Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#51 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 22 lipca 2010 - 13:28

A ja mam pytanie... jaki zwiazek ma ilość pikseli na wyswietlaczu do rozdzielczosci obrazu?

wprost proporcjonalny w poziomie i w pionie

#52 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 22 lipca 2010 - 13:33

No to właśnie lipny przykład bo tych pikseli nie będzie dwa razy więcej. ;) A co do rozdzielczości i twierdzenia co poniektórych, że się nie da na ipadzie, bo za słaby procesor, bo cośtam. Parę lat temu nikt nie myślał o wciśnięciu do urządzenia tej wielkości procesora 1GHz czy karty graficznej obsługującej OpenGL.

#53 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 22 lipca 2010 - 14:04

Proporcjonalność prosta to taka zależność między dwiema zmiennymi wielkościami, w której iloraz tych wielkości jest stały. Prowadzi to do wzoru y = ax , gdzie a jest liczbą rzeczywistą różną od 0. Pare lat temu... wiec za kilka lat iPad z reitna tak, ale nastepny iPad napewno nie

#54 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lipca 2010 - 14:15

Pare lat temu... wiec za kilka lat iPad z reitna tak, ale nastepny iPad napewno nie

Otóż to, kiedyś na pewno się lepsze wyświetlacze tej wielkości pojawią, ale nie wydaje mi się, że w przeciągu najbliższego roku, w tym momencie to niedorzeczność ;)

#55 Beck

Beck
  • 237 postów
  • SkądUK

Napisano 17 sierpnia 2010 - 20:06

To zapewne ozywi temat - 7-inch Apple iPad readied for Christmas launch? | News | TechRadar UK

#56 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 20:51

Dobre, apple to jednak wszystko sprzeda. Wyobrażcie sobie teraz że w kwietniu (wtedy była premiera ipada tego pierwszego tak?) wydają ipada o wyświetlaczu 7 cali. Wszyscy sie jarają nim strasznie, kupują i w ogóle jest masakra, a w grudniu Apple Wydaje IPADA XL który jest niczym innym jak ten co mamy teraz. Apple wszystko sprzeda, mogło by być na odwrót i by bło to samo, tylko ta kolejność wydaje mi się bez sensu ale zobaczymy :P Sam mam ipada pierwszego i myśłe że z rok nim musze sie nacieszyć a potem bede myślał o następcy pełnoprawnym.

#57 DiegoRamirez

DiegoRamirez
  • 348 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 sierpnia 2010 - 21:03

@up Styczeń, nie kwiecień kolego :D

#58 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 21:33

Watpie w Retine na iPadzie, jakby taki ekran tam wsadzili to mialby wieksza rozdzielczosc (okolo 2480x1860) niz 30" Apple Cinema Display(2560x1600) - to tez wiecej niz najwiekszy iMac. Mowimy tu o uzyskaniu 326ppi na ekranie 9.6" z zachowanie proporcji 4x3. Aby taki obraz pociagnac iPad musialby miec karte graficzna o mocy wiekszej niz sam jego procesor, nie mowiac o pamieci zeby obraz takich rozmiarow przechowywac. Tworzenie aplikacji na iPad w takiej rozdzielczosci to tez niezly koszmar dla grafikow, a same zdjecia czy grafika zajmowalaby 4 razy tyle miejsca. - Retina na iPad bardzo watpie....

Racja. Ploty mowia o lcd ips i tak pewnie bedzie.

#59 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 sierpnia 2010 - 22:09

Tak biznesowo i produkcyjnie IMHO: rozdzielczość się da powiększyć nawet przy tym samym procesorze, na przykład tylko przy przeglądaniu zdjęć i stron WWW (nie trzeba jej udostępniać wszystkim app'ą). Wierz mi, że jak miałeś w ręku iPhone 4 to rozdzielczość iPada którego mam i bardzo sobie chwalę jest za niska. Jobs też jest ostrym ziomem i na pewno to widzi i już coś kombinuje. Na 100% będzie więcej RAM. W tej chwili iPhone 4 ma jej 2x więcej. PS. iOS 4 na iPada ma być jesienią, czy ktoś pamięta czy w pełnej funkcjonalności ??

#60 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 22:19

Jesienią otrzymamy wersję dla developerów. A nowy soft pokaże się wraz z nowym iPadem :)

#61 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 22:30

Jesienią otrzymamy wersję dla developerów. A nowy soft pokaże się wraz z nowym iPadem :)

Mówisz poważnie...?

#62 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 sierpnia 2010 - 22:41

To pewne czy gdybasz ?? Bo wydawało mi się, że Jobs powiedział na konferencji jesień iPad (ale mogę się mylić)

#63 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 18 sierpnia 2010 - 00:28

Ludzie! Drodzy ludzie! Do niedawna iPada w wersji obecnej nie można było kupić NIGDZIE! Od niedawna zaczął być dostępny w ciągłej sprzedaży. W Polsce oficjalnie jeszcze się nie pojawił... a Wy już ostrzycie zęby na dwójkę.

#64 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 02:26

Pewnie, że pewne :P. Stefan o iOS 4 na iPada powiedział podczas konferencji dotyczącej zapowiedzi softu iOS na iPhone'y. Czyli na przedostatniej prezentacji. We wrześniu dadzą beta wersje, deweloperzy zrobią swoje i w styczniu wraz z nowym iPadem dostaniemy go do ręki.

#65 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 sierpnia 2010 - 06:20

Pewnie, że pewne :P. Stefan o iOS 4 na iPada powiedział podczas konferencji dotyczącej zapowiedzi softu iOS na iPhone'y. Czyli na przedostatniej prezentacji. We wrześniu dadzą beta wersje, deweloperzy zrobią swoje i w styczniu wraz z nowym iPadem dostaniemy go do ręki.

Co Ty człowieku za brednie wypisujesz? Po pierwsze, Jobs powiedział, że iOS 4 dla iPada będzie dostępny JESIENIĄ, po drugie skąd Ci przyszło do głowy info o iPadzie 2? Pokaż mi jakieś pewne potwierdzone źródło, no chyba, że jako DEVELOPER utrzymujesz bardzo bliskie kontakty z samym Stevem, w co wątpię... też kiedyś miałem konto developerskie iPhone OS i nic więcej niż ogół nie wiedziałem.

Przestań opowiadać opowieści z krypty...

#66 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 06:39

Piotrze, nie chce nic mówić, ale...

http://myapple.pl/co...rzez-apple.html

:D

#67 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 sierpnia 2010 - 08:55

Piotrze, nie chce nic mówić, ale...

http://myapple.pl/co...rzez-apple.html

:D

Pytanie czy to coś zmienia? Teoretycznie koncepcja iPada była przed iPhone, dopiero później została zamieniona na telefon. Poza tym nie dziwie się, że już testują nowe produkty, co nie zmienia faktu, ze mają jakiś cykl premier, iPody na jesieni, iPady na wiosnę, iPhone na lato itp. Come on, dzieje się tak już od kilku lat.

Ale ok, rozumiem, plotki, ploteczki, spekulacje, niektórzy tym żyją...

#68 DiegoRamirez

DiegoRamirez
  • 348 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 sierpnia 2010 - 09:41

.. ze mają jakiś cykl premier, iPody na jesieni, iPady na wiosnę, iPhone na lato itp. Come on, dzieje się tak już od kilku lat..

iPad - zima - styczeń
iPhone - to jeszcze wiosna :D
iPod - późne lato :D

Dla ułatwienia @up-ie
hehe

#69 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 09:42

Czyli rozumiem, że nie zawiodę się na Apple i dostanę iOS 4 na iPad'a jesienią? Inaczej nie wiem, czy bym go poprostu nie sprzedał, bo multitasking jest mi bardzo protrzebny i tylko na niego czekam...

#70 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 10:00

Jak dla mnie nowy iPad powinien mieć postać zwijanego w rulon ekranu OLED. Chodzi mi o coś w tym stylu:

#71 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 11:06

iPad - zima - styczeń
iPhone - to jeszcze wiosna :D
iPod - późne lato :D

Dla ułatwienia @up-ie
hehe

IPAD - WIOSNA, BOŻE SPRAWDŹ SOBIE KIEDY PREMIERA BYŁĄ
2 razy w tym temacie ktoś napisał że ipad będzie w zimie (w styczniu) i nie wiem czy to nie byłeś ty...
Ipad miał premierę w kwietniu...

@edit, właśnie sprawdziłem, diego 2 razy napisałeś ze w styczniu był ipad wydany..
Ogarnij ziomek.

#72 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 11:26

Ciekawe jest to że każdy z was pisze co by chciał w nowej wersji urządzenia a nikt ani słowem nie wspomniał o oprogramowaniu w wersji 4.0 dla niego które podobno ma wyjść w niedalekiej przyszłości i będzie darmowe (tak mi się wydaje).

#73 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 11:45

Licze że wporwadzą dużo fajnych funkcjonalności które wykorzystają moc i wielkość ipada i będe to opcje niedostępne na ipodach i iphonach. Bo narazie ipad to duzy ipod bez multitaskingu :wink:

#74 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 12:02

Skoro Apple to taka dokładna firma, premiery urządzeń odbywają się co rok to chciałem zauważyć, że iOS 4 na iPada na 100% nie pokarze się bez ówczesnych testów. Stefan powiedział, że soft będzie jesienią ale sugerując się tym, że na konferencji prezentował wersję BETA systemu dla iPhone'a jestem pewien, że na jesieni dostaniemy dopiero betę na iPada. Kto ma przetestować te wszystkie funkcje które dodadzą do iPada? Skoro miałeś konto to dobrze wiesz, że jedną z przywilejów po zapłaceniu 99$ jest możliwość pobrania wersji beta systemu. Jesteśmy ich testerami. iPad w kwietniu trafił do sprzedaży, zaprezentowany został 27 Stycznia - Apple Launches iPad . Podczas konferencji we wrześniu dostaniemy nowe iPody i iOS 4 for iPad BETA 1.

---------- Wpis dodano o 13:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:59 ----------

Czyli:

iPod - Wrzesień
iPhone - Czerwiec
iPad - Styczeń

#75 neg

neg
  • 134 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 12:12

iPad to jeden z niewielu produktów Apple który dla mnie jest genialny w całości. Nie wiem co zmienią ale jak dla mnie (a jestem facetem który potrafi o większości Applowskiego shitu powiedzieć sporo złego) nic zmieniać nie trzeba. Kamerka ? Może... I tyle. Zobaczymy jak zaprezentuje się Pad Samsunga (wtedy odczujemy czego ipad nie ma) który na dniach ma być oficjalny i w końcu będzie pierwsza REALNA odpowiedź poza chińskimi klonami ipada z androidami (natabene - wcale nie głupie i gdybym miał pozytywne info o bateriach wew. to może bym wziął zamiast czekac na polska premiere iPada... Albo iPada2 bo pewnie jakos sie zgrają ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych