Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 21 grudnia 2010 - 11:16
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:10
przypadkiem nie ma tam być Android w wersji dla tabletów? więc... od początku do końca?Chwalą się, że w przeciwieństwie do konkurencji stworzyli tablet z systemem od początku do końca przygotowanym pod to urządzenie, nie będącego adaptacją z telefonu.
masz na myśli "z PC"?Ciekawe na ile się to okaże prawdą, ale ja po cichu liczę na tableta z większą ilością możliwości znanych z komputerów
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:15
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:36
Napisano 21 grudnia 2010 - 15:00
Napisano 21 grudnia 2010 - 15:08
Pewnie tak, ale doprawday nie wiem czemu mnie z nim identyfikujesz? Bardzo lubię markę Apple, nawet często jej bronię wśród moich znajomych. Jednak nie jestem Apple onanistą i tam gdzie widzę zgrzyty to je punktuję i nie zamierzam pomijać cech negatywnych tylko dlatego, że komuś nie mieści się w głowie, że Apple i produkty tej firmy mogą nie być "amazing, magical, etc". Tak więc jeśli już poruszyłeś te kwestię to mam raczej trzeźworozsądkowe, umiarkowanie pozytywne nastawienie do marki.Zaprawdę powiada Paweł Hać, jedyne co gorsze jest od fanboya, to antyfanboy
Napisano 21 grudnia 2010 - 15:09
Napisano 21 grudnia 2010 - 15:18
Hehe, owszem w tej postaci tak. Problem polega na tym, że Steve chce rozdawać karty na rynku tabletów i kształtować politykę ich rozwoju, wg wizji tego czym obecnie jest iPad. Dobrze, że konkurencja ma inną filozofię tabletu niż Steve, bo to w dłuższej perspektywie zmusi go do zmiany kierunku i dania większej możliwości wpływania na system i oferowanych funkcji użytkownikom. Galaxy tab już okazał się rynkowym sukcesem, za rogiem czai się Motorola (choć to jeszcze zagadka), tak więc rok 2011 na pawno nie będzie już monopolem iPada na rynku tabletów, a to na pewne wymusi na Apple większy wysiłek zmian.iPad to iPad.
Napisano 21 grudnia 2010 - 15:22
Napisano 21 grudnia 2010 - 15:59
Nie pisałem o jego wypowiedzi, tylko o moim uważaniu i tak uważam, że chce kształtować skoro wypuścił tablet w takiej a nie innej postaci. Konkurencja jest, ale znikoma i na chwilę obecną Apple ma właściwie monopol, ale to się już kończy. Owszem nadal pewnie będą sprzedawać najwięcej i dominować, ale nie tak bardzo jak w 2010r, bo konkurencja coraz bardziej zaczyna deptać po piętach i niektórzy jak Samsung nawet z sukcesami.@ goodboy25: pokaz mi choc jedna wypowiedz gdzie Steve twierdzi, ze chce kształtować rozwój rynku tabletow imchce miec monopol? Ja uwazam, ze nie ma żadnej konkurencji na rynku tabletow, żadnej!
Napisano 21 grudnia 2010 - 18:42
Android to przecież system stworzony dla telefonów. Czyli Android dla tabletów to jego adaptacja dla tabletów. z telefonów.Android, ale nie adaptacja z telefonów
Napisano 22 grudnia 2010 - 21:16
Napisano 23 grudnia 2010 - 12:39
Napisano 23 grudnia 2010 - 14:06
Napisano 23 grudnia 2010 - 14:14
Mnie najbardziej interesują co będzie w środku i chyba nic poza tym. Szkoda, że nie ma żadnych leaków odnośnie nowego SoC, może nowych ogniw baterii no i co też ważne jaki lcd dokładnie. Póki co to same bzdety jak obudowy i jakieś kamerki.
Napisano 23 grudnia 2010 - 15:37
Myślę, że nie ma co się spodziewać cudów, ale spokojnie można liczyć na 512ramu. LCD raczej zostanie ten sam IPS, najwyżej zwiększą rozdzielczość. Apple podobno bardzo chciał Super Amoledy, ale Samsung nie jest w stanie sprostać z tak dużą produkcją, więc na razie odpuścili. Najbardziej jednak liczę na nowy układ graficzny, najlepiej od nvidii, coś w stylu tegry2, bo obecne wsparcie graficzne jest już nieco outdated. Przydałyby się także większe pojemności pamięci flash, oczywiści najlepszym rozwiązaniem byłby tu slot na karty, ale znając politykę Apple raczej nie ma co na to liczyć...Mnie najbardziej interesują co będzie w środku i chyba nic poza tym. Szkoda, że nie ma żadnych leaków odnośnie nowego SoC, może nowych ogniw baterii no i co też ważne jaki lcd dokładnie. Póki co to same bzdety jak obudowy i jakieś kamerki.
Napisano 23 grudnia 2010 - 15:55
Napisano 23 grudnia 2010 - 16:38
Myślę, że nie ma co się spodziewać cudów, ale spokojnie można liczyć na 512ramu. LCD raczej zostanie ten sam IPS, najwyżej zwiększą rozdzielczość. Apple podobno bardzo chciał Super Amoledy, ale Samsung nie jest w stanie sprostać z tak dużą produkcją, więc na razie odpuścili. Najbardziej jednak liczę na nowy układ graficzny, najlepiej od nvidii, coś w stylu tegry2, bo obecne wsparcie graficzne jest już nieco outdated. Przydałyby się także większe pojemności pamięci flash, oczywiści najlepszym rozwiązaniem byłby tu slot na karty, ale znając politykę Apple raczej nie ma co na to liczyć...
Napisano 23 grudnia 2010 - 16:53
jasne, tylko oni też nie podpisują umowy w przyszłości, a w przeszłości ;] w kwietniu ceny mogą być inne, ale umowy to podpisali przecież dużo wcześniej.Wiadomo ceny flasha z dnia na dzień spadają.
Napisano 23 grudnia 2010 - 16:59
Przerwałem właśnie pracę na iPadzie, by Ci odpisać, że są prace, które wolę wykonywać na iPadzie niż na iMaku 27".Póki co biznesowo jest to w większości przypadków o jakich słyszę i/lub się spotykam iPad jest...ramką do zdjęć i pokazywania projektów klientom
.
Napisano 23 grudnia 2010 - 17:08
Przerwałem właśnie pracę na iPadzie, by Ci odpisać, że są prace, które wolę wykonywać na iPadzie niż na iMaku 27".
Napisano 23 grudnia 2010 - 18:03
jasne, tylko oni też nie podpisują umowy w przyszłości, a w przeszłości ;] w kwietniu ceny mogą być inne, ale umowy to podpisali przecież dużo wcześniej.
tak swoją drogą to who cares ile tam siedzi ramu i jaki procesor?
bardziej mnie interesuje do czego sprzęt będzie zdolny (a tutaj zależy dużo od systemu) niż co w nim siedzi.
używając sprzętu przecież nie jaram się tym ile mam pustego/zajętego ramu i jakie jest zużycie procesora.
Napisano 23 grudnia 2010 - 19:45
Napisano 23 grudnia 2010 - 19:50
Napisano 23 grudnia 2010 - 21:45
@Roberto: ale wielu tutaj to liczbowi onanisci
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych