Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1323 odpowiedzi w tym temacie

#876 Iro

Iro
  • 6聽955 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKatowice

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 08:15

Witam,

czytajac niektore posty zastanawiam sie co by bylo gdyby:

-iphone bez mozliwosci JB
-Samsung bez mozliwosci Root Custom Room itd

Nieznaczy to odrazu, iz kazdy uzytkownik ma JB, oraz kazdy Root itd.

Osobiscie obydwa telefony u mnie maja oryginalne oprogramowanie bez zadnych "dopalaczy".

Co byscie wtedy kupili?.

Osobiscie mam oba telefony z tymi platformami bez wyzej wymienionych "zmian" i powiem tak...

-Hardwarowo sa oba telefony do siebie zblizone
-Wykonanie, tutaj Samsung musi popracowac kapke...
-Ilosc aplikacji, tutaj takze brakuje jeszcze sporo w Androit Market.

Czytajac rozne fora odnosze wrazenie, iz userzy ktorzy zdecyduja sie na zakup telefonu z systemem Android
biora go tylko dlatego iz system jest otwarty i mozna czasam wgrac to czy tamto.
Pod warunkiem, iz wie sie co sie robi, poniewaz nie kazdy posiada wiedze jak wgrac inny Room, Root itd.

Pozdrawiam wszystkich z systemem iOS, oraz Android.

GAMA007

Kupi艂 bym Galaxy SII
Nigdy nie czu艂em potrzeby zmiany ROMu na inny.
Hardwarowo te telefony nie s膮 zbli偶one. Samsung jest szybszy (procesor), ma niepor贸wnywalnie lepszy aparat.
Wykonanie Samsunga nie jest takie z艂e. Wole plastik od szk艂a kt贸re p臋ka, a aluminiowa ramka si臋 bardzo rysuje. Po za tym iPhone jest jak mokre myd艂o, kt贸re bardzo 艂atwo wy艣lizguje si臋 z d艂oni.
Ilo艣膰 aplikacji w AM dla mnie jest wystarczaj膮ca. Mam wszystko co potrzebuje. A po co mi setki aplikacji do pierdzenia, dziesi膮tki do wyciskania pryszczy itp.
Dla mnie najwa偶niejsze jest to, 偶e Samsung jest ju偶 od dawna free PC, czyli nie potrzebuje pod艂膮czania do komputera, 偶eby wgra膰 cokolwiek.
Po w艂o偶eniu karty od razu mo偶na z niego korzysta膰.
Wielu moich znajomych, korzystaj膮cych z iPhona za najwi臋ksz膮 jego wad臋 uwa偶aj膮 uzale偶nienie od iTunes. Wiem, 偶e si臋 to ma kiedy艣 zmieni膰, ale po co mam czeka膰 na wolno艣膰, kiedy od dawna jest ona na wyci膮gni臋cie r臋ki i to za o wiele mniejsze pieni膮dze.

#877 trenneman

trenneman
  • 845 post贸w

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 08:28

A po co mi setki aplikacji do pierdzenia, dziesi膮tki do wyciskania pryszczy itp.

A to w AM takich nie ma? :) Na iOS jest po prostu zdecydowanie wi臋cej dobrych aplikacji, co nie znaczy 偶e na Androida nie ma ich wcale. A aplikacje to tak naprawd臋 kluczowa sprawa. G艂upoty chrzani膮 ci co pisz膮, 偶e ilo艣膰 aplikacji jest "wystarczaj膮ca" na Androidzie - to tak jakby pisa膰 偶e na OSX jest "wystarczaj膮co" du偶o aplikacji wiedz膮c, 偶e s膮 takie kt贸re funkcjonuj膮 tylko i wy艂膮cznie pod Windows. Google chyba powoli musi zmieni膰 model funkcjonowania marketu... Tylko czy przeskocz膮 problem tak r贸偶nych specyfikacji sprz臋towych jakie istniej膮 dla Androida? Konkurencja jest fajna, ale poza raptem kilkoma zaletami ca艂y ekosystem androidowy kupy si臋 nie trzyma. Niestety.

BTW: Jak si臋 wymaga tylko kilku podstawowych aplikacji to czy jest sens wywala膰 pieni膮dze na smartfony z g贸rnej p贸艂ki?

#878 Iro

Iro
  • 6聽955 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKatowice

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 08:58

...

BTW: Jak si臋 wymaga tylko kilku podstawowych aplikacji to czy jest sens wywala膰 pieni膮dze na smartfony z g贸rnej p贸艂ki?

Tak ;)

#879 艁ukasz Ignacyk

艁ukasz Ignacyk
  • 4聽943 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 12:21

pisz膮c "otwarty" mia艂em na my艣li zmian臋 "rooma" lub zrootowania telefonu w celu wgrania np,
/co jest dla mnie niezrozumia艂e/ p艂atnej aplikacji z Android Market.

To w takim razie iPhone jest bardziej "otwarty", bo mo偶na na niego wgra膰 iOS 5, zrobi膰 Jailbreaka i jest wi臋kszy wyb贸r program贸w.
A na Androidzie 偶eby mie膰 rooma na bazie Honeycomba albo Ice Cream Sandwich to trzeba najpierw mie膰 do niego dost臋p, bo Google udost臋pnia go producentom takim jak Motorola itp.

#880 RumburMK

RumburMK
  • 613 post贸w

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 18:32

"szk艂o p臋ka, aluminiowa ramka si臋 bardzo rysuje" ?? czy na pewno piszesz o oryginalnym iphonie?? mam ju偶 drug膮 4 , obie noszone dzie艅 w dzie艅 kieszeni, w pracy le偶膮 na p贸艂ce pomi臋dzy innymi przedmiotami i niczego takiego nie zaobserwowa艂em samsung galaxy jest olbrzymem w por贸wnaniu do iphone 4, wi臋c je艣li lubisz ceg艂y w kieszeni to czemu nie, no chyba 偶e nosisz telefon w gustownej, czarnej, sk贸rzanej saszetce pod pach膮 :), ponadto wszystkie telefony z androidem kt贸re posiada艂em mia艂y jedn膮 wsp贸ln膮 wad臋, bateri臋... bateri臋 kt贸r膮 nie rzadko trzeba by艂o 艂adowa膰 dwa razy dziennie, a przy iphonie bateria trzyma mi co najmniej 2-3 razy d艂u偶ej przy wykonywaniu tych samych czynno艣ci. Juz dwu krotnie dla odmiany po iphonie 3g,3gs, 4 .... pr贸bowa艂em si臋 przesi膮艣膰 na inny telefon htc hd 2, xperia arc i szybko sie ich pozbywa艂em i wraca艂em do iphonea. W obu przypadkach bateria siada艂a w kilka godzin (du偶y wy艣wietlacz robi艂 swoje) i w obydwu przypadkach obs艂uga nie by艂a tak intuicyjna jak przy iphonie, jednak w tym momencie jakbym mia艂 zmieni膰 iphonea to wybra艂bym co艣 na windows mobile, w 偶adnym wypadku na androidzie

#881 艁ukasz Ignacyk

艁ukasz Ignacyk
  • 4聽943 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 20:17

W obu przypadkach bateria siada艂a w kilka godzin (du偶y wy艣wietlacz robi艂 swoje)

To nie przez wy艣wietlacz, tylko przez pr膮do偶erno艣膰 Androida.

#882 ibecikwood

ibecikwood
  • 163 post贸w

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 20:20

Hmmm, aluminiowa ramka chyba u Chinczyka. U mnie, wg specyfikacji stalowa ramka- ni hu,hu sie nie rysuje..

#883 Iro

Iro
  • 6聽955 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKatowice

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 21:43

Hmmm, aluminiowa ramka chyba u Chinczyka. U mnie, wg specyfikacji stalowa ramka- ni hu,hu sie nie rysuje..

Wi臋kszo艣膰 ludzi kt贸rych znam, a maj膮 iP4 maj膮 co艣 takiego. Szczeg贸lnie po zastosowaniu oryginalnego bumpera od Apple ;)
..:| applei.ph |:.. - Apple Bumper Scratches iPhone 4 Antenna Frame - applei.ph

#884 ibecikwood

ibecikwood
  • 163 post贸w

Napisano 27 wrze艣nia 2011 - 22:55

No coz- ja bampera nie uzywam...

#885 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 10:19

ja byn iphone na pewno nie kupil brak menadzera plikow

Przeciez na tym polegala rewolucyjnosc UI w iOS kiedy po raz pierwszy zostal zaprezentowany. Jest to jednoczesnie jedna z jego wiekszych zalet bo nie przypomina windowsa.

#886 slawrumia

slawrumia
  • 1聽293 post贸w
  • Sk膮dRumia

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 10:42

Przeciez na tym polegala rewolucyjnosc UI w iOS kiedy po raz pierwszy zostal zaprezentowany. Jest to jednoczesnie jedna z jego wiekszych zalet bo nie przypomina windowsa.

a gdzie w tym rewolucyjno艣膰 ? ze ktos zablokowa艂 dostep do plik贸w ? jaka tego zaleta ze nie moge przeniesc pliku z jednego katalogu (programu) do drugiego 偶eby by艂 chod藕 jeden wsp贸lny katalog dla wszystkich program贸w np. download by艂oby ok.

#887 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2聽209 post贸w
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 10:45

Iro, ja wciaz nie rozumiem po co te bumpery lub pokrowce na iPhone .. przeciez to logiczne ze gdy dostanie sie tam brud w postaci piasku lub kurzu to na 100% powstana uszkodzenia ;)

#888 slawrumia

slawrumia
  • 1聽293 post贸w
  • Sk膮dRumia

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 11:28

Iro, ja wciaz nie rozumiem po co te bumpery lub pokrowce na iPhone .. przeciez to logiczne ze gdy dostanie sie tam brud w postaci piasku lub kurzu to na 100% powstana uszkodzenia ;)

ja mam na ty艂 plastkow膮 pokrywk臋 poniewaz przy s艂abym 3g gin膮艂 mi sygna艂 jak bra艂em do r臋ki, dwa pokrywka po roku jest tak porysowana ze masakra, rozumiem ze szklo by by艂o mniej porysowane ale na pewno mia艂oby mase rys, od brudu i syfu po etui powstaj膮 kropki ale nie rysy

#889 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2聽209 post贸w
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 11:35

ja od roku na pleckach mam naklejona 'gele' ... podobnie bylo na 3G ... zero uszkodzen. zasieg 3G w mieszkaniu gubie ... ale kazdy inny telefon tez go traci w moim bunkrze ;)

#890 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 12:07

a gdzie w tym rewolucyjno艣膰 ? ze ktos zablokowa艂 dostep do plik贸w ? jaka tego zaleta ze nie moge przeniesc pliku z jednego katalogu (programu) do drugiego 偶eby by艂 chod藕 jeden wsp贸lny katalog dla wszystkich program贸w np. download by艂oby ok.

Taka w tym rewolucyjnosc, zeby nie musiec robic tego o czym wlasnie napisales. Android tez nie ma menedzera plikow, wlasciwie tylko namiastke w postaci wlasnie jednego folderu downloads. Zamiast biegac po folderach i sie w nich gubic, lepiej chyba zatopi膰 je w grubej warstwie UI i podziwia膰 pliki z perspektywy np. cover flow itd.

#891 vBB

vBB
  • 206 post贸w

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 13:17

Skopiuj臋 m贸j post z innego forum, nie ma sensu go zmienia膰 czy przerabia膰, prosz臋 o rzeczowe wypowiedzi: Ja natomiast mam takie pytania do u偶ytkownik贸w kt贸rzy mieli i/lub maj膮 iOS (g艂贸wnie iPhone 4) i Androida (g艂贸wnie topowe modele, przynajmniej 1000 z艂 i wzwy偶), tylko prosze o rzeczowe por贸wnania (nie ukrywam, 偶e chce kupi膰 albo iP4 albo iP5 po premierze je艣li cena nie zabije na pocz膮tku 2012 roku, chc臋 potestowa膰 i zobaczy膰 czy faktycznie te aplikacje s膮 tak dopracowane i r贸偶norodne na iOS, bo troszk臋 mnie wczoraj i dzisiaj pewna sytuacja zirytowa艂a w zwi膮zku z SGS2, generalnie to chodzi o Androida a nie sprz臋t na kt贸rym dzia艂a, czyli kwestia systemu): Na wst臋pie chc臋 powiedzie膰, 偶e pytania nie s膮 skierowane jako element wojenki, tylko chc臋 si臋 po prostu dowiedzie膰 konkret贸w. Zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e rzeczy typu bateria, gsm, wifi czy gps zale偶膮 od wielu r贸偶nych czynnik贸w, ale tak obiektywnie prosz臋. 1) Rzecz kt贸ra mnie najbardziej interesuje: czy iP4 mog臋 pod艂膮czy膰 do kt贸regokolwiek komputera i przesy艂ac na niego/z niego pliki, muzyke itp.? Port jest niestandardowy, ale czy jest wymagane aby na komputerze by艂 iTunes? Oczywi艣cie mowa o sytuacjach gdy telefon jest out-of-box oraz "po g艂臋bszym szperaniu" (czyli czy w og贸le jest to mo偶liwe). 2) S膮 takie aplikacje, kt贸rych na Androidzie jeszcze nie ma? Chodzi mi o aplikacje przydatne, warto艣ciowe i generalnie takie, za kt贸re mo偶na zap艂aci膰 pieni膮dze i nie wywali膰 ich w b艂oto tym samym, bo wiem, ze zar贸wno na Andka jak i iOS s膮 setki g艂upich i nieprzydatnych aplikacji, chc臋 si臋 tylko dowiedzie膰 na kt贸rym systemie jest wi臋cej tych przydatniejszych. Chodzi mi o aplikacje, bo z grami to wiadomo jak jest na iOS wzgl臋dem Androida... 3) Czy pojemno艣膰 urz膮dzenia 16GB/32GB jest dost臋pna w ca艂o艣ci dla u偶ytkownika czy tylko w cz臋艣ci, tak jak w Androidach z wbudowan膮 pami臋ci膮? Ile w rzeczywisto艣ci jest tylko dla usera z tych 16/32GB? 4) Ile potrafi wytrzyma膰 na jednym 艂adowaniu baterii taki iPhone 4 przy u偶ytkowaniu jak na innym sprz臋cie z Androidem? 5) Jako艣膰 rozm贸w na iPku 4 - lepsza czy gorsza ni偶 w topowych "Androidach"? Zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e np. mojej obecnej E71 ma艂o kt贸ry "nowszy" sprz臋t dor贸wna, ale 偶eby chocia偶 by艂o przyzwoicie. 6) Zasi臋g GSM, WiFi oraz praca GPS (Automapa zw艂aszcza), lepiej czy gorzej od innych sprz臋t贸w? Jak to w ko艅cu jest z tym "uchwytem 艣mierci", by艂o to czy nie? Poprawili? Sk膮d wiedzie膰 czy model jest poprawiony czy nie? 7) Jak wygl膮da system powiadomie艅 na iOS, czy lepszy jest organizer na Androidzie czy na Jab艂ku? 8) Jest w iP4 co艣 takiego jak host usb tylko po tym ich porcie applowskim? Z tego co mi wiadomo, to nie, ale mo偶e kto艣 co艣 wie, bo ja si臋 akurat t膮 kwesti膮 zbytnio nie interesowa艂em. Powiem dlaczego zastanawiam si臋 nad iOS i iPhonem. Ot贸偶, nie wiem jak sytuacja si臋 zmieni po wej艣ciu ICS, ale wiem tyle, 偶e patrz膮c na to co obecnie si臋 dzieje w 艣wiecie Androida lekko mnie to nie pokoi. Wychodzi Tegra 3, a na Tegra 2 jest ok. 20 gier... Gry to nie podstawa dobrego smartfona, ale w艂a艣nie tutaj mia艂a nVidia pokazac na co j膮 sta膰, a tu lipa wielka i gier jak nie by艂o tak nie ma. Wychodz膮 inne dwurdzeniowe telefony, od r贸偶nych producent贸w, Google zaleca TI OMAP, tymczasem ich flagowy model mo偶e wyj艣膰 na chipsecie Samsunga, co by艂oby dla mnie ogromnie dziwne i niezrozumia艂e, mimo, 偶e Exynos jest mega wydajny, to jednak zalecaj膮 sprz臋t od TI... Wida膰, 偶e fragmentacja ro艣nie w si艂臋. Martwi膮 mnie tylko ograniczenia iPhone贸w... Je艣li potwierdz膮 si臋 moje obawy z pyta艅 kt贸re zada艂em wy偶ej, b臋d臋 zmuszony czeka膰 na rozw贸j wydarze艅 z ICS. Najbardziej boli brak widget贸w w iOS...

#892 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 14:18

1. Pliki przesylasz przez iTunes (wersja out of the box) poprzez synchronizacj臋 muzyki/filmow/zdjec itd. Jesli dana aplikacja wspiera przesyl plikow to mozesz tez przez iTunes wysylac/odbierac pliki do/z aplikacji. Trzecia opcja juz poza iTunes to poprzez moj komputer, kiedy iPhone wyswietla sie jako aparat cyfrowy i mozesz skopiowac/przeniesc zdjecia wykonane wbudowanym aparatem na komputer. Jak zrobisz JB bedziesz mial dostep (po kablu lub wi-fi) do folderow systemowych i tam mozesz recznie wrzucac/odbierac pliki. Programy to np. WinScp 2. Jesli wiesz juz jak jest z grami to wspomne tylko, ze 1:0 dla Apple. Jezeli chodzi o programy to na androidzie nie jest najgorzej bywa tak, ze jest ich wiecej z tego wzgledu, ze Google nie ustanowilo zadnego "sita" w Markecie. Co co jakosci aplikacji, to moim osobistym zdaniem lepiej dzialaja na iOS - rowniez ze wzgledu na brak fragmentacji, ale takze sa przyjemniejsze dla oka. 3. Z 16GB jest okolo 14,5 a z 32GB okolo 29 4. Mi iPhone 4 trzymal solidne 2 dni w tym okolo 10h uzywania przy wlaczonych wszystkich mozliwych uslugach internetowych. Obecnie mam Nexus S i wychodzi mi 1,5 dnia - przy czym nie uzywam go tak czesto jak iPhone'a. 5. Nie wiem jak jest w Nokii e71, ale w iPhone jest dobrze, w Nexus S podobnie. 6. iPhone 4 byl moim jak dotychczas najlepszym telefonem jesli chodzi o zasieg zarowno gsm, wi-fi czy dokladnosc GPS i kompasu - to wszystko oczywiscie w obudowie likwiduj膮cej "chwyt smierci". Kazdy egzemplarz iPhone 4 jest identyczny, przypadlosc anteny zalezna jest od sieci z ktorej korzystamy, odleglosci od nadajnika gsm lub wersji softu ktor膮 uzywamy - Apple niejako udalo sie poprzez czeste aktualizacje basebandu nieco poprawic antene. Nie wiem jak dziala automapa - uzywalem TomTom i bylem bardzo zadowolony. 7. Obecnie system powiadomien w Android jest lepszy, jednak za okolo tydzien wychodzi iOS5 ktory bedzie posiadal niemal identyczne powiadomienia (z jednej strony dobrze bo to dobry system powiadomien, z drugiej spodziewalem sie po Apple, ze samo cos wykombinuje) 8. Port w iPhone to znany wszystkim USB 2.0 480Mbps tylko interfejs jest " 30 pin connector". Funkcje hosta posiadaj膮 chyba tylko iPad'y. Na Twoim miejscu poczekalbym na ICS (sam jestem ciekaw co wprowadzi). Jesli nic ciekawego, lec po iPhone :)

#893 Mirko791

Mirko791
  • 4聽558 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 14:45

1. Ja dodam tu tylko jedno, jest opcja zorganizowania sobie takiego zarz膮dzania plikami, 偶eby omin膮膰 ca艂kowicie iTunes i korzysta膰 z zasob贸w dowolnego komputera, transfer w dwie strony bez JB. S膮 jednak dwa warunki: obecno艣膰 wifi oraz rezygnacja z korzystania ze standadrowych aplikacji iPhone'a do obs艂ugi plik贸w, na rzecz program贸w firm trzecich. Testowa艂em takie rozwi膮zanie na iPhonie u siostry i jak narazi jest zadowolona, ani raz nie korzysta艂a z iTunes przy kopiowaniu plik贸w na swojego smartfona. Trzeba zakupi膰 program do obs艂ugi plik贸w iFiles, oraz kilka innych do obs艂ugi muzyki, video, zdj臋膰. IFiles dzia艂a wtedy jak uniwersalny manager plik贸w, kt贸re potem swobodnie otwieramy i odtwarzamy we wspomnianych aplikacjach. Je艣li interesuj膮 Ci臋 jakie艣 konkrety z tego tematu, to ch臋tnie go rozwin臋.

#894 Mercz

Mercz
  • 2聽783 post贸w
  • Sk膮dSzczecin, PL

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 14:47

AppStore wypar艂 Android market. Co z tego,偶e Samsung czy kto艣 inny b臋dzie mia艂 telefon z 4 rdzeniowym prockiem skoro soft maj膮 do kitu. Na SGS II Andek normalnie przycina. Odwzorowanie kolor贸w jest tak nienaturalne, 偶e a偶 brzydkie.

#895 slawrumia

slawrumia
  • 1聽293 post贸w
  • Sk膮dRumia

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 15:10

Taka w tym rewolucyjnosc, zeby nie musiec robic tego o czym wlasnie napisales. Android tez nie ma menedzera plikow, wlasciwie tylko namiastke w postaci wlasnie jednego folderu downloads. Zamiast biegac po folderach i sie w nich gubic, lepiej chyba zatopi膰 je w grubej warstwie UI i podziwia膰 pliki z perspektywy np. cover flow itd.

raczej nie moc , bo nie mozesz przeniesc plikow a tym bardziej katalogow miedzy programami, tez mi rewolucja
na androida jak i wm czy symbiana sa menadzery plikow tak samo dobre jak ifile albo lepsze, na androida nawet ostatnio wypiscili totalcommandera i jakos nie widze podobienstwa do windows

#896 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 15:20

Chodzi mi o to, 偶e gdyby iPhone opiera艂 sie o takie GUI nie by艂by 偶adn膮 rewolucj膮 na 2007 rok. Do tego czasu panowa艂 Windos Mobile i stylusy. Tak samo jak dzisiaj nikt ju偶 nie pracuje we wierszu polece艅, tak niedlugo nikomu sie bedzie chcialo sie b艂膮dzic po folderach. Zapocz膮tkowa艂 ten trend iOS, poprzez Android a teraz WP7/W8. Pewnie garstka fan贸w lat 90 i pierwszych windows贸w 9x i tak przetrwa :P

#897 vBB

vBB
  • 206 post贸w

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 15:38

AppStore wypar艂 Android market.
Co z tego,偶e Samsung czy kto艣 inny b臋dzie mia艂 telefon z 4 rdzeniowym prockiem skoro soft maj膮 do kitu.
Na SGS II Andek normalnie przycina.

Czy ja wiem czy wypar艂... Google pope艂nia b艂臋dy, chocia偶by najnowszy Market, kt贸ry niemi艂osiernie muli na starych urz膮dzeniach, a na nowszych jak nie muli to wolno si臋 wczytuje mimo szybkiej sieci... Stary Market by艂o o niebo lepszy i tego u偶ywam.
To nie wina Samsunga, tylko Google i ich optymalizacji Androida. Sam soft Samsung robi bardzo dobry i stabilny, a SGS2 jest o wiele szybszy ni偶 np. iPhone 4 pod wieloma wzgl臋dami i na pewno nie przycina tak jak m贸wisz... Aczkolwiek mimo, 偶e mia艂em wcze艣niej mn贸stwo high-end贸w z Androidem to dopiero SGS2 zadowala je艣li chodzi o super p艂ynno艣膰, wi臋c wiem co m贸wi臋. Mimo tego, sam Android wkurza mnie pod paroma wzgl臋dami i st膮d moje pr贸by do iOS i iP4/5.

#898 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 28 wrze艣nia 2011 - 16:57

Czy ja wiem czy wypar艂... Google pope艂nia b艂臋dy, chocia偶by najnowszy Market, kt贸ry niemi艂osiernie muli na starych urz膮dzeniach, a na nowszych jak nie muli to wolno si臋 wczytuje mimo szybkiej sieci... Stary Market by艂o o niebo lepszy i tego u偶ywam.

Mam 3.1.5 i ju偶 nie muli. Wszyscy pope艂niaj膮 b艂臋dy - iOS4 na iPhone 3G (z tym, 偶e ten jest jeszcze odwracalny).

#899 vBB

vBB
  • 206 post贸w

Napisano 01 pa藕dziernika 2011 - 11:47

Jeszcze mam jedno pytanie, jak wygl膮da sprawa z kupowanie aplikacji w AppStore w Polsce? W Google Market obecnie jest bez problemu, dodaj臋 kart臋 p艂atnicz膮 do Google Checkout i mog臋 kupowa膰 (karta to ta kt贸r膮 dostaj臋 si臋 zak艂adaj膮c konto w Inteligo), jak wygl膮da sprawa z AppStore? Dzia艂a w Polsce kupowanie? Moja karta b臋dzie obs艂ugiwana?

#900 gizmo3800

gizmo3800
  • 1聽906 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 01 pa藕dziernika 2011 - 11:58

B臋dzie obs艂ugiwana bez problemu, jest du偶y w膮tek na forum apropo kont w appstore i kart.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych