Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad przełomowym urządzeniem jest

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
171 odpowiedzi w tym temacie

#51 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:15

iPad marzeń według "niezadowolonych".

#52 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:16

Hehe Ci co tak brzechają o tę kamerkę to czy w ogóle ją by używali? bo mam wrażenie, że tylko chcą ją mieć aby była. To samo tyczy się iphona.

#53 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:22

Bardzo dobry artykuł , co do iPada to wydaje mi się, że może on zachęcić wiele osób do korzystania z iPhone , w końcy system bazuje na iPhone OS.

#54 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:22

@rafal66
Bo coś z bardzo mocno okrojonymi możliwościami nigdy nie zastąpi czegoś pełnowartościowego.
dlatego własnie to coś nie zastąpi nigdy normalnego book'a.

Zależy jakie możliwości masz na myśli - stare zostały zastąpione w iPadzie przez nowe. Bez urazy ale czasem rozumujesz jak - z przeproszeniem - 90 letni dziadek. Taki co w dalszym ciągu nie wyobraża sobie że samolot może latać bo jest cięższy od powietrza.

#55 Olosz

Olosz
  • 27 postów
  • SkądSułkowice

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:23

Kamerka Nie wiem czy swoje opinię oparłbym o wrażenie czy o konkretny fakt. Stale używam Jabbera, SKYPE, kamerka daje mi możliwość zobaczyć osobę, która w momencie rozmowy przebywa na innym kontynencie. Widok bliskiej osoby jest wiele wart!

#56 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:25

Zakładam, że jednak to nieszczęsne wyjście VGA będzie dostępne przez przejściówkę i iwork nada się do pracy tak jak ten na dużym macu.

„Support for 1024 by 768 pixels with Dock Connector to VGA Adapter; 576p and 480p with Apple Component AV Cable; 576i and 480i with Apple Composite Cable”

Apple - iPad - Technical specifications and accessories for iPad.

---- Dodano 31-01-2010 o godzinie 20:27 ----
iPad bardzo mi się podoba i chętnie bym kupił, ale na pewno nie za więcej niż 2000 zł. 1500 zł byłoby optymalne, ale niestety niedostępne, tym bardziej w naszym kraju.

#57 makojad

makojad
  • 60 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:34

Kolejny marketingowiec, który odkrywa Amerykę...

#58 M_L

M_L
  • 17 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:51

Artykułu nie skomentuje, bo z nowomowy korporacyjnej wyrosłem parę lat temu, a jest jej tam zbyt wiele. No chyba, że ktoś lubi jak tekst nim manipuluje.

Jednak z częścią tez się zgodzę, interesuje mnie tylko to czy rzeczywiście podłącze iPAD do projektora? Nie mogę znaleźć żadnego info o jakiejś przejściówce która mi to umożliwi, ani opisu takiej możliwości. A to z punktu widzenia wykorzystania biznesowego jest podstawa. Nie wyobrażam sobie na spotkaniu przekazywania każdemu przy stolę iPada żeby się*zapoznał. Mi się iPad by przydał, ale tylko jeśli będzie miał taką funkcjonalność plus w miarę normalną pracę w iWork.

Ja planuje jeśli spełni powyższe (normalny iWork plus wyjście VGA)

Witam,

podczas niektórych prezentacji korzystam z projektora Panosonic który ma wifi, więc być może iPad będzie umożliwiał taką "bez kablową" komunikację z projektorem.

#59 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:52

No i co, nikt nic nie znalazł na temat podłączenia tampona do projektora?
Nie rozumiem czemu Yurek90 piszesz, że na spotkanie biznesowe się nie przyda? Wg mnie przyda się i to bardziej niż typowy notebook. Zakładam, że jednak to nieszczęsne wyjście VGA będzie dostępne przez przejściówkę i iwork nada się do pracy tak jak ten na dużym macu.

ehh a wystarczyło spojrzec na dane

Apple - iPad - Technical specifications and accessories for iPad.

#60 sandman85

sandman85
  • 125 postów
  • SkądKatowice

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:56

Hmmm... artykuł bardzo fajny i na pewno wiele w nim racji. Ja osobiście czekam jednak na wydanie Microsoft Couriera, bo wyglada na coś o wiele ciekawszego :)

#61 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:57

Przed premierą dział PR Apple zrobił swoje. Praktycznie codziennie portale internetowe publikowały kolejne spekulacje dotyczące nowego produktu.

Jak miło że nie tylko ja wierzę w kontrolowane przecieki z siedziby firmy. :)

#62 rafal66

rafal66
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:58

RiQ dopiero jak nevoX napisał to zobaczyłem, a tak czytałem i nie widziałem ;) no to jeśli tylko iwork będzie jaki powinien być to jestem zainteresowany

#63 GeForce

GeForce
  • 79 postów
  • SkądRADOM

Napisano 31 stycznia 2010 - 21:32

Doskonała wypowiedź... uzupełnienie komputera to jest to... Gdyby tylko w naszym kraju zarobki były porównywalne z tymi zza oceanu a cena iPada taka jak tam to by było... Kupiłbym natychmiast. Niestety ja musiałem trochę ciułać zanim kupiłem mojego MacBooka Pro, tyle...

#64 hmatteo

hmatteo
  • 43 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 stycznia 2010 - 21:35

Bardzo zaciekawiło mnie zdanie we fragmencie o spotkaniu biznesowym. Otóż napisał tam autor, że może go podłączyć do rzutnika. W jaki sposób? Jestem żywotnie zainteresowany, bo to jest funkcja której potrzebuję. Ponadto dla biznesu czy wykładów, nie obsługuje języka polskiego (nie ma słowników, itd). Myślę, że dla większości to żaden kłopot, ale np. poprawić teksty w drodze?

#65 rafal66

rafal66
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2010 - 21:40

hmatteo, masz moje pytanie powyżej i odpowiedzi, trzeba czytać ;) będzie przejściówka na vga.

#66 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 21:59

z chin nawet za 20zl:D

#67 gajos

gajos
  • 427 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 22:07

Porazajace... Wyglada jak artykul oplacony przez apple... Dla mnie porazajace jest jedno: jak apple pokazalo macmini - masa ludzi stwierdzila ze naprawde fajny, moze nie dla kazdego ale fajny. No i wiadomo po co! Jak apple pokazalo iPhone - na dzien dobry bez artykulow uswiadamiajaco-motywujacych wiadomo bylo ze jest ok, jak rowniez nikt nie zastanawial sie do czego wlasciwie moze sie przydac i jak go uzywac. Moim zdaniem urzadzenie nie warte nawet szumu jaki wokol niego sie podniosl. Takie teksty sa po prostu zalosne... Apple najlepsze jest i basta! Tak samo jak nawet nie apple ale sami fani wyjasniali, ze obslugi mms nie ma i nie bedzie, bo to przezytek a apple jest tak innowacyjne ze nie widzi juz sensu implementowac tego w swoim rozwiazaniu! Zalosne.

#68 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 31 stycznia 2010 - 23:14

iPad marzeń według "niezadowolonych".

Gdyby ta paskudna czarna obwódka zajmująca połowę powierzchni była co najmniej o połowę cieńsza, nie wyglądałby tak paskudnie.
I nie powiecie, że jest ładny, bo jest brzydki. Nawet było to można odczuć jak jobs go pokazał na prezentacji. Jak powiedział co to jest i jak się nazywa wszyscy klaskali i wiwatowali. "a wygląda tak"
-Cisza w stylu "o ja, ale porażka"

Hehe Ci co tak brzechają o tę kamerkę to czy w ogóle ją by używali? bo mam wrażenie, że tylko chcą ją mieć aby była. To samo tyczy się iphona.

Owszem, i nie tylko używali co używają. Np ja, w nokii N95 i to całkiem często. A na skype jeszcze częściej.

Przejawiasz cechy kolejnego fanatyka apple... "jak apple czegoś nie zrobiło to widocznie nikt tego nie używa i jest nie potrzebne, jakie to wspaniałe!"

@sandman85
Racja, to będzie kubeł zimnej wody dla fanatyków iPadła który oczywiście zmieszają z błotem, bo przecież jest od konkurencji.

ale np. poprawić teksty w drodze?

Jak najbardziej! Nie wiesz jak? musisz tylko mieć limuzynę i własnego szofera, w drodze na prezentacje poprawiasz sobie to co zrobiłeś w domu relaksując się w podróży, możesz obejrzeć też film! Chociaż, bardziej filmik, bo nawet z 64GB pamięcią nie zaszalejesz... Jednak nie ma to jak 1TB w laptopie.

#69 kwapin

kwapin
  • 66 postów
  • SkądSopot

Napisano 31 stycznia 2010 - 23:47

Popieram autora zdecydowanie. Choc uwazam ze iPad ma jedna wade- WYSWIETLACZ jak oni chca zeby ludzie na nim czytali eBooki.

#70 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 01 lutego 2010 - 00:18

Porazajace...
Wyglada jak artykul oplacony przez apple...

Dla mnie porazajace jest jedno:
jak apple pokazalo macmini - masa ludzi stwierdzila ze naprawde fajny, moze nie dla kazdego ale fajny. No i wiadomo po co!
Jak apple pokazalo iPhone - na dzien dobry bez artykulow uswiadamiajaco-motywujacych wiadomo bylo ze jest ok, jak rowniez nikt nie zastanawial sie do czego wlasciwie moze sie przydac i jak go uzywac.

Uważam dokladnie tak samo. Mimo czegoś nowego, od dawna oczekiwanego nie ma wielkiej euforii lecz zastanowienie nad sensem, po części zadowolenie jednak po dużej części zawiedzenie dotyczące produktu. Dawno juz chyba czegoś takiego nie było.

---- Dodano 01-02-2010 o godzinie 02:19 ----

I nie powiecie, że jest ładny, bo jest brzydki. Nawet było to można odczuć jak jobs go pokazał na prezentacji. Jak powiedział co to jest i jak się nazywa wszyscy klaskali i wiwatowali. "a wygląda tak"
-Cisza w stylu "o ja, ale porażka"

ta ramka faktycznie mogłaby być mniejsza. na reakcje widowni też zwróciłem uwagę. jutro obejrze ten moment jeszcze raz :!:

#71 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 01 lutego 2010 - 00:25

Sęk w tym, że Ty piszesz tu o spiraconym sofcie, a multitastking powinien być w standardzie. Choć zapewne piraci zrobią z iPada to czym powinien być od początku:-D

Używanie cydii i jb NIE JEST PIRACTWEM, proszę nazywać rzeczy po imieniu, to nie jest kradzione oprogramowanie, jest bezpłatne i nietestowane przez apple i tylko tyle.

#72 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 01 lutego 2010 - 00:32

Akurat z tym oklaskami sie nie zgodze ze ich nie bylo, bo Steve dosyc szybko nas przyzwyczail ze nowy produkt jest szybko przedstawiany publice, a w tym przypadku trwalo to sekunde od slajdu do jego slow "I have one" so ludzie czekali az on go sam pokaze. Fakt, wiwat nie byl tak duzy jak na wejsciu Steva na poczatku.

#73 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lutego 2010 - 00:36

oklaski były zarówno po ukazaniu się napisu iPad oraz po tym jak Steve wziął iPada.

#74 sylweczek

sylweczek
  • 431 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 00:44

@rafal66
Bo coś z bardzo mocno okrojonymi możliwościami nigdy nie zastąpi czegoś pełnowartościowego.
dlatego własnie to coś nie zastąpi nigdy normalnego book'a.

No, aleś odkrył głęboka prawdę - i macbooka tez nie kupujesz bo nie zastąpi maca pro?

boszsz

#75 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 00:45

iPad w rękach.

Gdyby ta paskudna czarna obwódka zajmująca połowę powierzchni była co najmniej o połowę cieńsza, nie wyglądałby tak paskudnie.
I nie powiecie, że jest ładny, bo jest brzydki.

Hmm... o gustach się podobno nie dyskutuje - mnie też początkowo zdziwiło po co aż taka szeroka ramka. Ale jak się weźmie iPada do ręki i zacznie obracać lub trzymać - to już dla mnie stało się jasne do czego takie cóś.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych