Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike+ GPS z iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
587 odpowiedzi w tym temacie

#426 nachti

nachti
  • 5 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 10:44

Małe dopytanie. Czy jeżeli działa z ipod touch działa też z iphonem? Dzięki za odpowiedz. A czy jeżeli nie,czy istnieje program do iphona pokazujący obecną prędkość i przebyte kilometry?

#427 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 grudnia 2009 - 15:22

Małe dopytanie.
Czy jeżeli działa z ipod touch działa też z iphonem?

Dzięki za odpowiedz.
A czy jeżeli nie,czy istnieje program do iphona pokazujący obecną prędkość i przebyte kilometry?

Tylko z 3GS.

#428 nachti

nachti
  • 5 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 16:51

no a czy są programy pozwalające to określić na iphona 3G?

#429 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 grudnia 2009 - 19:57

no a czy są programy pozwalające to określić na iphona 3G?

Wypróbuj Endomondo Tracker.

#430 kochrobe

kochrobe
  • 2 postów

Napisano 01 stycznia 2010 - 21:54

Witam
Potrzebuję pomocy.
Mam nowego IPoda Nano 5 gen czy aby biegać z Nike+ muszę kupić chip NIKE z przystawką?
Mam chipa bez przystawki i Ipod liczy tylko kroki, działa jako krokomierz, a mi zależy aby odmierzał dystans wykresy aktualizacje na stronie nike running, a nie tylko krokomierz.
Powinienem kupić jeszcze jeden chip z przystawką?
Pomóżcie bo nie wiem gdzie pytać a powoli już tracę cierpliwość.
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

Witam ponownie.
Podzielę się swoim doświadczeniem. Kupiłem nowy zestaw (czujnik + przystawka) i wszystko działa. Wniosek IPod 5 GEN potrzebuje przystawki aby biegac z NIKE +, natomiast żeby liczyć tylko kroki krokomierzem wystarczy czujnik bez przystawki.

#431 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 02 stycznia 2010 - 10:31

Czyli tak jak myślałem ;)

#432 Pablo3005

Pablo3005
  • 64 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 11:52

a czy zestaw Nike + sam sensor działa z Ipod Touch 3 Generacji ? Czy musiałbym coś jeszcze do tego dokupić ?

#433 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 stycznia 2010 - 12:57

Z opisu na apple.com wynika, że nowy touch ma wbudowany odbiornik Nike+ czyli powinien wystarczyć sam nadajnik do buta ;) ale jak zawsze niech to ktoś potwierdzi.

#434 Pablo3005

Pablo3005
  • 64 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 16:51

Zechce ktoś potwierdzić czy to prawda ? :)

#435 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 stycznia 2010 - 17:14

Poniżej informacja ze strony Apple.

http://grab.by/1vDU

#436 Krzysq

Krzysq
  • 10 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 11:29

A teraz moje pytanie. Do mierzenia dystansu korzystam ze SportBanda2 i tam zapisywane są wszystkie moje biegi. Naturalnie, po odbytym trningu synchronizuję go ze stroną Nike. Powiedzmy, że kiedyś chciałbym zabrać w trasę jeszcze swojego 3gs i użyć jego jako urządzenia rejestrującego. Jak wyglądać będzie sytuacja zrzucenia danych na stronę? Zrobi mi nowy profil, czy zaktualizuje stare konto na podstawie podanego adresu email? Podejrzewam że 2 rzeczy na raz nie mogę mieć zsynchronizowanych z nadajnikiem w bucie?

#437 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 08 stycznia 2010 - 14:52

Też kiedyś o to pytałem. Oczywiście można korzystać z kilku urządzeń i jednej tabletki w bucie (nie naraz oczywiście), ale chyba nie da rady wrzucać danych z dwóch urządzeń na jedno konto.

#438 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 12 stycznia 2010 - 21:26

Czy to na prawdę nie działa z iPhonem 3G? sof 3.1.2

#439 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 stycznia 2010 - 22:59

Niestety.

#440 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 20 stycznia 2010 - 22:00

Witam,

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH BIEGAJĄCYCH DO NASZEGO WYZWANIA!
Nike+
Przewidziana super nagroda, biegajmy i bawmy się razem!

Wystarczy skopiować link i kliknąć dołącz do wyzwania, można również kliknąć "OPIS" gdzie zawarte są dokładne informacje na temat wyzwania oraz nagród.

Czat dla uczestników! nagroda to zupełnie NOWY sensor! konkurs rusza dziś i trwa 365 dni, to dobry czas na wymianę sensora, zapraszam wszystkich biegających MyApple, jeśli konkurs będzie się rozwijał, będzie on powtarzany rok w rok!

Pozdro!

#441 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 lutego 2010 - 14:54

Nie wiem czy słyszeliście o w sumie całkiem świeżej akcji nike Lace Up, Save Lives.

Jak będę miał okazję to zapytam w sklepie czy w ogóle jest szansa, żeby do nas trafiły? (według strony nike ich sklepy są tylko w Łodzi, Krakowie i Warszawie chyba)

#442 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Napisano 21 lutego 2010 - 15:07

Witam. Zaczyna się wiosna i mam zamiar trochę pobiegać. Buty mam Reebok, ale z tego co czytałem to nie problem. Mam iPoda Touch 2G, więc wystarczy mi jedynie sam sensorek? Lecz mam jeszcze jeden dylemat, o ile bieganie z Nano to nie jest problem o tyle bieganie z Touchem chyba za wygodne nie jest ze względu na rozmiar i wagę? Więc gdzie macie swojego iToucha/iPhone'a podczas biegania?

#443 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 11:30

Kup sobie armband dla iPoda Toucha. Tylko nie znajdziesz orginalnego od Nike bo chyba nie ma dla toucha.

#444 janoz5

janoz5
  • 5 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 19:40

Dołączam się do pytania gdzie trzymacie swojego ipoda? Armband'a bym zbytnio nie chciał, a jeżeli już to jakiś tani, sprawdzony, i tak żeby można go było ukryć pod ubraniem (gorzej latem)

Póki co nie mam armbanda ani nic innego i włożył bym go do kieszeni (nie wiem czy nie będą się plątać kabeli od słuchawek) ale nie dawno przeczytałem że ktoś biegał z ipodem i potem zaczął szwankować a czujnik kontaktu z cieczą był zabarwiony. Jak myślicie, mogę biegać z ipodem w kieszeni? Może czymś by go owinąć, zaizolować bo jedyne co to puszczam muzykę na początku treningu i koniec. Co prawda mógłby trochę trzaskać po kieszeni, ale to by się zobaczyło.

A co do oryginalnego armband'a to tutaj: [url=http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/ipod_accessories/armbands]Armbands - Apple Store (U.S.)[/url]

Tylko drożyzna ^^

#445 iMisiu

iMisiu
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 lutego 2010 - 23:57

To taśmą klejącą do czapki od wewnątrz a czapka na głowę . I słuchawki dojdą i spodnie nie będą spadały ;]

#446 janoz5

janoz5
  • 5 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 06:56

Tylko że wtedy to już byłoby pewne że iPod dostanie wilgoci i w najgorszym razie przestanie działać. Chyba go dzisiaj wezmę,opakuję choćby reklamówką żeby był jak najmniej narażony na wilgoć i włożę go do spodni lub kieszeni w kurtce na piersi i RUN!

#447 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 22:51

Dla wszystkich zainteresiwanych. Jest możliwość uruchomienia Nike+ na iPhone 3G. Jak znajdę to wrzucę linka :)

---- Dodano 26-02-2010 o godzinie 00:52 ----
Weekend Project: Nike+ and iPhone 3G – Part 1 | myMojo - proszę :)

#448 io7

io7
  • 22 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 marca 2010 - 09:19

zeby nie bylo ze pytanie bez odpowiedzi, to chyba z 2 godzine brnalem przez te 43 strony i mojego problemu nie rozwiazal nikt, choc jakies 10-15 stron temu sie pojawil, mianowicie: 1. sa rozne programy treningowe, tyle minut biec tyle isc i tyle razy to powtorzyc, czy da sie jakos ustawic zeby ipod sam mnie informowal ze pora isc, pora biec? 2. wlascicielem sensorka jestem od dwoch dni i lektorke slyszalem poki co tylko przy poszukiwaniu sensora przez ipoda i dzis po przejsciu 20 metrow! to normalne? 3. na 800 metrow dzisiaj rano 3 razy przerwalo mi trening bo ipod zgubil sygnal od sensora, raz bieg i 2 razy przy marszu, to normalne? byl fabrycznie zapakowany. 4. i cos jeszcze, w momecie zgubienia sygnalu przerywa mi muzyke (tylko po tym poznaje ze sie zgubil) i w tym momecie zatrzymuje sie i go wlaczam trening ponownie. do sklepu mialem 500m a ta samo droga spowrotem 300m i do tego regularnie pokazuje mi sredni czas rowny 0,00

#449 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 01 marca 2010 - 14:34

Jaki iPod? Robiłeś kalibrację?

#450 io7

io7
  • 22 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 marca 2010 - 15:35

touch 3g jeszcze nie kalibrowalem bo nie mam gdzie dokladnie odleglosc zmierzyc poki co, ale gubienie sygnalu chyba od braku kalibracji nie zalezy;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych