Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#176 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2009 - 07:20

Witam

Czy mozliwy jest update Bielegostoku ??? Wprowadzono wlasnie normalny rozklad autobusow a nie wakacyjny....

Pozdrawiam 4sakeN

Rozkład właśnie się generuje.

#177 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 04 września 2009 - 15:16

Kiedy można spodziewać się trójmiasta ? Chciałbym wreszcie przetestować aplikacje :)

#178 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 04 września 2009 - 16:46

W rozkladzie dla Lublina po dodaniu linii 026 (kierunek Paderewskiego) do ulubionych i wejściu w ulubione -> 026 jest PUSTO Dodam, ze wchodząc linie autobusowe -> 026 jest OK (mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylem xD).

#179 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2009 - 16:49

Ja mam podobnie jak Cichacz - puste linie w Ulubionych. Rozkład dla Warszawy z aktualną bazą. Myślałem, że aktualizacja programu coś da, ale niestety dalej kicha :/ Chociaż*ogólnie program, tak jak pisałem parę stron temu, bardzo dobry :)

#180 nazgul06

nazgul06
  • 44 postów
  • SkądZabrze

Napisano 04 września 2009 - 17:10

W kzk gop tez się zmieniły niektóre rozkłady (np. T1)

#181 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 września 2009 - 17:24

Program w landscape w Menu Konfiguracja się wyłożył, bęben jest praktycznie niewidoczny. Chwilowy bug czy u Was też ma to miejsce?

#182 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 04 września 2009 - 18:48

U mnie też ;) Ale ja w ogóle nie widzę celu landscape w tym programie... Jeszcze jakby były tam jakieś mapy...

#183 micdej

micdej
  • 65 postów
  • SkądLublin

Napisano 04 września 2009 - 19:02

Bardzo fajna inicjatywa z tymi rozkładami. Dziś zainstalowałem. Podoba mi się. Problem jest jednak z ikoną programu. Początkowo była taka jak być powinna a po instalacji uaktualnień itunes do facebooka zmieniła się na tą właśnie fb ikonę. Lekko ciemniejsza względem oryginału. Usunięcie z telefonu i ponowna synchronizacja z itunes nie naprawiła problemu. Mam więc 2 ikony facebooka.

#184 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 04 września 2009 - 19:09

Jak tam ma się sprawa Opola? Miało być pod koniec tygodnia ;), wiem, że jeszcze jest kilka dni, ale pytam kontrolnie :D.

#185 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2009 - 21:28

Program w landscape w Menu Konfiguracja się wyłożył, bęben jest praktycznie niewidoczny. Chwilowy bug czy u Was też ma to miejsce?

Niestety błąd występuje od wersji 1.0. Nie mam na chwile obecną pomysłu jak się go pozbyć.
A tryb poziomy przydaje się w Warszawie. Ilość odjazdów jest tak duża że się normalnie nie mieści i czcionka się zmniejsza przez to.

---- Dodano 04-09-2009 o godzinie 20:32 ----

Ja mam podobnie jak Cichacz - puste linie w Ulubionych. Rozkład dla Warszawy z aktualną bazą. Myślałem, że aktualizacja programu coś da, ale niestety dalej kicha :/ Chociaż*ogólnie program, tak jak pisałem parę stron temu, bardzo dobry :)

W rozkladzie dla Lublina po dodaniu linii 026 (kierunek Paderewskiego) do ulubionych i wejściu w ulubione -> 026 jest PUSTO
Dodam, ze wchodząc linie autobusowe -> 026 jest OK (mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylem xD).

Proszę spróbować skasować przystanek z ulubionych i dodać go jeszcze raz. Powinno pomóc.

---- Dodano 04-09-2009 o godzinie 20:33 ----

Jak tam ma się sprawa Opola? Miało być pod koniec tygodnia ;), wiem, że jeszcze jest kilka dni, ale pytam kontrolnie :D.

Miasta będą generowane w niedziele. Mam nadzieje że uda mi się w jeden dzień zrobić 3 miasta. Mam sporo roboty w pracy i nie było czasu na przygotowanie miast wcześniej.

#186 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 września 2009 - 18:26

Gdańsk jest gotowy. Gdynia powinna być za godzinę gotowa.

---- Dodano 06-09-2009 o godzinie 19:26 ----
Gdynia też jest już gotowa

#187 quest

quest
  • 248 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 07 września 2009 - 09:58

Gdańsk jest gotowy. Gdynia powinna być za godzinę gotowa.

---- Dodano 06-09-2009 o godzinie 19:26 ----
Gdynia też jest już gotowa

Witaj,
czy w przyszlosci spodziewasz sie dodania dla aglomeracji Trojmiejskiej rozkladu kursowania Szybkiej Koleji Miejskiej (SKM - http://skm.pkp.pl)?
Byloby to swietne ukoronowanie rozkladow dla calego trojmiasta.

#188 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 września 2009 - 20:53

Witaj,
czy w przyszlosci spodziewasz sie dodania dla aglomeracji Trojmiejskiej rozkladu kursowania Szybkiej Koleji Miejskiej (SKM - http://skm.pkp.pl)?
Byloby to swietne ukoronowanie rozkladow dla calego trojmiasta.

Dodam do listy, ale kiedyś sprawdzałem stronę i ciężko z niej jest wyciągnąć dane rozkładów.

#189 Dogs

Dogs
  • 141 postów

Napisano 09 września 2009 - 04:31

Obecnie jestem w stanach, ale zakupilem aplikacje z ciekawosci. Mimo wszystko kiedys bedzie trzeba wracac ;) wiec przylacze sie do prosby kolegi quest`a o skm. to wlasnie szybka kolej miejska laczy te trzy miasta (oraz imprezowiczow zbierajacych sie co weekend w sopocie), i nie tylko. Juz o busy do carrefoura czy auchana prosic nie bede. W planach na przyszlasc, fajna opcja byloby wyswietlanie mozliwych przesiadek na danym przystanku. Wiem, ze latwo jest mowic, ale to tylko taki pomysl zaczerpniety z nowojorskiego metra ;) Dziekuje serdecznie za mila aplikacje, dobrze wydane 1,99$, pozdrawiam.

#190 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 17 września 2009 - 13:04

Ja mam jedną prośbę - warszawskie SKM ;) Wiem, ze trudno wyciągnąć rozkład z PDFa ale od dwóch lat praktycznie się nie zmienił - wystarczy przepisać... ;)

#191 Newstad

Newstad
  • 665 postów

Napisano 17 września 2009 - 13:23

Ja mam jedną prośbę - warszawskie SKM ;)

Przyłączam się do prośby!

#192 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 września 2009 - 20:00

Rozkłady dla Opola są dostępne.

#193 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 18 września 2009 - 20:06

ponawiam swoje pytanie do tworcy: jest mozliwosc zakupu programu przelewajac wczesniej umowiona kwote na konto bankowe?

#194 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 września 2009 - 20:09

Zephi - program dystrybuowany jest tylko przez App Store co już zostało napisane

#195 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 września 2009 - 20:10

Autor już wspominał wcześniej, że nie ma takiej możliwości.

@edit
Roberto byłeś szybszy ;)

#196 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 18 września 2009 - 21:48

W takim razie przepraszam, moj blad. Tak czy siak bardzo zaluje, ze nie stane sie posiadaczem tego programu, a szkoda, bo bylby mi bardzo przydatny. Szkoda, ze autor na takie cos sie nie zgadza, mozliwosc uzyskania calkiem sporej sumki go omija, bo pewnie nie jestem jedyny bez karty kredytowej, ale coz.

#197 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 18 września 2009 - 23:33

@Zephi Wystarczy konto w mBanku i karta wirtualna. Karty debetowe też chodzą w iTunes. Nie wszystkie, ale większość.

#198 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 września 2009 - 06:47

W takim razie przepraszam, moj blad. Tak czy siak bardzo zaluje, ze nie stane sie posiadaczem tego programu, a szkoda, bo bylby mi bardzo przydatny. Szkoda, ze autor na takie cos sie nie zgadza, mozliwosc uzyskania calkiem sporej sumki go omija, bo pewnie nie jestem jedyny bez karty kredytowej, ale coz.

Są 3 legalne możliwości instalacji programu:
- przez AppStore
- przez GiftCard na amerykańskim iTunes
- albo instalacji przez Ad-Hoc iTunes

Polityka Apple zabrania sprzedawania GiftCard.

A kluczy do Ad-Hoc by mi brakło na tych wszystkich chętnych ;) A tak naprawdę to są mi potrzebne w innym celu.
Oprócz ciebie zgłosiło się raptem 5 osób które miały problem z zakupem programu.
Wystarczyła chwila rozmowy na PW i dało się jakoś dogadać.

#199 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 19 września 2009 - 06:52

Ale tak zupełnie na marginesie, to nie rozumiem w czym problem - moja 13-letnia córka ma konto w banku, kartę debetową i wirtualną kartę kredytową. Mamy XXI wiek - posiadanie konta to norma. A kto ma konto ma i kartę.

#200 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 19 września 2009 - 09:29

No dobra, nie bede juz tutaj offtopem rzucal. Dodam tylko, ze konto mam, niestety wyrobienie karty mbank strasznie utrudnial, kurier z papierkami przychodzil 4 razy i za kazdym razem informowal mnie, ze bank ma jakis problem z czyms tam. Odpuscilem wiec. Anyway dzieki za pomoc, moze faktycznie pokombinuje w koncu cos z ta karta.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych