Napisano 18 sierpnia 2010 - 16:01
Steve Jobs jasno na konferencji mówił, że iOS4 dla iPada pojawi się "this fall". Nie było mowy o żadnej becie, tylko o normalnej użytkowej wersji, nie wiem skąd nagle się wzięły jakieś dziwne domysły o zimie. I myślę, że ten iPad 2 to będzie tak naprawdę iPad mini, ten z ekranem 7". Wydaje mi się, że to byłby rozsądny krok, bo iPad 1 nie zagrzał jeszcze dobrze miejsca na światowym rynku, a już by mieli wydawać następcę? A tak to wydadzą nowy produkt, który będzie sprzedawany równolegle z pierwszym iPadem. Jeżeli ktoś chce mniejszy i bardziej mobilny sprzęt kupi wersję mini, jak nie to wybierze zwykłego iPada. Wersja mini pewnie będzie miała takie same wnętrzności (bo po co zmieniać coś co jest dobre i wydajne?) i będzie oferowała ekran o rozdzielczości 1024x768, dzięki czemu deweloperzy nie będą musieli po raz kolejny dostosowywać rozdzielczości swoich aplikacji. I ten zabieg sprawi też, że będzie większa gęstość pikseli na cal, dlatego Jobs będzie mógł mówić o "even better iPad screen, which we are very proud of".