Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.
Napisano 11 listopada 2009 - 12:07

Napisano 11 listopada 2009 - 12:15
Napisano 11 listopada 2009 - 12:17
Jak usunąć błędnie/przypadkowo dodane przystanki na mapie?
Jeśli nie zostały zapisane dane przystanku to po odświeżeniu mapy znikną, a jeśli zapisane to można po odświeżeniu mapy przenieść na właściwe miejsce i wybrać opcję popraw.
---- Dodano 11-11-2009 o godzinie 11:21 ----
Tak miało być z A do B, i jak to się robi?
Wyznaczanie trasy jeszcze nie jest dostępne, rozpoczynają się prace właśnie nad tym, ale do wersji 1.5 chyba jeszcze nie trafi tylko do kolejnej.
Zobaczę jeszcze jak czasowo mi to zajmie. Jeśli długo to wypuszczę wcześniej wersję z kilkoma fajnymi ulepszeniami do GPS które są właśnie w trakcie testów 1.5 beta.
Bo nie chcę znowu dostać komentarzy że nic w programem nie robię przy długiej przerwie między aktualizacjami programu

Napisano 11 listopada 2009 - 12:30
Napisano 11 listopada 2009 - 12:45
kakaki nie wiem czy dostałeś PM bo nie było odpowiedzi od dość dawna, czy ktoś zgłaszał przycinanie bety 1.5 ?
na 2G chodzi tragicznie i ścina sie co chwile, więc i na 3G powinno być podobnie
telefon świeżo po restore najnowszy soft na pokładzie i jest to samo
czy możliwe że wielkość bazy miasta ma na to wpływ ?
Mi na 3G działa stabilnie, może kwestia braku GPS w 2G, postaram się coś temu zaradzić i po testuję to jeszcze,
Napisano 11 listopada 2009 - 17:19
Napisano 11 listopada 2009 - 17:27
Na 2G często znika lista przystanków.
Co do mapy - istnieją dwie lub więcej lokalizacji przystanków o tej samej nazwie - np. Kilińskiego w Łodzi. Ktoś ustawił go przy Piłsudskiego i nie mogę dodać na pozostałych przyległych ulicach (np. Przybyszewskiego czy Północna). Podobnie jest z innymi...
Może być tylko jeden przystanek o takiej samej nazwie, przystanek powinien być ustawiony tak gdzieś po środku tych lokalizacji.
Można przesunąć istniejący punkt i wybrać opcję popraw.
Jedynie Warszawa ma ponazywane przystanki po kilka razy z dodatkowym numerkiem i osobną lokalizację dla nich, ale to utrudnia napisanie mechanizmu wyznaczania trasy bo są to różne punkty wg programu i ciężko dojść który może być przesiadką a który nie bez użycia danych GPS i sprawdzania odległości między nimi.
Znikanie listy przystanków może być spowodowane włączaniem mapy - wtedy jest włączany filtr na najbliższe przystanki wg danych GPS.
Napisano 11 listopada 2009 - 17:39
Może być tylko jeden przystanek o takiej samej nazwie, przystanek powinien być ustawiony tak gdzieś po środku tych lokalizacji.
Można przesunąć istniejący punkt i wybrać opcję popraw.
To daj funkcję dublowania. Jak pośrodku, na długości 4 km? No błagam

Napisano 11 listopada 2009 - 17:53
To daj funkcję dublowania. Jak pośrodku, na długości 4 km? No błagam
Jakim cudem przystanki odległe od siebie o 4 km nazywają się tak samo ?
To już trzeba zgłosić do MPK Łódź aby się nauczyli nazywać przystanki

Ja tutaj nic nie poradzę. Nie mogę zdublować przystanku skoro na ich stronie jest jeden i tam są całe rozkłady.
Napisano 11 listopada 2009 - 18:33
Tylko ty ściąłeś te nazwy do samego drugiego członu

A i wiem, marudzę

Napisano 11 listopada 2009 - 19:33
Nazywają je normalnie:
Tylko ty ściąłeś te nazwy do samego drugiego członuJeżeli możesz to przekonwertuj ich nazwy do formatu Pabianicka/Chocianowice (zamiast samych Chocianowice) i nie będzie żadnych problemów.
A i wiem, marudzę- w samej aplikacji brakuje mi ogólnego widoku na mapę z wszystkimi dostępnymi przystankami w mieście.
Widok wszystkich punktów był w wersji beta ale w Warszawie przy 4018 punktach iPhone tak się wieszał ze musiałem z tego zrezygnować.
A co do przystanków to faktycznie przeoczyłem że maja unikalne ID mimo że tak samo się nazywają, pomyślę nad przerobieniem bazy ale to się wiąże z wygenerowaniem nowej listy przystanków, i trzeba będzie je na nowo wprowadzić na mapie
Napisano 11 listopada 2009 - 19:36
Jeśli ktoś jeszcze nie ma aplikacji Scheduler Poland to zapraszam pod ten link, gdzie można ja wygrać w konkursie Nowa wersja Scheduler Poland + konkurs SebaSonido's blog – aplikacje na iPhone oraz nowinki ze świata Apple
Napisano 11 listopada 2009 - 19:39
Wierzę, nawet jak wyświetliłem bazę przystanków Warszawy na mapie to Firefox się zawiesiłWidok wszystkich punktów był w wersji beta ale w Warszawie przy 4018 punktach iPhone tak się wieszał ze musiałem z tego zrezygnować.

Nie ma problemu, specjalnie przestałem je wprowadzać przewidując coś takiego.A co do przystanków to faktycznie przeoczyłem że maja unikalne ID mimo że tak samo się nazywają, pomyślę nad przerobieniem bazy ale to się wiąże z wygenerowaniem nowej listy przystanków, i trzeba będzie je na nowo wprowadzić na mapie
Napisano 11 listopada 2009 - 20:48

Napisano 11 listopada 2009 - 22:07
Wierzę, nawet jak wyświetliłem bazę przystanków Warszawy na mapie to Firefox się zawiesił
Nie ma problemu, specjalnie przestałem je wprowadzać przewidując coś takiego.
Nowa baza jest już dostępna do wprowadzania
Napisano 11 listopada 2009 - 22:56
[B]RADIOSTACJA (4062)[/B]Na stronie widnieje w postaci
PRZYSTANEK: [B]NARUTOWICZA - RADIOSTACJA (4062)[/B]Rozkłady jazdy - MPK-Łódź Spółka z o.o.
Mógłbyś stosować w przyszłej bazie pełną nazwę? Ułatwiło by to znacznie lokalizację przystanku, bez widoku mapy (i przy okazji nie powinno to usunąć moich wprowadzonych już przystanków)
Pozdrawiam

Napisano 12 listopada 2009 - 01:35

Napisano 12 listopada 2009 - 11:08
Świetnie! Będzie teraz dokładnie, ale jest znacznie więcej danych do wprowadzania. I jeszcze kosmetyka, ale to naprawdę jeżeli Ci się będzie chciało - obecnie przystanek jest tekstowo wyświetlany w formie
[B]RADIOSTACJA (4062)[/B]Na stronie widnieje w postaci
PRZYSTANEK: [B]NARUTOWICZA - RADIOSTACJA (4062)[/B]Rozkłady jazdy - MPK-Łódź Spółka z o.o.
Mógłbyś stosować w przyszłej bazie pełną nazwę? Ułatwiło by to znacznie lokalizację przystanku, bez widoku mapy (i przy okazji nie powinno to usunąć moich wprowadzonych już przystanków)
Pozdrawiam
Postaram się dodać - skoro mam ich identyfikatory
Napisano 12 listopada 2009 - 12:39
Napisano 12 listopada 2009 - 13:26
Dzięki!Postaram się dodać - skoro mam ich identyfikatory
No to otwórz mapkę i poprawiajmylne oznaczenia np. banacha-spital 02 a powinno być 04 i tym podobne

Napisano 15 listopada 2009 - 01:05

Napisano 15 listopada 2009 - 10:51
Napisano 15 listopada 2009 - 11:46

Napisano 15 listopada 2009 - 14:28

Napisano 15 listopada 2009 - 14:30
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych