Microsoft skopiował interfejs Mac OS X w Windows 7?
Napisano 13 listopada 2009 - 17:30
Napisano 13 listopada 2009 - 17:31
Cytat
Ta widac te formaty na Macu, ze nawet kuzwa nie idzie obejrzec materialow na sieci niektorych i trzeba kombinowac na prawo i lewo instalujac jakis gowniany flip4mac, ktory i tak zacina.
może tobie mnie nie ani na windzie ani na macu, co wy robicie z tymi systemami:confused:
Napisano 13 listopada 2009 - 17:34
Cytat
Visual Studio 2008 posiadam i na nim pracuję kiedy muszęNo ja głównie działam na Eclipse, ale hmm Visual Studio 2005 z poprawką, która była dedykowana do Windows Vista, też nie miałem jak do tej pory żadnych problemów, a mam Visual Studio 2005. Pamiętasz, że w ustawieniach zgodności trzeb go uruchamiać jako administrator systemu?

ogólnie chodzi (tylko coś dziwnie dodaje pliki do projektów IMO bo potem sam ich nie widzi?)
ale jak nie widzi windows.h (losowo - na niektórych komputerach w pracowni miał takie odpały, a wszystkie takie same ;]) albo definicji M_PI pomimo faktu, że math.h jest zaincludowane (i jest tam jak byk) to ja rozkładam ręce po prostu

ciekawszym błędem też było sypanie błędami po przeciągnięciu kontrolki media playera na okno. ciekawszym bo wywalało coś o złych dll'ach, bądź to, że ich nie ma, etc. ale tylko jeżeli projekt był w C++. jak się zrobiło C# to wszystko było w porządeczku

ok, rozumiem, nowy system, etc. ale za Visual Studio to się chyba płaci grubą kasę? (ja tam nie wiem MSDNAA) szczególnie najnowszą wersję... a o updaty żadne nie krzyczy więc...?
limo - ojej, MS dał takie kiepskie kodeki do swojego formatu?
Napisano 13 listopada 2009 - 17:37
Napisano 13 listopada 2009 - 17:44
Cytat
wiem bo używam obu systemów i wiem też że łatwiej mogę wyświetlić te formaty na macu niż na windzie
nawiązując jeszcze do twojej wcześniejszej wypowiedzi system windows może i jest 64 bitowy tylko programy nie są a na macu już jest ich bardzo dużo
przynajmniej te które używam na codzień
zamykanie ze stoperem plus minus 5 sekund, sorry pomyliłem się o 3 sekundy
ale nie miałem zamiaru cię pouczać tylko żebyś zwrócił uwagę że coś z twoim systemem jest nie tak chyba
sorry jak to inaczej odebrałeś
Tak, odebrałem to zupełnie inaczej. Ale na pewno nie tak jak myślisz. A jak? Zwyczajnie - uważam, że jesteś nieobiektywny. To tak mówiąc, najbardziej dyplomatycznie. Ale jaki jest koń, każdy widzi. I nawet równie zagorzali zwolennicy Mac'a. Tzn. ci bojowo nastawienia, bo przecież zwolennikiem i ja jestem, widzą co mądrego napisałeś. Z tym vlc, z tym bezproblemowym odtwarzaniem wszystkich plków, z tymi sekundami... Nie pomyślałeś że inni też to czytają?
Słuchaj, pozostańmy przy swoim i skończmy tę jałową dyskusję. Ja z takich polemik dawno już wyrosłem. Życzę dalszych sukcesów i zejścia poniżej tych 5s przy zamykaniu.
Napisano 13 listopada 2009 - 17:45
Cytat
madmax332 chyba nigdy nie widziałeś Xp lub teraz obecnie win7 xp mam od początku nigdy z nim problemu nie miałem i żadnych takich komunikatów "Wystąpił nieoczekiwany błąd i nastąpi zamknięcie systemu" chyba ze się w piracenie bawisz śmiech ogarnia pozdrawiam a win 7 jest stabilny i nie mam z nim problemów ( nie porównuję go do leoparda nadmieniam) a jeleniem to może ty jesteś wolny wybór każdego.
Użerałem się z tym gównem przez lata, od koszmaru pod nazwą DOS włączając. Jeleniem byłem - kiedy ciągle dopłacałem do tego szajsu łudząc się że będzie lepiej. Jak musisz to siedź z tym syfem - twoja sprawa. Mnie osobiście rola wiecznego testera tego badziewia przestała odpowiadać. Dlatego kupiłem Maca - a razem z nim święty spokój.
Napisano 13 listopada 2009 - 17:46
Cytat
Wezmy taki onet chociazby i system tutaj nie ma nic do rzeczy. Nawet komfortowo nie mozna obejrzec UPC Live, po prostu wsparcie popularnych multimediow (kodekow) jest wg mnie gowniane pod OSX - gdyby nie entuzjasci piszacy VLC, Pym player (mplayer) to byloby kiepsko. Apple widzi tylko i wylacznie swojego Quicktime przez pryzmat mova, a iTunes to maszynka do trzepania kapuchy.
Roberto - tak kiepskie kodeki, a moze to Apple zalezy, zeby nie wspierac WMV ? Pod pewnymi wzgledami Apple jest bardziej zaslepione, niz Microsoft i to jest fakt niezaprzeczalny. MS mogl w W7 nie dodac zadnych kodekow defaultowo, a jednak to uczynil - ciezko mowic, zeby to byla wada dla uzytkownika, ze nie musi sie babrac sciagajac i instalujac kodeki.
każdy z systemów ma wady i zalety to już pisałem
nie będę wyliczać jakie ma win, jakie ma mac
Napisano 13 listopada 2009 - 17:48

Napisano 13 listopada 2009 - 17:55
Napisano 13 listopada 2009 - 17:55
Cytat
Płytka do Komputer Świat Niezbędnik nr 4/2009 (wrzesień) z programami do pobierania filmów z neta, konwertowania itp. Wsadziłem do SuperDrive po bootowaniu - zwiech, po restarcie, wyborze systemu i pod koniec ładowania BSOD! Na Mac OS X normalnie się skopiowała na dysk, więc to Windows...ładne bsod ...co ci je spowodowalo? ...z ciekawosci pytam
Napisano 13 listopada 2009 - 18:01
Cytat
jeżeli to było do mnielimo, odpuść sobie. Wiesz, że masz rację. Ja też wiem, że masz rację. Ale pewna grupa ortodoksów nigdy Ci nie uwierzy, prędzej Cię ukamieniują.
człowieku nie jestem ortodoksem, nie obrażaj mnie,
wypowiadam się obiektywnie na temat dwóch zaznaczam dwóch systemów
napisałem że je używam i zauważam ich wady i zalety
więc zastanów się co piszesz i nie obrażaj :x
Napisano 13 listopada 2009 - 18:02
Cytat
każdy z systemów ma wady i zalety to już pisałem
nie będę wyliczać jakie ma win, jakie ma mac
Chce tylko szanownym kolegom uzmyslowic, ze Windows prezentuje pod tym wzgledem dosc wyrownany poziom - odtworzysz praktycznie wszystko bez problemu i masz do dyspozycji duzo wiecej media playerow, paczek kodekow itd itp Natomiast pod OSX niejednokrotnie znajdzie sie format, ktory lezy i kwiczy na calej linii jak wspomniana obsluga WMV. Zreszta nie na darmo Windows jest zalecany do Media Center. Nie obchodzi mnie jako konsumenta, czy to wina Apple, czy Microsoftu, bo liczy sie dla mnie efekt koncowy, czyli to czy moge korzystac w roku 2009 ze stron www, czy tez nie. Chyba, ze komputer Apple nie ma aspiracji do bycia komputerem podlaczonym do netu i zgodnym z dzisiejszymi technologiami internetowymi.
Napisano 13 listopada 2009 - 18:05
Cytat
człowieku nie jestem ortodoksem, nie obrażaj mnie,
wypowiadam się obiektywnie na temat dwóch zaznaczam dwóch systemów
napisałem że je używam i zauważam ich wady i zalety
więc zastanów się co piszesz i nie obrażaj
Przecież ja do Ciebie nic nie pisałem... Skończyłem z Tobą rozmowę już wcześniej... Coś nie tak? Może wyjdź na spacer, weź głęboki oddech.. Nie denerwuj się. Masz dziwną cechę odpowiadania na posty nie pisane do Ciebie. Zauważyłem to już w kilku miejscach w tym temacie. Easy man, easy!
Napisano 13 listopada 2009 - 18:06
Cytat
Przecież ja do Ciebie nic nie pisałem... Skończyłem z Tobą rozmowę już wcześniej... Coś nie tak? Może wyjdź na spacer, weź głęboki oddech.. Nie denerwuj się. Masz dziwną cechę odpowiadania na posty nie pisane do Ciebie. Zauważyłem to już w kilku miejscach w tym temacie. Easy man, easy!
ok nie ma sprawy w takim razie
poza tym jak wszyscy odp na post nie zawsze na reaguje na czyjąś odp
---- Dodano 13-11-2009 o godzinie 18:09 ----
Cytat
ok nie ma sprawy w takim razie
poza tym odp na temat postu nie zawsze reaguje na to co kto napisał
Napisano 13 listopada 2009 - 18:15

Napisano 13 listopada 2009 - 18:26
Cytat
na maku naprawdę nie miałem problemu z innymi formatamiChce tylko szanownym kolegom uzmyslowic, ze Windows prezentuje pod tym wzgledem dosc wyrownany poziom - odtworzysz praktycznie wszystko bez problemu i masz do dyspozycji duzo wiecej media playerow, paczek kodekow itd itp Natomiast pod OSX niejednokrotnie znajdzie sie format, ktory lezy i kwiczy na calej linii jak wspomniana obsluga WMV. Zreszta nie na darmo Windows jest zalecany do Media Center. Nie obchodzi mnie jako konsumenta, czy to wina Apple, czy Microsoftu, bo liczy sie dla mnie efekt koncowy, czyli to czy moge korzystac w roku 2009 ze stron www, czy tez nie. Chyba, ze komputer Apple nie ma aspiracji do bycia komputerem podlaczonym do netu i zgodnym z dzisiejszymi technologiami internetowymi.
dużo więcej media playerów - dla mnie jest to wada, bo ilość nie idzie w jakość tutaj niestety - podobnie jest z konwerterami video
wiele paczek z kodekami - no to jest chyba wada nie tylko dla mnie - ja wolałbym ściągnąć (max) jedną i żeby mi działało, a nie szukać po n+1 paczkach tej w której są kodeki które mnie interesują
za obsługę wmv odpowiedzialny jest tylko i wyłącznie microsoft więc za jej brak także - podobnie jest z silverlightem

wmv na pewno nie jest jedną z dzisiejszych technologii internetowych
a co do zgodności z 'dzisiejszymi technologiami internetowymi' to raczej MS ze swoim IE jest w tyle
Napisano 13 listopada 2009 - 18:30
Microsoft poluje na pirackie pliki w Twoim komputerze - TECH - WP.PL
Napisano 13 listopada 2009 - 18:51
Napisano 13 listopada 2009 - 18:53
Cytat
ach ten microsoft kocham go jak apple
Microsoft poluje na pirackie pliki w Twoim komputerze - TECH - WP.PL
To popatrz na to
Cytat
Apple informuje, że jeszcze w tym roku wyda kolejną odsłonę oprogramowania Boot Camp, które umożliwi uruchomienie nowego OS-u Microsoftu na systemie Mac OS X Snow Leopard. To oczywiście nic nowego, bowiem poprzednie wersje Windowsa również były obsługiwane przez systemy Apple'a.
Snow Leopard obsłuży system Windows 7 w wersjach Home Premium, Professional oraz Ultimate. Wymagana będzie jednak aktualizacja oprogramowania Boot Camp. Informacja, którą zamieściło Apple na swojej stronie, zwraca również uwagę, że chętni będą potrzebować legalnej kopii systemu Windows 7 lub wersji upgrade'owej, a także procesor firmy intel.
Napisano 13 listopada 2009 - 19:58

Napisano 13 listopada 2009 - 20:04
Napisano 13 listopada 2009 - 20:15
Napisano 13 listopada 2009 - 20:23
Cytat
brzmi to trochę jak 'jest najlepszy DLA MNIE'Przecież nie OSX jest najlepszy. najlepszy jest, bo JA go używam. Tak samo z Windows.
i trudno się z tym nie zgodzić

Napisano 13 listopada 2009 - 20:29
Napisano 13 listopada 2009 - 20:38
Zino HD - śliczny pecet od Della
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych