Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#7726 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 05 September 2012 - 20:06

słuchaj jesli wiesz gdzie to jest to troche nie w porządku to jest ze proponujesz mi szukanie tego w 773 stronach zamiast podac namiary.
szukalem przez google, nie ma. Wiadomo ze wszystkie strony ktore szukam dotyczą problemu ze komuś wrocił simlock na iphonie poprzez updatowanie, a ja simlocka juz nie mam ale itunes pokazuje ze wciaz mam - to jest moj problem.
Zrobisz jak uwazasz, ja od Ciebie niczego nie wymagam tylko prosze o pomoc.

Po 1. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Po 2. Traktujesz mnie jak pachołka, a teraz prosisz po pomoc ? :)

dobra, przebaczam Ci to bo udało mi sie w koncu;) nabieram wprawy.

Po 3. Trochę samodzielności. Przecież nabierasz wprawy ^^
I na koniec pomogę Ci :
Tu znajdziesz odpowiedz - >http://myapple.pl/se...p?search_type=1 wystarczy wpisać odpowiednią frazę słów.
Pozdrawiam.

#7727 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 posts

Posted 05 September 2012 - 20:17

dobra udalo mi sie to zrobic samemu, jednak informacji nie brałem z tego forum i nie ma tu udzielonej na to odpowiedzi wiec nikt sie nie dowie chyba ze ktos to gdzies opisze.

#7728 presstheweed

presstheweed
  • 6 posts

Posted 06 September 2012 - 10:57

CIACH przeczytaj pierwszy post w tym wątku masz wszystko wyjaśnione co robić, jest kompendium wiedzy o simlocku. Trochę samodzielności.

#7729 Przemo L.

Przemo L.
  • 32 posts
  • SkądKowary, PL

Posted 08 September 2012 - 15:29

Podzielę się opinią na temat strony: Unlock iPhone, Official iPhone Unlock, Apple iTunes Unlock, o którą to pytałem kilka postów temu, niestety nie uzyskując odpowiedzi. Otóż moi drodzy koledzy, są godni zaufania, ponieważ co prawda nie odblokowali mi iPhona 4S (simlock TELE2 Norway, ponoć ich serwery na ten moment są niedostępne), ale, co ważne, oddali kasę za nie wykonanie usługi (39 funtów). Więc jeśli jednak ktoś chce skorzystać z ich usług, śmiało polecam.
Pozdrawiam.

#7730 Zegzii

Zegzii
  • 64 posts

Posted 08 September 2012 - 16:00

Witam, kupilem po taniosci od znajomego ktory wyjezdzal iphone 4 ( ios 5.1.1 bb 4.12.01) oraz iphone 4S(nic nei wiem na jego temat) . Obydwa maja simlocki, wiec moje pytanie : taka karta gevey odblokuje ipone 4s? GEVEY iPhone 4 4S 5.0 5.0.1 5.1.1 Montaż 139zł 4G (2590714325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bo co do 4 to ultrasnowa nei ma co dziala na bb 4.12.01 jeszcze wiec albo czekam albo tez moge karta gevey sciagnac?:)
Prosze mnie nie hejtowac zebym wrocil 10 stronw czensiej bo szukalem tylko chce aby byl swiezy post;)
POZDRAWIAM

#7731 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 08 September 2012 - 19:38

Witam, kupilem po taniosci od znajomego ktory wyjezdzal iphone 4 ( ios 5.1.1 bb 4.12.01) oraz iphone 4S(nic nei wiem na jego temat) . Obydwa maja simlocki, wiec moje pytanie : taka karta gevey odblokuje ipone 4s? GEVEY iPhone 4 4S 5.0 5.0.1 5.1.1 Montaż 139zł 4G (2590714325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bo co do 4 to ultrasnowa nei ma co dziala na bb 4.12.01 jeszcze wiec albo czekam albo tez moge karta gevey sciagnac?:)
Prosze mnie nie hejtowac zebym wrocil 10 stronw czensiej bo szukalem tylko chce aby byl swiezy post;)
POZDRAWIAM

Masz temat o kompendium wiedzy na temat simlocka,gdzie nawet jest napisane że będzie aktualizowany gdy wyjdą nowe metody ale nie trzeba klepać posty aby były świeże i nic nie wnosiły do tematu. Odpowiedz na oba pytania masz na ostaniach 10 stronach i nic póki co się w temacie nie zmieniło.

#7732 ciacho94

ciacho94
  • 7 posts

Posted 09 September 2012 - 14:55

simlock mam takie pytanko czy jeżeli mam simlocka na niemieckim t mobile to jak kupie kartę z polskiego t mobile to bedzie działać czy nie ma szans?

#7733 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 09 September 2012 - 15:18

mam takie pytanko czy jeżeli mam simlocka na niemieckim t mobile to jak kupie kartę z polskiego t mobile to bedzie działać czy nie ma szans?

Nie będzie.

#7734 s8n

s8n
  • 2 posts

Posted 10 September 2012 - 13:32

Pytanie z trochę innej beczki, bo nie wiem gdzie szukać i jak szukać czy ktoś korzystał z takiego sposobu. Moje pytanie dotyczy stron typu: easyunlockingsolution.com i jej podobnym. Czy ktoś korzystał z takiego typu programów, lub zna kogoś kto mógł z niego korzystać i czy to może faktycznie działać. Pozdrawiam.

#7735 grunwaldzka9

grunwaldzka9
  • 1 posts

Posted 10 September 2012 - 18:42

Panowie! (i Panie) w sobotę kupiłem iPhone 4 z simem na o2 UK. Po sprawdzeniu na checkmend okazało się, że tel. jest zablokowany przez operatora. Tel nie był skradziony ani zgłoszony do ubezpieczalni, więc prawdopodobnie użytkownik przestał płacić abonament. Oczywiście, po transakcji, sprzedawca przestał odbierać telefony. Rano znalazłem stronkę UnlockStore.in (kurcze w Indiach). Po czacie z pracownikiem zdecydowałem zaryzykować 60USD. Wyobraźcie sobie o 18 dostałem emaila, że tel został odblokowany. Czad! 10 godzin. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać to serdecznie polecam. W przypadku pytań chętnie pomogę. Pozdrawiam Jacek

#7736 Przemo L.

Przemo L.
  • 32 posts
  • SkądKowary, PL

Posted 10 September 2012 - 20:10

Do s8n. Unikaj takich stron, żaden hacker jeszcze nie złamał nowych zabezpieczeń dot. simlocka (przynajmniej się nie ujawnił) i to jest strona naciągająca ludzi na kasę, nic więcej. Oni oferują jakiś hack, a nie fabryczne odblokowanie iPhona. Możesz śmiało korzystać z simlock24.pl, unlockstore.in (jak kolega powyżej polecił), bądź officialiphoneunlock.co.uk Pozdro.

#7737 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 10 September 2012 - 20:16

Czy ktoś z was wie, na czym właściwie polega działalność takich firm? W jaki sposób zdejmują oni simlocki? Mają kumpli w apple czy może znajomych w tych poszczególnych sieciach? Od czego to zależy?

#7738 s8n

s8n
  • 2 posts

Posted 10 September 2012 - 23:57

Do s8n.
Unikaj takich stron, żaden hacker jeszcze nie złamał nowych zabezpieczeń dot. simlocka (przynajmniej się nie ujawnił) i to jest strona naciągająca ludzi na kasę, nic więcej. Oni oferują jakiś hack, a nie fabryczne odblokowanie iPhona. Możesz śmiało korzystać z simlock24.pl, unlockstore.in (jak kolega powyżej polecił), bądź officialiphoneunlock.co.uk
Pozdro.

To, że to jedna z tych stron 'do nabijania w butelkę' to się domyśliłem na samym początku, ale sami wiecie - tonący brzytwy się chwyta. IP 4 kupiłem już z BB 04.12.01 i softem 5.1.1 i simlockiem na Kanadyjską sieć. Od ponad dwóch tygodni próbuję wszelkimi sposobami 'coś' z nim zrobić, próbowałem downgrade'ować soft do niższej wersji, ale odkąd przestało działać TinyUmbrella nic nie mogę zrobić.
Reasumując miałem cichą nadzieję, że to 'coś' zadziała a ja nie dam się zrobić w 'bambuko'. Czekam, może znajdę jakiś sposób w końcu, może Wy mi pomożecie, bo nijak nie widzi mi się wydawać 450 zł na zdjęcie simlock'a. ;)

#7739 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 September 2012 - 18:28

W tej chwili jeżeli chcesz używać telefonu a nie ipoda tylko pozostaje ci ZAPŁACIĆ!

#7740 jeremyasto

jeremyasto
  • 104 posts

Posted 11 September 2012 - 18:30

zapłać

#7741 indu

indu
  • 972 posts
Posted 11 September 2012 - 20:48

Mam obecnie iphona 4 z 4.2.1 BB 3.10.01 i działającą na nim Gevey ultra , czy bez problemu będzie działała na 5.1.1 ( oczywiście na sofcie stworzonym przez RS z zachowanie BB)?

#7742 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 September 2012 - 20:57

Tak.

#7743 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 11 September 2012 - 21:01

więc mam iphone 4s z gevey sim wersja : 5.1.1 operator : carrier 12.0 Firmware modemu : 2.0.12 teraz problem, jezeli wkladam gevey sim (wkładam kartę play) wyskakuje ze muszę włożyć oryginalną kartę... ale skąd ją wezmę skoro telefon mam z kanady a aktualnie jestem w polsce?

#7744 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 11 September 2012 - 21:04

więc mam iphone 4s z gevey sim

wersja : 5.1.1
operator : carrier 12.0

Firmware modemu : 2.0.12

teraz problem, jezeli wkladam gevey sim (wkładam kartę play) wyskakuje ze muszę włożyć oryginalną kartę... ale skąd ją wezmę skoro telefon mam z kanady a aktualnie jestem w polsce?

Z ebaya albo allegro ?

#7745 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 11 September 2012 - 21:20

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

---------- Wpis dodano o 21:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:06 ----------

Od kuzyna z kanady, kupiony w virgin mobile, jest jeszcze jeden problem. Mianowicie miałem cydie bawiłem się w winterboard cydia znikła, wpisująć w wyszukiwarce Cydia, nie ma żadnych wyników.

#7746 scobypl

scobypl
  • 4 posts

Posted 11 September 2012 - 23:09

3gs- brak zasięgu. Witam, Jeszcze wczoraj miałem w iphonie ios 4.1.1 i baseband 06.15.00 Zrobiłem restore ponieważ telefon zawieszał się przy starcie i nie dało się go uruchomić. Wgrałem ios 5.1.1 i baseband jest dalej taki jaki był. Zrobiłem Jailbrake przy użyciu redsn0w robiłem to pierwszy raz, nie wiem tylko czy poprawnie gdyż przy oknie wyboru gdy mogę wybrać np. Install Cydia i jeszcze szereg innych możliwości do zaznaczania zostawiam tylko cydie. Czy to dobrze robię? Potem z repozytorium http//:repo666.ultrasn0w.com instaluję ultrasn0w w celu sciągnięcia simlocka. I telefon nie wyszukuje mi sieci ... jedynie jak zmieniam karty miedzy kartą play a orange to przy play pisze w informacjach o urządzeniu carrier 12.0 a gdy włożę kartę orange : Orange Polska carrier 12.0 Aktualizację softu robiłem bez karty sim oraz jailbrake też dopiero wkładam ją gdy zrobię ultrasn0w (próbowałem też z włożoną kartą) Nie wyszukuje mi tak jak by sieci nie mogę dzwonić nie ma zasięgu ciągle piszę albo szukam sieci albo brak sieci. Co stało się nie tak ..? Aha i czasem gdy np wezmę żeby zainstalować ulstrasnow ponownie to wyskakuje że nie można było aktywować sieci . Numer seryjny mojego telefonu zaczyna się na 86(035) więc chyba wszystko powinno być ok z tego co wszędzie czytam . a wczoraj zasięg jeszcze był a telefon nie upadł ani nic podobnego. Proszę o rady co zrobić.

#7747 Adek 22

Adek 22
  • 227 posts
  • SkądKraków

Posted 11 September 2012 - 23:32

Pietrufa masz pewnie z 3 UK ale przecież możesz ugotować sobie softa haktywowanego w sn0wbreze ;)

#7748 swiatek94

swiatek94
  • 450 posts

Posted 11 September 2012 - 23:43

Na 4S tego nie zrobi, mam podobny problem co właśnie Pietrufa, tylko ja właśnie mam zamiar zamówić GEVEY + Kartę Macierzystą i nie wiem czy 139zł to dobra cena, czy otrzymam o wiele tańszą alternatywę.

#7749 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 12 September 2012 - 07:18

Pietrufa masz pewnie z 3 UK ale przecież możesz ugotować sobie softa haktywowanego w sn0wbreze ;)

4s i haktywowanie .... od kiedy ?
I napisał że ma z telefon z kanadyjskiego virgin....

#7750 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 12 September 2012 - 08:54

Czyli po prostu potrzebna mi jest tylko karta Virgin i będzię potem play działał z gevey sim?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users