1. Jeśli chce się biegać to zakup odpowiedniego obuwia i tak jest absolutną koniecznością, i na tym w ogóle nie ma sensu oszczędzać. Nie ma nic gorszego niż bieganie w niestosownym obuwiu. Jeśli chcemy biegać musimy tak czy inaczej kupić tak dobre buty na jakie tylko nas stać. Od biegania w kiepskich butach (ciężkich lub nieamortyzujących odpowiednio) będzie więcej szkody niż pożytku. Ostrogi piętowe, krwiaki paznokci, wrastające paznokcie, zapalenie rozcięgna, czy uszkodzenia achillesa to tylko niektóre z dolegliwości które czekają na biegaczy w niestosownym obuwiu. Ceny takich dobrych i bezpiecznych bucików to wydatek 400-700zł w zależności od marki i Modelu. Tak więc czemu by nie skorzystać z rozwiązania NIKE+ ?? Model Nike+ Air Zoom Moire są naprawdę ładne i wygodne:) a do tego leciutkie jak piórko i całkiem fajnie amortyzują. Na allegro znalazłem je już za 329zł (zamiast za 399 które chcieli za nie w sklepie) natomiast ostatnio widziałem je już za 319zł.
2. Jeśli natomiast chodzi o sensor to na stronce run4fun.pl znalazłem go za 99zł zamiast za 129 które chcą za niego w sklepie:)
3. Ceny iPoda nano nie powinniśmy wliczać w cenę zestawu, ponieważ jeśli chcemy biegać z muzyką to i tak nie będziemy tego robić z iPodem Video bo ciężki i niewygodnie

Ja kupiłem na allegro jakiegoś odrapanego używańca starej generacji i powiem że do biegania sprawuję się znakomicie:p i wisi mi to jak on wygląda bo i tak wyjmuję go z kieszeni tylko po to żeby podłączyć go do komputera i zgrać moje biegi:) (Poza tym szczerze powiedziawszy czarny Nano pierwszej generacji dużo bardziej mi się podoba od tych kolorowych dziwadeł generacji drugiej

Podliczając
buty 329
ipod 275
sensor 99
razem 703zł z czego większą część wydałem na iPoda który przyda mi się nie tylko do biegania i buty na które i tak i tak musiał bym się wykosztować

Dodam jeszcze że uważam że naprawdę było warto