Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#426 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 lutego 2010 - 14:33

kakaki a kiedy planujesz wypuszczenie wersji 2.0? i uchylisz rąbka tajemnicy, czy coś nowego będzie oprócz nowej formy dystrybucji i wyszukiwarki połączeń?;)

Jedyne co mogę zdradzić to w planach jest jeszcze dodanie możliwości wyswietlania legendy.
Terminu jeszcze nie mam ustalonego, wersja miała być w połowie lutego, ale tworzenie nowego formatu baz i napisanie parsera praktycznie od nowa dla każdego miasta trochę opóźni powstanie.

---- Dodano 07-02-2010 o godzinie 13:39 ----

Byk w wyszukiwarce! :D Napisałeś, że obecna wersja wyszukuje tylko połączenia z jedną przesiadką, po czym jak się wyszukuje, to krzyczy, iż tylko bez przesiadek.

Jak będzie już pełnoprawne planowanie trasy czołobitność gwarantowana.

Wiem że jest byk, miała być blokada na wyszukiwanie z więcej niż 1 przesiadką, ale wyskoczyły drobne błędy i musiałem zablokować przesiadki, a zapomniałem poprawić opis.

Wersja była wydana na szybko przez problemy z obecnym serwerem dla baz.

#427 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 12 lutego 2010 - 11:55

Planowana kolejność pojawiania się nowych baz jest następująca: Jaworzno Jastrzębie Kielce Gorzów Wielkopolski Grudziądz Siedlce Stalowa Wola Słupsk Częstochowa Tarnów Trójmiasto SKM Warszawa SKM Toruń o rany :D to jeszcze kilka lat zanim toruń będzie dostępny :)

#428 itashiPL

itashiPL
  • 50 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 14:22

A ja mam pytanie/problem. Jak trzeba nazwać ikonkę by zmieniło ją na SB? próbowałem " SchedulerPoland " bo RozkładyJazdy nie przyjmie w nazwie ikonki i nic - a jak zmieniam nazwę na np MPK to wtedy w programie pokazuje mi popupa: " Kup Program " o_O kiedy ja go mam kupionego :) Nie mogę też zamienić pliku Icon.png bo mój theme to illumine a tam są mniejsze ikonki niż normalnie i jak zamieniam ją na mniejszą to na około niej zostaje czarna ramka - sic2. a na temat programu: kolejna świetna wersja, dla mnie skórki trochę nie ten teges, jedynie classic fajna ale mimo wszystko jest super. Do rozkładów się nie czepiam, brawo Kakaki, jeszcze tylko ze 300 przystankow GPS i Kraków bedzie miał komplecik :)

#429 fryto

fryto
  • 349 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 15:07

A ja mam pytanko takie: czy dałoby się dodać miasto płock do tej aplikacji?? bo co mi po niej jak nie ma w niej mojego miasta hehe ;/

#430 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2010 - 15:08

Witam,
Czy jest możliwość, aby w aplikacji pojawił się rozkład Kolei Mazowieckich?

#431 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lutego 2010 - 15:11

A ja mam pytanko takie:

czy dałoby się dodać miasto płock do tej aplikacji??

bo co mi po niej jak nie ma w niej mojego miasta hehe ;/

Niestety KM Płock nie postarała się ze stroną, same jpg jako rozkłady.
Także na chwile obecną nie jest to możliwe.

#432 itashiPL

itashiPL
  • 50 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 15:12

Kakaki a co z moją sprawą z ikonką? jest szansa na zmianę?

#433 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2010 - 16:57

Niestety KM Płock nie postarała się ze stroną, same jpg jako rozkłady.
Także na chwile obecną nie jest to możliwe.

A co z Kolejami Mazowieckimi? Rozkłady są w PDFach

#434 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lutego 2010 - 21:38

Kakaki a co z moją sprawą z ikonką? jest szansa na zmianę?

Nie miałem nigdy jailbreak także nie mam jak pomóc. Ikonka jest w pliku icon.png i ten trzeba zmieniać.

---- Dodano 13-02-2010 o godzinie 20:40 ----

A co z Kolejami Mazowieckimi? Rozkłady są w PDFach

Niestety nie ma szans, PDF tak samo jak i jpg nie nadaje się do przetworzenia, przez mojego parsera rozkładów.

#435 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2010 - 11:01

Szkoda... Kupiłbym od razu, bo niedługo bardzo przydadzą mi sie rozkłady KM

#436 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 lutego 2010 - 19:49

Nie miałem nigdy jailbreak także nie mam jak pomóc. Ikonka jest w pliku icon.png i ten trzeba zmieniać.

Winterboard nie rozpoznaje polskich znaków, więc nazwanie ikony według polskiego RozkładJazdy.png nic nie daje. Dopiero gdy wrzuci się program np. do folderu, zmienia on nazwę na oryginalną anielską- wtedy nazywając obrazek SchedulerPoland.png otrzymujemy zamierzony efekt.

Ew. można drag&drop program na pulpit, zmienić rozszerzenie z ipa na zip, otworzyć, podmienić tam oryginalny plik z obrazkiem icon.png na swój. Potem z zip ponownie na ipa, dwuklik i powinno być.

Więcej grzechów nie pamiętam, ja osobiście wolałam wpakować program do folderu niż bawić się w podmienianki.

#437 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 lutego 2010 - 20:18

Winterboard nie rozpoznaje polskich znaków, więc nazwanie ikony według polskiego RozkładJazdy.png nic nie daje. Dopiero gdy wrzuci się program np. do folderu, zmienia on nazwę na oryginalną anielską- wtedy nazywając obrazek SchedulerPoland.png otrzymujemy zamierzony efekt.

Ew. można drag&drop program na pulpit, zmienić rozszerzenie z ipa na zip, otworzyć, podmienić tam oryginalny plik z obrazkiem icon.png na swój. Potem z zip ponownie na ipa, dwuklik i powinno być.

Więcej grzechów nie pamiętam, ja osobiście wolałam wpakować program do folderu niż bawić się w podmienianki.

to dziwne, bo ja mam RozkładJazdy.png i po prost zmienia ;p

#438 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 lutego 2010 - 22:16

A mi nie :<.

#439 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2010 - 22:53

ja zmieniłem przez Rename na ZTM i po podpisaniu ikonki ZTM się normalnie zmieniło :) zmieniłem jeszcze na Scheduler i też się zmieniło ;)

#440 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 lutego 2010 - 12:26

ja zmieniłem przez Rename na ZTM i po podpisaniu ikonki ZTM się normalnie zmieniło :) zmieniłem jeszcze na Scheduler i też się zmieniło ;)

Ano jak zmienisz nazwę wyświetlaną na SB to i cokolwiek możesz wpisać :). Nie wiedziałam, że istnieje jeszcze działający zmieniacz nazw. Dzięki ;].

#441 kubzior

kubzior
  • 61 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 18:07

Bardzo udana aplikacja, polecam :-) z całego serca, hihi

#442 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 18 lutego 2010 - 00:26

Prawda, aplikacja bardzo się rozwinęła i kupiłbym ją bez zastanowienia gdyby w bazie miała Toruń. Także na chwilę obecną czekam na moje miasto, szkoda, że tak daleko na tej planowanej liście sprzed paru stron :P

#443 makosik

makosik
  • 2 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 19:28

dlaczego nie ma możliwości pobrania aktualnej bazy danych dla starej wersji tylko wymuszane jest pobranie najnowszej wersji programu?

#444 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 lutego 2010 - 20:18

dlaczego nie ma możliwości pobrania aktualnej bazy danych dla starej wersji tylko wymuszane jest pobranie najnowszej wersji programu?

Bo stara wersja została spiracona, a każdy co ma legalną może bez problemu wykonać aktualizację i potem pobrać rozkłady.

#445 Me_69

Me_69
  • 247 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 02:18

Poszukuję jeszcze jednego beta testera, wymagania :)

musi być z Krakowa (potrzebne do testów wyszukiwarki) i używać iPhone 3GS

Jak będziesz potrzebował kogoś ze Szczecina z 3GSem to jestem chętny...

#446 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lutego 2010 - 15:24

Bo stara wersja została spiracona, a każdy co ma legalną może bez problemu wykonać aktualizację i potem pobrać rozkłady.

Bardzo sprytne posuniecie , popieram w calosci.

#447 kubzior

kubzior
  • 61 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 18:42

A tak na marginesie: normalnie nie korzystam z szukania przystanków, lecz jak teraz patrzę (moja pozycja jest przez A-GPS, więc pokazuje najbliższy nadajnik) - nawet jeśli ustawię szukanie przystanków w promieniu 2 km to nie widzę tych, które są najbliżej mnie (600 metrów od nadajnika wg google maps) - ode mnie ok. 500 metrów, albo i mniej (ale coś w ten deseń)

nvm, okazało się, że przystanki nie mają przypisanych danych geograficznych, ale w wolnym czasie mógłbym pomóc uzupełniać dane o wrocławskich przystankach bez współrzędnych :)

#448 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lutego 2010 - 19:48

No i jest problem. Mam ładną, najnowszą, legalną, choć kupioną już jakiś czas temu wersję. Dziś na ikonce pojawiła mi się cyferka, wchodzę sprawdzić o co chodzi a tam "Error Kup program", macam OK i... nic się nie da zrobić. Co to ma być? :|

#449 LukaS92

LukaS92
  • 319 postów
  • SkądCzersk, Warszawa

Napisano 23 lutego 2010 - 20:08

Dziwne.. Napisz do autora, na pewno zaradzi :) Oby ten problem nie dotyczył większej grupy legalnych użytkowników..

#450 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lutego 2010 - 20:40

No i jest problem. Mam ładną, najnowszą, legalną, choć kupioną już jakiś czas temu wersję. Dziś na ikonce pojawiła mi się cyferka, wchodzę sprawdzić o co chodzi a tam "Error Kup program", macam OK i... nic się nie da zrobić. Co to ma być? :|

Masz JB? było coś zmieniane w programie (np. Ikonka) ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych