Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#1 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 12 lipca 2010 - 23:33

No właśnie, co wg Was powinna mieć druga wersja iPada? Moim zdaniem, przydałoby się żeby: 1) był lżejszy - np. dzięki bateriom litowo-polimerowym, 2) miał wbudowane złącze USB i gniazdo kart pamięci (nawet tylko z funkcjonalnością Camera Connection Kitu), 3) miał wbudowaną kamerę, 4) obsługiwał przynajmniej SMS-y lub MMS-y...

#2 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 12 lipca 2010 - 23:39

na karty pamięci nie liczyłbym w ogóle. co do usb, to raczej nie wyobrażam sobie kolejnego iPada bez. "przynajmniej SMSy i MMSy"? czyli chciałbyś dzownić z tego klocka? kamerka to też takie bzdo "niezwykle niezbędne", ale do jakichś tam wideokonferencyjek z zakopanego z mamusią raz na dwa lata by się przydało może komus ;)

#3 stig93

stig93
  • 163 postów
  • SkądGłuchołazy,Opole, Poland

Napisano 12 lipca 2010 - 23:54

Dzwonienie fajne by było tak rezerwowo przez powiedzmy zestaw słuchawkowy...

#4 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 lipca 2010 - 00:29

Retina... teraz ten ekran wygląda tragicznie. Lżejszy też by mógł być, ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Reszta jest okej.

#5 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 13 lipca 2010 - 03:28

Cytat

Retina... teraz ten ekran wygląda tragicznie.
Lżejszy też by mógł być, ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza.
Reszta jest okej.

Tragicznie? Chyba trochę przesadzasz.
//Pozdrawiam

#6 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lipca 2010 - 06:31

dajcie się nacieszyć jedynką a Wy już o dwójce :)

#7 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 lipca 2010 - 07:26

Cytat

Tragicznie? Chyba trochę przesadzasz.
//Pozdrawiam

Nie przesadzam, porównaj sobie to z iP 4, więcej nie trzeba wyjaśniać.

Cytat

dajcie się nacieszyć jedynką a Wy już o dwójce :)

Bo weźmie sobie człowiek kupi taką fajną zabawkę a oni wypuszczają Retinę i wszystko psują ;-)

#8 elprezesso

elprezesso
  • 439 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 lipca 2010 - 07:29

uważam, że zwiększenie ilości pamięci do powiedzmy 256GB byłoby super, reszty nie trzeba poprawiać bo po co.

#9 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 08:23

Ilość pamięci flash może się zwiększy do 128GB, ja stawiam na dwujajowy procek, większą ilość RAM i retina display i to widziałbym najchętniej w następnej wersji. Kamera? Zbędna. USB, SMS - IMO kwiatek do kożucha. Gniazdo SD? Byłoby miło ale nie wierzę, że będzie.

#10 mm25

mm25
  • 15 postów
  • SkądŚwiętokrzyskie

Napisano 13 lipca 2010 - 08:28

@elprezesso Niech od razu sypną z 2TB, co się mają ograniczać... ;)

#11 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 08:32

Jakby były możliwości... Ipad robiłby wtedy u mnie za bezprzewodowy dysk do backupu ;) ale mi naprawdę wystarcza 16GB. Mam 6GB zajęte.

#12 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 13 lipca 2010 - 12:23

retina to już IMO będzie standard w iPhone'ach, iPodach Touch i iPadach ;) a mi się tam marzy żeby kolejny iPad nie wyglądał jak iPhone na sterdydach, tylko jak... hm.. odkręcony ekran od MB alu :D jakby wepchnęli porządne bebechy i zainstalowali na tym Mac OS X to byłby fajnym grubaskiem, ale za to nie wypuszczałbym go z rąk ;P tzn raczej na pewno kiedyś tak będzie bo technologia wszystko minimalizuje czy wręcz mikromalizuje ;)

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 13:44

Przeciez duzy OSX na iPadzie to nie jest technologicznie problem, ale wlasnie o to chodzi, ze to nie ma byc komputer...

#14 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 13 lipca 2010 - 13:47

Cytat

ale wlasnie o to chodzi, ze to nie ma byc komputer...

a ja nie chcę żeby był iPodem Touch ;)

#15 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 13:48

Właśnie, przecież ipad parametrami nie odbiega od appletv a tam przecież stoi prawie normalny tiger. Edit: odpowiedałem na post OleYek. Oczywiście dla mnie tablet z "dużym" systemem nie jest koszerny ;) to, że technologicznie się da nie znaczy, że to dobre rozwiązanie.

#16 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lipca 2010 - 19:25

USB, więcej RAMu i to wystarczy. Mogliby ewentualnie popracować nad odróżnianiem siły nacisku ekranu, wtedy byłby idealny do rysowania :-)

#17 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 19:48

Wy to macie dziwne pecetowe przyzwyczajenia :P. Porty USB, sloty SD i inne bzdety :P. Po co chcecie nosić ze sobą kable, karty i inne rzeczy. Kolejnym krokiem w świecie elektroniki IMO będzie pozbycie się kabli. Wszystkie dane będą w sieci, w chmurze. Usługa MobileMe przeciera właśnie ten szlak. Ja tak szczerze wątpię, żeby za rok iPad jakoś się drastycznie zmienił. Dostanie więcej ramu, lepszy procek oraz ekran i tyle. Tak na prawdę jak dostanie nowy soft to już nic nie będzie mu potrzebne :D

#18 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 19:52

pio11: Jakby było tak jak piszesz to po co Apple robiłoby Camera Connection Kit? Kartę jak jestem na urlopie mam zawsze - w aparacie. Miło byłoby bez wożenia pierdołek w rodzaju CCK czy Macbooka włożyć ją do ipada, wrzucić fotkę do galerii MM, wysłać mailem czy po prostu z braku miejsca zrobić sobie na ipadzie backup.

#19 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 13 lipca 2010 - 20:13

Cytat

pio11: Jakby było tak jak piszesz to po co Apple robiłoby Camera Connection Kit? Kartę jak jestem na urlopie mam zawsze - w aparacie. Miło byłoby bez wożenia pierdołek w rodzaju CCK czy Macbooka włożyć ją do ipada, wrzucić fotkę do galerii MM, wysłać mailem czy po prostu z braku miejsca zrobić sobie na ipadzie backup.

no właśnie po to masz macbooka, czyli komputer mobilny ;P raczej mija się to z ideą iPada (póki co) ;)

#20 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 20:20

Cytat

no właśnie po to masz macbooka, czyli komputer mobilny ;P raczej mija się to z ideą iPada (póki co) ;)

Eee, no co Ty... targanie na urlop/wakacje laptopa (+ ładowarki, myszki, itd.) jest strasznie upierdliwe, a poza tym laptop nie daje takiej frajdy w oglądaniu zdjęć jak iPad. I właśnie dlatego wbudowanie jednego portu USB lub uniwersalnego złącza kart byłoby dużym ułatwieniem. A dodatkowo, w wersji 3G można by było od razu przesłać mailem wybrane zdjęcia (nie wiem jak to jest w MacBookach, ale w Windowsowych laptopach modem 3G jest jeszcze rzadko spotykany).

#21 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 20:20

Cytat

No ale własnie nie po to - MB waży kilka razy więcej niż ipad. A jakby było tak jak piszesz to Apple nie produkowałoby Camera Connection Kit.

#22 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 20:21

Cytat

pio11: Jakby było tak jak piszesz to po co Apple robiłoby Camera Connection Kit?

Po to, że jak ktoś potrzebuje to może sobie dokupić.
Każdy ma inne wymagania.

#23 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 13 lipca 2010 - 20:27

Cytat

Eee, no co Ty... targanie na urlop/wakacje laptopa (+ ładowarki, myszki, itd.) jest strasznie upierdliwe, a poza tym laptop nie daje takiej frajdy w oglądaniu zdjęć jak iPad. I właśnie dlatego wbudowanie jednego portu USB lub uniwersalnego złącza kart byłoby dużym ułatwieniem. A dodatkowo, w wersji 3G można by było od razu przesłać mailem wybrane zdjęcia (nie wiem jak to jest w MacBookach, ale w Windowsowych laptopach modem 3G jest jeszcze rzadko spotykany).

tak, wiem, że z czasem ludziom wymagania się zmieniają ;) kilka lat temu wypowiedź by ta brzmiała "pewnie! macbook jest idealny na wakacje. jest mały, poręczny i nie waży dużo" :P niestety szybkie (za bardzo) zmiany też nie są dobre..

#24 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 13 lipca 2010 - 20:28

Oj code - do MB mogli wrzucić gniazdo SD to i do ipada mogą - jedna dziura więcej. ;)

#25 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 20:30

Cytat

Po to, że jak ktoś potrzebuje to może sobie dokupić.
Każdy ma inne wymagania.

Ale to są już tak podstawowe elementy jak np. WiFi lub gniazdko słuchawkowe... Wymagania to raczej można mieć w sferze wielkości dysku lub wariantu tylko WiFi lub WiFi+3G.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych