Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7676 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 20:42

Witam

Po 5 godzinach męczarni z 3GS postanowiłem opisać sytuację na forum :). Otóż 3GS ma simlock ATT. Przez ostatni rok używany był normalnie z softem 4.2.1 i BB 6.15.00. Wszystko zaczęło się gdy zaczęła szwankować bateria. Telefon wyłączał się niespodziewanie mimo naładowania go do odpowiedniego poziomu. Postanowiłem wtedy wgrać CF z 5.1.1. Telefon zaczął normalnie pracować lecz był problem z zasięgiem (oczywiście zainstalowany był ultrasnow fix --> ultrasnow 1.2.7). Następnym krokiem był downgrade BB do 05.13.04 i soft 4.1. Myślałem, że to pomoże, ale nic nie podziałało. Następny krok to pełny restore z iTunes i aktywacja oryginalną kartą ATT. Telefon się aktywował, ale jak zrobiłem JB i zainstalowałem ultrasnowa to był mały progress, gdyż przy uruchamianiu telefonu pojawiła się słynna jedna kreska, lecz później pojawił się napis "Szukam" i trał wieki. Ponadto wyskakiwała informacja przy wkładaniu karty ATT "czekam na aktywację, może to chwile potrwać". Próbowałem na 3 różnych (aktywnych) kartach ATT i nic... (mimo to iTunes poradził sobie z aktywacją 3GS z tymi kartami...). Teraz zainstalowałem BB 6.15.00 na 4.1, myślałem, że to pomoże ale nadal nic. Przekopałem temat podobny dot. tych powiadomień aktywacji ale nic ciekawego nie znalazłem. Przeczytałem kilka poradników i komentarzy na zagranicznych forach odnośnie metod instalacji ultrasnow fix jak i samego ultrasnow( instalowanie na 3-4 sposoby wraz z reflashowaniem baseband 6.15.00 i nic ) :/

Jestem teraz w kropce i nie wiem co mógłbym zrobić, żeby ożywić ten telefon.

Liczę na jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam

Wymieniałeś baterie ? Jeżeli tak to być może uszkodziłeś moduł GSM.

#7677 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 postów
  • SkądPL

Napisano 27 sierpnia 2012 - 20:58

Bateria nie była wymieniana, na problem z baterią pomogło CF z 5.1.1 i pamiętam, że dawałem opcje nie podnoszenia BB bo było to 6.15.00 Jutro rozkręcę ten telefon i zobaczę, może się kabelek od GSM odpiął ...

#7678 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 21:38

Nie łaska przeczytać 10 -15 ostatnich stron tego tematu i znaleźć samemu odpowiedz ?
I jak mamy ci napisać czy zdejmiesz simlocka jak nie napisałeś najważniejszej rzeczy czyli nr Basbandu...

PAF:
-zauważyłem ze twój wyjątkowo opryskliwy i wręcz chamski sposób traktowania szukających pomocy mniej zorientowanych w temacie userow tego forum jest z niewiadomych przyczyn tolerowany przez moderatorow myapple.
Może tak jest dlatego ze starasz się wykreowac na experta którym NIE jesteś.

Myślisz kilkoma wyuczonymi schematami-a w rezultacie udzielasz błędnych wskazówek:
-jak powyżej:
-mylisz się: BB jest sprawą drugorzedną, istotna jest sieć z jakiej pochodzi iPhone.
W tym przypadku-At&t. SIMlocka zdejmie i to na stałe za $15:
http://item.mobilewe...nid=57292674649

---------- Wpis dodano o 21:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:32 ----------

dzięki bardzo za odpowiedź, czyli wnioskuje z tego, że w mojej sytuacji jedyną metodą ściągnięcia simlocka są tylko karty gevey lub permanentnie przez operatora i nie da rady póki co programowo za darmo sobie tego zrobić?

Metody darmowe posiadają wiele negatywów które moim zdaniem nie są warte tych $15 które wydasz na oficjalny Unlock.
Nie wspominając o tym ze trwałe odblokowany iPhone sprzedasz drożej niż cena za jaką go kupileś.

#7679 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:35

PAF:
-zauważyłem ze twój wyjątkowo opryskliwy i wręcz chamski sposób traktowania szukających pomocy mniej zorientowanych w temacie userow tego forum jest z niewiadomych przyczyn tolerowany przez moderatorow myapple.
Może tak jest dlatego ze starasz się wykreowac na experta którym NIE jesteś.

Myślisz kilkoma wyuczonymi schematami-a w rezultacie udzielasz błędnych wskazówek:
-jak powyżej:
-mylisz się: BB jest sprawą drugorzedną, istotna jest sieć z jakiej pochodzi iPhone.
W tym przypadku-At&t. SIMlocka zdejmie i to na stałe za $15:
http://item.mobilewe...nid=57292674649

---------- Wpis dodano o 21:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:32 ----------

Metody darmowe posiadają wiele negatywów które moim zdaniem nie są warte tych $15 które wydasz na oficjalny Unlock.
Nie wspominając o tym ze trwałe odblokowany iPhone sprzedasz drożej niż cena za jaką go kupileś.

Oh mistrzu !

Po 1.Gdzie napisałem że BB potrzebny jest w przypadku permanentnego zdjęcia simlocka? Nie wiem czemu ale zdawało mi się że użytkownikowi lukasz66 chodziło o najtańszy,bądź domowy sposób pozbycia się blokady... Stąd pytanie o BB.
Po 2.Wyuczone schematy ? Oczywiście. Logiczne jest to że jak masz bb 00.01.59 instalujesz UltraSnowa, BB 2.10.04, 3.10.01, 4.10.01 używasz geveya, każde inne jesteś skazany na operatora bądź strony typu simlock.pl.
Ale pewnie się mylę i ty wiesz lepiej ;)
Po 3.Co do reszty, czyli mojej "opryskliwości" i "chamstwa" , pisze szczerą prawdę wszystko o co pytają było wałkowane przez ostaniach 20 stron i ja, oraz większość użytkowników nie ma ochoty pisać tego samego po raz 20. Forum nie jest do zadawania pytań, służy do szukania odpowiedzi, gdy jej nie znajdziesz dopiero zadawaj pytania...
Ale pewnie i tu się mylę.
Pozdrawiam.

Jeszcze jedno z tego co czytałem zdjęcie simlocka z AT&T to koszt 100 dolarów, ale z tego co widzę są już aukcje za 10 dolarów gdzie oferują zdjęcie simlocka. Dziwnę że tak szybko tanieje.
http://www.ipod.info...-za-100-baksow/
PS. Ekspertem nie muszę być , i nie jestem , ale moja wiedza wystarcza mi do rozwiązywania większości problemów z iPhonami :]

#7680 galdon

galdon
  • 7 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:39

Nie moge znaleźć żadnej strony gdzie by mi sprawdziło za darmo a paypala nie mam :< Może znasz jakąś inną stronke ?|
BTW Gdzieś wyczytałem, że Apple zablokowało dostęp do swojej bazy danych przez IMEI, czy to prawda?

EDIT

Strona [url=http://www.s-url.ro/]iPhone IMEI Checker with SIMLock Status[/url] pokazała mi, że telefon jest Unlocked. Czy moge jej zaufać ?

EDIT

Ok [url]http://dev.mk/imei-checker/[/url] pokazał to samo. Czyli bez obaw moge podnieść oprogramowanie do 5.1.1? :)

Ponawiam swoje pytanie. Wybaczcie ale po prostu muszę mieć całkowitą pewność, że mój iphone po instalacji iOS 5.x.x. dalej będzie bez simlocka :)

#7681 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:45

Ponawiam swoje pytanie. Wybaczcie ale po prostu muszę mieć całkowitą pewność, że mój iphone po instalacji iOS 5.x.x. dalej będzie bez simlocka :)

Skoro martwisz się że sim może wrócić zrób soft który nie podnosi BB i tyle. Jeżeli po tym zabiegu telefon będzie współpracował z kartami SIM różnych operatorów tzn. że faktycznie jest odblokowany.

#7682 Przemo L.

Przemo L.
  • 32 postów
  • SkądKowary, PL

Napisano 28 sierpnia 2012 - 10:01

Witam.
Na początek, jako, że jestem tutaj nowy, napiszę: Dzień dobry wszystkim!
Mam pytanko odnośnie strony Unlock iPhone, Official iPhone Unlock, Apple iTunes Unlock Przejrzałem kilkanaście ostatnich stron i natknąłem się na informację, że ta strona jest sprawdzona, jeśli chodzi o zdejmowanie simlocków. Mógłbyś ktoś z kolegów potwierdzić jej działanie, czy w ogóle ktoś korzystał z ich usług?! Dodam, że iPhone pochodzi z sieci TELE2 Norway.
Dziękuję z góry, za jakieś informacje.

#7683 zinger

zinger
  • 348 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 14:04

Przemo jeżeli ci sie uda odblokować tele2 Norway to powiedz gdzie i jak. Ja mam taki sam telefon i zablokowany od roku czasu. Działa mi mietoda SAM ale w miedzyczasie zmienilem karte sim wiec nie dziala :( Jak Ci sie uda - TO NAPISZ! Ja znalazlem jednego goscia na forum jakims zagranicznym ktory za 20E moze odblokowac ale nie nie zaufam mu. A ty? pzdr PS iphone 4 i jaki baseband i ios?

#7684 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 14:14

Po 3.Co do reszty, czyli mojej "opryskliwości" i "chamstwa" , pisze szczerą prawdę wszystko o co pytają było wałkowane przez ostaniach 20 stron i ja, oraz większość użytkowników nie ma ochoty pisać tego samego po raz 20. Forum nie jest do zadawania pytań, służy do szukania odpowiedzi, gdy jej nie znajdziesz dopiero zadawaj pytania...
Ale pewnie i tu się mylę.

Jeszcze jedno z tego co czytałem zdjęcie simlocka z AT&T to koszt 100 dolarów, ale z tego co widzę są już aukcje za 10 dolarów gdzie oferują zdjęcie simlocka. Dziwnę że tak szybko tanieje.:]

AD 1.
OK. Jesteś dłużej w temacie-a tym samym obecnie masz większa wiedzę niż kto dopiero zaczyna; ale mimo wszystko-należy wykazać trochę wyrozumiałości;
AD 2.
Opłaty rzędu $100 za At&t iPhone Unlock-to już prehistoria.
Dałem link do aukcji za $15-tak by nikt nie dał się wiecej wykorzystać NACIĄGACZOM typu np SIMlock.pl.

#7685 mtb95

mtb95
  • 18 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 20:04

Iphone 3gs BB Od Ipada Sim lock Witam. odrazu wnosze o to by mojego posta nie usuwano. Posiadam Iphone 3gs, 2 dni temu mialem wgrany soft 5.1.1 i bb od ipada sciagnelem sim locka Ultrasn0wem repo666..., dzialalo przez 5min potem wszedlem w cydie i juz nie dzialalo wogole. Meczylem sie restartowalem softa, nowy jailbreak i nic. Teraz wgralem softa 4.1 zrobilem jb redsnowem i pisze ze cydie musze z aktualizowac jak w nia wchodze bo nie dziala, a wiec robie to sciagam znow ultrasn0w tym razem na sofcie 4.1 i dalej nic.....Iphone 100% sprawy, wczesniej mi dzialalo wszystko 2 dni temu a potem nie, Cos mi sie zdaje ze aktualkzuje jakies pliki w cydii i moze przez to? Prosze o Pomoc!

#7686 Jacobobbo

Jacobobbo
  • 1 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 21:22

Pomocy !

CIACH Kolego trochę samodzielności na forum jest poradnik jak odblokować iPhone, czytanie nie boli.

#7687 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 00:15

Załamałem się. Stronę temu chyba został podany poradnik jak odblokować WSZYSTKIE iPhone'y.

#7688 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2012 - 10:02

W jaki sposób działają serwisy typu simlock.pl - przecież z tego co mi wiadomo kontaktują się np z polskim Orange by ten wysłał do Apple nr IMEI iPhone, który ma być odblokowany. Nie podają przy tym kopii żadnych dokumentów od telefonu, tylko IMEI. Czy jest to legalne do końca? Przecież ja, posiadając iPhone bez papierów z różnych względów, nie zdejmę w Orange simlocka z telefonu..

#7689 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 sierpnia 2012 - 10:08

W jaki sposób działają serwisy typu simlock.pl - przecież z tego co mi wiadomo kontaktują się np z polskim Orange by ten wysłał do Apple nr IMEI iPhone, który ma być odblokowany. Nie podają przy tym kopii żadnych dokumentów od telefonu, tylko IMEI. Czy jest to legalne do końca? Przecież ja, posiadając iPhone bez papierów z różnych względów, nie zdejmę w Orange simlocka z telefonu..

Warto przeczytać http://myapple.pl/ip...zdej-sieci.html

#7690 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2012 - 10:32

Przeczytałem cały temat, nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie...

#7691 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 sierpnia 2012 - 10:43

Przeczytałem cały temat, nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie...

A nie wpadłeś na to aby je zadać właśnie w nim skoro bezpośrednio dotyczy simlock.pl?

#7692 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2012 - 13:54

Chyba nie ma po co zadawać takich pytań, bo ich usługa ewidentnie nie działa. Tydzień temu w poniedziałek płaciłem im 139 zł za zdjęcie simlocka z mojego iPhone 4 z Orange, do tej pory usługa nie została wykonana. Nie wiem co o tym myśleć, tutaj na forum i na innych forach zachwalają ten simlock.pl, ja skorzystałem pierwszy raz i jest d***... Na infolinii wczoraj mówili mi że z żadnym iPhone nie mieli problemów a z moim mają, po czym na GG twierdzą że mają obsuwę ze (!) 150 iPhonami z Orange z powodu jakiś tam błędów z fakturowaniem. Kiedy bym ich się nie pytał co z moim telefonem to jest odpowiedź - simlock będzie zdjęty dziś lub jutro. Dziś odpowiedzi nie otrzymałem bo :

1. dodzwonić się do nich nie mogę,
2. na gg mi nie odpisują.

Co prawda wczoraj zaproponowali mi zwrot kasy w przypadku braku powodzenia realizacji usługi, ale co mi z tego? Trzymają od ponad tygodnia 139 zł to niech wykonają usługę! Dlaczego mam pożyczać jakiejś firmie tyle kasy za nic, a później szukać jakiejś innej, która nie wiadomo ile będzie tą samą usługę wykonywać.... Dodam tylko, że telefon nie jest zablokowany, czyli IMEI nie widnieje w spisie zablokowanych/skradzionych telefonów.

#7693 domen

domen
  • 6 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 21:40

Witam Mam Iphona 3G IOS 4.2.1, simlock na orange. Jest taka opcja, zeby zrobic downgrade do np. 3.1.3 i zdjac simlocka bez bb od ipada? Bo srednio mi sie oplaca placic 140 zl za simlocka w 3G i szukam wszelkich mozliwych sposobow, a nie chce psuc go tym bb od Ipada.

#7694 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 22:42

Witam
Mam Iphona 3G IOS 4.2.1, simlock na orange. Jest taka opcja, zeby zrobic downgrade do np. 3.1.3 i zdjac simlocka bez bb od ipada?
Bo srednio mi sie oplaca placic 140 zl za simlocka w 3G i szukam wszelkich mozliwych sposobow, a nie chce psuc go tym bb od Ipada.

Na poprzedniej stronie masz podany link do poradnika o simlockach ...

Moze podklejcie ten link bo jak widać nie łaska co niektórym przeczytać nawet 2 ostatnie strony tematu...

#7695 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 31 sierpnia 2012 - 20:47

Może trochę nie w temacie alee nie będę zakładał nowego tematu bo i tak zostanie zamknięty, więc. Dwa pytania, czy simlocka na Angielską sieć Vodafone mogę ściągnąć tą metodą z doładowaniem karty sim i żeby mi go za 15 funtów ściągnęli w Vodafone? i Drugie pytanie, czy za pomocą Geveya będę mógł aktywować iPhone 4S?

#7696 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 31 sierpnia 2012 - 20:55

1. Kupisz Unlock za $70 na eBay.com 2. Nie.

#7697 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 31 sierpnia 2012 - 21:00

Dzięki :) A nie da rady tak u operatora? Mam znajomych w Anglii. Czytałem że za 15funtów mogą sciągnąć, wystarczy doładować konto i podać nr. imei i nr telefonu u operatora i odblokowują simlocka. Nie da tak rady? wyniosło by mnie to wtedy ok 110 zł :)

#7698 2Pacalypse

2Pacalypse
  • 8 postów

Napisano 31 sierpnia 2012 - 21:39

Nodi - kupiłem Gevey Ultra S, dodana była karta sim biała. Aktywowałem tym iPhona 4s z sieci sunrise, choć nie posiadałem karty macierzystej. Niestety nie wykrywa mi mojej karty Plusa. A karta orange łąpie zasięg bez Geveya czy to normalne?

#7699 JargoV

JargoV
  • 22 postów

Napisano 31 sierpnia 2012 - 22:15

Kupiłem 3GS'a z simlockiem na zagraniczną sieć ściągniętym przez ultrasn0w na sofcie 4.1 i basebandzie 6.15.00 , zaktualizowałem go do 5.1.1 hacktywowałem przez redsn0w jailbreak, według tego filmu: How To; Hacktivate 5.1.1 iPhone 3GS & 4 (Activate Without Sim) Step By Step! - YouTube
pobrałem ultrasn0w 1.2.7. taki jaki był poprzednio, zrestartowałem a tu zonk zamiast sieci "szukam" a potem "brak sieci"
Co źle zrobiłem?

#7700 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 01 września 2012 - 11:15

2Pacalypse :) dzięki za odpowiedź. Jeżeli jakakolwiek karta łapie Ci zasięg bez Geveya to znaczy to że telefon nie ma simlocka :D tak mi się wydaje :DD A tą z Plusa wkładałeś bez geveya?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych