Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nike+ GPS z iPod

• Please log in to reply
587 replies to this topic

#76 Slimowski

Slimowski
  • 21 posts

Posted 12 May 2007 - 13:55

Na bateryjce z drugiej strony jest maly gyuziczek nacisnij go i przytrzymaj(najlepeij igielka) przez okolo 3 sekundy, no i bateryjka wylaczona, przed bieganiem oczywiscie nei zapomnij wlaczyc(wsytarczy tylko nacisnac)

#77 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 12 May 2007 - 15:06

Mój sensor już rok działa bez wyłączania a to chyba więcej niż 1000 h?

#78 Slimowski

Slimowski
  • 21 posts

Posted 12 May 2007 - 23:34

No to w takim razie nei wiem czy jest sens wylaczana igo, choc takei cos wyczytalem(chyab w iinstruckji), moze jak sensor lezy to sam przechodzi w stan czuwania? Ja mam czasem inny problem, nei wiem czy Ci sie zdazylo(wkoncu juz uzytkujesz sensor jedne rok), loguje sie na stronke i wyskakuje mi ze jestem nowym uzytkownikiem, i mam zero biegow, naszczescie gdy podepne ipoda to moje biegi znow sa. Czy to jest normalne? Ze one sie kasuja z pamieci puki ipoda sie nie podlaczy? Bo ne ichcial bym keidys stracic moich biegow :)

#79 gen4

gen4
  • 21 posts

Posted 12 May 2007 - 23:43

Czy ten zestaw (chip i odbiornik) będzie działał z iPodem 30 Gb?

#80 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 12 May 2007 - 23:49

było juz wczesniej!!

odp. NIE bedzie dzialal. chip dziala TYLKO z nano!!

a nie dziala z "duzymi" ipodami, a no dlatego ze tam jest dysk, a on jest wrażliwy na wstrzasy itp powstajace przy biegu.

#81 korniszon

korniszon
  • 1152 posts
  • Skądkanalizacja

Posted 12 May 2007 - 23:53

nie, nie będzie. soft iPoda tego nie obsłuży. Musi byc nano, i wiesz co, lepiej żeby to był iPod nano. Dysk twardy iPoda 30GB o to błaga

#82 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 13 May 2007 - 10:32

No to w takim razie nei wiem czy jest sens wylaczana igo, choc takei cos wyczytalem(chyab w iinstruckji), moze jak sensor lezy to sam przechodzi w stan czuwania?
Ja mam czasem inny problem, nei wiem czy Ci sie zdazylo(wkoncu juz uzytkujesz sensor jedne rok), loguje sie na stronke i wyskakuje mi ze jestem nowym uzytkownikiem, i mam zero biegow, naszczescie gdy podepne ipoda to moje biegi znow sa. Czy to jest normalne? Ze one sie kasuja z pamieci puki ipoda sie nie podlaczy? Bo ne ichcial bym keidys stracic moich biegow :)

to nie jest normalne, ja na moim profilu nike+ mam biegi bez podłączania ipoda, obojętnie na jakim komputerze się zaloguje to moje dane są, nie powinno tak być, że dane są tylko kiedy ipod jest podpięty bo jakbyś go sformatował to nie miał byś swoich danych. Może po prostu wylogowuje cie z systemu nike+ a gdy podłączasz ipoda to cie loguje na nowo?

#83 Slimowski

Slimowski
  • 21 posts

Posted 13 May 2007 - 19:25

Te wydawalo mi sie dziwne, nie chcial bym ktoregos "pieknego" dnia utracic moje biegi. Problem pojawil sie od momentu spolszczenia stronki nikeplus, jak bylo po anglieksu wszystko bylo ok! Teraz dziwna rzez ktora zauywazyle, jak loguje sie na login "slimowski" wszytsko jehst ok, ale jak loguje sie poprzez maila, to nei mam zadnych biegow :/ gdzie w jezyku polskim zglaszac awaryjnosc serwisu? :/

#84 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 May 2007 - 19:31

dziś widziałem reklamę reeboka, "Easy Run"-fajny pomysł, ale chyba splagiatowali nike+. Brakuje jeszcze żeby się z Creative spykali. :) nike+iPod i reebok+creative.

#85 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 13 May 2007 - 20:46

i Jeszcze Adidas - hipermarket mp3 :-) Aha, przepraszam, przeciez Adidas juz ma Reeboka...

#86 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 May 2007 - 23:22

MAster RZ nie Ż :roll:

#87 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 May 2007 - 07:41

O co Ci chodzi, migrena?

#88 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 May 2007 - 11:23

ctrl+f bylo zrobic - o sygnature

#89 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 May 2007 - 12:37

faktycznie. Jestem analfabeta, a mam Mozille sprawdzającą błędy.

#90 bryce8

bryce8
  • 1 posts

Posted 19 May 2007 - 19:57

Witam wszystkich :) Mam takie pytanko ,czy zestaw Niket + można podlączyć do iPoda Video wgrywająć jakiś inny soft czy jakas wtyczke ??Bo wiem ,ze oficjalnie nie działa .ale może są jakies sposoby.Będe bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam

#91 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 19 May 2007 - 20:34

Witam wszystkich :)

Mam takie pytanko ,czy zestaw Niket + można podlączyć do iPoda Video wgrywająć jakiś inny soft czy jakas wtyczke ??Bo wiem ,ze oficjalnie nie działa .ale może są jakies sposoby.Będe bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

ja osobiscie nie slylszalem o takich rozwiazaniach. ale lepiej nie ryzukuj. prawie na 100% uszkodzisz ipoda.

#92 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 May 2007 - 16:06

pewnie niedługo napaleńcy coś wymyślą. :-) Ale to bez sensu, bo biegać z iPodem Video to żadna przyjemność. Strach o dysk twardy i to że się zerwie ze smyczy czy coś to okropnego. bryce8>> Lepiej kup sobie Nano, jeżeli nie masz kasy to polecam iRiver T10.

#93 tomkoszyk

tomkoszyk
  • 65 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 20 May 2007 - 20:26

butow nie trzeba;) za to przydaje sie armband nike'a (dodatkowe 99 zl)

#94 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 May 2007 - 23:33

butow nie trzeba;) za to przydaje sie armband nike'a (dodatkowe 99 zl)

Mimo wszystko uważam że jest to zbyt droga zabawa. Ja tak sądzę, ale przecież nike+iPod nie było przeznaczone dla biednych uczniów. :) Może cena spadnie, jak ludzie ochłoną i reklamy się skończą...

#95 drink

drink
  • 10 posts

Posted 26 May 2007 - 08:31

No dobra przeczytałem cały temat i jestem prawie pewny że nie przeoczyłem ;P Piszecie że tylko z nano, a ja mam takie pytanie :) Nie ma znaczenia której generacji jest nano? Bo mi się bardziej podoba 1 i takiego bym chciał kupić tylko nie wiem czy działa z Nike+?

#96 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 26 May 2007 - 09:45

I-Pod nano Igen to jak sama nazwa wskazuje Ipod NANO więc zestaw nike+ będzie z nim działał. Ipod Nano IIgen to także I-Pod NANO więc z tym ipodem też będzie działał. Ale np Ipod Video to nie Ipod Nano więc z nim nie będzie działał.

#97 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 June 2007 - 20:07

Osobiście biegałem z iPodem+Nike i muszę przyznać że bardzo fajna zabawka. Ze względu na wysoką cenę zaopatrzenia polecałbym ten sprzęt ludziom, którzy biegają i wiedzą iż będą to robić dalej, bo głupio było by się wykosztować a potem mieć moralnego kaca z tego powodu. Zestaw był kolegi, kolega wyjechał a ja nie biegam więc niepotrzebny mi. Mimo ceny polecam każdemu kto biega. Świetną jest sprawą program do przenoszenia wyników biegowych do maszyny- daje możliwość obejrzenia przebiegu kariery amatorskiego biegacza. Naprawdę fajna sprawa, tylko ta cena...

#98 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 02 July 2007 - 15:39

Czy ktos wie gdzie w Polsce (a najlepiej w Warszawie) mozna dostac te "kieszonki" na czujnik do podczepienia do zwyklych butow? Bo te modele Nike+ do biegania wygladaja jak jakis koszmarek z lat 80tych. Jedyne te czarne jako tako, ale i tak wole moje Nike Air Zoom :)

#99 WooKy

WooKy
  • 22 posts
  • SkądPoznan

Posted 02 July 2007 - 15:54

Osobiscie biegam z tym cudem od jakiegos miesiaca i nie usmiechalo mi sie specjalnie pod to kupowac buty nike+ (lubie swoje wysluzone ale wygodne adidaski), porozgladalem sie po necie i okazalo sie ze u nas gotowca typu kieszonka raczej sie nie dostanie... Poogladalem sobie te kieszonki i okazalo sie ze to zadna filozofia - ot kawalek materialu w rulon zszyte + rzepa + 4 uchwyty na sznurwki - kazda osoba ktora kiedykolwiek przyszywala guzik do koszuli jest w stanie to sobie sprawic :P wplotlem taki twor w sznurowadla i dziala elegancko :) Jak ktos bedzie zainteresowany moge podeslac fotki jak to wyszlo.

#100 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 04 July 2007 - 17:32

Wlasnie wyskoczylem z biura i kupilem sobie ten zestawik :) Bawilem sie nim troche i jak narazie wszystko wyglada super. Chce teraz zamowic z angielskiego ebaya jakies mocowanie do tego czujnika i takie pytanko - czy ktos z was uzywa juz jakiegos i moze sie jakos wypowiedziec? Bo osobiscie widze sa rozne rodzaje - plastikowe, materialowe itp. I sam nie wiem ktory wybrac, tak zeby jak najdokladniej dzialal, a jednoczesnie byl bezpieczeny (czyt. zeby podczas biegu nie wypadl mi czujnik :) ).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users