Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#101 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 08 grudnia 2010 - 08:52

Takie tematy doskonałe są dla "ekscytowaczy", aby nie nazwać tego zjawiska dosadniej. Ekscytują się - bardzo często niezdrowo przed pojawieniem się czegoś... najczęściej to COŚ pojawia się poza granicami Polski... ekscytacja nie słabnie, ale COŚ jest i tak poza ich zasięgiem... nakręcają się... nakręcają... a kiedy realnie owy przedmiot jest do nabycia... swoją ekscytację lokują w czymś nowym, nieosiągalnym, tak aby móc przeżywać wieczną ekstazę.

#102 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 grudnia 2010 - 10:10

Ekscytuja sie i ponad 95% tych ekscytaczy nie zakupi tego produktu ;)

#103 pakmacbook-a932835d00

pakmacbook-a932835d00
  • 37 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 11:51

Dzisiaj na gazecie.pl pod linkiem: iPad 2 prawdopodobnie w kwietniu zasugerowano, powołując się na Foxcon, że bardziej prawdopodobną datą premiery iPada 2 jest kwiecień aniżeli styczeń.

Jak podaje DigiTimes, fabryka Foxconn otrzymała polecenie przygotowania się do rozpoczęcia produkcji iPada "w ciągu 100 dni". Jak podaje źródło przecieku, według pierwotnych planów produkcja miała się zacząć jeszcze w styczniu, ale problemy z firmware opóźniły przekazanie urządzenia do produkcji o miesiąc. Oznacza to, że ipad 2 trafi na rynek w okolicach kwietnia.

#104 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 08 grudnia 2010 - 11:55

... a w Polsce jest już... chyba od tygodnia, nieprawdaż? ;)

#105 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2010 - 12:08

Dzisiaj na gazecie.pl pod linkiem: iPad 2 prawdopodobnie w kwietniu zasugerowano, powołując się na Foxcon, że bardziej prawdopodobną datą premiery iPada 2 jest kwiecień aniżeli styczeń.

Jak podaje DigiTimes, fabryka Foxconn otrzymała polecenie przygotowania się do rozpoczęcia produkcji iPada "w ciągu 100 dni". Jak podaje źródło przecieku, według pierwotnych planów produkcja miała się zacząć jeszcze w styczniu, ale problemy z firmware opóźniły przekazanie urządzenia do produkcji o miesiąc. Oznacza to, że ipad 2 trafi na rynek w okolicach kwietnia.

Kolejny się znalazł.

#106 pakmacbook-a932835d00

pakmacbook-a932835d00
  • 37 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 12:26

Kolejny się znalazł.

O co chodzi, bo nie bardzo rozumiem? Ten temat chyba służy rozmowie o iPad 2, więc podaję o nim informacje.

Nie jestem ekscytowaczem, tylko świadomym swoich potrzeb konsumentem i kupiłem iPada w obecnej generacji.

#107 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2010 - 21:02

Też kupiłem iPada obecnej generacji i cieszę się, że mam tak wspaniałe urządzenie. Tym samym nie myślę o tym, czy wyjdzie iPad 2,3 czy 5GS, bo po co?

#108 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 grudnia 2010 - 21:06

Też kupiłem iPada obecnej generacji i cieszę się, że mam tak wspaniałe urządzenie. Tym samym nie myślę o tym, czy wyjdzie iPad 2,3 czy 5GS, bo po co?

Bo nowe jest fajniejsze, jedni mają to gdzieś, innych to kręci - jesteś w tej pierwszej grupie, to tak ambitnie nie wypowiadaj się w tym temacie tylko po to, żeby powtórzyć kolejny raz to samo.

#109 Cyryl6

Cyryl6
  • 248 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 21:47

Takie tematy doskonałe są dla "ekscytowaczy", aby nie nazwać tego zjawiska dosadniej. Ekscytują się - bardzo często niezdrowo przed pojawieniem się czegoś... najczęściej to COŚ pojawia się poza granicami Polski... ekscytacja nie słabnie, ale COŚ jest i tak poza ich zasięgiem... nakręcają się... nakręcają... a kiedy realnie owy przedmiot jest do nabycia... swoją ekscytację lokują w czymś nowym, nieosiągalnym, tak aby móc przeżywać wieczną ekstazę.

Air wcale mnie nie interesuje, ale lubiłem sobie pogdybać co to będzie i bardzo fajnie oglądało mi się keynote.
na iPada 2 bardzo czekam bo zastanawiam się nad ipkiem 4 i ipadem więc hymm... co pokarze Apple, bardzo by mi pasowała wyższa rozdzielczość, dwa docki i lżejsze urządzenie. A wg mnie apple doda żyroskop, facetime na pewno. I jeszcze mam parę pomysłów.
Jest to fajne, interesuje się tym co jest i co może być ponieważ interesuje mnie to. iPhone, Macbook Pro 13 i monitory Apple tez zawsze jestem ciekawy co tu sie zmieni.
I właśnie w tych przypadkach zawsze będę gdybał co to może się pojawić lub co chciałbym aby się pojawiło, zwykle wtedy gdy zbliża się premiera a sram na maci pro, mac mini, ipod touch i parę innych.
Pamiętam jak czekałem na premierę iPhone 3G, miał to być mój pierwszy produkt apple, strasznie się jarałem i przy okazji trochę się zastanawiałem co to będzie i spełnił moje oczekiwania ;)
CeBeer - coś ma być, co to będzie, ile mhz hymm... ciekawe. fajnie gdyby byla retina :)
wychodzi produkt - spełnił moje oczekiwania, chyba go kupię.
eeee, słabe nie kupie tego nigdy.
hymm.. fajnie to zrobili zastanowie się.
i milion innych odpowiedzi...

#110 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 08 grudnia 2010 - 22:07

Ja wszystko rozumiem... ale na chwile obecna nie ma jeszcze realnych przesłanek aby gdybać... Możemy zastanowić się, jaki będzie najpopularniejszy telefon w roku 2020. Możemy pójść o krok dalej i zacząć planować zakup iPada szóstej generacji. Oczywiście, można czegoś chcieć i na coś czekać... ale według mnie takowe tematy tworzą później inne, w których zadawane są pytania takie jak: - Ile będzie kosztował ...... za 3 miesiące? - Czy po świętach ........ stanieje? - Czy .................. będzie miał w nowej wersji .................... ? - Kiedy będzie Jailbreak do ................. ? Oraz wiele, wiele innych.

#111 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 grudnia 2010 - 22:13

Gdybanie ma miejsce zawsze na jakiś czas przed spodziewaną premierą kolejnej wersji urządzenia i moim zdaniem tak jest, było i będzie. Kiedy mamy sobie spekulować i wypisywać, co będzie w kolejnej wersji? Jeden dzień przed konferencją? A może jeden tydzień? Czy może dopiero po konferencji, jak już wszystko będzie jasne? Pogódźcie się w końcu, że niektórzy lubią sobie pogdybać i tyle, nie chcecie, to się nie udzielajcie w takich tematach - proste.

#112 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 08 grudnia 2010 - 22:54

Hmm, ja mam wrażenie, że tutaj niektórzy mają syndrom posiadania aktualnego iPada i chyba żal dupę ściska, że raczej nie będzie już okazji i pieniędzy żeby kupić kolejny, nowy model, który będzie lepszym od aktualnego co jest oczywiste. Lub kupili teraz iPada i nie chcą dać głosu osobom, które chcą porozmawiać o nowościach w nowym iPadzie bo w świetle tych gdybań o nowym iPadzie swój świeżo kupiony iPad staje się pomału przestarzały względem nowego a premiera nowego już "za rogiem" Najczęściej takie teksty piszą tylko ci co już posiadają iPada, przypadek? Temat jest o iPad 2 i nie widzę żadnych przeciwwskazań żeby pisać, gdybać, wydumywać co by się chciało w nowym iPadzie. Na forum macrumorsa swego czasu był wątek o Arrandale, dyskusja toczyła się jeszcze z 10 miesięcy przed wydaniem Arrandale procesorów o wdrożeniu ich do macbooków, było tysiące postów i tam nikt nie pisał a po co to pisać skoro tego jeszcze nie ma. Jak ktoś chce to niech sobie pisze, a jak komuś się nie podoba to wypad z tego wątku, przecież to takie proste?

#113 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 13:36

Hmm, ja mam wrażenie, że tutaj niektórzy mają syndrom posiadania aktualnego iPada i chyba żal dupę ściska, że raczej nie będzie już okazji i pieniędzy żeby kupić kolejny, nowy model, który będzie lepszym od aktualnego co jest oczywiste. Lub kupili teraz iPada i nie chcą dać głosu osobom, które chcą porozmawiać o nowościach w nowym iPadzie bo w świetle tych gdybań o nowym iPadzie swój świeżo kupiony iPad staje się pomału przestarzały względem nowego a premiera nowego już "za rogiem"
Najczęściej takie teksty piszą tylko ci co już posiadają iPada, przypadek?

Kolego malo wiesz o zyciu i cenowych kolejach losu tych najbardziej chodliwych sposrod produktow spod znaku jabluszka. Toć rzut oka na Allegro wystarczy by przekonac sie, ze nawet uzywane stare iPhone sprzed 2 czy 3 lat doskonale trzymaja cene i stanowia jedne z najbardziej obleganych aukcji na tym serwisie. Tak samo albo i w wiekszej skali bedzie w przypadku iPadów.
Obecni uzytkownicy iPadow, ktorzy juz teraz sa w temacie i dostapili przywileju obcowania z tym skadinad czadowym sprzetem, po prostu przesiądą sie na "wyzszy model" jesli tylko przyjdzie im ochota i bedzie to warte (jesli nowy model bedzie zdecydowanie lepszy). A swoje iPady sprzedadza bezproblemowo za dobra cene rzeszom innych czekajacych w kolejce.
Tak wiec Twoje teorie spiskowe maja chyba malo wspolnego z rzeczywistoscia...

#114 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 14:33

No tak, napisała o to osoba co także ma iPada. Doskonale znam rynek i wiem co się dzieje i nie musisz mi tego uświadamiać. Cykl życia iphona/ipada wiem jak wygląda a w moim wypowiedziach chodziło o co innego. Nie neguj moich wypowiedzi bo każdy ma prawo do własnego zdania. Ja tak to widzę z analizy powyższych wypowiedzi co niektórych użytkowników forum i myślę, że jest w tym jakaś prawda i ma dużo wspólnego z rzeczywistością. Co do allegro i cen. Moim zdaniem ceny są takie jakie są, jak Ty to nazwałeś "doskonale trzyma cenę" tylko dlatego, że cena początkowa nowego produktu w tym przypadku np. iPhona 3G była bardzo duża i nikt za bardzo nie ma ochoty zejść poniżej jakiegoś pułapu cenowego(sfera psychiki) co będzie jakimś absurdem cenowym względem wydanych pieniędzy na początku jak go kupiliśmy nowego i daliśmy 2000-3000pln. 3G to już starocie, powinien kosztować max 150-200pln bo więcej nie jest wart wg. mnie, ale jego cena jest średnio 700-800pln i nie dlatego, że jest popularny, że to apple, że ma jeszcze support tylko dlatego, że ktoś kiedyś za niego dał 2000-3000pln. Wystarczy tego bo temat jest o iPad 2. EOT

#115 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 09 grudnia 2010 - 14:53

+1 dla emigranta Ja zamawiam ipad 2 jak tylko bedzie rezerwacja online... i newsy z macrumours o tym czy o tam tym odnosnie ipada 2 tylko powoduja usmiech na mojej twarzy... ipad 1 odziedziczy ktos w rodzinie

#116 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 grudnia 2010 - 15:32

Ja zamawiam ipad 2 jak tylko bedzie rezerwacja online... i newsy z macrumours o tym czy o tam tym odnosnie ipada 2 tylko powoduja usmiech na mojej twarzy... ipad 1 odziedziczy ktos w rodzinie

U mnie będzie dokładnie tak samo :-)

#117 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:20

O zgrozo!, tylko nie plastik a wszystko możliwe, że zamiast aluminium będzie plastik, nic nie wykluczone. Niby Case, ale jak wpierzą plastik na tył to nie będzie fajnie.
Claimed Next-Generation iPad Cases Suggest Rear-Facing Camera, SD Card Slot? - Mac Rumors
Is This The First iPad 2 Case? With A Rear Camera?
Posted Image
Posted Image

#118 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:36

Bawią Was takie ploteczki co :) qrcze rzeczywiście śmieszy mnie czytając te rewelacje.

#119 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:39

Bawią Was takie ploteczki co :) qrcze rzeczywiście śmieszy mnie czytając te rewelacje.

Przednia zabawa proszę Pana, właścicielu iPada 1 generacji ;).

#120 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:40

Przednia zabawa proszę Pana, właścicielu iPada 1 generacji ;).

Na dwójeczkę już odłożone dolarki :)

#121 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:49

O zgrozo!, tylko nie plastik a wszystko możliwe, że zamiast aluminium będzie plastik, nic nie wykluczone. Niby Case, ale jak wpierzą plastik na tył to nie będzie fajnie.

Wygląda mi to na zapowiedź iPada 2 made by Chińska podróbka, a nie na cokolwiek wyprodukowanego przez Apple, no przecież nie będą się uwsteczniać... ;-)

#122 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 11 grudnia 2010 - 12:05

To tylko case panowie tylko case spokojnie ... :-)
tutaj wiecej zdjec tych silikonowych:
[url=http://micgadget.com/10085/silicone-cases-for-ipad-2/]Silicone Cases for Next-Generation iPad
a tu reuters "potweirdza" dwie kamery:
http://www.reuters.c...E6B90PW20101210

Ps Jakies teorie na ten wyciety prostokat? antena? slot sd?

#123 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 11 grudnia 2010 - 12:56

Video etui do iPada2

#124 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 13:53

Wygląda mi to na zapowiedź iPada 2 made by Chińska podróbka, a nie na cokolwiek wyprodukowanego przez Apple, no przecież nie będą się uwsteczniać... ;-)

Co do uwsteczniania... Przypomnij sobie aluminium w IPhone 2g kontra badziewiasty plastik w 3G.

#125 shadowsky

shadowsky
  • 299 postów
  • SkądPleszew

Napisano 11 grudnia 2010 - 14:10

Ha! mam pomysł, czego brakuje ipadowi? prawdziwej mobilności- żeby można było go do kieszeni wsadzić.
Jak to zrobić? ipad 2 powinien być składany w kostkę! xD coś jak gazeta :) wyciągasz i rozkładasz, idziesz gdzieś składasz i do kieszeni no i po kłopocie, da się zrobić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych