Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#126 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 grudnia 2010 - 14:13

Co do uwsteczniania... Przypomnij sobie aluminium w IPhone 2g kontra badziewiasty plastik w 3G.

Racja, ale biorąc pod uwagę ile czasu od tego minęło, ile narzekań ludzi odebrali na takie obudowy, biorąc pod uwagę wygląd iPhone 4 i generalnie kierunek na aluminium i szkło wątpię, żeby zrobili coś tak dziwnego nagle ;-)

#127 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 11 grudnia 2010 - 18:37

Na dwójeczkę już odłożone dolarki :)

Ceny nikt nie zna a Ty już masz odłożoną kwotę na urządzenie :)

#128 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 grudnia 2010 - 18:39

Podejrzewam, ze nie będzie droższy od dotychczasowej wersji.

#129 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 11 grudnia 2010 - 19:16

Cholera... Tylko czekać na premierę. Plotek jest pełno ale co będzie naprawdę ?

#130 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 grudnia 2010 - 19:41

Liczę tylko, że nie zmienią wymiarów bo właśnie zamówiłem Moleskina for iPad

Moleskine Folio Tablet Cover: Amazon.co.uk: Moleskine: Books

#131 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 grudnia 2010 - 20:05

Liczę tylko, że nie zmienią wymiarów bo właśnie zamówiłem Moleskina for iPad

Moleskine Folio Tablet Cover: Amazon.co.uk: Moleskine: Books

Z kamerkami może być problem :-P i domniemanym czytnikiem kart (chociaż ja i tak bym tego nie używał nigdy).

#132 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 11 grudnia 2010 - 21:02

Ale fakt faktem, że wydawanie co roku nowszej wersji danego produktu jest nie fair. Nie każdy ma kase by na starcie kupić ów urządznenie, a gdy już kupi po pół roku obcownia tegoż sprzętu na rynku słyszy informacje, że produkuje się wersja ROZSZERZONA, LEPSZA, BOGATSZA i szlag człowieka chce trafić. Zamiast wydawać na szybkiego powinni poświecić ten rok i teraz wydać - w lutym czy tam kwietniu - wersje z Retiną i kamerami. Jakbym teraz kupił iPada to bym się lekko zdenerwował. Na szczęście bawiłem się tym w Cortlandzie, Saturnie i ekran jakościowo jest zdecydowanie niżej jak ten w 4ce, którą niebawem będę miał. Dlatego uznałem, że lepszym wyjściem będzie zakup 4ki niż iPada, który notabene mnie lekko rozczarował. Myślałem o nim jako o wielkim notatniku na studiach do notowania wykładów jednak po długim bawieniu się w sklepie - ok. godzine - nie umiałem napisać bez błędów choćby jednego zdania. Na iPhonie notuje całe wykłady i zawsze mam najdokładniejsze i najkonkretniejsze z 40 osobowej grupy ;) Anyway mina ludzi na wykładzie, ćwiczeniach widzących jak pisze na iTelefonie bezcenna, a o wykładowacach nie mówiąc bo każdy uważa, że smsa pisze ;D

#133 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 11 grudnia 2010 - 21:07

Czytnik kart wydaje mi się mało możliwy. Przecież różnice w cenach między modelami o różnych pojemnościach są przez Apple sztucznie zawyżone i totalnie nie usprawiedliwiające tych różnic, więc jakby miał być czytnik każdy by kupował wersje z najmniejszą pojemnością, czyli najtańszą i dokupił sobie tanie jak barszcz karty SD. Tak więc takie rozwiązanie nie jest po nosie Apple, choć oczywiście miło byłoby się zaskoczyć :)

#134 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 21:16

Mnie ciekawi, kiedy odbędzie się premiera. Kwiecień czy styczeń? W SD nie wierzę, kamerę (przód + tył) jak najbardziej, zwłaszcza w związku z FaceTimem. Retina na iPada brzmi genialnie, ale jaka to musiałaby być rozdziałka? 4x iPhone 4 = 1920 x 1280? No zobaczymy.

#135 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 grudnia 2010 - 21:19

Ale fakt faktem, że wydawanie co roku nowszej wersji danego produktu jest nie fair. Nie każdy ma kase by na starcie kupić ów urządznenie, a gdy już kupi po pół roku obcownia tegoż sprzętu na rynku słyszy informacje, że produkuje się wersja ROZSZERZONA, LEPSZA, BOGATSZA i szlag człowieka chce trafić. Zamiast wydawać na szybkiego powinni poświecić ten rok i teraz wydać - w lutym czy tam kwietniu - wersje z Retiną i kamerami. Jakbym teraz kupił iPada to bym się lekko zdenerwował. Na szczęście bawiłem się tym w Cortlandzie, Saturnie i ekran jakościowo jest zdecydowanie niżej jak ten w 4ce, którą niebawem będę miał. Dlatego uznałem, że lepszym wyjściem będzie zakup 4ki niż iPada, który notabene mnie lekko rozczarował. Myślałem o nim jako o wielkim notatniku na studiach do notowania wykładów jednak po długim bawieniu się w sklepie - ok. godzine - nie umiałem napisać bez błędów choćby jednego zdania. Na iPhonie notuje całe wykłady i zawsze mam najdokładniejsze i najkonkretniejsze z 40 osobowej grupy ;)

Anyway mina ludzi na wykładzie, ćwiczeniach widzących jak pisze na iTelefonie bezcenna, a o wykładowacach nie mówiąc bo każdy uważa, że smsa pisze ;D

Dlaczego nie fair? W czym widzisz problem? Dzis mój kolego zakupił jedyneczke, wiedząc, ze niedługo moze byc zapowiedz dwójki, zna swoje potrzeby i uznał, ze jedynka mu w zupełności wystarczy, jak to mówią lepszy wrobel w garści niz golab (plotki, ploteczki) na wolności.
A co do pisania, nie chce mi sie wierzyć, ze na mniejszej klawiaturze da sie szybciej i lepiej pisać niz na większej, kwestia troche pocwiczenia i napewno pisalbys szybciej na iPadzie.

---------- Wpis dodano o 21:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:17 ----------

Mnie ciekawi, kiedy odbędzie się premiera. Kwiecień czy styczeń? W SD nie wierzę, kamerę (przód + tył) jak najbardziej, zwłaszcza w związku z FaceTimem. Retina na iPada brzmi genialnie, ale jaka to musiałaby być rozdziałka? 4x iPhone 4 = 1920 x 1280? No zobaczymy.

W styczniu nie bedzie premiery moge sie z Toba założyć. Premiera rozumiem jako dostępność w sklepach.

---------- Wpis dodano o 21:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:18 ----------

Czytnik kart wydaje mi się mało możliwy. Przecież różnice w cenach między modelami o różnych pojemnościach są przez Apple sztucznie zawyżone i totalnie nie usprawiedliwiające tych różnic, więc jakby miał być czytnik każdy by kupował wersje z najmniejszą pojemnością, czyli najtańszą i dokupił sobie tanie jak barszcz karty SD. Tak więc takie rozwiązanie nie jest po nosie Apple, choć oczywiście miło byłoby się zaskoczyć :)

nawet jakby iPad kosztował 200 dolarów to byś marudzil na cenę, co? Pikietujesz przed salonem audi, ze ma takie ceny a skóra czy wolksvagen jest tańszy?

#136 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2010 - 21:24

Naprawdę myślisz, że apple pozwoli zapisywać aplikacje i muzykę na kartę SD? Jeśli taki czytnik się w iPadzie pojawi to będzie na 100% służył jedynie do zgrania zdjęć na iPada.

#137 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 grudnia 2010 - 21:25

Naprawdę myślisz, że apple pozwoli zapisywać aplikacje i muzykę na kartę SD? Jeśli taki czytnik się w iPadzie pojawi to będzie na 100% służył jedynie do zgrania zdjęć na iPada.

Zdecydowanie zgadzam sie z Twoja opinia, osobiście uwazam, ze ńie bedzie takiego czytnika.

#138 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 11 grudnia 2010 - 22:28

nawet jakby iPad kosztował 200 dolarów to byś marudzil na cenę, co? Pikietujesz przed salonem audi, ze ma takie ceny a skóra czy wolksvagen jest tańszy?

hahaha, widać, że zrozumiałeś co napisałem... w moim poście nie ma ani kszty opinii o cenie samego urządzenia, tylko o tym, że różnice w cenach między modelami o różnych pojemnościach są niczym nieuzasadnione, a już na pewno nie tymi skromnymi przecież pojemnościami. Apple nie da SD już tylko z tego względu, że by szlag trafił ich różnicowanie modeli ze względu na pojemność.

---------- Wpis dodano o 22:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:25 ----------

Retina wydaje mi się mało realna. Żeby była jakość ekranu jak z iPhone4, czyli odpowiednio gęste upakowanie pixeli, rozdzielczość musiałaby być naprawdę bardzo duża dla ekranu iPada. W takim wypadku iPad musiałby mieć znacznie wydajniejszy procesor i więcej ramu i najlepiej dodatkowe sprzętowe wsparcie graficzne, żeby udźwignąć retinę.

#139 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 11 grudnia 2010 - 22:37

Nie wiem czemu świat wyskoczył z tym czytnikiem SD, przecież te wycięcie w Case jest pod głośniczek i mikrofon imho. Zakończenia tego case pewnie lekko zachodzą na krawędzie iPada i z lekka by zakrywały te miejsce od mikrofonu i głośnika. W końcu ten case jakoś musi się trzymać tego iPada, tak? więc musi jakoś w niego wskoczyć czy jak to napisać.

#140 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 11 grudnia 2010 - 23:03

arturcisz z tymi pisaniem to po prostu moje długie palce jakoś nie dawały rady na iPadzie, za to na iPhonie śmigam aż miło ;) Fakt, pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale nie czułem tej pewności podczas pisania, którą miałem po 5 minutach korzystania z iPhone'a 2G zaraz po zakupie ;)

Jednak gdybym sobie podpiął klawiature to bez dwóch zdan iPad by się nadał.

#141 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 grudnia 2010 - 23:10

Szkoda tylko, że na iPhone nie ma tego cudnego sposobu wprowadzania polskich znaków z klawiatury, w końcu bym mógł wyłączyć ten idiotyczny słownik na iPhone i sam wstawiać ogonki, ale niestety, Stefan nie dał ;-/

#142 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 00:29

Retina jako taka jest ok, ale przy moim uzyciu urzadzenia, jako przegladarki zdjec dla klientow, musialbym wrzucac nie 1mpix, a z 10, do tego nie dajace mozliwosci przyblizenia. Pobawic sie mozna, ale jesli to ma wazyc po 5-10mb w jpegu to ja postoję.

---------- Wpis dodano 12.12.2010 o 00:29 ---------- Poprzedni wpis dodano 11.12.2010 o 23:59 ----------

Ps, co do ciaglej zmiany rozdzielczosci, nie ma to sensu. Juz teraz aplikacje z iPhone na iPadzie wygladaja fatalnie, a niestety niektore z nich sa najlepsze i bez odpowiednikow na duxa rozdzielczosc. Szlag by mnie trafil jakbym musial powiekszac aplikacje z iPada 1 na tego nowego, znowu 1px = 4px...

#143 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:25

retina może być ale pod inną postacią. Niekoniecznie ponad 300dpi na ekranie. Możliwe, że wsadzą matrycę IPS żeby uzyskać lepsz ekolory i kąty. Co do rodziałki to pewnie zostanie niezmieniona lub delikatnie podwyższona.

#144 weder95

weder95
  • 76 postów
  • SkądŻory

Napisano 14 grudnia 2010 - 18:20

narkoman, przecież w iphonie bez problemu można wpisywać polskie znaki trzymając jakąś literkę i wtedy wysuwa się nam lista z ogonkami ;)

#145 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 18:29

W iPadzie jest jeszcze inny system działający znacznie szybciej. Zobacz gdzieś na YouTubie.

#146 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 14:33

Co tam iPad 2... iMat! :)

Dołączona grafika

#147 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 grudnia 2010 - 14:41

Stare ;)

#148 Matsunami

Matsunami
  • 51 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 grudnia 2010 - 14:54

retina może być ale pod inną postacią. Niekoniecznie ponad 300dpi na ekranie. Możliwe, że wsadzą matrycę IPS żeby uzyskać lepsz ekolory i kąty. Co do rodziałki to pewnie zostanie niezmieniona lub delikatnie podwyższona.

Przecież iPad ma IPS.

Myślę, że ekran w tabletach jest na tyle ważną rzeczą, że mogli by coś poprawić. Pytanie co. Wielka rozdzielczość byłaby bez sensu imo. Razem z nią zwiększyłyby się wymagania aplikacji i rozmiar danych. Pewnie też prądożerność ze względu na większe obciążenie. Z drugiej strony podzespoły są coraz wydajniejsze i bardziej energooszczędne.

#149 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 15 grudnia 2010 - 19:02

a tak wracając do USB i czytnika kart iPad Connection Kit 3 w 1 – SD, microSD i USB

#150 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 20 grudnia 2010 - 21:26

iMat troche za duży jak na kieszeń :D Ale o iBoarda bym się pokusił :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych