ja w wielu miejscach spotkalem sie z linkami do strony o tematyce komputerowej
MyApple.pl Portal i Forum Apple oraz innymi,
Uwazam ze linki znakomicie ulatwiaja prace i przegladanie stron...
mozna tez dzieki nim znalesc informacje ktora juz ktos wczesniej znalazl i uwaza ze jest wazna w danym temacie.... podaje wtedy zrodlo czyli link.
Sam tak robie i na innych forach wrzucam linki do myapple (nie tylko polskojezycznych), jakos mi ich nikt nie usuwa...
Jesli ktos na myapple kasuje linki do innych stron to jego sprawa, lub kasuje tylko do stron konkurencyjnych (bo tak stoi w regulaminie) trudno,
ale to nie utrudnia zycia uzytkownikom... a szkodzi forum,
mniejsza o to co pisze w regulaminie, jego zawsze mozna zmienic.
Coz to za wielki problem podac informacje o czyms co swoje zrodlo ma na innej stronie?
przepisanie jej jest przeciez w pewnym sensie kradzieza... ale to jest jak widze tolerowane, bo wiekszosc newsow jest publikowana na angielskojezycznych stronach czy forach a dopiero pozniej trafia na lokalnie tlumaczone serwisy... tyle ze uczciwosc wymaga podania zrodla!
Co w tym zlego jesli powiem wam ze w razie problemow z nagrywarkami porady znajdziecie na
CDRinfo.pl - Serwis poświęcony archiwizacji danych. Nagrywarki, dyski twarde, NAS - CDRinfo.pl a tam macie tez linki do strony angielskojezycznej w/w serwisu...
Internet sluzy dla niektorych do wymiany informacji, a dla niektorych tylko do zarabiania pieniedzy... ale jak nie znajdziemy w nim informacji w przystepny i nieograniczony sposob to przestaniemy go uzywac... (moze przesadzilem), mnie osobiscie latwiej jest z linkami jako odnosnikiem do zrodla lub cytatem.... inni moga miec odmienne zdanie, ale po co kolo od nowa wymyslac.