Witam,
czytajac niektore posty zastanawiam sie co by bylo gdyby:
-iphone bez mozliwosci JB
-Samsung bez mozliwosci Root Custom Room itd
Nieznaczy to odrazu, iz kazdy uzytkownik ma JB, oraz kazdy Root itd.
Osobiscie obydwa telefony u mnie maja oryginalne oprogramowanie bez zadnych "dopalaczy".
Co byscie wtedy kupili?.
Osobiscie mam oba telefony z tymi platformami bez wyzej wymienionych "zmian" i powiem tak...
-Hardwarowo sa oba telefony do siebie zblizone
-Wykonanie, tutaj Samsung musi popracowac kapke...
-Ilosc aplikacji, tutaj takze brakuje jeszcze sporo w Androit Market.
Czytajac rozne fora odnosze wrazenie, iz userzy ktorzy zdecyduja sie na zakup telefonu z systemem Android
biora go tylko dlatego iz system jest otwarty i mozna czasam wgrac to czy tamto.
Pod warunkiem, iz wie sie co sie robi, poniewaz nie kazdy posiada wiedze jak wgrac inny Room, Root itd.
Pozdrawiam wszystkich z systemem iOS, oraz Android.
GAMA007
Kupi艂 bym Galaxy SII
Nigdy nie czu艂em potrzeby zmiany ROMu na inny.
Hardwarowo te telefony nie s膮 zbli偶one. Samsung jest szybszy (procesor), ma niepor贸wnywalnie lepszy aparat.
Wykonanie Samsunga nie jest takie z艂e. Wole plastik od szk艂a kt贸re p臋ka, a aluminiowa ramka si臋 bardzo rysuje. Po za tym iPhone jest jak mokre myd艂o, kt贸re bardzo 艂atwo wy艣lizguje si臋 z d艂oni.
Ilo艣膰 aplikacji w AM dla mnie jest wystarczaj膮ca. Mam wszystko co potrzebuje. A po co mi setki aplikacji do pierdzenia, dziesi膮tki do wyciskania pryszczy itp.
Dla mnie najwa偶niejsze jest to, 偶e Samsung jest ju偶 od dawna free PC, czyli nie potrzebuje pod艂膮czania do komputera, 偶eby wgra膰 cokolwiek.
Po w艂o偶eniu karty od razu mo偶na z niego korzysta膰.
Wielu moich znajomych, korzystaj膮cych z iPhona za najwi臋ksz膮 jego wad臋 uwa偶aj膮 uzale偶nienie od iTunes. Wiem, 偶e si臋 to ma kiedy艣 zmieni膰, ale po co mam czeka膰 na wolno艣膰, kiedy od dawna jest ona na wyci膮gni臋cie r臋ki i to za o wiele mniejsze pieni膮dze.