Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#201 Soli

Soli
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 września 2009 - 16:53

No dobra, nie bede juz tutaj offtopem rzucal.

Dodam tylko, ze konto mam, niestety wyrobienie karty mbank strasznie utrudnial, kurier z papierkami przychodzil 4 razy i za kazdym razem informowal mnie, ze bank ma jakis problem z czyms tam. Odpuscilem wiec.

Anyway dzieki za pomoc, moze faktycznie pokombinuje w koncu cos z ta karta.

Polecam ING, wirtualna karta VISA działa wyśmienicie w AppStore i nie musisz sie bawic w kurierów, idziesz do odziału banku i załatwiasz wszystko od ręki.

#202 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 19 września 2009 - 17:54

BZWBK (konto "<30") też poszło bez problemów ;)

#203 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 19 września 2009 - 18:37

Za dużo stron do przeczytania, wiec zapytam (przepraszam, bo pewnie już to było). Jak jest z aktualizacją. Idzie z jakiegoś zewnętrznego serwera jak zmieni się rozkład w wawie, czy raz na pare miesięcy przez aktualizację poprzez AppStore?

#204 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 września 2009 - 19:10

idzie z zewn serwera jest to napisane na stronie programu, w app store też pewnie

#205 Ferbi

Ferbi
  • 117 postów

Napisano 20 września 2009 - 12:19

Posiadanie konta w banku jak i karty, która obsłuży AppStore to w XXI w norma, co wy - Kaczyński? kakaki - podjałeś jakieś działania z łódzkim MPK? Czekam z niecierpliwością na Łódź.

#206 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2009 - 12:42

Posiadanie konta w banku jak i karty, która obsłuży AppStore to w XXI w norma, co wy - Kaczyński?

kakaki - podjałeś jakieś działania z łódzkim MPK? Czekam z niecierpliwością na Łódź.

Dalej nie mam odpowiedzi na maila. Będę dzwonił w najbliższych dniach może wtedy się coś dowiem.

#207 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 września 2009 - 13:57

Dalej nie mam odpowiedzi na maila. Będę dzwonił w najbliższych dniach może wtedy się coś dowiem.

A coś o Gorzowię wiadomo?..

#208 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2009 - 14:18

A coś o Gorzowię wiadomo?..

Ale chodzi o Gorzów Wielkopolski ?

---- Dodano 20-09-2009 o godzinie 13:19 ----
Radom jest już gotowy do pobrania

#209 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 września 2009 - 14:24

Ale chodzi o Gorzów Wielkopolski ?

---- Dodano 20-09-2009 o godzinie 13:19 ----
Radom jest już gotowy do pobrania

Tak Gorzów Wielkopolski..
I jak to będzie się miało z tramwajami i autobusami, to też ważne..

Jakiś podział..

#210 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2009 - 14:57

Tak Gorzów Wielkopolski..
I jak to będzie się miało z tramwajami i autobusami, to też ważne..

Jakiś podział..

Na oficjalnej stronie programu jest informacja:

Planowana kolejność pojawiania się nowych baz jest następująca:

* Łódź (nie mam pozwolenia od MPK i prace są w tej chwili wstrzymane)
* Olsztyn
* Nowy Sącz
* Zielona Góra
* Elbląg
* Bydgoszcz
* Jaworzno
* Jastrzębie
* Kielce
* Gorzów Wielkopolski

Tak jak w każdym mieście jeśli jest podział na linie to w programie jest informacja co to za typ linii.

#211 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 września 2009 - 15:04

...... na samym końcu.. :( no nic.. Może można ci jakoś pomóc? ..

#212 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2009 - 16:07

...... na samym końcu.. :( no nic..
Może można ci jakoś pomóc? ..

To nie jest koniec listy ;) zapraszam na Kakaki - Scheduler Poland

#213 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 września 2009 - 16:15

Wiem wiem.. że nie koniec.. A nie odpowiedziałeś... Można ci jakoś pomóc, aby przyspieszyć to...

#214 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2009 - 16:22

Wiem wiem.. że nie koniec..
A nie odpowiedziałeś...
Można ci jakoś pomóc, aby przyspieszyć to...

Niestety nie, wprowadzam nowe skrypty miast jak tylko mam czas.
W przyszłości przyda się pomoc przy współrzędnych GPS.

#215 LukaS92

LukaS92
  • 319 postów
  • SkądCzersk, Warszawa

Napisano 20 września 2009 - 17:41

Ja prywatnie czekam na Elbląg, bo często tam bywam :) A co do listy to Zielona Góra jest zdublowana. A jak postęp w nowych funkcjach programu? Kiedy wysyłasz 1.4? Pozdrawiam

#216 mwicinski

mwicinski
  • 16 postów

Napisano 21 września 2009 - 20:59

Mam mala prosbe dot. funkcjonalnosci, tzn. aby jednak nie pomijac literek dodawanych do rozkladu jazdy. Mieszkam we Wroclawiu i duza roznice robi fakt czy autobus jedzie to zajezdni (Z) czy nie - czesto jest to zupelnie inna trasa. Pozdrowienia!

#217 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 września 2009 - 21:27

Mam mala prosbe dot. funkcjonalnosci, tzn. aby jednak nie pomijac literek dodawanych do rozkladu jazdy. Mieszkam we Wroclawiu i duza roznice robi fakt czy autobus jedzie to zajezdni (Z) czy nie - czesto jest to zupelnie inna trasa.

Pozdrowienia!

W większości miast literki zostały. W wrocławiu pliki były generowane z xml i tam był pominięty parametr. Dodam przy okazji kolejnej aktualizacji.

---- Dodano 21-09-2009 o godzinie 20:28 ----

Ja prywatnie czekam na Elbląg, bo często tam bywam :) A co do listy to Zielona Góra jest zdublowana. A jak postęp w nowych funkcjach programu? Kiedy wysyłasz 1.4?

Pozdrawiam

Na chwile obecną chce zrobić kilka miast.
Potem wrócę do pisania nowej wersji programu.

#218 RedJack

RedJack
  • 19 postów

Napisano 22 września 2009 - 19:43

hej Kakaki, świetna aplikacja - jestem z niej naprawdę zadowolony... za pozwoleniem, mój skromny wishlist;-): - możliwość dodania przystanku do ulubionych - też jestem z Krakowa - często wsiadam tam, gdzie mam kilka pasujących autobusów, gdybym była opcja przystanku wyświetlanego tak jak folder to po otwarciu mógłbym błyskawicznie sprawdzić co bedzie najszybciej... a nie chcę zaśmiecać sobie menu ulubione 40 conajmniej liniami. -przewijanie dzień powszedni/soboty/święta - mniejsza czcionka sporo to ułatwiła;-) ale... dałoby się zrobić, skoro są to tabele, przewijanie poziome? tak jak programy na sb - jedno okno dzień powszedni, kolejne soboty itd. byłoby jeszcze szybciej -takie samo przewijanie w menu przystanku - to już nie wiem czy jest możliwe wogóle - jedno okno jedne kierunki, kolejne drugie. bajer w zasadzie ale... ip to też w końcu bajer xD -wyłączenie landscape. proszę. wkurza i przeszkadza - ale rozumiem, że w niektórych miastach jest potrzebne... chociaż jako menu w ustawieniach ip gdzie można by to wyłączyć (można by też tam dodać opcję zmiany rozmiaru czcionki i tam przenieść 'konfigurację' z aktualizacją a wolny slot na ...?) trochę mylące są przystanki, które nazywają się tak samo a są w różnych miejscach - np Olsza II - sa 3 takie przystanki, ale rozumiem, że to że są jako jeden w programie wynika z tego jak wygląda baza .xml?

#219 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 września 2009 - 20:48

hej Kakaki, świetna aplikacja - jestem z niej naprawdę zadowolony...

za pozwoleniem, mój skromny wishlist;-):
- możliwość dodania przystanku do ulubionych - też jestem z Krakowa - często wsiadam tam, gdzie mam kilka pasujących autobusów, gdybym była opcja przystanku wyświetlanego tak jak folder to po otwarciu mógłbym błyskawicznie sprawdzić co bedzie najszybciej... a nie chcę zaśmiecać sobie menu ulubione 40 conajmniej liniami.
-przewijanie dzień powszedni/soboty/święta - mniejsza czcionka sporo to ułatwiła;-) ale... dałoby się zrobić, skoro są to tabele, przewijanie poziome? tak jak programy na sb - jedno okno dzień powszedni, kolejne soboty itd. byłoby jeszcze szybciej
-takie samo przewijanie w menu przystanku - to już nie wiem czy jest możliwe wogóle - jedno okno jedne kierunki, kolejne drugie. bajer w zasadzie ale... ip to też w końcu bajer xD
-wyłączenie landscape. proszę. wkurza i przeszkadza - ale rozumiem, że w niektórych miastach jest potrzebne... chociaż jako menu w ustawieniach ip gdzie można by to wyłączyć (można by też tam dodać opcję zmiany rozmiaru czcionki i tam przenieść 'konfigurację' z aktualizacją a wolny slot na ...?)

trochę mylące są przystanki, które nazywają się tak samo a są w różnych miejscach - np Olsza II - sa 3 takie przystanki, ale rozumiem, że to że są jako jeden w programie wynika z tego jak wygląda baza .xml?

Nad listą zmian pomyśle.

Co do przystanków to niestety MPK Kraków tak podaje rozkłady na swojej stronie.
Ma to jedną zaletę dla przyszłościowego mechanizmu wyszukiwania trasy, nie trzeba będzie tworzyć dodatkowej listy przesiadek.

#220 RedJack

RedJack
  • 19 postów

Napisano 22 września 2009 - 21:16

Nad listą zmian pomyśle.

zabrzmiało, że tak powiem, co najmniej optymistycznie ;)

co do samego wyszukiwania połączeń to system ze strony mpk działa całkiem sprawnie, gdyby znalazł się w programie byłoby cudo.

#221 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 września 2009 - 23:00

Program mi się wysypał, tzn. nie wyświetla żadnego przystanku oraz brak najblizszych godzin przyjazdu busów w ulubionych. Usuwanie i ponowne wgrywanie baz nie pomogło.

#222 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2009 - 07:21

Program mi się wysypał, tzn. nie wyświetla żadnego przystanku oraz brak najblizszych godzin przyjazdu busów w ulubionych. Usuwanie i ponowne wgrywanie baz nie pomogło.

Proszę pobrać bazę jeszcze raz.

#223 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 września 2009 - 09:00

Teraz działa. Dzięki!

#224 GibGibbon

GibGibbon
  • 281 postów
  • SkądLodz

Napisano 26 września 2009 - 15:35

Wiadomo co z ŁDZ? Czekamy! :)

#225 mwicinski

mwicinski
  • 16 postów

Napisano 28 września 2009 - 18:33

Dzisiaj trafilem na mini "buga". Dodalem nowy przystanek do ulubionych, przeszedlem na zakladke ulubione i tam, w miejscu gdzie przy wszystkich liniach/przystankach pokazuje sie godzina odjazdu kolejnego autobusu, to tam pojawilo sie "0 (null)". Po wylaczeniu i wlaczeniu aplikacji juz dziala ok, ale pomyslalem, ze informacja choc troche przydatna. Dzieki, ze wrzucisz literki do Wroclawskiego rozkladu, bedzie to bardzo pomocne. EDIT: Jednak DZIEKI, ze juz wrzucone ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych