Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike+ GPS z iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
587 odpowiedzi w tym temacie

#376 Benfredo

Benfredo
  • 34 postów

Napisano 11 maja 2009 - 20:05

włączając świat biegów i ustawiając przedział wiekowy, narodowość i płeć i na końcu dystans: tydzień jestem w Polsce 27 XD

#377 iYanek

iYanek
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2009 - 15:32

włączając świat biegów i ustawiając przedział wiekowy, narodowość i płeć i na końcu dystans: tydzień jestem w Polsce 27 XD

a ja nie mogę ustawić narodowości jako PL, mam tylko do wyboru kilka innych :sad:
no chyba że na szybko zmienię obywatelstwo ;)

#378 seb2k6

seb2k6
  • 53 postów

Napisano 12 maja 2009 - 16:43

Ja myślę, że każdy bardziej zaawansowany biegacz to albo ma porządny monitor pracy serca albo coś podobnego a nie się bawi w gadżety typu nike oraz ipody ;p Tak wiec Wasze miejsca w rankingu uznałbym raczej za ciekawostkę ;)

#379 Maciej

Maciej
  • 696 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 maja 2009 - 16:49

Ja myślę, że każdy bardziej zaawansowany biegacz to albo ma porządny monitor pracy serca albo coś podobnego a nie się bawi w gadżety typu nike oraz ipody ;p Tak wiec Wasze miejsca w rankingu uznałbym raczej za ciekawostkę ;)

Niekoniecznie. Może nie jestem zawodowcem, ale maraton i pare półmaratonów zaliczyłem
trenując tylko z iPodem nano i nike+. Monitor pracy serca może się przydaje ale nie jest
warunkiem koniecznym do biegania na długich dystansach.

#380 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 maja 2009 - 19:41

Bieganie jest bardzo zaraźliwe :D klik

#381 fan

fan
  • 43 postów
  • Skądten swąd?

Napisano 13 maja 2009 - 00:18

Myślę, że Nike + nie służy profesjonalistom, tylko ludziom, którzy chcą ze spokojem i bez kontuzji i przeciążeń pobiegać bez prawdziwego trenera. Nawet maraton. Nie chodzi tu przecież o to by śrubować do bólu wyniki, nie jesteśmy zawodowcami. Ale to nie znaczy, że nie lubimy pobiegać i do tego Nike+ nadaje się idealnie ;)

#382 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 13 maja 2009 - 07:27

Myślę, że Nike + nie służy profesjonalistom, tylko ludziom, którzy chcą ze spokojem i bez kontuzji i przeciążeń pobiegać bez prawdziwego trenera. Nawet maraton. Nie chodzi tu przecież o to by śrubować do bólu wyniki, nie jesteśmy zawodowcami. Ale to nie znaczy, że nie lubimy pobiegać i do tego Nike+ nadaje się idealnie ;)

Służy, nie służy, ale z niego korzystają.

Jeżeli wg Ciebie nie służy profesjonalistom to znaczy, że jest dla początkujących, a bez podstawowych wskazówek trenera na pewno będzie wiele kontuzji.

Nike+ to głównie wyzwania, a w wyzwaniach chodzi o to, żeby zająć pierwsze miejsce. Ból jest w to wpisany :wink:

Nike+ nie nadaje się wyłącznie do biegania. Dzięki niemu jesteśmy w stanie monitorować swoje postępy i porównywać je z innymi - to jest fajne.

#383 Benfredo

Benfredo
  • 34 postów

Napisano 13 maja 2009 - 14:35

bez nike + nie potrafię sie zagonić do bieganie a motywacja za 100 zł mi opowiada :P

#384 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 13 maja 2009 - 14:39

bez nike + nie potrafię sie zagonić do bieganie a motywacja za 100 zł mi opowiada :P

skąd ja to znam... :D

#385 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 13 maja 2009 - 17:29

A co to by była za motywacja dla 100 zł :lol:

#386 bucik85

bucik85
  • 4 postów

Napisano 26 maja 2009 - 19:25

Kiedyś już było o uchwycie Lacelid. Obecnie mam do sprzedaży kilka sztuk. Wszystkich chętnych zapraszam na aukcje.

[URL="http://allegro.pl/item646014202_uchwyt_lacelid_for_nike_ipod_sensor_bialy.html"]Uchwyt Lacelid for Nike+ iPod Sensor (Biały)[/URL]
[URL="http://allegro.pl/item646017154_uchwyt_lacelid_for_nike_ipod_sensor_czarny.html"]Uchwyt Lacelid for Nike+ iPod Sensor (Czarny)[/URL]

#387 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 27 maja 2009 - 06:40

No właśnie. Było kilku chętnych a ja jestem ciekaw ich wrażeń.

#388 seb2k6

seb2k6
  • 53 postów

Napisano 27 maja 2009 - 06:47

Ja mam sensor zamocowany w tym samym miejscu co te uchwyty laceid z powyższego linku tylko sensor jest pod sznurówkami a do języka przyklejony taśmą klejącą (po prostu owinąłem parę razy dookoła i się bardzo dobrze trzyma, nie przesuwa itp a sznurówki jeszcze go dociskają). Rozwiązanie praktycznie darmowe i działa bez zarzutu - polecam :)

#389 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 27 maja 2009 - 07:08

Ja też mam "kieszonkę" samoróbkę, ale jestem ciekaw jak się sprawuje Lacelid.

#390 OGX

OGX
  • 1 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 23:33

Kiedyś już było o uchwycie Lacelid. Obecnie mam do sprzedaży kilka sztuk. Wszystkich chętnych zapraszam na aukcje.

[URL="http://allegro.pl/item646014202_uchwyt_lacelid_for_nike_ipod_sensor_bialy.html"]Uchwyt Lacelid for Nike+ iPod Sensor (Biały)[/URL]
[URL="http://allegro.pl/item646017154_uchwyt_lacelid_for_nike_ipod_sensor_czarny.html"]Uchwyt Lacelid for Nike+ iPod Sensor (Czarny)[/URL]

Kupiłem taki (czarny) kilka dni temu na tej aukcji za nim jeszcze trafiłem na te forum :))

Ja mam natomiast inne pytanie do bardziej zaznajomionych z tematem. Poszukuje opaski ( ARMBAND ) z Nike lub innego producenta do której będzie pasować Nano 4G wraz z odbiornikiem Nike+.
Pełno jest opasek na polskich aukcjach ale albo są pod Nano 2G albo nie mają możliwości podpięcia odbiornika Nike+. Help !
W tym tygodniu zaczynam swoją przygodę z Nike+ ale do szczęścia brakuje mi tylko tej opaski ( w spodenkach nie mam kieszeni :)

#391 Benfredo

Benfredo
  • 34 postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 09:36

rzeczywiście nie ma tego dużo musisz poczekać na dostawę http://www.run4fun.p...band-p-508.html

edit. Mam problem z sensorem nie mam oryginalnych butów nike + bla bla bla ale mam zwykłe nike. sensor podszyłem pod język nie rusza się ALE: czasami podczas biegu nie wysyła sygnału do odbiornika i tempo mam 16 min/km wiec nie liczy mi właściwie dystansu wiec postanowiłem zmienić pozycje sensora i naszyłem go na język buta mniej więcej 10 cm od miejsca gdzie mocuje się te uchwyty Lecelid reklamowane powyżej :P ale (znów :/) tempo pokazuje 6-7min/km (wcześniej normalne miałem 4-5 min/km i przekłamuje o 1,5km na dystansie 10 km(płacze) więc przeszyłem do znów pod język mając nadzieje że będzie dobrze. napisze jutro czy już jest ok . Pytanie do was czy wy taż macie takie "zaniki sygnału" podczas biegu?? jeśli tak czy o dużo wam przekłamuje ??

#392 Daniel06

Daniel06
  • 2 postów

Napisano 04 lipca 2009 - 20:19

Witam, otóż dzisiaj kupiłem sobie ten sensorek:cool: ale jest mały problem. Itouch 2g nie wykrywa mi do wogóle przebiegłem 500m ale też go nie wykrywa. Proszę o pomoc :sad:

#393 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 00:36

lee :( a ja nie mam motywacji :(

#394 luk101

luk101
  • 276 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpnia 2009 - 14:34

nike plus - jak przenieść dane z nano na 3GS? Czy możliwe jest przeniesienie całej historii treningów z tej aplikacji z ipoda nano 4g na iphona 3gs? Po zalogowaniu na konto nike plus widzę treningi z nano i 3gs ale na urządzeniach są tylko te, które zostały na danym urządzeniu przeprowadzone. Czy jest jakiś sposób, żeby je zsynchronizować?

#395 seb2k6

seb2k6
  • 53 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 23:18

Odświeżę trochę wątek... Korzysta ktoś może z trenera nike na stronie nikeplus.com ? Może mi ktoś wyjaśni ich filozofię treningu ? :) Załóżmy, że biegam 2-3x w tyg po 3-4 km. 5km przebiegnę ale nie jest to dla mnie bułka z masłem. Chciałem potrenować z nikeplusem i przygotować się do 10km. Wybrałem trening 10km, poziom początkujący, trening ma niby trwać 12 tyg i co widzę ? Pierwsze dwa treningi 5km, drugi 10km ??? To ma być przygotowanie 12 tygodniowe do biegu na 10km ?? Chyba kogoś tu pogięło... Nie mówię już nawet o tym, że później zdarzają się biegi ponad 10km... I jaka w tym logika ? Drugie pytanie... w internecie można znaleźć różne programy treningowe gdzie trening składa się z przeplatania marszu i biegu. Czy da się jakoś wgrać do ipoda taki trening żeby głos mówił kiedy biec a kiedy iść ? :) pzdr

#396 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 17 sierpnia 2009 - 10:23

Bo nie chodzi o to, żeby w ogóle przebiec 10 km, ale żeby przebiec te 10 km w możliwie najlepszym tempie. Z tego właśnie powodu treningi są różne - jedne dłuższe, drugie krótsze, jedne szybsze, drugie wolniejsze, jedne dające wycisk inne czas na odpoczynek.

#397 Hotek

Hotek
  • 91 postów

Napisano 17 sierpnia 2009 - 10:43

To i ja się dołącze do zadawania pytan. A raczej do prośby, lub pytania. Jest gdzieś aukcja na allegro z butami do Nike + rozmiar 40/41 ? Bo kurcze nie chce mi się tyle szukać, i nie mam czasu na to, a ten sensor itd znalazłem.

#398 Krzysq

Krzysq
  • 10 postów

Napisano 17 sierpnia 2009 - 12:45

Wpisz w wyszukiwarkę allegro Nike Pegasus i będziesz miał buty Nike+

#399 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 17 sierpnia 2009 - 15:23

Odświeżę trochę wątek...

Korzysta ktoś może z trenera nike na stronie nikeplus.com ?

Może mi ktoś wyjaśni ich filozofię treningu ? :) Załóżmy, że biegam 2-3x w tyg po 3-4 km. 5km przebiegnę ale nie jest to dla mnie bułka z masłem. Chciałem potrenować z nikeplusem i przygotować się do 10km. Wybrałem trening 10km, poziom początkujący, trening ma niby trwać 12 tyg i co widzę ?

Pierwsze dwa treningi 5km, drugi 10km ??? To ma być przygotowanie 12 tygodniowe do biegu na 10km ?? Chyba kogoś tu pogięło... Nie mówię już nawet o tym, że później zdarzają się biegi ponad 10km... I jaka w tym logika ?

Drugie pytanie... w internecie można znaleźć różne programy treningowe gdzie trening składa się z przeplatania marszu i biegu. Czy da się jakoś wgrać do ipoda taki trening żeby głos mówił kiedy biec a kiedy iść ? :)

pzdr

No cóż, trening 10km, zakłada, że nie jesteś początkującym i trochę już biegasz. Biegi na 1-5km znajdziesz w treningu "Od marszu do biegu".
Logika trenera w przygotowaniu do biegu na 10km jest taka, że aby przebiec bieg na 10 km bez problemu, należy przed nim kilka tygodni poświęcić najpierw na rozgrzanie się na krótszych dystansach, a potem wydłużanie dystansu ponad 10 km, tak abyś te 10 km przebiegł bez problemu i nie wysiadł na ostatnim kilometrze.
Co do drugiego pytania, to tutaj: Nike Sport Music Polska â�� Grupa w Last.fm możesz sobie ściągnąć trzy treningi w których polski głos trenera będzie mówił Ci co masz robić, a w tle muzyka będzie Ci nadawała tempo. Tam właśnie znajdziesz interwały, przerwy itp. Pamiętaj tylko, że to tylko nagarnie audio i sam musisz się kontrolować. Ja najwięcej ćwiczyłem z nagraniem My first 10K i polecam od niego zacząć. Pamiętaj, że możesz sobie też zmodyfikować treningi zdefiniowane przez Nike'a.

#400 NmW

NmW
  • 14 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 19:51

Prośba o pomoc Witam Szanownych Użytkowników Forum. Zakupiłem dzisiaj Iphone'a 3gs, a kilka dni temu odpowiednie dla mnie buty treningowe (Nike+) oraz czujnik oczywiście. Dzisiaj rozpocząłem całą "zabawę" ze sprzętem Apple i chciałem jedynie zobaczyć zanim rozpocznę "profesjonalny" trening w jaki sposób działa ta cała aplikacja Nike+ w połączeniu z Iphon'em. Dla testów przeszedłem 500 m kalibrując sobie bieg w Iphoni'e i po przyjściu do domu zgodnie z różnymi instrukcjami w i-necie załączyłem Itunes by automatycznie "zgrał" sobie mój wynik na konto już dużo wcześniej założone przeze mnie na stronie Nike. Widząc różne screeny powinno mi się pojawić okienko z pytaniem czy chcę zaktualizować swoje dane na moim profilu na stronie Nike ale nic takiego się nie pojawia... Nie miałem co prawda specjalnie dzisiaj czasu na przewertowanie wszelakich instrukcji od deski do deski ale nasuwa mi się również pytanie w jaki sposób Itunes ma niby "wiedzieć" na jaki profil ma "wrzucić" odpowiednie dane? Bardzo proszę o kilka wskazówek, bo powoli zaczynam mieć "łeb jak sklep"... Pozdrawiam, NmW

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych