Ale fakt faktem, że wydawanie co roku nowszej wersji danego produktu jest nie fair. Nie każdy ma kase by na starcie kupić ów urządznenie, a gdy już kupi po pół roku obcownia tegoż sprzętu na rynku słyszy informacje, że produkuje się wersja ROZSZERZONA, LEPSZA, BOGATSZA i szlag człowieka chce trafić. Zamiast wydawać na szybkiego powinni poświecić ten rok i teraz wydać - w lutym czy tam kwietniu - wersje z Retiną i kamerami. Jakbym teraz kupił iPada to bym się lekko zdenerwował. Na szczęście bawiłem się tym w Cortlandzie, Saturnie i ekran jakościowo jest zdecydowanie niżej jak ten w 4ce, którą niebawem będę miał. Dlatego uznałem, że lepszym wyjściem będzie zakup 4ki niż iPada, który notabene mnie lekko rozczarował. Myślałem o nim jako o wielkim notatniku na studiach do notowania wykładów jednak po długim bawieniu się w sklepie - ok. godzine - nie umiałem napisać bez błędów choćby jednego zdania. Na iPhonie notuje całe wykłady i zawsze mam najdokładniejsze i najkonkretniejsze z 40 osobowej grupy 
Anyway mina ludzi na wykładzie, ćwiczeniach widzących jak pisze na iTelefonie bezcenna, a o wykładowacach nie mówiąc bo każdy uważa, że smsa pisze ;D
Dlaczego nie fair? W czym widzisz problem? Dzis mój kolego zakupił jedyneczke, wiedząc, ze niedługo moze byc zapowiedz dwójki, zna swoje potrzeby i uznał, ze jedynka mu w zupełności wystarczy, jak to mówią lepszy wrobel w garści niz golab (plotki, ploteczki) na wolności.
A co do pisania, nie chce mi sie wierzyć, ze na mniejszej klawiaturze da sie szybciej i lepiej pisać niz na większej, kwestia troche pocwiczenia i napewno pisalbys szybciej na iPadzie.
---------- Wpis dodano o 21:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:17 ----------
Mnie ciekawi, kiedy odbędzie się premiera. Kwiecień czy styczeń? W SD nie wierzę, kamerę (przód + tył) jak najbardziej, zwłaszcza w związku z FaceTimem. Retina na iPada brzmi genialnie, ale jaka to musiałaby być rozdziałka? 4x iPhone 4 = 1920 x 1280? No zobaczymy.
W styczniu nie bedzie premiery moge sie z Toba założyć. Premiera rozumiem jako dostępność w sklepach.
---------- Wpis dodano o 21:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:18 ----------
Czytnik kart wydaje mi się mało możliwy. Przecież różnice w cenach między modelami o różnych pojemnościach są przez Apple sztucznie zawyżone i totalnie nie usprawiedliwiające tych różnic, więc jakby miał być czytnik każdy by kupował wersje z najmniejszą pojemnością, czyli najtańszą i dokupił sobie tanie jak barszcz karty SD. Tak więc takie rozwiązanie nie jest po nosie Apple, choć oczywiście miło byłoby się zaskoczyć 
nawet jakby iPad kosztował 200 dolarów to byś marudzil na cenę, co? Pikietujesz przed salonem audi, ze ma takie ceny a skóra czy wolksvagen jest tańszy?