Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#451 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 24 lutego 2010 - 12:51

ja wygralem schedulera w konkursie no ale torunia tam nie zastanę :)

---- Dodano 24-02-2010 o godzinie 14:56 ----
w kazdym razie zainstalowałem i ukazała mi się bardzo ładna i przejrzysta aplikacja i całkiem sporo miast.

#452 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lutego 2010 - 09:40

Masz JB? było coś zmieniane w programie (np. Ikonka) ?

JB jest, zmieniana byla ikonka, ale kulturalnie, przez WB.

#453 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lutego 2010 - 10:13

Poszukuję jeszcze jednego beta testera, wymagania

musi być z Krakowa (potrzebne do testów wyszukiwarki) i używać iPhone 3GS

Kraków z 3GSem się zgłasza!!

#454 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lutego 2010 - 15:31

To juz stare, nieaktualne :P. Przypomnialo mi sie, ze zmienialam nazwe aplikacji na SB Rename'em II, od tamtego czasu jej nie uzywalm, wiec wielce prawdopodobne, ze to tego wina. Tylko za chooja nie umiem przywrocic domyslnego ustawienia by spraedzic swoja teze ;x. Co ciekawe, nie moge pobrac aplikacji jeszcze raz bezposresnuo z AppStore, kaze placic -_-. Moze tak byc? Fakt, teraz Scheduler jest drozszy niz byl, ale przeciez nie mam oboeiazki doplacac, czyz nie?

#455 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lutego 2010 - 15:33

Nie powinnaś zapłacić. Tylko najpierw usuń tamtą wersje.

#456 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 lutego 2010 - 20:31

Ponowne pobieranie zakupionych programów ze sklepu App Store
...

#457 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lutego 2010 - 12:50

@up Nie badz taki madry, bo akurat nie o to chodzi -.-

#458 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 lutego 2010 - 15:49

Co ciekawe, nie moge pobrac aplikacji jeszcze raz bezposresnuo z AppStore, kaze placic

Zostanie wyświetlone okno dialogowe podobne do poniższego. Kliknij przycisk Buy (Kup). Dołączona grafika
Zostanie wyświetlone okno dialogowe podobne do jednego z poniższych. Kliknij przycisk OK, aby kontynuować pobieranie.
Dołączona grafika

czy aby na pewno nie o to?
a próbowałaś 'kupić' po raz drugi tę aplikację?

#459 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lutego 2010 - 19:11

Nieaktualne, mój błąd : P. Ale rozwiązałam problem główny, czyli niedziałający program- przestaje być użyteczny po zmianie nazwy. Pomaga: 1. odinstalowanie Rename'a 2. usunięcie aplikacji z SpringBoardu 3. zainstalowanie Rename'a 4. ponowne wrzucenie Schedulera na telefon (przez iTunes, najprościej i najszybciej) Zmieniona wcześniej nazwa pozostaje (a co za tym idzie- przypisana do niej ikonka również), a rozkłady wracają do naszych rąk. Wilk syty i owca cała.

#460 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2010 - 20:23

Własnie kupiłem tę aplikację (w promocji -> dzięki wielkie kakaki8-) ) i muszę powiedzieć, że na prawdę mi się podoba. Szczególnie grupowanie "ulubionych" w foldery. Ale zauważyłem jedno dość duże niedopatrzenie (a jeżeli się mylę, to bardzo przepraszam, ale ja nie mogłem znaleźć :wink: ). A mianowicie w "szukaj" nie uwzględnia naszego warszawskiego metra. Mam nadzieję, że da się to jakoś poprawić Pozdro

#461 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lutego 2010 - 21:04

Własnie kupiłem tę aplikację (w promocji -> dzięki wielkie kakaki8-) ) i muszę powiedzieć, że na prawdę mi się podoba. Szczególnie grupowanie "ulubionych" w foldery. Ale zauważyłem jedno dość duże niedopatrzenie (a jeżeli się mylę, to bardzo przepraszam, ale ja nie mogłem znaleźć :wink: ). A mianowicie w "szukaj" nie uwzględnia naszego warszawskiego metra. Mam nadzieję, że da się to jakoś poprawić

Pozdro

W chwili obecnej rozkłady Warszawy nie posiadają Metra, dodanie jest planowane po wydaniu wersji 2.0 z nową strukturą bazy danych.

#462 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2010 - 21:25

Ok, dzięki za szybką odpowiedź ;)

#463 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 26 lutego 2010 - 21:54

kakaki kiedy wydasz 2.0 albo rozkład stalowej woli(11 lini tylko ale od 1 marca zmiana a więć dodaj ten nowszy nie będziesz musiał uaktualniać) bo chyba nowe miasta dodasz po 2.0 xd bo już czekam od 1.4 na stalówke i prędziej do liceum(ahh 3 gimnazjum ) do krk pojade niż się doczekam :) ps: a co do piratów wiem że to zło, ale lepiej wydaj to 2.0 z in app purchace jak pisałeś bo to zabawa w kotka i myszke i strata czasu na poprawianie zabezpieczeń wersji 1.6

#464 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 lutego 2010 - 15:46

rozumiem, iż w momencie posiadania wersji 1.6 nie będzie możliwości przejścia za darmo na wersję 2.0? Czy wersje 1.0 będą wciąż aktualizowane, czy może w momencie wypuszczenia 2.0 support zostanie porzucony? Pozdrawiam

#465 LukaS92

LukaS92
  • 319 postów
  • SkądCzersk, Warszawa

Napisano 27 lutego 2010 - 23:15

2.0 ukróci piractwo, więc bez sensu byłoby wspieranie wersji <2.0 :)

#466 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 27 lutego 2010 - 23:32

rozumiem, iż w momencie posiadania wersji 1.6 nie będzie możliwości przejścia za darmo na wersję 2.0? Czy wersje 1.0 będą wciąż aktualizowane, czy może w momencie wypuszczenia 2.0 support zostanie porzucony? Pozdrawiam

z tego co było napisane na kakaki.pl kiedyś to 2.0 będzie darmowe a za aktualizacje baz danych będzie się płacić a dla właścicieli wersji 1.x będzie chyba roczna możliwość darmowych uptadów :)

#467 tomekziel

tomekziel
  • 2 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 00:32

Witam, jestem autorem Transportoida, aplikacji prezentującej rozkłady jazdy na platformie Android ([url]http://transportoid.com/)[/url]. Mój produkt miał premierę zaledwie 3 tygodnie temu, jednak został przez pierwszych użytkowników przyjęty bardzo pozytywnie. Transportoid dostępny jest za darmo, zaś konwersją rozkładów różnych miast do (otwartego) formatu może zająć się każdy chętny, obecnie są to 4 miasta a 2 następne są w obróbce.

Mam pytanie dotyczące bazy danych ze współrzędnymi geograficznymi przystanków, kieruję je do Kakakiego i osób wklikujących współrzędne - czy zgomadzone tam dane przeznaczone są wyłącznie do użycia w Schedulerze, czy też mogę z nich skorzystać w swoim projekcie, oferując "w zamian" skierowanie uwagi swoich użytkowników na tę metodę gromadzenia danych?

Rezultaty odpowiedzi pozytywnej są oczywiste - większa liczba edycji mimo pozornej utraty przewagi konkurencyjnej.
Rezultaty odpowiedzi negatywnej są oczywiste - utrata przewagi konkurencyjnej mimo pozornie większej liczby edycji.

Pozdrawiam!
Tomek Zieliński

#468 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 28 lutego 2010 - 00:54

tomekziel
Kontakt kakaki.pl
napisz do niego, a według mnie to niepowinno być problemu bo to użytkownicy dodają nowe lokalizacje przystanków(wiadomo, nie będzie jechał do każdego miasta aby każdy przystanek otagować ;) )
ps: a prywatnie bo już nie mam androida codziennie, jak tam z płatnościami w android market, nadal tylko darmowe w pl sklepie??, czy możesz w trakcie publikacji wybrać cene czy tylko free masz do wyboru ??

#469 tomekziel

tomekziel
  • 2 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 01:08

czy możesz w trakcie publikacji wybrać cene czy tylko free masz do wyboru ??

Niestety nadal tylko 12 krajów ma dostęp do kupna/sprzedaży płatnych aplikacji, Polski na liście brak.

#470 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 28 lutego 2010 - 01:25

a to współczuje bo nawet te 0.79 euro to nie dużo ale jednak motywują do dalszego działania, lecz jednak darmowe aplikacje tu na iphone to z igłą szukać, a na androidzie dużo takich było programów :) (mówie o użytkowych a nie bezcelowych)

#471 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 07 marca 2010 - 11:04

Mam problem z bazą dla Wrocławia, pobiera się gdzieś do 1700kb, potem zatrzymuje, po jakimś czasie informuje że baza jest pobrana. Wiem że cała się nie pobiera, sporo linii nie działa.

#472 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 07 marca 2010 - 13:47

Z Łodzią to samo.

#473 erolek

erolek
  • 8 postów

Napisano 07 marca 2010 - 14:12

I z Białymstokiem też.

---- Dodano 07-03-2010 o godzinie 14:14 ----
Białystok też się nie pobiera.

#474 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 marca 2010 - 14:14

No i stało się to czego się obawiałem. Webd przekonfigurowało kolejny serwer. Bazy się teraz samoczynnie nie rozpakowują.

---- Dodano 07-03-2010 o godzinie 13:23 ----
Serwer przekonfigurowałem. Poza Białymstokiem powinno działać. Tutaj jest coś nie tak z plikiem bazy. Sprawdza to jeszcze.

#475 demiurge

demiurge
  • 20 postów

Napisano 07 marca 2010 - 15:21

Nowe szaty dla strony BKM, stąd te problemy z bazą dla Białegostoku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych