Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#76 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 sierpnia 2010 - 12:45

Czyli:

iPod - Wrzesień
iPhone - Czerwiec
iPad - Styczeń

Więc przypomnij sobie kiedy odbyła się prezentacja iPhona, w zimę, a kiedy była premiera? w czerwcu. Kiedy pojawiają się nowe wersje? W czerwcu. To samo będzie z iPadem - premiera nowego modelu będzie się odbywała w kwietniu. Możemy się założyć szanowny kolego specjalisto :)

#77 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 18 sierpnia 2010 - 13:38

Zabawne są te przegadywanki co kiedy i gdzie. Ja jestem zdania, że zobaczę to uwierzę. Co do ipada to chciałbym bardziej Polską cenę...

#78 seula

seula
  • 105 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 16:01

Steve Jobs jasno na konferencji mówił, że iOS4 dla iPada pojawi się "this fall". Nie było mowy o żadnej becie, tylko o normalnej użytkowej wersji, nie wiem skąd nagle się wzięły jakieś dziwne domysły o zimie. I myślę, że ten iPad 2 to będzie tak naprawdę iPad mini, ten z ekranem 7". Wydaje mi się, że to byłby rozsądny krok, bo iPad 1 nie zagrzał jeszcze dobrze miejsca na światowym rynku, a już by mieli wydawać następcę? A tak to wydadzą nowy produkt, który będzie sprzedawany równolegle z pierwszym iPadem. Jeżeli ktoś chce mniejszy i bardziej mobilny sprzęt kupi wersję mini, jak nie to wybierze zwykłego iPada. Wersja mini pewnie będzie miała takie same wnętrzności (bo po co zmieniać coś co jest dobre i wydajne?) i będzie oferowała ekran o rozdzielczości 1024x768, dzięki czemu deweloperzy nie będą musieli po raz kolejny dostosowywać rozdzielczości swoich aplikacji. I ten zabieg sprawi też, że będzie większa gęstość pikseli na cal, dlatego Jobs będzie mógł mówić o "even better iPad screen, which we are very proud of".

#79 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 sierpnia 2010 - 16:16

będzie oferowała ekran o rozdzielczości 1024x768, dzięki czemu deweloperzy nie będą musieli po raz kolejny dostosowywać rozdzielczości swoich aplikacji. I ten zabieg sprawi też, że będzie większa gęstość pikseli na cal, dlatego Jobs będzie mógł mówić o "even better iPad screen, which we are very proud of".

Myślisz, że nie będą musieli niczego zmieniać? Nie sądzisz że przyciski i wszystko na ekranie będzie po prostu za małe.

#80 seula

seula
  • 105 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 16:29

Hmm, o tym nie pomyślałem, być może jednak coś będzie trzeba dostosować. Ale to wszystko i tak tylko moje domysły, wszystko się okaże jak urządzenie już będzie zaprezentowane.

#81 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 16:33

W zimę??? Prezentacje 3G, 3GS i 4 odbyły się w Czerwcu na WWDC kolejno 9, 9 i 7 dnia miesiąca. Sprzęt do sklepów owszem trafił potem. iPad został zaprezentowany 27 stycznia czyli idąc tym tropem w styczniu powinna się ukazać nowa wersja iPada a w sklepach może pojawić się w późniejszym okresie. @seula nie spodziewałbym się mniejszego iPada. Trzeba by przerabiać cały interfejs aby wielkością pasował do nowego ekranu.

#82 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 sierpnia 2010 - 06:17

iPhone został zaprezentowany 9 stycznia 2007 roku, idąc tym tropem Apple powinien prezentować nowe telefony w styczniu, ale... robi to w czerwcu, wtedy kiedy pierwszy model trafił do sklepów. Szkoda, że dla Ciebie iPhone zaczyna się od brzydkiej wersji 3G...

#83 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 sierpnia 2010 - 09:13

Też mi się wydaje, że w nowym roku nie zobaczymy iPada 2 (głupia nazwa). Co do nowości to będzie przednia kamerka i lepsze bebechy. Ja czekam na wyjście iOS4 na iPad'a i ewentualnie nową wersję urządzenia, i kupuję.

#84 EmotiCon

EmotiCon
  • 355 postów
  • Skądmam wziąć kasę na iPad'a?

Napisano 19 sierpnia 2010 - 09:35

Ja czekam na za rok... Nie jestem przy kasie, a iPada kupię w wakacje - w Ameryce.

#85 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 września 2010 - 21:09

Jesienią otrzymamy wersję dla developerów. A nowy soft pokaże się wraz z nowym iPadem :)

I co panie wszechwiedzący developer? Kto miał rację? ;)

#86 Skora

Skora
  • 70 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 02 września 2010 - 22:09

Dobrze by było gdyby do stycznia spolszczyli wersję 1. :-)

#87 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 września 2010 - 06:26

Dobrze by było gdyby do stycznia spolszczyli wersję 1. :-)

Myślę, że z systemem 4.2 zostanie spolszczony. Apple chwali się, że doda 30 układów klawiatur i 30 słowników.

#88 Biedny Miś

Biedny Miś
  • 28 postów

Napisano 03 września 2010 - 12:40

Jak dla mnie to nowy IPad powinien miec czujnik temperatury, taki jak maja stacje pogodowe, tak,zeby nie stał po próżnicy jak się na nim nic nie robi , tylko pokazywał temperature na zewnątzr i wewnątrz.

#89 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 03 września 2010 - 13:30

Ciekawe, ale trudne do realizacji, bo iPad sam generuje cieplo...

#90 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 04 września 2010 - 01:13

Ja liczę na to, że nowy iPad będzie już na nowym ARM'ie dwurdzeniowym z instrukcjami Cortex-a9, PowerVR 545 lub może coś nowszego i to już raczej pewne 512MB ramu. Matryca(retina?), pewnie coś lepszego niż jest w obecnym. Taki hardware podoba mi się i z miłą chęcią taki kupię. W aktualnym modelu drażni mnie te 256MB ramu, za mało. 512MB naprawdę jest optymalne i wystarczające do wszystkiego w jakiś tam granicach rozsądku.

#91 pawelnr1

pawelnr1
  • 138 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2010 - 19:34

No właśnie, co wg Was powinna mieć druga wersja iPada?

Moim zdaniem, przydałoby się żeby:

1) był lżejszy - np. dzięki bateriom litowo-polimerowym,
2) miał wbudowane złącze USB i gniazdo kart pamięci (nawet tylko z funkcjonalnością Camera Connection Kitu),
3) miał wbudowaną kamerę,
4) obsługiwał przynajmniej SMS-y lub MMS-y...

1).Popieram
2, 3, 4). Bez sensu. iPad ma służyć do internetu i ewentualnie apps'ów z App store. To wszystko. A do tego nie jest potrzebne gniazdo kart pamięci, osiem portów USB, FireWire, ethernet, napęd bluray, Funkcja telefonu lodówki i kosiarki.

No dobra. Kamera mogłaby być taka jak jest w nowym touchu do aplikacji wykorzystujących np. rozszerzoną rzeczywistość. To wszystko.

#92 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 września 2010 - 19:38

pawelnr1: popieram

#93 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 04 września 2010 - 20:50

2, 3, 4). Bez sensu. iPad ma służyć do internetu i ewentualnie apps'ów z App store. To wszystko. A do tego nie jest potrzebne gniazdo kart pamięci, osiem portów USB, FireWire, ethernet, napęd bluray, Funkcja telefonu lodówki i kosiarki.

Bzdura!
Ipad ma służyć do tego, co sobie wymyśli jego użytkownik. Sam internet to sobie można przeglądać na byle jakiej komórce, a mnie tegoroczne wakacje pokazały, że jest to doskonały sprzęt do np. przeglądania wykonanych przed chwilą zdjęć - ale żeby to moc zrobić potrzebny jest Camera Connection Kit - czyli najpierw musisz go kupić, a potem jeszcze ze sobą targać i uważać (np. w autobusie, samolocie lub podczas wycieczki) żeby przypadkiem czegoś nie złamać lub nie uszkodzić złącza. A JEDNO wbudowane złącze USB i/lub gniazdo kart rozwiązuje ten problem... A skoro ma moduł 3G, to funkcja SMS i MMS też jest przydatna - zresztą któraś z tych funkcji jest już podobno dostępna po JB.

pawelnr1:: a na przyszłość proponuję czytać ze zrozumieniem, bo jakoś nie przypominam sobie abym coś pisał o "ośmiu portach USB, FireWire, ethernecie, napędzie bluray, Funkcji telefonu lodówki i kosiarki."

#94 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 września 2010 - 21:05

To byla chyba ironia, zbyt osobiscie to potraktowales.

#95 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 września 2010 - 22:14

W aktualnym modelu drażni mnie te 256MB ramu, za mało. 512MB naprawdę jest optymalne i wystarczające do wszystkiego w jakiś tam granicach rozsądku.

Ale w codziennym używaniu nie jesteś w stanie odczuć tego, że ma 256MB ramu... Więc w czym rzecz?

#96 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 września 2010 - 22:18

nowy iPad, żeby dopełnić tradycji, powinien obsługiwać FaceTime :D. No i oczywiście musi mieć do tego wbudowaną kamerę i mikrofon.

#97 seula

seula
  • 105 postów

Napisano 04 września 2010 - 23:39

Ale w codziennym używaniu nie jesteś w stanie odczuć tego, że ma 256MB ramu... Więc w czym rzecz?

Dokładnie... Ludzie narzekaja na 256 mb RAMu, ale tak naprawde do świetnego działania ipada jest to odpowiednia ilość. Gdyby nikt nie zrobił teardowna ipada i nie podał tak dokładnej specyfikacji, to nie byłoby żadnego problemu...

#98 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 września 2010 - 00:24

No i oczywiście musi mieć do tego wbudowaną kamerę i mikrofon.

Mikrofon ma i staruszek iPad 1 ;)

#99 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 11:38

Wg. ostatnich doniesień pierwsze 400,000-600,000 egzemplarzy nowego iPada 2 będzie dostępne pod koniec lutego 2011.

iClarified - Apple News - Apple iPad 2 Will Ship Within the Next 100 Days?

#100 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2010 - 23:02

Błagam was. Myślcie. Urządzenie jeszcze nie zostało wydane, a wy już próbujecie nam wmówić ile ich wyprodukują. Jest iPad - wystarczy. To czy będzie 2, kiedy będzie i jakie będzie miał wymiary zostawmy przyszłości.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych