Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolność słowa vs moderacja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
243 odpowiedzi w tym temacie

#176 BuBu22

BuBu22
  • 25 postów
  • SkądOkolice Lublina - obecnie Warszawa.

Napisano 04 stycznia 2010 - 22:29

Cytat

-Po pierwsze:
-to nie mam NIC do ugrania!
-Po drugie:
-to tej zasady o ktorej mowisz-NIE akceptuje i dlatego wybylem z tego forum.

Ehhh, kolejny nawiedzony się znalazł co już dawno się pożegnał, przestał wchodzić na MyApple a jak widać ciągle tu jeszcze siedzi i tylko zaśmieca forum.
Czy modzi nie mogą coś z takimi delikwentami zrobić?

#177 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 23:15

Tak czytam ten wątek i brakowało mi słów by wyrazić co myślę, ale ugryzła mnie wena (trudno mówić o natchnieniu w tym przypadku braku talentu) i zrymowałem: "Pianę z pyska wytoczy Linka nie przytoczy Oj to troll nieprzyjemny Nikomu niepotrzebny Zbanuj trolla, zbanuj go, sia la la la, admin go wywala :D Zbanuj trolla, zbanuj go, sia la la la, admin go wywala :D On się często udziela Bo bierze go cholera No tylko po co to? No czy powie mi kto? Zbanuj trolla, zbanuj go, sia la la la, admin go wywala :D Zbanuj trolla, zbanuj go, sia la la la, admin go wywala :D" thozo Pozdrawiam

#178 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 stycznia 2010 - 23:35

robertk572 - no ale co z tego? to nie jest ani żadne państwo ani tym bardziej twoja ojczyzna. nikt tutaj nie cierpi z jakiegokolwiek powodu, bo to jest tylko forum. to jest przecież prywatna piaskownica - mogą się z niej pozbywać kogo tylko chcą. no i pamiętaj też, że ty jesteś tutaj gościem, więc żeby stąd 'wyjść' żadnego błogosławieństwa nie potrzebujesz. prędzej powinieneś je dostać, żeby tu 'wejść' w ogóle. to TYLKO forum. get a life. moderacja jest zła? to nie jest żaden problem - wystarczy tu nie wchodzić. zaczną tracić użytkowników to może przemyślą sprawę

#179 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 04 stycznia 2010 - 23:58

Cytat

Mam taką małą prośbę w Nowym Roku do redakcji MyApple. Czy możecie zamknąć ten temat? Unikniemy "śmietnika".

Ponawiam swoją prośbę z 01.01.2010r.

#180 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 00:10

Większość moderatorów i administracji jest za otwartym wątkiem.

#181 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 05 stycznia 2010 - 00:53

Ok.

#182 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 05 stycznia 2010 - 03:24

-Ech! jak czytam te ostatnie posty tych nawiedzonych "poetow"-to dochodze do wniosku ze trace tylko czas(a i klawiatury szkoda)-zadne argumenty do was nie trafiaja! mentalnie to tkwicie jeszcze w czasach glebokiej komuny! Blizej wam do Bialorusi niz do EU! Dam juz sobie spokoj-jestescie niereformowalni! Nastrepne pokolenie w RP to (moze) cos bedzie w stanie pojac.

#183 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 04:17

Jak tam na drinkpoincie? Już macie XX wiek? Dlaczego musisz obwiniać innych za swoje problemy? Szcześliwi ludzie akceptują siebie i innych. Ty ewidentnie nie możesz. Dlaczego? Bo jesteś sfrustrownaym , nieszczęśliwym człowiekiem bez żadnej grupy. Szukasz tu wspólnoty i zrozumienia. Ja to rozumiem. Też żyłem na emigracji i nie mogłem znaleźć miejsca dla siebie. Już nie Polak, jeszcze nie Native Jednak musisz pogodzić się z faktem, że dopiero Twoje dzieci bedą prawdziwymi Natives. Może one Ci pomogą.

#184 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 05 stycznia 2010 - 04:42

-tylko ci sie wydaje ze cos rozumiesz- kiepski z ciebie psycholog! -Ja "szukam wspolnoty i zrozumienia"-no wiesz! Ubawiles mnie okrutnie! Gdyby rzeczywiscie tak bylo-to czy bym przemawial tym tonem jaki mozna zaobserwowac w moich ostatnich postach-czy bylbym raczej tylko jednym z Lizusow jakich wielu tu...Dla mnie emigracja to byl swobodny i swiadomy wybor-a nie zeslanie jak w twoim przypadku. Wybor ktorego dokonalem w bardzo mlodym wieku(10lat czy cos).Totez tylko ci sie wydaje ze wiesz jak ja to odbieram. Znam z autopsji ludzi tak to odbierajacych jak ty-nie mogacych sie odnalezc w nowej,obcej IM rzeczywistosci. W moim przypadku bylo i jest inaczej-ja w tej rzeczwistosci bylem dlugo przed przybyciem tutaj-totez ja od samego poczatku bylem mentalnie przygotowany.Totez to co usilujesz mi wmowic-tj projekcja twoich negatywnych odczuc co do zycia na tzw "Obczyznie" na moja osobe-to BŁĄD!!!A jak ogladam TV z RP(mam Polsat TVN24 TVN, Kino Polska w pakiecie Tel Satelitarnej Dish Network)-to tylko sie utwierdzam ze dobrze wybralem i z uczuciem ulgi przezucam sie na HBO lub SHOWTIME.

#185 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 04:49

To się cieszę! Byloby mi przykro, gdyby to okazało sie prawdą.

#186 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 stycznia 2010 - 10:22

robertk572 - no to niech będzie to forum mentalnie w czasach komuny, w białorusi, a nie w EU kogo to obchodzi? nikomu się krzywda przecież nie dzieje. to tylko forum

#187 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 05 stycznia 2010 - 18:01

tylko forum? dla ciebie to tylko forum bo cóż , za przerwoszeniem kolego Robercie nigdy nie dostaje ci się za OT czy wulgaryz.... przyekleństwa. Masz etyketkie lojalnego zwolennieka szukajki, a my mamy etykietkę dzieci neo i trolli którymi nie jesteśmy. dlatego dla ciebie to tylko forum

#188 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 05 stycznia 2010 - 18:35

-a ja w przeciwienstwie do mojego przedmowcy chcialbym zarekomendowac osobnika ukrywajacego sie po nickiem Roberto-na SuperModeratora!(a min Moderatora). Predystynuja go tej roli: 1.glebia intelektualna jaka wykazal analizujac ciezka pelna iscie Hamletowskich dylematow prace moda na myAplle.pl; 2.iscie psia wiernosc i slepa determinacja z jaka bronil forum przed atakiem wscieklych Trolli. Slowem-takich wam tu trzeba a bedzie: lad i porzadek! P.S Dla tych co nie pokapowali:-to tylko zart! A mowiac juz serio: skad mu imie Robert? Bardziej odpowiednie byloby: Stiopa lub...WiaCzeslaw czy jakis tam Ilia.

#189 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 stycznia 2010 - 19:45

axyon - moje posty potrafią być masowo wywalane, jak się w jakiś OT wciągnę i jakoś nie krzyczę na prawo i lewo, że cenzura. przestanie mi się tu podobać? to sobie pójdę i tyle. za wulgaryzmy i przekleństwa? baaardzo staram się nie używać, więc trudno mnie na tym złapać. chociaż nie przeczę, że pewnie się da. robertk572 - a to jakaś wielka różnica jak ktoś ma na imię? w taki sposób sobie szufladkujesz ludzi? przykre. mi tam też się nie podoba moderacja tutaj reaguje z opóźnieniem często nie na to co trzeba było kilka mocnych wpadek do ideału daleko nie podoba mi się, ale nie do tego stopnia, żeby sobie stąd pójść. a już na pewno, żeby jakieś dziwne wątki z pretensjami zakładać. ktoś cierpi z tego powodu? to jakieś niepowtarzalne miejsce jest? a zachowujecie się jakby to było nie wiadomo co i jakby wiele od tego forum zależało...

#190 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2010 - 19:52

Roberto ma racje, ale jak widać dla robertk572 to właśnie internet jest życiem, a forum ojczyzną. Nikt normalny nie porównywałby tych rzeczy do Polski w XX wieku. Najwidoczniej jego zdanie w rzeczywistości dla nikogo się nie liczy, toteż musi sie chlopaczyna wykrzyczeć na forum. roberkt572, przypomnij sobie młode lata, jak to emigrowałeś z Polski, i weź chłopie wyemigruj z tego forum !

#191 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 05 stycznia 2010 - 20:00

@iMaks -sadzac po poziomie twoich postow-to NIE dorastasz do poziomu by mi doradzac! Totez nastepnym razem zachowaj sobie te twoje wypociny. Nie jestem zainteresowany opinia kogos takiego jak ty! [

#192 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 20:12

Chciałbym przypomnieć, że ciągłe obrażanie użytkowników zawsze kończy się banem obrażającego.

#193 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 stycznia 2010 - 20:20

robertk572 - :D ty będziesz mówił innym co mają mówić, a czego nie? faktycznie to takie 'UE' i w ogóle nie kojarzy się z cenzurą ;)

#194 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 05 stycznia 2010 - 20:31

W sumie to ten temat już służy tylko do "wyłapywania" niepokornych. Wielki Brat patrzy i notuje - temu warna, ten się zbyt gorączkuje to na czarną listę, etc ;)

#195 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 05 stycznia 2010 - 20:42

Cytat

W sumie to ten temat już służy tylko do "wyłapywania" niepokornych. Wielki Brat patrzy i notuje - temu warna, ten się zbyt gorączkuje to na czarną listę, etc ;)

-Ooooo!Exactly!

#196 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:33

Roberto - dzięki za zrozumienie mody - co jak co ale napisanie w czyjejś wypowiedzi swojego zdania jest przegięciem! kokosa powinno wywalić na zbity nie powiem co. bo jak już sirozzy nie może nic powiedzieć , to jeszcze bezkarnie wkładasz w jego post kompromitującą treść. Jakby nagle pojawil się na forum twój post kokosie i tamby pisało ''jestem durnym idiotą daję bany dla zabawy'' to sprawca by już wyleciał. ban jak nic. piszę do code bo nie może ci to ujść Co do tego że forum jest niezwykłym miejscem same mody nas przekonują A co do opuszczenia forum to może i tak zrobię , ale kusi mnie by zostać , żebyście nie mogli cieszyć mordy za przeproszeniem ale innego określenia nie mogłem użyć

#197 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 21:45

"niepokornych" to złe słowo - "grubianin , prymityw ,arogant ,impertynent ,pyskacz ,prostak ,warchoł ,burak ,ordynus ,gbur ,żłób ,burek ,bamber ,jaskiniowiec ,troglodyta" - wydają się lepszymi określeniami.

---- Dodano 05-01-2010 o godzinie 22:05 ----
@axyon - nie rzucaj się tak, bo będę musiał porozmawiać z twoją mamą. Jesteś jeszcze dzieckiem i wyraźnie nie zdajesz sobie sprawy z konsekwencji swoich słów.

#198 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:10

Cytat

"niepokornych" to złe słowo - "grubianin , prymityw ,arogant ,impertynent ,pyskacz ,prostak ,warchoł ,burak ,ordynus ,gbur ,żłób ,burek ,bamber ,jaskiniowiec ,troglodyta" - wydają się lepszymi określeniami.

---- Dodano 05-01-2010 o godzinie 22:05 ----
@axyon - nie rzucaj się tak, bo będę musiał porozmawiać z twoją mamą. Jesteś jeszcze dzieckiem i wyraźnie nie zdajesz sobie sprawy z konsekwencji swoich słów.

oj, obserwuję ten wątek od samego początku, nie udzielam się bo nie mam nic przeciwko . Jeden incydent był, ale poddałem się.
kokos - to jest IMO zniewaga i naśmiewania się, że co Ty nie będziesz musiał robić, bo on ma tyle lat.

#199 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:13

To jest stwierdzenie faktu - użytkownik axyon ma 13 lat i potrzebuje jeszcze prawnej opieki rodziców. A lista synonimów nie jest skierowana ad personam.

#200 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:14

Acha, to jeżeli ma 13, to ma się "zamknąć" tak ? Na to wychodzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych