iPhone 5 - Pierwsze wrażenia
Napisano 25 marca 2013 - 07:13
Napisano 25 marca 2013 - 08:42
Napisano 25 marca 2013 - 14:18
Napisano 25 marca 2013 - 18:26
Napisano 25 marca 2013 - 20:05
bez przesady... zobacz w jakich odstepach czasu wychodzily te 'emejzing' urzadzenia. iPod 2001, iPhone 2007, iPad 2010. kazdy nowy model byl bardziej lub mnie ulepszony od poprzedniej wersji. fakt, 5 nie jest skokiem w porownaniu do 4S, ale tak samo 4S nie bylo skokiem w porownaniu do 4. moze jakbys przesiadl sie ze starszego modelu na 5 to pewnie zmienilbys zdanie. myslisz ze gdyby Jobs dalej prowadzil firme to "piątka" bylaby bardziej emejzing? nie wydaje mi sie. rynek telefonow jest teraz na tyle nasycony ze kazdy kolejny model nie bedzie juz takim 'wow' jakim byl pierwszy iphone.Przeczytałem jakiś czas temu biografię Jobsa, dziś patrząc na Apple bez niego jestem bardziej niż pewny, że firma nie ma na siebie pomysłu, trochę to wkurza, gdy lekko ściszonym głosem słyszę o tym jaki jest iPhone emejzing a potem dostaję takie coś. iPhone skończył się na 4s, od 5 nie ma już indywidualności a jedynie działania, które mają być odpowiedzią na działanie konkurencji. Piję tutaj do paletek Samsunga, dla mnie większy ekran nie znaczy lepszy. Tak jak Jobsa uważam, że 3,5 cała jest idealne, odkąd nie ma autorytarnego Jobsa Apple nie trzyma ciśnienia.
Napisano 25 marca 2013 - 20:47
Napisano 27 marca 2013 - 18:32

Napisano 27 marca 2013 - 19:44
No i stało się
od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem ip 5 16gb black. Po przesiadce z 3gs jest mega przepaść w ogóle trudno to opisać.. Jak dla mnie nie ma lepszego telefonu ;p
GRATULACJE! Napisz jak wrażenia kiedy będziesz gotów:)
Napisano 28 marca 2013 - 18:35
Napisano 28 marca 2013 - 18:49
Napisano 28 marca 2013 - 18:50

Napisano 28 marca 2013 - 18:52
Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna iPhona. Na początku nastawiony byłem na 4s, po prostu jakoś tak bardziej przypadł mi do gustu. Oczywiście wcześniej miałem okazje pobawić się w Cortlandzie obiema wersjami (tj. 4s i 5). W niedzielę zapadła decyzja - kupuję iphona, 4s.... ale sprzedawca wbił mi klina starając się wszelkimi argumentami przekonać mnie do piątki. Nie zastanawiałbym się, gdyby akurat cena piątki nie była obniżona (2699). Sprzedawca poradził mi, żebym na spokojnie przemyśłał spawę w domu. Niestety, po przeczytaniu tego wątku nie bardzo mi się widzi kupno 5tki. Czy faktyczniie jest tak źle jak coponiektórzy tutaj się wypowiadają? Gdzie tu radocha i przyjemność przy chociażby samym rozpakowywaniu: będzie sprawny czy nie? Jaki "defekt mi się trafi"? Fanbojem Apple nie jestem, ani też jego przeciwnikiem. Podoba mi się sprzęt i tyle, ale nie chciałbym wydawać sporej kwoty na, powiedzmy szczerze, jakiś bubel?
Btw, Samsunga nie trafię. Urodziłem się z tym:wink:
Ja bym brał 5-tkę, nie bój się jakości, telefon jest bardzo dobry i świetnie wykonany, to że jest z aluminium i po jakimś czasie potrafi sie porysować (zaznaczam że nie porysuje się od leżenia jak niektórzy sądzą) nie jest aż tak źe, nie oznacza że to bubel, pozatym ile ludzi tyle opinii.
Napisano 28 marca 2013 - 22:50
GRATULACJE! Napisz jak wrażenia kiedy będziesz gotów:)
Gotów jestem choćby zaraz

Telefon kupiłem za 2300zł nowy, zafoliowany (firma wzięła 4 sztuki i zamiast dać pracownikom sprzedała je) i na pudełku jest napisane 2012 (edit: Production year: 2013 Production week: 8 February) więc jest jeszcze z wypustu tych ''felernych'', dlatego też na początku bałem się ,że będzie jakiś bubel tak jak kolega @Evadi i @solarpeka ale żadnych defektów na szczęście nie ma. Żadnych rys, latających wnętrzności, bad pixeli czy lightbleedingu. Jako szczęśliwy posiadacz piątki co prawda dość krótko ale szczerze polecam piątkę. Większy ekran w wykonaniu apple na prawdę robi swoje, bo w galaxy s3 to już delikatne przegięcie. Co do porównania bebechów odsyłam na stronę apple [url=http://store.apple.com/pl/browse/home/shop_iphone/family/iphone/compare]Porównaj dane techniczne modeli iPhone'a. - Apple Store (Polska)[/url]

Napisano 29 marca 2013 - 00:35
Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna iPhona. Na początku nastawiony byłem na 4s, po prostu jakoś tak bardziej przypadł mi do gustu. Oczywiście wcześniej miałem okazje pobawić się w Cortlandzie obiema wersjami (tj. 4s i 5). W niedzielę zapadła decyzja - kupuję iphona, 4s.... ale sprzedawca wbił mi klina starając się wszelkimi argumentami przekonać mnie do piątki. Nie zastanawiałbym się, gdyby akurat cena piątki nie była obniżona (2699). Sprzedawca poradził mi, żebym na spokojnie przemyśłał spawę w domu. Niestety, po przeczytaniu tego wątku nie bardzo mi się widzi kupno 5tki. Czy faktyczniie jest tak źle jak coponiektórzy tutaj się wypowiadają? Gdzie tu radocha i przyjemność przy chociażby samym rozpakowywaniu: będzie sprawny czy nie? Jaki "defekt mi się trafi"? Fanbojem Apple nie jestem, ani też jego przeciwnikiem. Podoba mi się sprzęt i tyle, ale nie chciałbym wydawać sporej kwoty na, powiedzmy szczerze, jakiś bubel?
Zawsze mozesz kupic na allegro, z odbiorem osobistym. Lub w komisach i bedziesz miał taniej...
Napisano 29 marca 2013 - 01:48
Zawsze mozesz kupic na allegro, z odbiorem osobistym. Lub w komisach i bedziesz miał taniej...
Dokładnie ja wyrwałem swoją za 2299zł nówka sztuka tak więc po co przepłacać w aos (2849zł) skoro masz to samo taniej

Napisano 29 marca 2013 - 08:34
Bierz 5 zdecydowanie. Super telefon. Ja mam swoją od premiery i do dziś jest w stanie idealnym. Zero problemów jak do tej pory.
Napisano 29 marca 2013 - 09:18
Napisano 30 marca 2013 - 15:49
kupuj 5, jak przesiadasz sie ze slabego telefonu innej marki niz apple to bedziesz zachwycony ip5.
i nie ma co sie bac ze wypakujesz telefon z wadą. takie rzeczy sie nie zdarzaja. ani mnie, ani nikomu kogo znam osobiscie nie przydarzyla sie wada iphona, ipad czy ipoda
Napisano 31 marca 2013 - 11:46

Napisano 31 marca 2013 - 12:26
Kupiłeś telefon od kogoś nie oglądając go wcześniej?Witam,
ja niestety trafiłem na egzemplarz białej piątki z widocznym obiciem na metalowej ramce. Czuć to nawet trzymając telefon w dłoni. Szkoda...
Niestety telefon kupiłem od kogoś, kto brał go "na firmę". Mam oczywiście fv z Play ale po telefonie do salonu powiedziano mi że nie ma szans na jakąkolwiek wymianę a na forum play napisano jeszcze że do ew. reklamacji potrzebuję umowę i dowód osobisty właścicielaszkoda pierwszego wrażenia, tym bardziej, że płacąc za Iphone'a miałem nadzieję, że płacę za jakość.
Napisano 31 marca 2013 - 12:32
Może kupił zafoliowany,więc jak miał sprawdzic?Kupiłeś telefon od kogoś nie oglądając go wcześniej?
Napisano 31 marca 2013 - 13:19
Może kupił zafoliowany,więc jak miał sprawdzic?
tak. kupiłem nowy telefon zafoliowany a tu zonk w pudełku
Napisano 31 marca 2013 - 13:30
Witam,
ja niestety trafiłem na egzemplarz białej piątki z widocznym obiciem na metalowej ramce. Czuć to nawet trzymając telefon w dłoni. Szkoda...
Niestety telefon kupiłem od kogoś, kto brał go "na firmę". Mam oczywiście fv z Play ale po telefonie do salonu powiedziano mi że nie ma szans na jakąkolwiek wymianę a na forum play napisano jeszcze że do ew. reklamacji potrzebuję umowę i dowód osobisty właścicielaszkoda pierwszego wrażenia, tym bardziej, że płacąc za Iphone'a miałem nadzieję, że płacę za jakość.
Widzisz większość osób na tym forum nie wierzy osobom, którę już wyjmując z pudełka miały uszkodzone telefony. Niczym się nie przejmuj ja miałem 2 iPhone 5 i oba po wyjęciu z pudełka miały jakieś drobne uszkodzenia. Oba sprzedałem. Pisałem już pare wątków temu, że jest za dużo uszkodzonych telefonów i nikt nie wierzy, bo to jest przecież niemożliwe. iPhone i uszkodzenia

Napisano 31 marca 2013 - 15:39
Napisano 31 marca 2013 - 20:04
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych