Witam,
czytajac niektore posty zastanawiam sie co by bylo gdyby:
-iphone bez mozliwosci JB
-Samsung bez mozliwosci Root Custom Room itd
Nieznaczy to odrazu, iz kazdy uzytkownik ma JB, oraz kazdy Root itd.
Osobiscie obydwa telefony u mnie maja oryginalne oprogramowanie bez zadnych "dopalaczy".
Co byscie wtedy kupili?.
Osobiscie mam oba telefony z tymi platformami bez wyzej wymienionych "zmian" i powiem tak...
-Hardwarowo sa oba telefony do siebie zblizone
-Wykonanie, tutaj Samsung musi popracowac kapke...
-Ilosc aplikacji, tutaj takze brakuje jeszcze sporo w Androit Market.
Czytajac rozne fora odnosze wrazenie, iz userzy ktorzy zdecyduja sie na zakup telefonu z systemem Android
biora go tylko dlatego iz system jest otwarty i mozna czasam wgrac to czy tamto.
Pod warunkiem, iz wie sie co sie robi, poniewaz nie kazdy posiada wiedze jak wgrac inny Room, Root itd.
Pozdrawiam wszystkich z systemem iOS, oraz Android.
GAMA007
Kupił bym Galaxy SII
Nigdy nie czułem potrzeby zmiany ROMu na inny.
Hardwarowo te telefony nie są zbliżone. Samsung jest szybszy (procesor), ma nieporównywalnie lepszy aparat.
Wykonanie Samsunga nie jest takie złe. Wole plastik od szkła które pęka, a aluminiowa ramka się bardzo rysuje. Po za tym iPhone jest jak mokre mydło, które bardzo łatwo wyślizguje się z dłoni.
Ilość aplikacji w AM dla mnie jest wystarczająca. Mam wszystko co potrzebuje. A po co mi setki aplikacji do pierdzenia, dziesiątki do wyciskania pryszczy itp.
Dla mnie najważniejsze jest to, że Samsung jest już od dawna free PC, czyli nie potrzebuje podłączania do komputera, żeby wgrać cokolwiek.
Po włożeniu karty od razu można z niego korzystać.
Wielu moich znajomych, korzystających z iPhona za największą jego wadę uważają uzależnienie od iTunes. Wiem, że się to ma kiedyś zmienić, ale po co mam czekać na wolność, kiedy od dawna jest ona na wyciągnięcie ręki i to za o wiele mniejsze pieniądze.