Wolność słowa vs moderacja
Posted 05 January 2010 - 22:17
Posted 05 January 2010 - 22:21
Temat jest kreowany przez użytkowników.W sumie to ten temat już służy tylko do "wyłapywania" niepokornych. Wielki Brat patrzy i notuje - temu warna, ten się zbyt gorączkuje to na czarną listę, etc
Przeczytałem dokładnie każdy wpis w tym temacie i próbuję znaleźć wpisy mające na celu poprawę sytuacji na naszym forum.
Zmiany możemy wprowadzać tylko w ramach współpracy a nie wojowania ze sobą.
Nie musisz do mnie pisać... na bieżąco przeglądam forummody - co jak co ale napisanie w czyjejś wypowiedzi swojego zdania jest przegięciem! kokosa powinno wywalić na zbity nie powiem co. bo jak już sirozzy nie może nic powiedzieć , to jeszcze bezkarnie wkładasz w jego post kompromitującą treść. Jakby nagle pojawil się na forum twój post kokosie i tamby pisało ''jestem durnym idiotą daję bany dla zabawy'' to sprawca by już wyleciał. ban jak nic. piszę do code bo nie może ci to ujść

Podaj link do tego wpisu.
Swoją postawą przekonujesz mnie, że Twoim celem jest uprzykrzanie ludziom (nie tylko moderatorom) życia - a to nie będzie tolerowane.Co do tego że forum jest niezwykłym miejscem same mody nas przekonują
A co do opuszczenia forum to może i tak zrobię , ale kusi mnie by zostać , żebyście nie mogli cieszyć mordy za przeproszeniem ale innego określenia nie mogłem użyć
Posted 05 January 2010 - 22:22
Nie - ma się zachowywać tak jak jest na MyApple przyjęte. Jeśli nie potrafi się do tego dostosować to albo niech się zamknie albo niech opuści to miejsce do czasu kiedy dorośnie lub zmądrzeje (do wyboru jak kto woli). Wielu osobom wydaje się, że jak siedzą po drugiej stronie internetu to są anonimowi i nikt im niczego zrobić nie może - kilka osób przekonało się, że tak nie jest... a później były płacze, lamenty jak w szkole się wychowawca czy dyrektor dowiedział o tym czy tamtym i jak w domu ojciec dupsko pasem przetrzepał...Acha, jeżeli ma 13, to ma się "zamknąć" tak ?
Na to wychodzi.

Posted 05 January 2010 - 22:24
Nie chce mi się odpowiadać, ja swoje zdanie wyraziłem kilka postów wyżej.
MyApple
okk, rozumiem, ale IMO tak to napisał (kokos), jak by chciał go znieważyć.
Pozdrawiam ( tych normalnych - nie pytajcie którzy to są, sami powinni wiedzieć )
Posted 05 January 2010 - 22:35
Temat jest kreowany przez użytkowników.
Przeczytałem dokładnie każdy wpis w tym temacie i próbuję znaleźć wpisy mające na celu poprawę sytuacji na naszym forum.
Zmiany możemy wprowadzać tylko w ramach współpracy a nie wojowania ze sobą.
W 100% popieram. Tylko że temat już dawno został "wypaczony".
Posted 05 January 2010 - 22:40
Mozna byłoby wyczyścić wątek ale po co? Tak wszyscy widzą z jakimi trollami mają do czynienia i nie ma wtedy pretekstu do pisania kolejnych postów o treści mówiącej jak to moderacja wywaliła wpisy które mówiły prawdę i tylko prawdę.W 100% popieram. Tylko że temat już dawno został "wypaczony".
Posted 05 January 2010 - 23:01
Mozna byłoby wyczyścić wątek ale po co? Tak wszyscy widzą z jakimi trollami mają do czynienia i nie ma wtedy pretekstu do pisania kolejnych postów o treści mówiącej jak to moderacja wywaliła wpisy które mówiły prawdę i tylko prawdę.
Sorry, ale temat spełnia już tylko rolę "wzgórza szubieniczego" ilustrującego co się stanie jeśli ktoś nagminnie będzie łamał regulamin. Nie mówię, że to źle. Jeśli jest taka potrzeba to ok. Wasze prawo.
Posted 05 January 2010 - 23:38
Posted 06 January 2010 - 01:14
Posted 06 January 2010 - 11:18
Ja jestem za zamknięciem, nazwijmy to po imieniu, syfu. Czyta się to z niesamkiem i psuje opinię Macuserom w Polsce. Przepychanki na onet, ja tu bym coś o Apple pogadał....
Już o to dwa razy postulowałem.
Posted 06 January 2010 - 12:30
Już o to dwa razy postulowałem.
No i jesteś autorem tego tematu, co też należy uszanować.
Jednak fakty są proste: Zaraz ktoś założy podobny temat, i się zacznie, a tutaj już są pewne ustalenia itd., dają pewien pogląd na sprawę, i to z obu stron sztucznej barykady userzy-admini, którą tak usilnie starają się zbudować niektóre trole.
Ja tam tu na forum czuję się wolny. W sumie to piszę sobie co chcę, bo uczestnicząc w forach mam proste zasady:
1. Piszę na temat (i zazwyczaj mi wychodzi

2. Nie wkręcam się w walki z prostych powodów - nie ma to sensu. Głupio jest wstydzić się czytając własne posty po paru dniach

3. Każdy przechodzi przez etap walki na forach, myślę że z doświadczeniem to mija, ale nie u każdego :wink:
4. Czytam to co napisałem.
W ten sposób nigdy nie dostałem nawet warna na żadnym forum.
Pozdrawiam
Posted 06 January 2010 - 12:54
Dlatego póki co nie zamykamy.No i jesteś autorem tego tematu, co też należy uszanować.
Jednak fakty są proste: Zaraz ktoś założy podobny temat, i się zacznie,
Dobrze to nazwałeś "sztuczna barykada"a tutaj już są pewne ustalenia itd., dają pewien pogląd na sprawę, i to z obu stron sztucznej barykady userzy-admini, którą tak usilnie starają się zbudować niektóre trole.
Niektórzy zakładają, że administracja forum utworzyła je tylko po to aby kimś pomiatać - a tak przecież nie jest.
Forum to środek techniczny do komunikacji dla społeczności makowej w Polsce.
Nic dodać nic ująćJa tam tu na forum czuję się wolny. W sumie to piszę sobie co chcę, bo uczestnicząc w forach mam proste zasady:
1. Piszę na temat (i zazwyczaj mi wychodzi)
2. Nie wkręcam się w walki z prostych powodów - nie ma to sensu. Głupio jest wstydzić się czytając własne posty po paru dniachAdrenalina powoduje wybiórczą uwagę, niedoczytywanie argumentów, co powoduje flejma, i jest to debilne. Przecież inni uczestnicy forum to ludzie przy internecie, gdzieś zazwyczaj daleko. Nie pogryzą. A wiem co mówię, bo mam 50-cio kilogramowego owczarka i nawet występuje to w linku na forum. Mam swoje realne sytuacje kiedy chodzę z nim na spacery, głównie spowodowane przez nieodpowiedzialnych ludzi. Rozdzielanie dwóch podobnych wagowo psów na ulicy daje adrenaliny aż nadto (dobrze, że dawno już tak nie miałem i tak trzymać), więc co ja się będę podniecał na forum :grin:
3. Każdy przechodzi przez etap walki na forach, myślę że z doświadczeniem to mija, ale nie u każdego :wink:
4. Czytam to co napisałem.
W ten sposób nigdy nie dostałem nawet warna na żadnym forum.
Pozdrawiam

Takie proste zasady a jakie skuteczne.
Posted 06 January 2010 - 13:13
Forum to środek techniczny do komunikacji dla społeczności makowej w Polsce.
Nic dodać nic ująć
Takie proste zasady a jakie skuteczne.
Nic dodać nic ująć

Jak mówi 21. heksagram I-Cing* SZY-HO - najprostsze zasady i jasne systemy kar są najlepsze, bo działają.
* - Polecam autorstwa Richarda Wilhelma "I-CHING Księga Przemian" Pełne wydanie, 550 stron.
Pozdrawiam
Posted 06 January 2010 - 13:59
i to z obu stron sztucznej barykady userzy-admini, którą tak usilnie starają się zbudować niektóre trole.
Zgadzam się w 100%. Ale zakładając temat nie miałem złych zamiarów. Chciałem normalnej merytorycznej dyskusji opartej o regulamin i dobre zasady. Taka jest wręcz wymagana. Co się z tym stało - widać gołym okiem. Jeśli jest wola istnienia tego tematu - a jest, to ja ją akceptuję.
Posted 06 January 2010 - 15:18
Zgadzam się w 100%. Ale zakładając temat nie miałem złych zamiarów. Chciałem normalnej merytorycznej dyskusji opartej o regulamin i dobre zasady. Taka jest wręcz wymagana. Co się z tym stało - widać gołym okiem. Jeśli jest wola istnienia tego tematu - a jest, to ja ją akceptuję.
Oczywiście nie Ciebie miałem tu na myśli!
Pozdrawiam
Posted 06 January 2010 - 18:09
Posted 06 January 2010 - 18:45

Posted 06 January 2010 - 19:02
Posted 06 January 2010 - 20:03
aha właśnie code to na tym linku drugi post od dołu.
Aha i Dudus dobrze mówi bo kokos ni mniej ni więcej mnie znieważa! Ja za to dostałem warna pomimo użycia słów za przeoproszniem i wyjaśnienie dlaczego uzyłem takiego wyrażenia (cieszyć mordę). Moim celem nie jest uprzykrzanie wam życia , tylko nie umilanie wam go.
Prosiłbym bardzo jakby ktoś odpowiadając na to pytanie;
a)jesli twierdzi inaczej by odpowiedział SENSOWNIE na moje argumenty
bo za zwyczaj odpowiadaczie na niezadane pytania i używacie argumentów z sufitu
b)jeśli ma rozumu troszkę , by dał warna kokosowi, który ZNIEWAŻA mnie,
Nie będe się czepiał już o ten wiek bo sam go podałem ale o ogólną treść.
c)Jeśli nie zamierza dać warna kokosowi , niech cofnie mojego warna
Posted 06 January 2010 - 20:40
ojej! tylko nie to!Aha i Dudus dobrze mówi bo kokos ni mniej ni więcej mnie znieważa!
w jaki sposób? mówiąc, że będzie musiał porozmawiać z twoją mamą?
naprawdę myślisz, że dostałeś warna za 'cieszenie mordy'? rozbrajasz mnieJa za to dostałem warna pomimo użycia słów za przeoproszniem i wyjaśnienie dlaczego uzyłem takiego wyrażenia (cieszyć mordę).

z twoich słów (nie wspominając o zachowaniu) wynika coś zupełnie innegoMoim celem nie jest uprzykrzanie wam życia , tylko nie umilanie wam go.
jeśli byś nie przeszkadzał, to czemu nie mogliby cieszyć mordy? (ojej, dostanę warna?)
na szczęście na pewno ma więcej niż troszkę rozumu i nie pójdzie z tobą na jakieś układyjeśli ma rozumu troszkę
najwyżej ci powie za co go dostałeś i tyle.
Posted 06 January 2010 - 20:42
Zmień nastawienie, nie pasujesz do społeczeństwa.Moim celem nie jest uprzykrzanie wam życia , tylko nie umilanie wam go.
Posted 06 January 2010 - 21:03
No ja tam widzę, że jest wyraźnie zaznaczone kolorem czerwonym że wpisu dokonał moderator a nie autor wpisu.http://www.myapple.p...tml#post1134927
Wszystko zgodnie z zasadami.
Pamiętaj, że "nie umilać" będziesz mógł do momentu aż nam się to znudzi.Aha i Dudus dobrze mówi bo kokos ni mniej ni więcej mnie znieważa! Ja za to dostałem warna pomimo użycia słów za przeoproszniem i wyjaśnienie dlaczego uzyłem takiego wyrażenia (cieszyć mordę). Moim celem nie jest uprzykrzanie wam życia , tylko nie umilanie wam go.
Co do warna to przyjmij go z pokorą i zastanów się dlaczego go dostałeś, na pocieszenie dodam, że warny tracą ważność i znikają same z konta. Tak jak punkty dla kierowców. To że dostałeś punkty nie oznacza, że będziesz naznaczony na wieki.
Zadaj precyzyjne pytanie.Prosiłbym bardzo jakby ktoś odpowiadając na to pytanie;
Nie dając warna kokosowi mam rozumieć, że w Twojej ocenie nie mam ani troszkę rozumu?b)jeśli ma rozumu troszkę , by dał warna kokosowi, który ZNIEWAŻA mnie,
To niemożliwe.Nie będe się czepiał już o ten wiek bo sam go podałem ale o ogólną treść.
Z dwóch powodów:
1. Dostałeś warna bo na niego zasłużyłeś
2. Patrz punkt 1
Posted 06 January 2010 - 21:46
Piszesz tak, że osoba niezorientowana pomyślałaby iż osta dał ci Admin kokos i teraz Ty domagasz się aby on został ukarany bo w/g Twojej oceny on obraził Ciebie...lub zdjęto przyznane Tobie ostrzeżenie...http://www.myapple.p...tml#post1134927
Aha i Dudus dobrze mówi bo kokos ni mniej ni więcej mnie znieważa! Ja za to dostałem warna pomimo użycia słów za przeoproszniem i wyjaśnienie dlaczego uzyłem takiego wyrażenia (cieszyć mordę). Moim celem nie jest uprzykrzanie wam życia , tylko nie umilanie wam go.
Prosiłbym bardzo jakby ktoś odpowiadając na to pytanie;
b)jeśli ma rozumu troszkę , by dał warna kokosowi, który ZNIEWAŻA mnie,
Nie będe się czepiał już o ten wiek bo sam go podałem ale o ogólną treść.
... a sprawa ma się tak, że Twój wpis zaraportowało kilku użytkowników MyApple i osta dała ci całkiem inna osoba niż wspomniany Admin który akurat z tego co mi wiadomo nie miał zamiaru akurat karać Ciebie za tą wypowiedz.
Posted 07 January 2010 - 13:52
pozdr
Posted 07 January 2010 - 14:00
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users