Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7751 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 września 2012 - 10:09

Czyli po prostu potrzebna mi jest tylko karta Virgin i będzię potem play działał z gevey sim?

Tak. Masz to milion razy napisane na forum i w instrukcji iPhone i Geveya.

#7752 yaro97

yaro97
  • 5 postów
  • SkądŚwidnica,PL

Napisano 12 września 2012 - 11:28

simlock Three UK Jak w temacie mam iphona 4s z tej sieci, jest to telefon na kartę PAY&GO . Mam aktywną kartę tej sieci , dzwoniłem do BOK i powiedzieli mi że muszę przesłać im dowód zakupu jak chcę odblokować simlocka. Czy ktoś może to potwierdzić lub pomóc mi to załatwić , mój angielski nie jest jednak taki dobry jak mi się wydawało i może coś namieszałem :) Będę wdzięczny za pomoc.

#7753 bmxvegan

bmxvegan
  • 5 postów

Napisano 12 września 2012 - 14:14

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#7754 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 postów

Napisano 12 września 2012 - 20:07

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#7755 maxiu_7

maxiu_7
  • 8 postów

Napisano 12 września 2012 - 21:21

Znalazłem info na forum, że po wprowadzeniu iPhone5 będzie możliwe odblokowanie 5.1.1 bb 4.12.01, czy już coś wiadomo na ten temat??

#7756 6300

6300
  • 90 postów

Napisano 13 września 2012 - 08:49

Masz poradnik o simlocku, masz ten wątek. Nikt Ci nie będzie pisal poraz kolejny co masz zrobić.

#7757 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 postów

Napisano 13 września 2012 - 08:51

Da rade. To bardzo proste, sam niedawno sciągałem. Pozdrawiam

#7758 maxiu_7

maxiu_7
  • 8 postów

Napisano 13 września 2012 - 10:02

Masz poradnik o simlocku, masz ten wątek. Nikt Ci nie będzie pisal poraz kolejny co masz zrobić.

Da rade. To bardzo proste, sam niedawno sciągałem.
Pozdrawiam

Wiem, że jest to możliwe wszystko przeczytałem i nie musicie pisać co 2 posty, żeby to zrobić, nie mam oryginalnej karty i SAM nie działa, na forum pojawiła się informacja, że po ogłoszeniu iPhone5 będzie nowy ultrasn0w, lub inne rozwiązanie dlatego pytam?

#7759 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 września 2012 - 10:05

Wiem, że jest to możliwe wszystko przeczytałem i nie musicie pisać co 2 posty, żeby to zrobić, nie mam oryginalnej karty i SAM nie działa, na forum pojawiła się informacja, że po ogłoszeniu iPhone5 będzie nowy ultrasn0w, lub inne rozwiązanie dlatego pytam?

Skąd jakiego forum masz informacje na temat nowego Us i unlocku bb 4.12.01 ?

#7760 maxiu_7

maxiu_7
  • 8 postów

Napisano 13 września 2012 - 11:22

Skąd jakiego forum masz informacje na temat nowego Us i unlocku bb 4.12.01 ?

z tego, przeszukałem wszystkie tematy i w jednym z nich natrafiłem na taką informację, ale nie mogę znaleźć tego wątku ponownie

#7761 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 września 2012 - 13:12

z tego, przeszukałem wszystkie tematy i w jednym z nich natrafiłem na taką informację, ale nie mogę znaleźć tego wątku ponownie

To chyba coś Ci sie przywidzialo ...

#7762 lou3

lou3
  • 1 postów

Napisano 13 września 2012 - 14:03

witam. Przy aktualizacji do softa 5.1.1 odnowił mi się simlock T-Mobile UK, którego teraz nie mogę ściągnąć, bo "T-Mobile UK przestało przyjmować zlecenia na czas nieokreślony" a chciałbym uaktywnić go przynajmniej na razie żeby dzialał jak ipod, poki co jak właczam mam konfiguracje i nie wiem jak to ominąć żeby po prostu wlaczyć iphona, pomimo simlocka. jakies pomysły? bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz ;)

#7763 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 września 2012 - 14:12

witam. Przy aktualizacji do softa 5.1.1 odnowił mi się simlock T-Mobile UK, którego teraz nie mogę ściągnąć, bo "T-Mobile UK przestało przyjmować zlecenia na czas nieokreślony" a chciałbym uaktywnić go przynajmniej na razie żeby dzialał jak ipod, poki co jak właczam mam konfiguracje i nie wiem jak to ominąć żeby po prostu wlaczyć iphona, pomimo simlocka. jakies pomysły? bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz ;)

Ja byłabym wdzięczna za lekturę forum a nie pytanie pierdylion razy o to samo.

#7764 bmxvegan

bmxvegan
  • 5 postów

Napisano 13 września 2012 - 14:48

[CIACH]

#7765 Zegzii

Zegzii
  • 64 postów

Napisano 14 września 2012 - 12:44

[CIACH]

Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

---------- Wpis dodano o 12:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:25 ----------

Witam, posiadam iphone 4s ios 5.1.1 BB 2.0.12. Iphone jest zablokowany i ma simlocka niestety nie wiem na którą sieć angielska . Chcialbym aktywować iphone i obejść simlocka kartą gevey.Jezeli zakupie :

http://allegro.pl/ge...2604947041.html

To automatycznie uda mi sie aktywowac iphone oraz obejsc simlocka? Bo napisane jest na aukcji ze gratis dostaje micro sim do aktywania kazdej sieci.

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam!!

#7766 Przemo L.

Przemo L.
  • 32 postów
  • SkądKowary, PL

Napisano 14 września 2012 - 16:07

Ten Givey pewnie działa, ale to nie jest tak kolorowo jak Ci się wydaje... Będziesz musiał przejść jakąś tam procedurę uruchomienia (instrukcja montażu przez tel. gratis- tak masz w aukcji) i nie wiadomo, czy Ci się uda aktywować w końcu?! A po drugie, lada moment wyjdzie iOS 6.0, to nie wiem, czy warto teraz inwestować w tę kartę, chyba że nie planujesz update'u?! Z iOS 6.0 na pewno nie będzie działać. Pozdro.

#7767 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 14 września 2012 - 18:26

Zegzii, zamówiłem tą kartę dokładnie wczoraj, dzisiaj mam ją już u Siebie w iPhone i karta macierzysta działa bezproblemowo, telefon się odblokował i ładnie przeszedł przez aktywację, teraz mam 4S w mojej sieci. Z tego co mi się wydaje, to będzie możliwość ugotowania softu 6.0 bez podnoszenia basebandu i iPhone 4s odpali bez problemu, ale do końca nie jestem pewny i chciałbym uzyskać odpowiedź od kogoś, kto ma szersze pojęcie na ten temat.

#7768 Zegzii

Zegzii
  • 64 postów

Napisano 14 września 2012 - 20:36

no to dobrze trafiłem, nie miałeś problemów z aktywowaniem? Aktywuje swojego ihpone jeżeli nie wiem na jaką sieć jest karta macierzysta?:)
swiatek94 co myślisz na temat tej karty? : http://allegro.pl/ge...2630873752.html

#7769 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 15 września 2012 - 15:11

Zegzii@ Tak aktywowałem bez problemów, karta macierzysta w zestawie bez problemu aktywuje ci każdą sieć, tylko musisz podać prosty kod, ale to wszystko znajdziesz w instrukcji, która sprzedający wyślę Ci na maila, jak nie będziesz czegoś wiedział, to pisz na pw. Szczerze mówiąc to gdyby nie fakt, że wydałem 30 zł więcej, to sam kupiłbym z tej aukcji, bo to na 99% oryginalny gevey. Mnie zaś interesuje pytanie z poprzedniego postu, jest w stanie mi ktoś na nie odpowiedzieć ?

#7770 Zegzii

Zegzii
  • 64 postów

Napisano 15 września 2012 - 15:23

ok dzięki bardzo, więc zamówie może tą za 99zł , tylko czy to oryginalna?:)
no ja też się dołączam do pytania czy będzie działać na ios 6.0

Przeczytaj koniecznie TO. renqien

#7771 Snek2313

Snek2313
  • 16 postów

Napisano 15 września 2012 - 17:56

Witam, wczoraj córka przez przypadek zaktualizowała swojego iphona 3Gs. Po aktualizacji iphon prosi o aktywacje, ale nie wiem z jakiej jest sieci ( jest zagraniczny). Iphona zakupiłem z softem 4.1 i BB z ipoda, co mam teraz zrobić?? Z góry dziękuję za odpowiedź.

#7772 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 września 2012 - 18:18

Zacznij od czytania forum, bo było z milion razy.

#7773 Snek2313

Snek2313
  • 16 postów

Napisano 15 września 2012 - 18:29

Dzięki za pierwszą wskazówkę , czytam o tych programach jak : redsn0w itp.
Ale : jakoś mi to nie wychodzi .
Jak się nie mylę to mam najnowszy BB i z tym sobie nie mogę poradzić .
Będę wdzięczny za pomoc i w punktach napisanie co mam zrobić .
Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 19:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:28 ----------

Dodam jeszcze raz IPHONE 3GS po wczorajszej aktualizacji Soft najnowszy i BB też najnowszy

#7774 benebal

benebal
  • 11 postów

Napisano 15 września 2012 - 22:17

Witam mam ogromny problem! zakupiłem iphona 4s 16 gb wersja black nie działał gościu tłumaczył ze coś zrobił nie tak i ze cos jest nie ''halo'' i tak rzeczywiście było po podłaczeniu iphona 4s do laptopa pokazał sie komunikat ''nie rozpoznano urzadzenia usb.'' wymieniłem gniazdo ładowania okazało sie strzałem w 10!! po czym robie restore i co i co!???? włacza sie panel aktywacji telefonu i dupa po wybraniu jezyka i polączenia sieci wi fi pokazuje sie komunikat ''przepraszamy ,nie można rozpoznać i aktywować podłaczonego telefonu iphone skontaktuj sie z operatorem bla bla blaa w itunes pokazuje to samo! może mi ktoś poradzic? co mam zrobic?błagam siedze juz nad tym 3 dni.

#7775 Zegzii

Zegzii
  • 64 postów

Napisano 15 września 2012 - 22:40

No jeżeli to jest 4s to aby aktywować go musisz posiadać karte macierzystą(z jakiej sieci jest telefon)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych