Korzystam KAZDEGO, podkreslam kazdego dnia z obu systemow i nie mam problemow z odnalezieniem sie.
Cóż, pozostaje podziwiać tylko Twoje super zdolności

Parę osób na tym forum wspominało jednak, że przestawia sobie na maku sposób uzyskiwania polskich znaków, żeby mogli pisać "na pamieć" tak, jak na pececie. Ze mną jest jeszcze gorzej: mam problem, kiedy korzystam z laptopa, na którym klawisze Home, End, PageUp, Page, Dn są umieszczone w skrajnym bloku po prawej stronie za klawiszem Enter, po prostu automatycznie trafiam nie tam, gdzie trzeba. W ogóle uważam, że to co robią z układem klawiatury producenci tzw. laptopów konsumenckich woła o pomstę do nieba, czysta wolna amerykanka. Dlatego preferuję laptopy biznesowe, gdzie układ ww. klawiszy jest taki, jak na "tradycyjnej" klawiaturze (i z paru innych powodów również).
Dlatego również niepraktyczne wydaje mi się korzystanie z obu systemów na przemian, gdzie różnic jest dużo więcej (ktoś tu pisał, że w pececie niechcący zamyka programy czerwonym "x"

), utrudnia to wyrobienie automatycznych nawyków, które ułatwiają i przyśpieszają pracę. No, może trochę łatwiej jest, gdy wszystko wybiera się myszą, ale to nie mój styl. Szczególnie bez sensu wydaje mi się to wtedy, gdy nie ma tak naprawdę wyraźnej konieczności korzystania z dwóch OS-ów.
Co do tego czy potrzebuję Maca własnie po to tu napisałam aby się czegoś dowiedzieć i podjąć racjonalną decyzję, a nie tylko stwierdzić, że jest ładny i kupić bo to niepodobne zachowanie do mnie.
Sorry, ale w tej kwestii muszę się zgodzić z CeBeerem, też nie doczytałem się nigdzie, co Cię może skłaniać do zakupu Maka, poza jego wyglądem i tym, że on Cię "przyciąga"? Bo przecież pracujesz na programach, które działają na pececie, a sprzęt powinno się dobierać do softu, a nie na odwrót.
Potrzebuje po prostu czesto siegac po pakiet office ktory wg mnie w wersji 2007 jest idealny, przesciga wersje na maka kilkukrotnie. Kurde, bierz maca 
Wypróbuj wersję 2010, jest jeszcze lepsza (obecnie można ją ściągnąć za darmo jako RTM). Generalnie zgadzam się, interfejs Rainbow jest super wygodny, ale czy to na pewno jest argument za Makiem?