Hej, nie chciałem zakładać nowego wątku więc piszę tutaj. Niebawem będę stał przed wyborem stacji graficznej. Mam do wyboru albo della sobie zamówić albo maca pro. Nigdy na macu nie pracowałem, ale przesiadka na inny system mnie nie boli bo to komputer do pracy w pakiecie adobe. Pewnie także corel na virtualnej maszynie ale nie boli mnie konieczność posiadania czegoś takiego bo corela używam od wielkiego dzwona. Robię też 3d w blenderze, montuję filmy itd. Generalnie sporo rzeczy, mam tylko rozterkę czy w przypadku maca warto dopłacać do radeona 4780 zamiast nvidii gt120? Mówiąc szczerze to dziwi mnie trochę, że do kompów za ponad 10 tys nie wkładają trochę lepszych kart graficznych. Wiem, że kiedyś w razie czego kupię sobie jakąś inną kartę zgodną z macos i znów będzie fajnie, ale to w sumie jet jedyna rzecz która wzbudza moje wątpliwości. Składając analogicznego della mogę sobie wsadzić dwie quadro na SLI. Ktoś kto pracuje na macu pro może powiedzieć jak to u niego jest z tą kartą graficzną?
A mi w konfiguratorze Della wychodzi, że Precision T5500 jest droższy niż Mac Pro.