Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike+ GPS z iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
587 odpowiedzi w tym temacie

#401 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 09:22

Witam Szanownych Użytkowników Forum.

Zakupiłem dzisiaj Iphone'a 3gs, a kilka dni temu odpowiednie dla mnie buty treningowe (Nike+) oraz czujnik oczywiście. Dzisiaj rozpocząłem całą "zabawę" ze sprzętem Apple i chciałem jedynie zobaczyć zanim rozpocznę "profesjonalny" trening w jaki sposób działa ta cała aplikacja Nike+ w połączeniu z Iphon'em. Dla testów przeszedłem 500 m kalibrując sobie bieg w Iphoni'e i po przyjściu do domu zgodnie z różnymi instrukcjami w i-necie załączyłem Itunes by automatycznie "zgrał" sobie mój wynik na konto już dużo wcześniej założone przeze mnie na stronie Nike. Widząc różne screeny powinno mi się pojawić okienko z pytaniem czy chcę zaktualizować swoje dane na moim profilu na stronie Nike ale nic takiego się nie pojawia... Nie miałem co prawda specjalnie dzisiaj czasu na przewertowanie wszelakich instrukcji od deski do deski ale nasuwa mi się również pytanie w jaki sposób Itunes ma niby "wiedzieć" na jaki profil ma "wrzucić" odpowiednie dane?

Bardzo proszę o kilka wskazówek, bo powoli zaczynam mieć "łeb jak sklep"...

Pozdrawiam,

NmW

Już jeden użytkownik miał taki problem, parę stron wcześniej. Po pierwsze, zaloguj się na Nike+ w Safari. Po drugie przebiegnij się z iPhonem ponad 1 kilometr i dopiero próbuj synchronizacji. Powinno pomóc. Tamtemu użytkownikowi pomogło ;)

#402 NmW

NmW
  • 14 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 10:18

Bardzo dziękuję za odpowiedź, jednakowoż jak mam się zalogować przez Safari skoro logowanie jest we flashu? Może i banalnie pytanie alu uprzejmie proszę o łopatologiczną odpowiedź :-) Pozdrawiam, NmW

#403 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 12:42

Bardzo dziękuję za odpowiedź, jednakowoż jak mam się zalogować przez Safari skoro logowanie jest we flashu? Może i banalnie pytanie alu uprzejmie proszę o łopatologiczną odpowiedź :-)
Pozdrawiam,
NmW

Ekhm, źle sprecyzowałem wypowiedź. Zaloguj się przez Safari na Mac'u(po przebiegnięciu, przed synchronizacją z iTunes), a nie iPhonie;) Cała strona Nike+ jest we flash'u, tak więc tylko z poziomu Mac'a, będziesz mógł zarządzać swoim kontem.
Chyba, że masz PC. Wtedy zaloguj się na PC, przez Firefox'a, czy innej Twojej domyślnej przeglądarki internetowej.

#404 NmW

NmW
  • 14 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 13:31

Dziękuję ponownie za szybką odpowiedź.

Zaznaczę jeszcze dokładniej jak moja sytuacja wygląda:

- Nie zarejestrowałem się jeszcze tam gdzie się podaję numer karty kredytowej lub też się nie podaję (AppStore?) :-) - Może to właśnie w tym tkwi pies pogrzebany...?

- Na Nike+ mam już swoje konto i logowałem się tam kilkanaście razy ale faktycznie nie byłem zalogowany w momencie gdy chciałem zsynchronizować Iphone'a wraz z serwisem społecznościowym.

- 1km nie mniej? Kurcze to trochę nie logiczne... A co z tzw. "przebieżkami" któe chciałoby się zarejestrować na portalu...?

Zastanawia mnie właśnie kwestia jak funkcjonuję to przekazywanie danych do serwisu wprost z Iphone'a... Login, hasło do serwisu i co chwila ostrzeżenia, że jeżeli się zrobi profil publiczny to można być w jakiś tam sposób narażonym na kradzież swoich danych np. karty kredytowej skoro profil na nike+ jest bezpośrednio i integralnie związany ze sklepem internetowym Nike.

Pozdrawiam serdecznie

NmW

---- Dodano 31-08-2009 o godzinie 20:47 ----
Okeyyyy, byle do przodu...

Poszperałem, bo miałem więcej czasu w Itunes8 i okazało się, że nie mam zaznaczonej opcji w zakładce Nike+Ipod "Wysyłaj automatycznie dane treningowe do nikeplus.com". Po zaznaczeniu tego checka Iphone się zsynchronizował z witryną jak mniemam i pokazało się, że wszystko jest o.k. (byłem zalogowany w tym czasie na nikeplus.com). Ale wynik nie uległ zmianie ani po 5, ani po 10 minutach... Dłużej się to aktualizuję? Raczej wątpię...

Nadal nie mam założonego konta na Appstore (wiadomy problem z kartą kredytową)
Nadal nie przebiegłem więcej niż 500 metrów
Nadal nie rozumiem jak Itunes może "znać" mój login i hasło na nikeplus.com by sobie coś zaktualizować
Nadal mam PC

Help!

#405 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:57

Wiec tak, ja napisze, jak to ja zrobilem ze swoim iPodem nano 3G :) Przebieglem chyba ponad 1km (choc nie wiem, czy koniecznie trzeba ta granice spelnic, by moc wyslac dane treningowe) Podlaczylem iPoda (oczywiscie opcja "Wysylaj automatycznie dane treningowe do nikeplus.com" byla zaznaczona) Gdy dane zostana wyslane (bedzie to napisane w tym gornym okienku (gdzie gdy nic nie robisz jest samo Jablko)), to kliknalem na przycisk "Odwiedz nikeplus.com" Otworzyla mi sie przegladarka (dokladniej Firefox) z nikeplus.com/jakis_tam_dalszy_token_w_stylu_asdasdsa3242AFDS235af i na tejze stronie pokazal mi sie moj ostatni bieg Zalogowalem sie na tej stronie, a bieg zostal przypisany do mojego konta Po paru chwilach na iTunes pokazala sie moja nazwa uzytkownika (a dokladniej: Nazwa uzytkownika: moj mail) i tyle Pozdrawiam!

#406 NmW

NmW
  • 14 postów

Napisano 01 września 2009 - 06:29

Witam,

Dziękuję za odpowiedź.

Jednak proszę o bardziej szczegółowe info gdzie znajdę "Odwiedź nikeplus.com" ?

Pozdrawiam,

NmW

#407 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 01 września 2009 - 10:40

Witam,
Dziękuję za odpowiedź.
Jednak proszę o bardziej szczegółowe info gdzie znajdę "Odwiedź nikeplus.com" ?
Pozdrawiam,
NmW

Tak jak mówiłem. We wszystkich wypadkach wystarczyło przebiec się kilometr. To chyba żaden problem... Po tym, każdemu kto miał problem, zaczęło działać bez problemu.
Nie potrzebne Ci konto w iTunes do wysyłania danych o treningach na stronę Nike+.
Po co kombinować, jak rozwiązanie się wielokrotnie sprawdziło. Przebiegnij co najmniej kilometr, zaloguj się do Nike+, zsynchronizuj sprzęt z iTunes'em i będzie po problemie.

#408 hahment

hahment
  • 59 postów
  • SkądLubin

Napisano 01 września 2009 - 10:53

Uzupełnię tylko wypowiedź robalcfg'a Jak zsynchronizujesz iP z iTunes po biegu uzyskasz informację o dokonanej synchronizacji i w tym samym okienku będzie przycisk "Odwiedź nikeplus.com". Naciskając ten przycisk przeniesiony zostaniesz na witrynę nikeplus, gdzie zostaniesz poproszony o wpisanie loginu i hasła. To pozwoli automatycznie przypisać Twoje konto do Nike+ w iTunes. Pozdrawiam

#409 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 01 września 2009 - 12:43

Uzupełnię tylko wypowiedź robalcfg'a

Jak zsynchronizujesz iP z iTunes po biegu uzyskasz informację o dokonanej synchronizacji i w tym samym okienku będzie przycisk "Odwiedź nikeplus.com".
Naciskając ten przycisk przeniesiony zostaniesz na witrynę nikeplus, gdzie zostaniesz poproszony o wpisanie loginu i hasła. To pozwoli automatycznie przypisać Twoje konto do Nike+ w iTunes.

Pozdrawiam

przeciez o tym i ja pisalem

a przycisk odwiedz nikeplus.com znajduje sie w:
klik na iphonea 3gs (z menu po lewej)
klik na zakladke nike+
i w tej zakladce na samym dole bedzie przycisk

#410 NmW

NmW
  • 14 postów

Napisano 01 września 2009 - 19:42

Lipa.... Pobiegłem te ponad 1 km... Zalogowałem się najpierw na nike+ na moim koncie (przeglądarka Chrome) Włączyłem Itunes Nacisnąłem synchronizuj... Owszem niby przekazał dane do site'u ale żadnego "Odwiedź nike+" nigdzie nie było... W zakładce Nike + Ipod dane moich treningów się zaktualizowały ale na stronie Nike wciąż ZERA... :/

#411 hahment

hahment
  • 59 postów
  • SkądLubin

Napisano 02 września 2009 - 15:23

hm... U trzech osób to działa (Dami107, robalcfg, u mnie). Może zacznij od tego, że podłącz się do iTunes i zaznacz w zakładce "Nikeplus" żeby automatycznie synchronizował z nikepuls.com (powinno to być na dole zakładki). Rozłącz się, przebiegnij się (100m powinno wystarczyć). i jeszcze raz podłącz się wtedy automatycznie powinno się zsynchronizować z nikeplus.com i powinieneś otrzymać komunikat o synchronizacji z przyciskiem jak wspominaliśmy w postach powyżej. Dalej proceduj jak napisaliśmy powyżej. Tu nie chodzi o synchronizację całego iP. Pozdrawiam i trzymam kciuki za sukces :)

#412 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 02 września 2009 - 15:46

przy pierwszym wyslaniu danych treningowych to wyskakuje okienko "czy chcesz odwiedzic nikeplus.com teraz?"
a jak dasz nie (albo nie wyskoczy) to w zakladce nike+ musisz miec przycisk odwiedz nikeplus.com

@edit
JEEEEST! Jest obrazek!

Tutaj zamiast "Odwiedz nikeplus.com" masz "Visit nikeplus.com" (choc czuje, ze i tak bys sam zakminil :) )

Dołączona grafika

#413 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 07 października 2009 - 13:22

Wszystkich biegających użytkowników Nike+ zapraszam do nowej drużyny Allegro.pl
http://nikerunning.n...teams,880820722

#414 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 października 2009 - 17:49

Nie ma to jak reklama. W jaki sposób jesteś związany z Allegro?

#415 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 października 2009 - 16:23

Nie ma to jak reklama.

W jaki sposób jesteś związany z Allegro?

Nie jestem, po prostu chciałem wyjść z inicjatywą i założyć Team dla ludzi którzy korzystają i lubią allegro, ja np. kupuje 90% swoich rzeczy na allegro, bo tanio:P

Nie każe kupować nikomu, nic! Zapraszam po prostu do Teamu który założyłem:D

a że można należeć do np. 2 albo 3 teamów na raz więc nie kłóci się to z Teamem MyApple.pl;)

Pozdro!

#416 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 października 2009 - 10:50

Nie każe kupować nikomu, nic! Zapraszam po prostu do Teamu który założyłem:D

Pewnie, że nie, ale reklama dźwignią handlu.

Nie jestem, po prostu chciałem wyjść z inicjatywą i założyć Team dla ludzi którzy korzystają i lubią allegro, ja np. kupuje 90% swoich rzeczy na allegro, bo tanio:P

Skoro często korzystasz z Allegro to pewnie zdajesz sobie sprawę z tego, że nazwa "Allegro.pl" może być zastrzeżona. Dlatego pytałem czy jesteś w jakiś sposób z nimi związany.

#417 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 10 października 2009 - 11:01

Na szczęście team mogę nazwać jak tylko chce:D na początku tez tak myślałem i miało by tylko i wyłącznie włoskie słowo Allegro:) wiesz możesz to odbierać jak chcesz, dla mnie jednak większe znaczene ma namówienie kogoś do biegania, jak osoba która ma do mnie problem bo zrobiłem tak, a nie inaczej. Pozdro!

#418 Fenring

Fenring
  • 7 postów

Napisano 15 października 2009 - 07:37

Czy ipod touch 3g dziala z nike+? Wydaje mi sie to logiczne, ale wszedzie jest podkreslona informacja o 2g, to przz t, ze 3g jest nowy i nie zaktualizowali opisow czy nie pobiegam z nim? I zakladajac ze nie mam niczego, a zamierzam zaczac biegac, aby moc komfortowo uzywac tego zestawu potrzebuje: - mam nadzieje ze touch 3g b edzie ok - sensor -buty do bieganie trzeba kupic itak, wiec niech beda te nike+ -jakas opaska na ipoda Tu kolejne pytanie, do kogos kto używał takiego zestawu. Jak się biega z ipodem touch na ręce? Nie jest za ciężki, nie przeszkadza? Czy są jakieś szczególnie polecane opaski? (i żeby cena opaski nei była wieksza od ipoda ;) Wiem że mogę poszukać samemu szczególnie opaski, ale chętnie przeczytam jak to się sprawuje "w praniu". Dzięki

#419 jack92

jack92
  • 2 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 14:32

Czy używacie podczas biegu tych armbandów przytrzymujących iPoda? Czy można takie coś kupić dla iPod touch, bo wszędzie widać tylko dla iPodów nano?

#420 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 grudnia 2009 - 15:22

Używamy.

Jest tego trochę Apple Store, Allegro.

#421 GibGibbon

GibGibbon
  • 281 postów
  • SkądLodz

Napisano 19 grudnia 2009 - 16:30

BlackBox, jakiej ty uzywasz i jak sie sprawuje?

#422 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 grudnia 2009 - 17:08

Ja biegam z nano i nie miałem jeszcze okazji sprawdzić jak działa touch z nike+

#423 jack92

jack92
  • 2 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 20:33

A czy są jakieś z Nike do toucha? Do iPodów nano widziałem kilkanaście modeli armbandów z Nike,a do touch'a żadnego. Dzięki!

#424 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 grudnia 2009 - 15:02

Z tego co się orientuje to nie ma armband'ów sygnowanych przez Nike.

#425 kochrobe

kochrobe
  • 2 postów

Napisano 26 grudnia 2009 - 13:11

Witam Potrzebuję pomocy. Mam nowego IPoda Nano 5 gen czy aby biegać z Nike+ muszę kupić chip NIKE z przystawką? Mam chipa bez przystawki i Ipod liczy tylko kroki, działa jako krokomierz, a mi zależy aby odmierzał dystans wykresy aktualizacje na stronie nike running, a nie tylko krokomierz. Powinienem kupić jeszcze jeden chip z przystawką? Pomóżcie bo nie wiem gdzie pytać a powoli już tracę cierpliwość. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych