Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7701 2Pacalypse

2Pacalypse
  • 8 postów

Napisano 01 września 2012 - 12:28

2Pacalypse :) dzięki za odpowiedź. Jeżeli jakakolwiek karta łapie Ci zasięg bez Geveya to znaczy to że telefon nie ma simlocka :D tak mi się wydaje :DD A tą z Plusa wkładałeś bez geveya?

Kupie nową karte i sprawdze czy działa, może ta sie nie nadaje. Bez geveya i z też probowałem nie wykrywa sim wogóle, BRAK SIM. Dlatego chce kupić nową.
Gevey może okazać się nie potrzebny :)

#7702 Yoogie

Yoogie
  • 24 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 września 2012 - 17:17

Witam, mam iphone'a 4 bb 4.12.01 soft 5.1.1, niestety telefon jest zablokowany u operatora, czy istnieje jakaś możliwość ściągnięcia simlocka? czy mam ładnego ipoda? ;) Z tego co się orientuje to na razie mam ipoda, ale szukam potwierdzenia :P

#7703 spired

spired
  • 65 postów

Napisano 03 września 2012 - 18:02

Witam, mam iphone'a 4 bb 4.12.01 soft 5.1.1, niestety telefon jest zablokowany u operatora, czy istnieje jakaś możliwość ściągnięcia simlocka? czy mam ładnego ipoda? ;) Z tego co się orientuje to na razie mam ipoda, ale szukam potwierdzenia :P

no ręce opadają... nie łaska przeczytać choćby 3 ostatnich stron i odnaleźć odp na swoje pytanie ?

http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#7704 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 04 września 2012 - 21:18

zrobiłem aktualizacje na iphonie 3gs i teraz nie moge wlaczyc iphona bo włączył sie simlock, da rade jakos samemu go sciagnąć?

#7705 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:06

zrobiłem aktualizacje na iphonie 3gs i teraz nie moge wlaczyc iphona bo włączył sie simlock,
da rade jakos samemu go sciagnąć?

Bana takiemu z miejsca. Post nad twoim jest odpowiedz...

#7706 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:10

gostek tam nie ma wyjasnienia a ja pytam jak to zrobic, zrobilem jailbreaka redsn0w-em i moge juz sie logowac jakie dalej mam czynnosci robic by sciagnac tego simlocka????

#7707 Jerry_PKL

Jerry_PKL
  • 3 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:18

Witam! Kupiłem parę dni temu iPhone'a 4, w którym jest soft 5.1.1 (9B206) z BB 04.12.01 i chciałem zrobić na nim JB, a korzystam z niego z sieci Plus, czyli wywnioskowałem, że nie ma simlocka. Nie pytałem się sprzedawcy co się stało z simlockiem(o ile był), stąd moje pytanie, czy nie muszę się obawiać, że po JB mi wskoczy simlock? Nawiasem mówiąc, jak już robić JB to Absinthe, czy redsn0w?

#7708 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:19

Witam! Kupiłem parę dni temu iPhone'a 4, w którym jest soft 5.1.1 (9B206) z BB 04.12.01 i chciałem zrobić na nim JB, a korzystam z niego z sieci Plus, czyli wywnioskowałem, że nie ma simlocka. Nie pytałem się sprzedawcy co się stało z simlockiem(o ile był), stąd moje pytanie, czy nie muszę się obawiać, że po JB mi wskoczy simlock? Nawiasem mówiąc, jak już robić JB to Absinthe, czy redsn0w?

Co ma simlock do JB ?
Simlock może wrócić po restore/update/downgrade jeżeli na BB 04.12.01 telefon łapie sieć na każdej karcie to telefon jest bez simlocka i nie ma opcji aby simlock w jakikolwiek sposób "sam się założył". Proces JB nie ma nic do simlocka. A co do programu są od o tym tematy, wg. mnie lepiej robić Redsnowem.

gostek tam nie ma wyjasnienia a ja pytam jak to zrobic, zrobilem jailbreaka redsn0w-em i moge juz sie logowac
jakie dalej mam czynnosci robic by sciagnac tego simlocka????

To naucz się czytać ze zrozumieniem i składać zdania.

#7709 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:22

a ty naucz sie wykonywac swoja prace bo ponad 1k postów widocznie masz nabitych twoimi kaprysami. Moge oczekiwac od Ciebie pomocy czy nie?

#7710 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:25

a ty naucz sie wykonywac swoja prace bo ponad 1k postów widocznie masz nabitych twoimi kaprysami.
Moge oczekiwac od Ciebie pomocy czy nie?

Pracę ? Wykonywać ? Co ci się pomyliło. Nie jestem tu po to aby spełniać twoje "kaprysy" i pisać po raz 1xx to samo.
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Tu masz wszystko , jeżeli nie umiesz sobie poradzić wg. tego co tam jest napisane polecam zmianę telefonu.

#7711 Jerry_PKL

Jerry_PKL
  • 3 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:25

Co ma simlock do JB ?

Co prawda, to prawda, przecież nie będę robił aktualizacji softu. Sorry za głupie pytanie, ale ostatnio robiłem JB rok temu i coś tam zawsze z głowy uleci ;)

#7712 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:29

nie widze tam odpowiedzi na moje pytanie wiec zanim kazesz komus to czytac to sam to przeczytaj

#7713 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:32

nie widze tam odpowiedzi na moje pytanie wiec zanim kazesz komus to czytac to sam to przeczytaj

Sam to napisałem, więc dokładnie wiem co tam jest, tak samo jak wiem że tam jest odpowiedz na twoje pytanie.
Ja już skończyłem nie zamierzam podawać gotowych odpowiedzi, dostałeś temat z odpowiedzią nie umiesz jej znaleźć, może komuś innemu będzie się chciało pisać po raz enty to samo.

#7714 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 04 września 2012 - 22:36

jesli uwazasz ze to tam jest to nie musisz pisac, wystarczy skopiowac dobra zrobiłem juz sam, prościzna, a ty nie wiem czy taki podły jestes czy co ze nie mogles tego przyspieszyc 2 zdaniami

#7715 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 04 września 2012 - 23:19

dobra zrobiłem juz sam, prościzna,
a ty nie wiem czy taki podły jestes czy co ze nie mogles tego przyspieszyc 2 zdaniami

Podły? Paf ma po prostu dosyć tych banalnych, omawianych dużo razy pytań. Przygotował nawet świetną ściągę dla początkujących, ale po co z tego korzystać. :)

#7716 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 04 września 2012 - 23:20

sciagawka napisana duperelami gdzie miedzy nimi jest to gdzies ukryte :D

#7717 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 września 2012 - 23:24

sciagawka napisana duperelami gdzie miedzy nimi jest to gdzies ukryte :D

Napisz lepszą. Bez dupereli gdzie wszystko jest widoczne. Jeżeli to zrobisz z miejsca proszę o skasowanie mojej oraz usunięcie mojego konta.

Podły? Paf ma po prostu dosyć tych banalnych, omawianych dużo razy pytań. Przygotował nawet świetną ściągę dla początkujących, ale po co z tego korzystać. :)

Tu nawet nie o to chodzi ze mi się nie chce, ile razy można pisać to samo zwłaszcza gdy podany jest link z rozwiązaniem problemu.
A nawet w podwieszonych tematach jest wszystko, wystarczy je przejrzeć.

#7718 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 04 września 2012 - 23:35

dobra, przebaczam Ci to bo udało mi sie w koncu;) nabieram wprawy.

#7719 kozielski555

kozielski555
  • 31 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 05 września 2012 - 15:57

Witam, na wstępie chciałem napisać, że szukałem mojego problemu w google i nie znalazłem nic, a tych 772 stron w tym temacie jakoś nie dałem rady poczytać. Więc tak dostałem iPhone 3gs z Anglii, który ma simlocka na O2, został w nim wgrany iOS 5.1.1; BB 05.16.05 i tutaj moje pytanie jak zdjąć z niego simlocka, utrata GPS poprzez wgranie na niego BB od iPada to nie problem bo do nawigowania mam specjalne urządzenie oraz drugiego iPhone'a. Jeśli ktoś byłby tak dobry i podesłał mi link do instrukcji jak zdjąć tą blokadę z tego systemu lub wgrać wspomniany BB od iPad'a to będę wdzięczny. Od razu chcę przeprosić jeżeli ten temat był wałkowany tysiące razy, ale po prostu nie mam czasu na szukanie tego ;/ Można też podać numer strony w tym temacie, gdzie został ten problem rozwiązany, pozdrawiam ;)

#7720 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 września 2012 - 16:22

Witam, na wstępie chciałem napisać, że szukałem mojego problemu w google i nie znalazłem nic, a tych 772 stron w tym temacie jakoś nie dałem rady poczytać. Więc tak dostałem iPhone 3gs z Anglii, który ma simlocka na O2, został w nim wgrany iOS 5.1.1; BB 05.16.05 i tutaj moje pytanie jak zdjąć z niego simlocka, utrata GPS poprzez wgranie na niego BB od iPada to nie problem bo do nawigowania mam specjalne urządzenie oraz drugiego iPhone'a. Jeśli ktoś byłby tak dobry i podesłał mi link do instrukcji jak zdjąć tą blokadę z tego systemu lub wgrać wspomniany BB od iPad'a to będę wdzięczny. Od razu chcę przeprosić jeżeli ten temat był wałkowany tysiące razy, ale po prostu nie mam czasu na szukanie tego ;/ Można też podać numer strony w tym temacie, gdzie został ten problem rozwiązany, pozdrawiam ;)

Nikt Tobie oraz innym nie karze czytać 772 stron wystarczy 5-10 ostatnich. Na poprzedniej stronie masz link do kompendium wiedzy o simlocku.

#7721 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 05 września 2012 - 18:05

[CIACH] <- dostałeś już informację, że zamiast zadawać ciągle pytania, masz poszukać w już istniejących poradach. Przestań wreszcie żerować na innych, a zacznij sam działać. To nie przedszkole, tutaj trzeba wykazać się odrobiną wiedzy i inicjatywy. renqien

#7722 piszczel

piszczel
  • 3 postów

Napisano 05 września 2012 - 19:18

Karta Gevey

CIACH Trochę samodzielności, na każde z Twoich pytań jest odpowiedź na tym forum, użyj wyszukiwarki.

#7723 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 05 września 2012 - 19:28

jak sobie chcesz kasuj moje posty ale prawda jest taka, ze nie ma odpowiedzi na moj temat poniewaz simlocka nie mam ale mimo tego itunes pokazuje ze mam. Przeszukałem doklandnie internet resetowalem wlasnie iphona i dalej itunes uwaza ze mam simlocka a przeciez nie mam....... szukalem w google i nie znalazlem takiego problemu... bylbym wdzieczny gdybym tutaj otrzymał pomoc oczywiscie od osoby ktora moze sie domyslac dlaczego tak sie dzieje. Pozdrawiam

#7724 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 września 2012 - 19:42

jak sobie chcesz kasuj moje posty ale prawda jest taka, ze nie ma odpowiedzi na moj temat poniewaz simlocka nie mam ale mimo tego itunes pokazuje ze mam. Przeszukałem doklandnie internet

To poszukaj lepiej na tym forum widziałem parę razy owa odpowiedz.
Tylko trzeba poszukać i wiedzieć czego się szuka.A nie liczyć na innych i na to ze poprowadzą Cie za rączkę jak w przedszkolu.

#7725 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 05 września 2012 - 19:48

słuchaj jesli wiesz gdzie to jest to troche nie w porządku to jest ze proponujesz mi szukanie tego w 773 stronach zamiast podac namiary. szukalem przez google, nie ma. Wiadomo ze wszystkie strony ktore szukam dotyczą problemu ze komuś wrocił simlock na iphonie poprzez updatowanie, a ja simlocka juz nie mam ale itunes pokazuje ze wciaz mam - to jest moj problem. Zrobisz jak uwazasz, ja od Ciebie niczego nie wymagam tylko prosze o pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych