiem Apple na obudowie i designem słuchawki, natomiast równie dobrze mógłby korzystać z jakiejś Nokii E52. iPhone poza podstawami nie jest wcale smart. To Android wkracza na pole, które za parę lat zacznie przynosić plony - prawdziwa wielozadaniowość, gdzie możesz korzystać na raz z kilku appek (min. 2). Niestety iPad nie jest w stanie zastąpić komputera. Tablet na Androidzie już powoli tak. Jeśli Apple nic nie wymyśli ciekawego to po prostu udział w rynku spadnie im do 10-15%, fajnie będą odcinali kupony bo znajdą się zawsze zachwyceni tą marką, ale przestaną się liczyć jako producent smartfonów a zaczną, jako producent błyskotek i tyle.... Do sprawdzania czasu to wolę błyskotkę w formie Omegi na ręku a nie iPhone'a w kieszeni a od smartfona wymagam, aby był smart i pełnił funkcje urządzenia typu desktop replacement.

#1512 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 marca 2013 - 10:48

@I.gajewski Umknął Ci się jeden szczegół. Jeżeli korzystasz z ios-a to akceptujesz regulamin dyktatora zwanego dalej Apple. Jeżeli kupujesz jego sprzęt tego dyktatora zwanego Apple to też zgadzasz się na jego warunki. Wywód że "płacę ciężkie pieniądze , mam go dużo i wymagam jest wypowiedzią nie logiczną. Fakt, internet pozwala obecnie stroić fochy i narzekać na wszystko i wszystkich. Nie martw się o kondycje dyktatora zwanego Apple. Mam dla Ciebie radę. Złóż cv do Apple i jeżeli Cię przyjmą to masz pole do popisu w najlepsze lub pozostaje Ci melisa i zaakceptować świat w którym warunki stawia dyktator zwany Apple. Oczywiście jak stosujesz jego produkty. Proszę nie mylić mojego wywodu z jakością gdyż to oddzielny temat. Kolejnym rozwiązaniem jest zmiana na innego dyktatora o którym już wspomniałeś wyżej zwanego dalej Nokia.

#1513 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 24 marca 2013 - 12:10

@I.gajewski
Umknął Ci się jeden szczegół.
Jeżeli korzystasz z ios-a to akceptujesz regulamin dyktatora zwanego dalej Apple.
Jeżeli kupujesz jego sprzęt tego dyktatora zwanego Apple to też zgadzasz się na jego warunki. Wywód że "płacę ciężkie pieniądze , mam go dużo i wymagam jest wypowiedzią nie logiczną.
Fakt, internet pozwala obecnie stroić fochy i narzekać na wszystko i wszystkich.
Nie martw się o kondycje dyktatora zwanego Apple.
Mam dla Ciebie radę.
Złóż cv do Apple i jeżeli Cię przyjmą to masz pole do popisu w najlepsze lub pozostaje Ci melisa i zaakceptować świat w którym warunki stawia dyktator zwany Apple. Oczywiście jak stosujesz jego produkty.
Proszę nie mylić mojego wywodu z jakością gdyż to oddzielny temat.
Kolejnym rozwiązaniem jest zmiana na innego dyktatora o którym już wspomniałeś wyżej zwanego dalej Nokia.

Nie mogę się z Tobą nie zgodzić. Oczywiście, że akceptuję regulamin Apple i szczerze mówiąc faktycznie ja sam godzę się na pewne niedogodności bo przecież niewolnikiem Apple nie jestem. Pozostaje tylko jedna kwestia, która mnie nurtuje forum jest od wyrażania poglądów a tutaj coraz więcej fanboy'i, którzy wychodzą z takiego założenia - krytykujesz Apple = spieprzaj dziadu. Nie tędy droga. Dajmy szanse sobie nawzajem do swobodnej wypowiedzi bez trollowania. Apple zepsuło się na przestrzeni lat według mojej oceny i jeśli nic z tym nie zrobią to pewnie wkrótce im podziękuję i pewnie poza mną zrobi to samo znaczna część Klientów. Czy Apple na tym straci? Pewnie nie w tak krótkiej perspektywie, ale pamiętajmy, że już raz byli na skraju bankructwa. Firma, która ma przychód taki jak PKB średnio-dużego kraju w Europie może być spokojna o swoją przyszłość, ale nic nie trwa wiecznie. Nokia, wspomniana przeze mnie też była przez wiele lat na topie...

Odpowiadając na Twoje pytania, które zadałeś po przeczytaniu mojej wypowiedzi bez zrozumienia - nie chcę Nokii bo jak sam napisałem moje wymagania względem smartfona są proste - ma być smart. Windows na razie jeszcze taki nie jest już w mojej ocenie. Co do zmiany pracy... Zamiana dużej korporacji na ogromną nie jest moją ambicją, ani tym bardziej przedmiotem obecnego wątku.

#1514 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 24 marca 2013 - 14:44

forum jest od wyrażania poglądów a tutaj coraz więcej fanboy'i, którzy wychodzą z takiego założenia - krytykujesz Apple = spieprzaj dziadu.

Naucz się krytyki konstruktywnej a nie próżnego pisania, że np dana firma schodzi na psy...
Naucz się podawać rzeczowe argumenty popierające twoją tezę a nie owijania w bawełnę...
Zanim napiszesz - pomyśl - bo opinia, że papier i forum wszystko przyjmie jest złudna...

#1515 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 24 marca 2013 - 15:05

Naucz się krytyki konstruktywnej a nie próżnego pisania, że np dana firma schodzi na psy...
Naucz się podawać rzeczowe argumenty popierające twoją tezę a nie owijania w bawełnę...
Zanim napiszesz - pomyśl - bo opinia, że papier i forum wszystko przyjmie jest złudna...

A czy jak wyjmujesz iPhone 5 z pudełka to martwisz się, żeby nie miał oprysków, żeby wifi działało, żeby nie gubił zasięgu, żeby nie było grzechotki, żeby ekran nie klikał, żeby ramka była dobrze spasowana, żeby ekran nie miał niebieskiej(zielonej) poświaty nie jest jednoznaczne ze stwierdzeniem, że firma schodzi na psy?? I ktoś albo coś leci w gumki. Chyba apple robi sobie z Nas użytkowników żarty, albo po prostu mają takie poczucie własnej wartości, że co nie wypuszczą to fani tej marki wszystko kupią i wszystko ujdzie im na sucho. Mnie czara goryczy się już trochę przelała, szkoda bo co jak co to iOS jako system jest bardzo poprawny.

#1516 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 24 marca 2013 - 15:15

A czy jak wyjmujesz iPhone 5 z pudełka to martwisz się,

żeby nie miał oprysków,
żeby wifi działało,
żeby nie gubił zasięgu,
żeby nie było grzechotki,
żeby ekran nie klikał,
żeby ramka była dobrze spasowana

nie jest jednoznaczne ze stwierdzeniem, że firma schodzi na psy??

Matko! I to wszystko w iPhonie 5 ???? Poważnie?

To ja tego do tej pory nie zauważyłem? Jak mogłem być taki nierozsądny?
Cholera jasna - wyjmowałem iPhone 5 z pudełka na luzie nie martwiąc się tym wszystkim.
Szok! Po prostu szok!

PS.
Dobrze, że na MA są takie perełki jak Adrian_PL czy I.gajewski.
Dzięki nim - można dowiedzieć się prawdy o Apple i jakości ich produktów!

#1517 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 24 marca 2013 - 15:22

Cholera jasna - wyjmowałem iPhone 5 z pudełka na luzie nie martwiąc się tym wszystkim.
Szok! Po prostu szok!

Ja miałem 2 iPhone 5 i oba coś miały złego. Widziałem u znajomych też 3 inne iPhone 5 i zawsze coś się działo czego nie powinno być.
To poczytaj trochę forum to się dowiesz o tych wszystkich rzeczach. A to że Ty akurat miałeś szczęście albo po prostu nie zależy Ci na tym czy będziesz miał jakieś tam skazy czy coś to nie znaczy, że wszyscy muszą być zadowoleni z tego cacuszka.

#1518 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 marca 2013 - 15:51

Ja miałem 2 iPhone 5 i oba coś miały złego. Widziałem u znajomych też 3 inne iPhone 5 i zawsze coś się działo czego nie powinno być.
To poczytaj trochę forum to się dowiesz o tych wszystkich rzeczach. A to że Ty akurat miałeś szczęście albo po prostu nie zależy Ci na tym czy będziesz miał jakieś tam skazy czy coś to nie znaczy, że wszyscy muszą być zadowoleni z tego cacuszka.

Masz pecha.
Wielu moich znajomych którzy kupili iP5 do dzisiaj bez obaw korzystają z dobrodziejstw tego urządzenia.
Ja też miałem bliskie spotkanie z Cortlandem w sprawie wymiany iP5. Cóż wymienili mojego czarnucha z powodu że przycisk uśpienia przestał działać i fizycznie źle się z tym czułem. Sprzedałem. Kupiłem inny i sprzedałem.
Kupiłem na powrót iP5 w wersji białej.

A odnośnie czytania na forum.
Podejdź do tego trochę z innej strony. Jesteś pewien że Ci którzy tu opisywali wady iP5 mieli go w rękach?
Po za tym ile sprzedano telefonów iP5 na Polskę, masz wiedzę? Jaki jest procent tych wadliwych do tych działających prawidłowo bez wad zewnętrznych i wewnętrznych? Nie masz wiedzy o tym.
A tak jak piszesz w swojej opinii, trzeba poczytać te 152 karty postów a w nich nie jeden jest post że wszystko jest OK.

Tak więc są przypadki i wypadki ale to nie zmienia faktu że numer 5 jest obecnie numerem jeden.

#1519 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 24 marca 2013 - 16:07

Szok! Po prostu szok!

PS.
Dobrze, że na MA są takie perełki jak Adrian_PL czy I.gajewski.
Dzięki nim - można dowiedzieć się prawdy o Apple i jakości ich produktów!

Mam wrażenie, że Ty iPhone 5 nie miałeś nigdy w rękach :) Czytałem Twoje poprzednie posty i piszesz, że nosisz bez żadnego zabezpieczenie swojego iPhona z kluczami i monetami i jego stan jest idealny. "To tak jakbyś chciał zjeść ciastko i mieć ciastko" Nie wiem czy zrozumiesz przysłowie więc napiszę Ci, że chodzi o to że to jest niemożliwe.

- - - Połączono posty - - -

Masz pecha.
Wielu moich znajomych którzy kupili iP5 do dzisiaj bez obaw korzystają z dobrodziejstw tego urządzenia.
Ja też miałem bliskie spotkanie z Cortlandem w sprawie wymiany iP5. Cóż wymienili mojego czarnucha z powodu że przycisk uśpienia przestał działać i fizycznie źle się z tym czułem. Sprzedałem. Kupiłem inny i sprzedałem.
Kupiłem na powrót iP5 w wersji białej.

A odnośnie czytania na forum.
Podejdź do tego trochę z innej strony. Jesteś pewien że Ci którzy tu opisywali wady iP5 mieli go w rękach?
Po za tym ile sprzedano telefonów iP5 na Polskę, masz wiedzę? Jaki jest procent tych wadliwych do tych działających prawidłowo bez wad zewnętrznych i wewnętrznych? Nie masz wiedzy o tym.
A tak jak piszesz w swojej opinii, trzeba poczytać te 152 karty postów a w nich nie jeden jest post że wszystko jest OK.

Tak więc są przypadki i wypadki ale to nie zmienia faktu że numer 5 jest obecnie numerem jeden.

Uwierz mi, że przeczytałem wszystko co możliwe i niech Ci będzie nagnę te statystyki na Twoją korzyść jest 60% pozytywnych słów o nim, 10% jest bez zdania, a 30% osób ma jakieś problemy. Czy jak na taką firmę i reklamę, że to jest najlepsze co spotkało iPhona nie jest to delikatne przegięcie, że na 10 iPhonów 5 trzy są odrazu po wyjęciu z opakowania do odrzucenia, a w pozostałych 2 sztukach np. pada guzik power/sleep po 3 miesiącach użytkowania, albo występują inne problemy. To jest normalne i do zaakecptowania tak? A w Twoim przypadku nie wiem po jakim czasie użytkowania umarł przycisk Power, wydałeś na telefon około 2500zł i dostałeś Refuba czyli jakby na to nie patrzeć używanego iPhona w nowej obudowie z innym numerem seryjnym. No to jak to ma być najlepszy telefon w historii Appla (jeden z najlepszych dostępnych na rynku) to moim zdaniem świat się pomylił.

#1520 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 24 marca 2013 - 16:17

Mam wrażenie, że Ty iPhone 5 nie miałeś nigdy w rękach :)

Nie dość, że stanowisz swoistą perełkę na MA to do tego jesteś wszechwiedzący :)
No cóż. Na głupotę nie ma lekarstwa! A to, że pewnie piszemy o różnych telefonach to już wiem.

Ja mam białego iPhone 5 64GB z Orange PL (taka sieć) a Ty pewnie "I 5 Phone..."

NOWY SMARTFON I5 PHONE 5S WIFI GWARANCJA 4CALE (3075402223) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Już teraz wszystko wiadomo. Zarówno Ty jak i Twoi niezadowoleni znajomi używacie podróbki - stąd ta czara goryczy!

#1521 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 24 marca 2013 - 16:24

Nie dość, że stanowisz swoistą perełkę na MA to do tego jesteś wszechwiedzący :)
No cóż. Na głupotę nie ma lekarstwa! A to, że pewnie piszemy o różnych telefonach to już wiem.

Ja mam białego iPhone 5 64GB z Orange PL (taka sieć) a Ty pewnie "I 5 Phone..."

NOWY SMARTFON I5 PHONE 5S WIFI GWARANCJA 4CALE (3075402223) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Już teraz wszystko wiadomo. Zarówno Ty jak i Twoi niezadowoleni znajomi używacie podróbki - stąd ta czara goryczy!

Po pierwsze ja Ci nie ubliżam, "że na głupotę nie ma lekarstwa", ale to tylko świadczy o Tobie i o Twojej miłości do Appla bez wzajemności, bo oni Cię mają w poważaniu. Po drugie nie jestem tutaj sam, bo jest kilka osób też mocno zawiedzionych tym produktem. Tym postem chciałem już zakończyć rozmowę z Tobą, bo po prostu to nie ma sensu. Znajdujesz jakieś iPhone po 150zł i mówisz mi, że ja i moi znajomi takie mają hehehe. Żyj w tym przekonaniu życzę powodzenia.

#1522 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 24 marca 2013 - 16:32

Po drugie nie jestem tutaj sam, bo jest kilka osób też mocno zawiedzionych tym produktem.

Wiem, że na MA jesteś TY i Twoi kumple trolle.

Wiedz, że to Wasze trollowanie już niedługo się skończy...

#1523 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 postów

Napisano 24 marca 2013 - 17:04

Nikt nie ma statystyk ile sprzedano iphonów 5 w Polsce, wypaczaniem rzeczywistości jest jednak pisanie, że ten telefon nie ma problemów i tylko pojedyńcze egzemplarze są walnięte. Nie jest dla mnie normalną sytuacją, kiedy kupując słuchawkę za 2500 zł zastanawiam się czy będą odpryski, czy będą inne problemy ze spasowaniem, zwyczajnie nie powinienem o tym myśleć. Oczywiście część użytkowników przecina w drugą stronę doszukując się mankamentów. Osobiście podzielam zdanie kolegów Apple nie jest innowacyjne i dodatkowo iPhone 5 jest troszkę bublem

#1524 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 24 marca 2013 - 17:13

Dzięki brokenmusic, że jesteś bo myślałem, że tylko ja i moi znajomi są inni według dvcam hehe :D

#1525 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 24 marca 2013 - 17:50

Wiem, że na MA jesteś TY i Twoi kumple trolle.

Wiedz, że to Wasze trollowanie już niedługo się skończy...

Trochę fanboystwem zalatuje.

Iphone to taki sam telefon jak produkty innych producentów tylko, że od nich droższy i uważany za bardziej prestiżowy. I jak każdej marce przydarzają się wpadki podczas produkcji.

Więc sugerowanie osobom, które nie są do końca zadowolone z zakupu ze względu na jakość wykonania, że są tylko zwyczajnymi trollami na forum jest conajmniej niedorzeczne i świadczy tylko o takiej osobie, że jest zamknięta w swoim świecie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych