Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#1726 Cranium1984

Cranium1984
  • 2 postów

Napisano 31 marca 2020 - 19:13

Witam, 

Poszukuję programu za pomocą którego będę mógł napisać książkę, która docelowo ma być wydana jako  e-book / pdf. Książka będzie zawierać głównie tekst + zdjęcia.

Który program najlepiej sprawdzi się do tego zadania.

Dziękuję za pomoc

#1727 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 31 marca 2020 - 19:34

https://www.amazon.c...ode=18292298011

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1728 xGie

xGie
  • 5 postów
  • SkądPoole, Dorset, United Kingdom

Napisano 08 kwietnia 2020 - 13:37

Witam,
Poszukuje odpowiednika programu x mouse button który umożliwia mapowanie kliknięć myszki w danych obszarach ekranu.
Do tej poru sprawdzałem czy da rade to zrobić na steer mouse oraz jakiś programach do nagrywania i automatorze, niestety w steermouse nie moglem odnaleźć możliwości przypisania paru kliknięć pod jeden przycisk, w innych programach poprzez nagrywanie ruchu myszki jak się wciśnie cos innego na klawiaturze to proces był przerywany.

Czy ktoś z was używa cos podobnego lub ma pomysł jak można rozwiązać ten problem? 
pozdrawiam  :)

Nie kombinuj z rozmiarem i kolorem fonta. Żółte tło też nie jest mile widziane. / ftpd

#1729 szymekj

szymekj
  • 2 postów

Napisano 13 kwietnia 2020 - 19:04

WIRTUALNY SEJF

Witam.

Szukam jakiegoś programu do tworzenia wirtualnego sejfu (tworzymy wirtualny dysk o dowolnej wielkości zabezpieczony hasłem i po uruchomieniu programu pojawia się ten dysk do którego można wrzucić pliki). Do tej pory pod Windowsem korzystałem z programu Steganos Safe i szukam jakiegoś odpowiednika pod MacOS. Ten program bardzo mi odpowiadał lecz nie ma dostępnej wersji pod MacOS.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

#1730 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 13 kwietnia 2020 - 20:20

Przecież masz to wbudowane w system. Zrób sobie encrypted volume w Disk Utility i z głowy.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1731 winmaciek

winmaciek
  • 6 757 postów
Napisano 13 kwietnia 2020 - 23:21

WIRTUALNY SEJF

Witam.

Szukam jakiegoś programu do tworzenia wirtualnego sejfu (tworzymy wirtualny dysk o dowolnej wielkości zabezpieczony hasłem i po uruchomieniu programu pojawia się ten dysk do którego można wrzucić pliki). Do tej pory pod Windowsem korzystałem z programu Steganos Safe i szukam jakiegoś odpowiednika pod MacOS. Ten program bardzo mi odpowiadał lecz nie ma dostępnej wersji pod MacOS.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Jak chcesz coś wieloplatformowego, to VeraCrypt. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#1732 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 14 kwietnia 2020 - 11:22

Poszukuję aplikacji, która potrafi dokładnie to co Carbon Copy Cloner (niestety obecna wersja jest b.niestabilna), czyli klonowanie wybranych folderów z komputera na zewnętrzny dysk sieciowy z opcją 'differential' ( sprawdzanie czy na docelowym miejscu już jest dany folder/plik i jeśli tak, to pomijanie jego kopiowania). Do okresowego wykonywania klonowania mam ok. 2TB danych, stąd 'differential' jest 'must have', bo większość danych pozostaje bez zmian.

Nie biorę pod uwagę Time Machine, gdyż do sklonowanych zasobów na dysku sieciowym mam mieć dostęp także z innych systemów operacyjnych.

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#1733 iEjek

iEjek
  • 99 postów

Napisano 14 kwietnia 2020 - 12:58

Poszukuję programu za pomocą którego będę mógł napisać książkę, która docelowo ma być wydana jako  e-book / pdf. Książka będzie zawierać głównie tekst + zdjęcia.

Który program najlepiej sprawdzi się do tego zadania.

Zobacz darmowy iBooks Author

https://www.apple.co.../ibooks-author/

https://apps.apple.c...466?l=pl&mt=12

Książki można eksportować jako .epub, .pdf itd.

#1734 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 20 kwietnia 2020 - 12:29

Hej,

Poszukuje apki, która będzie pokazywała prędkości upload/download na górny pasku (tam gdzie jest godzina)

#1735 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 20 kwietnia 2020 - 15:05

@up:

iStat Menus – to i dużo więcej. Używam od wielu lat i bardzo sobie chwalę.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#1736 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 21 kwietnia 2020 - 08:13

Dzięki. Testuje apkę od wczoraj. Dobrze wygląda, spełnia moje oczekiwania. Na minus, że płatna ale cóż :)

#1737 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 22 kwietnia 2020 - 02:16

Hej,

Poszukuje apki, która będzie pokazywała prędkości upload/download na górny pasku (tam gdzie jest godzina)

Używałem iStatMenu - zbyt duży kombajn jak na tak małą potrzebę. Przerzuciłem się na Bandwidth+ i jestem happy.

Poszukuję aplikacji, która potrafi dokładnie to co Carbon Copy Cloner (niestety obecna wersja jest b.niestabilna), czyli klonowanie wybranych folderów z komputera na zewnętrzny dysk sieciowy z opcją 'differential' ( sprawdzanie czy na docelowym miejscu już jest dany folder/plik i jeśli tak, to pomijanie jego kopiowania). Do okresowego wykonywania klonowania mam ok. 2TB danych, stąd 'differential' jest 'must have', bo większość danych pozostaje bez zmian.

Nie biorę pod uwagę Time Machine, gdyż do sklonowanych zasobów na dysku sieciowym mam mieć dostęp także z innych systemów operacyjnych.

Sam sobie odpowiem, a co .... ;))

Get Backup Pro 3

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#1738 tomtom_su

tomtom_su
  • 378 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 22 kwietnia 2020 - 09:36

Dzięki. Testuje apkę od wczoraj. Dobrze wygląda, spełnia moje oczekiwania. Na minus, że płatna ale cóż :)

MenuMeters jest za free, może nie tak rozbudowana ale akurat to czego potrzebujesz pokaże ;)

#1739 arcoss

arcoss
  • 97 postów

Napisano 22 kwietnia 2020 - 10:01

Szukam czegoś podobnego do windows'owskiego Painta - w związku z edukacją online pociechy skanuję wiele dokumentów, zeszytów, ćwiczeń itp. i czasem przed wysyłką muszę coś szybko przyciąć, obrócić itp. Może być kombajn (ale żeby te funkcje były dostępne bez zgłębiania się w menu), może być coś prostego, płatne/bezpłatne obojętnie.

 Mac Mini 2020 i7/16GB/256GB * DELL U3415W *  MacBook Air M1 16GB/512GB *  iPhone 12 Pro *  iPad Pro 11' (2020) *  iWatch 6 SteelSeries *  AirPods Pro *  Apple TV 4K *  2x HomePod Mini

#1740 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 22 kwietnia 2020 - 10:25

Preview to wszystko ma.

• arcoss lubi to

#1741 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 22 kwietnia 2020 - 11:05

Używałem iStatMenu - zbyt duży kombajn jak na tak małą potrzebę. Przerzuciłem się na Bandwidth+ i jestem happy.

MenuMeters jest za free, może nie tak rozbudowana ale akurat to czego potrzebujesz pokaże ;)

jak zobaczyłem iStat, nie chcę nic innego ;)

Przy okazji poszukuje kolejnej apki - to obsługi messengera, whatsappa, slackal Korzystam z all in one messanger ale jest dość ramo żerna.

#1742 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 22 kwietnia 2020 - 12:31

Franz albo Rambox.

Ale to po prostu odpala zakładki chrome w trybie incognito i opakowuje to w aplikację z jednolitym systemem powiadomień (co jest bardzo fajne).

Liczyłem sobie kiedyś i generalnie odpalenie Franza z X serwisami było tak samo ramożerne jak odpalenie każdego z tych serwisów w dedykowanej aplikacji zsumowane do kupy. Nie ugrasz za bardzo na oszczędzaniu pamięci, z góry uprzedzam.

• luksik lubi to

#1743 tomtom_su

tomtom_su
  • 378 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 22 kwietnia 2020 - 21:12

jak zobaczyłem iStat, nie chcę nic innego ;)

Przy okazji poszukuje kolejnej apki - to obsługi messengera, whatsappa, slackal Korzystam z all in one messanger ale jest dość ramo żerna.

Używałem iStat Menus póki był za free ;)

#1744 viper134

viper134
  • 13 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 maja 2020 - 05:43

Witam, 

Poszukuje lekkiej aplikacji do powiadomień, gdy na wybranych kanałach RSS pojawi się coś nowego.

Wcześniej działałem w ramach usługi PushPushGo i powiadomień w przeglądarce, ale funkcja ta prawdpodobnie została tam wycofana.

Czy istnieją jakieś lekkie aplikacje dające tylko powiadomienie bez konieczności instalacji całego czytnika? 

Kontakt: www.jaworowicz.link

#1745 PiotrT62

PiotrT62
  • 2 postów

Napisano 10 maja 2020 - 20:21

Witam
Poszukuję programu do konwersji płyt CD do formatu .flac.

#1746 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 10 maja 2020 - 21:23

https://sbooth.org/Max/

#1747 Mnieteq

Mnieteq
  • 42 postów

Napisano 13 maja 2020 - 12:56

Witam
Poszukuję programu do konwersji płyt CD do formatu .flac.

Easy CD-DA Converter ale to soft tylko na Windowsa. Ja używam z powodzeniem na wirtualnym Win10.

#1748 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 13 maja 2020 - 20:16

Obawiam się, że wspomniany wyżej Max, mimo zalet, jest już bardzo leciwy (ostatnia stabilna wersja sprzed 11 lat) i 32-bitowy; na Catalinie nie zadziała. Osobiście w nielicznych koniecznych wypadkach używam XLD, bo się zabawnie nazywa, jest minimalistyczny, nadal – choć rzadko – aktualizowany i działa.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#1749 Jabbar79

Jabbar79
  • 6 postów

Napisano 13 maja 2020 - 20:32

Witam,

poszukuje programu na OS X do poglądu kamer w firmie, na iPhone mam XMEye a jaki na MacBook

#1750 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 14 maja 2020 - 10:48

A to przepraszam, nie sprawdziłem. Przypomniało mi się, że w czasach, kiedy zgrywałem płyty go używałem.
Teraz zgrywam je BARDZO rzadko i wtedy używam iTunes, tylko zamiast flac robię Apple Loseless.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych