Pierwszy MAC :)
Posted 22 May 2010 - 18:43
Posted 22 May 2010 - 18:48
Posted 22 May 2010 - 19:41
Przykład z dnia dzisiejszego?
Otóż skrót cmd+shift+4! Po jego naciśnieciu pojawia się zamiast standardowego kursora celownik, którym zaznaczamy tę część ekranu, której chcemy zrobić zrzut. Klikamy, słyszymy dźwięk a la migawka aparatu i plik w formie jpeg zostaje automatycznie zapisany na biurku. No jak dla mnie to po prostu mistrzostwo świata.
Hmm, to zabawię się w adwokata diabła

Posted 22 May 2010 - 19:47

Posted 22 May 2010 - 20:18

Posted 22 May 2010 - 21:00
Posted 22 May 2010 - 21:27
Posted 22 May 2010 - 21:45
Posted 22 May 2010 - 22:16
Posted 23 May 2010 - 00:08

Gość_owca666_*
Posted 23 May 2010 - 14:00
MacBook/MacBook Pro Reliability
tu też cyferki mówią na korzyść Inteli i nie pokazują na pewno przepaści pomiędzy Intelami a PPC
trochę poszukać i jest
a PPC?
oczywiście, teraz powiesz, że to nie jest najnowszy.
Oczywiście, że nie powiem

Jedyne, co powiem, to że to ciut naciągane porównywać odsetek lifetime z 3 - letnim okresem (chyba, że life span Intelolapków to właśnie te 3 lata

Posted 23 May 2010 - 14:09
no i odjąć 4.2% chyba też każdy potrafi? (tabelka fourth-later)
źródła mówią: PPC padały i to też całkiem mocno. z takimi liczbami mówienie o ich wielkiej niezawodności to jest mit ;]
także jak się nie będzie brało pod uwagę G3
jasne, stare PPC mają teraz zapewne mniejszy % awaryjności, ale to przecież nie powinno być dla nikogo zaskoczeniem
te PPC które miały paść na starcie już padły i tyle ;]fakt, że paroletni sprzęt potrafi być bardziej niezawodny to też nie jest jakieś specjalnie odkrycie. po prostu taka jest rzeczywistość - albo pada coś na starcie, albo ze starości i tak jest ze wszystkim.
Gość_owca666_*
Posted 23 May 2010 - 14:13

Posted 23 May 2010 - 14:19
Gość_owca666_*
Posted 23 May 2010 - 14:37
Posted 23 May 2010 - 15:00

tak samo z resztą jak mówienie
ja bym się nie skłaniał i nie zgadywał tylko to policzył po prostuGratulacje za kreatywne podejście... [...] Po odrzuceniu iBooków G3/G4 cyferki wyglądają już jak te dla Intela.
odrzuciłem wszystkie iBooki
zostały same Power (notabene - 75% komputerów w tym badaniu to właśnie PowerBooki były, więc całkiem sporą siłę przebicia miały)
i co się okazało? że niewiele się zmieniło - nadal 42% z nich wszystkich wymagało naprawy
ale ok, odejmiemy te %, które padły po 3 latach
i... 38% wymagało naprawy
więc nadal wyrównaniem bym tego nie nazwał
Posted 23 May 2010 - 15:39
Posted 23 May 2010 - 21:53
Posted 24 May 2010 - 10:35
taa wlasnie panowie grupa pro i vip a offtopic na 3 strony....
Co prawda, to prawda... a wszystko wzięło się od niewinnego stwierdzenia o awaryjności nowych produktów Apple. Aby nie było wątpliwości, nie jestem ślepo zapatrzony w Mac'a jak również w Peceta - sprzęt, to sprzęt nie zaś objawienie. Od sprzętu oczekuję bycia sprawnym i nie obchodzi mi czy to za tym stoi SJ, BG czy może Czesio Zieliński (jeżeli takowy jest na forum - serdecznie przepraszam) - mój sprzęt, mój wydatek musi równać się moje zadowolenie.
Na temat pogarszającej się jakości sprzętu Apple można przeczytać (między innymi) właśnie na tym forum. Fakt, że mnie osobiście ów problem nie dotyka - nie znaczy wcale, że nie istnieje.
Zdaję sobie sprawę, że jeżeli np. okaże się, że laptopy Samsunga mają kiepską baterię, laptopy Acera się przegrzewają - zawsze zostaje alternatywa - jeżeli okaże się, że w przypadku Mac'ów z czymś jest problem - jest to problemem nas wszystkich. Rozumiem też osoby sprzedające sprzęt Apple, które to w Polsce zapewne jest produktem niszowym, rozumiem, że negatywny głos na tym forum jest natychmiast uciszany - bo skoro i tak trudno sprzedać Mac'a - to jak dopuszczać do sytuacji aby było jeszcze trudniej?
Według mnie - na forum powinniśmy dzielić się rzetelnymi informacjami - jeżeli dzieje się coś złego - informujmy się nawzajem. Jeżeli mamy powód do radości - też tym się dzielmy. Ze smutkiem obserwuję od dłuższego czasu pojawianie się na forum pytań od świeżaków, którzy to zadając pytanie - najczęściej sami odpowiadają na nie, w stylu: "Problem rozwiązany, do zamknięcia." - oczywiście nie dzieląc się wiedzą, jak do tego doszło.
Posted 24 May 2010 - 13:29
grupę pro się wykupuje, a o przynależności do grupy vip samemu się nie decydujetaa wlasnie panowie grupa pro i vip a offtopic na 3 strony....
więc ocb?
hm, nie. każdy sprzęt jest 'awaryjny' i jak widać nie tego dotyczyła dyskusjaa wszystko wzięło się od niewinnego stwierdzenia o awaryjności nowych produktów Apple.
to, że można przeczytać narzekania na forum nie znaczy też że jakość spada?Na temat pogarszającej się jakości sprzętu Apple można przeczytać (między innymi) właśnie na tym forum. Fakt, że mnie osobiście ów problem nie dotyka - nie znaczy wcale, że nie istnieje.
badanie niezawodności sprzętu tylko na podstawie zepsutych egzemplarzy to głupota. każdy, kto ma jakiekolwiek pojęcie o niezawodności, ci to powie
najwyżej może być, wcale nie musi.jeżeli okaże się, że w przypadku Mac'ów z czymś jest problem - jest to problemem nas wszystkich.
Rozumiem też osoby sprzedające sprzęt Apple, które to w Polsce zapewne jest produktem niszowym, rozumiem, że negatywny głos na tym forum jest natychmiast uciszany - bo skoro i tak trudno sprzedać Mac'a - to jak dopuszczać do sytuacji aby było jeszcze trudniej?

mit o niezawodności PPC i mówienie, że jakość sprzętu spada na łeb, na szyję to nie jest właśnie rzetelna informacja - ulubione przez wszystkich cyferki to pokazują.Według mnie - na forum powinniśmy dzielić się rzetelnymi informacjami
Posted 24 May 2010 - 13:35
Posted 25 May 2010 - 20:32
Posted 27 May 2010 - 16:20
Gość_owca666_*
Posted 27 May 2010 - 16:29

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users