Dziękuje, a wracając do telefonów to: iPhone 3gs nie kupię bo już większość programów na niego nie jest wspieranych a co dopiero będzie za kilka lat? iPhone 4, 4S - cena i ekran oraz jeśli ja mam zamiar potrzymać telefon przy sobie 3-4 lata bo tak zawsze robię to pewnie będzie tak samo jak ze wsparciem dla 3gsa
I Android nie wiem czemu wydaje mi się przyjaźniejszym systemem niż iOS mimo iż większość ludzi mówi co innego. Według mnie również, Apple to wyznacznik lansu: "Ja mam ajfona a ty telefon z androidem, phi.". Zobaczę jak to będzie jak przyjdzie telefon 
ios to lepszy system od androida to jest pewne, bo to jeden z najwiekszym plusow iphona. gdyby iphone mial androida to chyba nikt by go nie kupywal. 3GS ciagle ma wsparcie, nadal bedzie mial 5.0 a po przesiadzce z 3gs na 4, duzej roznicy w szybkosci nie ma, plusem w iphonie 4 to ekran i aparat. JA kupilem iphona 4 w cenie sgs2, czyli 1500zl, bez sima, bez rysek. 16gb. Jako ze jestes mlody tak jak ja, mysle ze bedziesz duzo gral: na sgs2 duzo nie pograsz mimo lepszej specyfikacji. Nie dosc ze niektore gry nie wychodza a jak wychodza to po paru miechach, to wychodza na Tegre2, takze stary 3GS bedzie mial i tak wiecej gier od sgs2 ktory ma slaba karte, podobno sgs1 mial lepsza (wedlug Homera, oczywiscie uzytkownika tego forum

gdybyl sie zdecydowal na androida to raczej kupilbym xperie play jezeli chcialbym grac, bo dostaje wsparcie od sony i ma czasowe eksluziwy, a niedlugo wychodzi Vita, na ktorej tez beda robione gry tak jak na xperie dziek iandroidowi wiec gier bedzie jeszcze wiecej. No chyba ze ty nie grasz, to sgs2 to dobry wybor, napewno lepszy do internetu od iphona