Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#251 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 18 października 2009 - 19:59

brakuje mi tylko dwóch funkcji z konkurencyjnego jTimeTable. wyszuiwania połączeń*oraz takiej mapki trasy:

Dołączona grafika

Dałoby rade :) ?

pozdr

#252 LukaS92

LukaS92
  • 319 postów
  • SkądCzersk, Warszawa

Napisano 18 października 2009 - 20:26

brakuje mi tylko dwóch funkcji z konkurencyjnego jTimeTable. wyszuiwania połączeń*oraz takiej mapki trasy:

Dołączona grafika

Dałoby rade :) ?

pozdr

Było już o tym.. W planach rozwoju programu widnieje coś takiego jak:
,,- dodanie możliwości grupowania ulubionych przystanków
- planowanie trasy
- wprowadzenie współrzędnych GPS przystanków
- zawężanie listy przystanków do najbliższych naszej lokalizacji (wymaga danych GPS)
- wyszukiwanie połączeń z dowolnego punktu A do B wg współrzednych (wymaga danych GPS)"

Na pewno będzie masa roboty przy wprowadzeniu tego, ale warto czekać :)

#253 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:48

- wprowadzenie współrzędnych GPS przystanków

A nie lepiej by Google Maps rozpoznawało je po nazwie? W 95% przypadkach nazwą jest jednocześnie umiejscowienie przystanku, a z wprowadzeniem danych GPS byłoby masę kociej roboty

#254 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 października 2009 - 22:51

MSQ. - tylko nazwa ulicy != dokładna lokalizacja przystanku przecież

#255 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 19 października 2009 - 17:47

No ale GPS ma też swoją niedokładność - ok. 10 metrów. Nie wiem jak jest w innych miastach, ale np. w Łodzi podaje się nazwę przystanku w taki sposób
Żwirki/Piotrkowska
Wystarczy to wrzucić odpowiedniej formie w Google Maps (oczywiście z nazwą miasta) i samo odnajdzie lokalizację, oszczędzając przy tym masę roboty związanej z wprowadzaniem lokalizacji GPS.

#256 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 19 października 2009 - 18:05

Wolę GPSową 10m pomyłkę, niż np dywagacje Google Maps gdzie to też znajduje się przystanek Gdańska III w Słupsku

#257 nazgul06

nazgul06
  • 44 postów
  • SkądZabrze

Napisano 19 października 2009 - 18:30

KZK GOP udostępnia mapę (google maps) z pozycjami przystanków, dzięki czemu można wyciągnąć ich współrzędne geograficzne ;)

#258 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 19 października 2009 - 22:03

a ja także gratuluje autorowi i dołączam swoje 8zł wydane w itunes do wypłaty ;) choć jestem posiadaczem ipoda to wydanie 8zł to nie majątek w podziękę dla autora programu - dzisiaj mnie ten program uratował 2 razy :D

#259 moniczka6

moniczka6
  • 6 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 października 2009 - 14:42

A i ja moje kilka złotówek dokładam :D To najlepszy program jaki do tej pory kupiłam. Tyle razy mi już pomógł że autorowi należy się nagroda. Kawał dobrej roboty i byle tak dalej. Już nie mogę się doczekać kolejnych updajtów bo z wersji na wersję jest tylko lepiej :)

#260 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2009 - 20:22

A ja niestety mam mały problemik z aplikacją. Odkąd przeszłam na 3.1 cały czas mi pobiera dane z internetu. Testowałam na pustym iphonie - nic nie pobierał, a jak wrzuciłam Sch. PL to zaczynał ciągnąc dane. kakaki jest na to jakaś rada? w konfiguracji APN mam dowolny ciąg znaków, 3g off, push off, location-off (iPhone 3gs)

#261 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 20 października 2009 - 20:40

@Olivia, próbowałaś wyłączyć EDGE i na nowo wgrać aplikację, ew. zaktualizować ją?

#262 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2009 - 20:42

Tak. SBSettings na samym początku ustawiałam. Potem wyłączyłam wszystkie inne dodatki które mogły by coś ciągnąć z neta. A dodam jeszcze że na bilingu mi pisze, że są to połączenia wychodzące,

#263 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2009 - 20:59

Tak. SBSettings na samym początku ustawiałam. Potem wyłączyłam wszystkie inne dodatki które mogły by coś ciągnąć z neta.

A dodam jeszcze że na bilingu mi pisze, że są to połączenia wychodzące,

Obecna wersja Scheduler'a łączy się tylko z netem kiedy wejdziemy do sprawdzania aktualizacji.
Nie powinien mieć wpływu na transmisję danych.

PS.
Właśnie ruszyły testy wersji 1.4 beta.
Kilka osób pomaga w testowaniu pierwszej wersji.
Między innymi do tego celu utworzono stronę do raportowania błędów w programie oraz na mapach.

Flyspray::Scheduler: Lista zgłoszeń

#264 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 20 października 2009 - 23:11

@kakaki

jakiś kut** umieścił twój program na xsellize:
xSellize

edycja:

prawdopodobnie to ten użytkownik:

MyApple.pl - Zobacz profil: niou_ns

nick się zgadza i pochodzenie z Krakowa także

#265 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 23:46

takiego sku... to za jaja powiesić, co za człowiek

kończe testy pierwszego dnia (nocy) z nową betą, normalnie rewelacja :)

#266 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2009 - 07:42

@kakaki

xSellize

edycja:

Dziękuję za zgłoszenie

Niestety ten użytkownik nie przyjmuje prywatnych wiadomości.
Zatem powtórzę to na forum co do niego chciałem napisać:

niou_ns

Dziękuje za okradanie mnie.
W ten sposób zniechęcasz mnie do aktualizacji programu i wydania kolejnych wersji miast.
Sugeruję skasowaniu programu z RapidShare.

#267 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 21 października 2009 - 08:02

@kakaki
xSellize
edycja:

OT

adam.m, myślę że następnym razem jak będziesz chciał się wyładować powinieneś się przyjrzeć sobie, czy aby Ty nie robisz tego samego co ten gość, oto przykład tematu w którym mówisz OTWARCIE o piraceniu http://www.myapple.p...ibluetooth.html, mogę się jedynie domyślać że 1/2 tego co masz jest właśnie z tego źródła o którym tam piszesz, więc proszę Cię daruj sobie publiczne wyzywanie.

Do autora aplikacji

Napisz do adminów z rapida o usunięcie pliku, jeśli łamią one prawa autorskie są natychmiast kasowane.

#268 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2009 - 08:09

OT

adam.m, myślę że następnym razem jak będziesz chciał się wyładować powinieneś się przyjrzeć sobie, czy aby Ty nie robisz tego samego co ten gość, oto przykład tematu w którym mówisz OTWARCIE o piraceniu http://www.myapple.p...ibluetooth.html, mogę się jedynie domyślać że 1/2 tego co masz jest właśnie z tego źródła o którym tam piszesz, więc proszę Cię daruj sobie publiczne wyzywanie.

Do autora aplikacji

Napisz do adminów z rapida o usunięcie pliku, jeśli łamią one prawa autorskie są natychmiast kasowane.

Już napisałem.

#269 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2009 - 08:34

The uploader has removed this file from the server. i całe szczęście że go skasował

#270 niou_ns

niou_ns
  • 60 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2009 - 08:38

Link sam usunąłem, dzięki za publiczne linczowanie :-) Aczkolwiek poszukajcie na xsellize wcześniej tej aplikacji, wyszukiwarka jej nie wskazuje tylko ze względu na to, że umieszczona została w znacznikach code . Chyba nie przypuszczaliście, że miałem ją z kosmosu, prawda ? Poszukajcie dobrze i zgłoście drugiego użytkownika, jednakże tak jak napisał LoBo - z pewnością większość z was ma wszystkie programy legalne. Pozdrawiam. @ adam.m - niezły z Ciebie detektyw, może jeszcze znajdziesz mnie na naszej-klasie ? Swoją drogą.. co robiłeś na tak nieuczciwym serwisie, jak xSellize ? "polak polaka okradnie", że Cię w tym miejscu zacytuję, to jest "masakra", ale jak polak obcokrajowca okradnie, to już jest fair ? :-) Sam sobie odpowiedz, bo dla mnie "masakra". @ kakaki - w tym miejscu chciałem Cię publicznie przeprosić za całe zamieszanie.

#271 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 21 października 2009 - 08:56

@LoBo w moim ipodzie nie mam nic nielegalnego - wszystkie programy mam zakupione albo w PL store albo US store - ewentualnie wygrane w applemanii w konkursach lub znowu z jakiś darmowych kodów np iwolf napisałem w temacie o ibluetooth czy będzie wersja na ipoda a nie skąd można spiracić tą wersje - a to różnica @niou_ns co robiłem na takim serwisie jak xSellize? Ano szukałem customa wygenerowanego w pwntool do ipoda touch 2g z partycją mniejszą nić 1GB (root partycja) i przy okazji z nudów przeglądałem sobie forum w całej okazałości - po kolei działy i natknąłem się na ten post to musiałem skomentować odnośnie skomentowania " polak polaka okradnie" - TAK - uważam, że bardziej nie uczciwe jest to, że Staś okradnie Zosię niż "Thomasa Jones'a". Jakoś tak mam, że stawiam bardziej krajowy kapitał nad obcy - takie jest moje zdanie. A nie będę nic szukał na Ciebie choć pewnie by się znalazło tak jak i na mnie. To nie jest śledztwo by wyszukać brudy każdego z nas tylko chciałem by plik zniknął - sam długo nie kupowałem tej aplikacji bo "szkoda mi było" ale jej nie spiraciłem - w końcu przedwczoraj ją kupiłem za 8zł po przeliczeniu kursów i nie żałuję

#272 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2009 - 09:06

Wracając z tematem do programu. Dla chętnych nowości o zmianach w programie, pierwsza testowana wersja beta wprowadza następujące ulepszenia: zmiany: - możliwość dodawania linii i przystanków do ulubionych - możliwość dodawania folderów do ulubionych (na razie nic więcej się z nimi nie da zrobić) - możliwość nazwania pozycji (linii / przystanku / rozkładu) własnym opisem (po skasowaniu tekstu wraca do oryginalnej nazwy) poprawiono: - uzupełnianie czasu przy wprowadzaniu nowej pozycji do ulubionych Kolejne zmiany już wkrótce, myślę że po weekendzie zostanie wydana pełna wersja do iTunes.

#273 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2009 - 09:16

w 1.3 można było dodać sam przystanek do ulubione, teraz możemy dodać też linie możliwość nazwania dowolnie lini i przystanku np. "186 do pracy" , wygodne rozwiązanie 1.3 czasem pokazywał 0=(null) przy godzinach odjazdu, tu tego problemu nie ma wczytywane baz bez restartów aplikacji, zapamiętywanie ulubionych z różnych baz miast wszystko chodzi poprawnie, tylko to dodawanie do folderu w Ulubione, ale i bez tego aplikacja świetna

#274 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 października 2009 - 10:33

Właśnie wprowadzam pierwszą wersję komponentu opartego o google maps do dodawania punktów GPS.

Testy są prowadzone na bazie Krakowa:

Dołączona grafika

Wkrótce będzie można pomóc w szybkim tworzeniu bazy danych GPS dla wszystkich miast.

#275 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 22 października 2009 - 17:11

Wracając z tematem do programu.
Dla chętnych nowości o zmianach w programie, pierwsza testowana wersja beta wprowadza następujące ulepszenia:

zmiany:
- możliwość dodawania linii i przystanków do ulubionych
- możliwość dodawania folderów do ulubionych (na razie nic więcej się z nimi nie da zrobić)
- możliwość nazwania pozycji (linii / przystanku / rozkładu) własnym opisem (po skasowaniu tekstu wraca do oryginalnej nazwy)
poprawiono:
- uzupełnianie czasu przy wprowadzaniu nowej pozycji do ulubionych

Kolejne zmiany już wkrótce, myślę że po weekendzie zostanie wydana pełna wersja do iTunes.

Wspaniałe zmiany, ciesze się, że moja prośba o nazywanie ulubionych została wysłuchana. Pozdrawiam;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych