Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Please log in to reply
824 replies to this topic

#226 Ferbi

Ferbi
  • 117 posts

Posted 01 October 2009 - 23:50

Wiadomo co z ŁDZ? Czekamy! :)

Podpinam się pod pytanie. Pisałeś, że na dniach będziesz dzwonił do łódzkiego MPK. Jakieś efekty? :)

#227 airkubs

airkubs
  • 12 posts

Posted 02 October 2009 - 00:51

a może jakieś newsy na temat Bydgoszczy? :)

#228 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 02 October 2009 - 09:13

Podpinam się pod pytanie. Pisałeś, że na dniach będziesz dzwonił do łódzkiego MPK. Jakieś efekty? :)

Dzisiaj mógłbym napisać sporego blog'a o rozmowie z MPK.
Szkoda że się tego nie dało nagrać na iPhonie :(.
Na chwilę obecną po 4 telefonach do różnych działów dalej nic nie wiem i nie udało się odnaleźć osoby odpowiedzialnej za decyzje czy mogę udostępniać rozkłady czy też nie.
A rozmawiałem z informacja, potem z działem planowania rozkładów, potem z działem informatyki i na końcu prawie z działem sądowym ale właściwa osoba nie odebrała telefonu.
Spróbuje później może uda się coś nowego dowiedzieć.

#229 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 13 October 2009 - 21:14

Dodano rozkłady dla miasta Elbląg.

#230 Wildzone

Wildzone
  • 80 posts
  • SkądZG

Posted 13 October 2009 - 21:52

Czy zna ktoś miejsce w sieci gdzie Scheduler jest for free?

NA FORUM MYAPPLE NIE POPIERAMY PIRACTWA! T.M.

#231 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 October 2009 - 21:58

Wildzone - na szczęście nie kpisz? aż tak szkoda ci tych paru złotych? no bez jaj… wstyd po prostu jeszcze w temacie w którym aktywnie udziela się twórca aplikacji… naprawdę wstyd.

#232 Wildzone

Wildzone
  • 80 posts
  • SkądZG

Posted 13 October 2009 - 22:04

Nie szkoda mi, tylko iTunes nie wiadomo czemu odrzuca mój numer karty, z której miałby pociągnąć ewentualne pieniądze za program, tak więc skazany jestem na darmowe - to tyle z mojego wyjaśnienia Roberto.

#233 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 13 October 2009 - 22:38

Nie szkoda mi, tylko iTunes nie wiadomo czemu odrzuca mój numer karty, z której miałby pociągnąć ewentualne pieniądze za program, tak więc skazany jestem na darmowe - to tyle z mojego wyjaśnienia Roberto.

Raczej nikt tu na MyApple nie poda ci skąd ściągnąć pirata chyba, że taka osoba chce na siłę dostać osta lub doigrać się bana.

#234 LukaS92

LukaS92
  • 319 posts
  • SkądCzersk, Warszawa

Posted 13 October 2009 - 22:50

Dodano rozkłady dla miasta Elbląg.

Przyda mi się, czesto tam jestem :) Większość lini ma niepotrzebne przedrostki "dla wsiadających" i "dla wysiadających". Mógłbyś to jakoś poprawić? Zajmuje to niepotrzebne miejsce.

Pozdrawiam i dziękuje

#235 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 14 October 2009 - 09:15

Przyda mi się, czesto tam jestem :) Większość lini ma niepotrzebne przedrostki "dla wsiadających" i "dla wysiadających". Mógłbyś to jakoś poprawić? Zajmuje to niepotrzebne miejsce.

Pozdrawiam i dziękuje

Są to 2 różne przystanki i inne rozkłady (nie działało by potem w ulubionych poprawnie).
Niestety w ogóle mają bałagan na stronie.
Te same przystanki są po 2 razy a różnią się jakąś literówką.

---- Dodano 14-10-2009 o godzinie 08:15 ----

Przykro słuchać takich tłumaczeń.

#236 superjas

superjas
  • 107 posts

Posted 16 October 2009 - 11:37

drugi dzien nie dziala aktualizacja bazy dla wawy. niby jest z 13 dostepna a pod sciagniecu nadal widnieje z 5. chyba trefna baza na serwerze

#237 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 16 October 2009 - 18:36

drugi dzien nie dziala aktualizacja bazy dla wawy. niby jest z 13 dostepna a pod sciagniecu nadal widnieje z 5. chyba trefna baza na serwerze

Właśnie generowany jest rozkład na 17.10.

#238 MSQ.

MSQ.
  • 187 posts

Posted 16 October 2009 - 20:41

Próbowałeś ponownie ponaglać łódzkie MPK? W sumie szkoda, że tak dużego miasta brakuje w tym świetnym programie...

#239 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 16 October 2009 - 21:19

Próbowałeś ponownie ponaglać łódzkie MPK? W sumie szkoda, że tak dużego miasta brakuje w tym świetnym programie...

Droga mailowa i telefoniczna nie skutkowała. Teraz wysłałem normalny list z prośbą o pozwolenie, może na to ktoś tam zareaguje.

Swoją drogą załatwiam pozwolenie w Nowym Sączu i tam na maila odpowiedzieli na kolejny dzień, ale pozwolenie musi być wysłane papierowo, także stąd też pomysł że może i w Łodzi zadziała normalny list.

#240 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 October 2009 - 09:14

kakaki i dostałeś wkońcu jakieś pieniądze z apple za zrobienie sheduler'a ? czy nadal nie masz nic za swoją prace ?

#241 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 17 October 2009 - 10:43

kakaki i dostałeś wkońcu jakieś pieniądze z apple za zrobienie sheduler'a ?
czy nadal nie masz nic za swoją prace ?

Pierwsza kasa za sierpień dotarła koło 25 września , razem z raportami miesiecznymi. :)

#242 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 18 October 2009 - 11:46

Odpowiedź dla Simborek na komentarz w iTunes
Dziękuję za bardzo budujący komentarz w iTunes, na pewno zachęci mnie do dalszej pracy.

Po pierwsze - Polacy nie gęsi i swój język mają.

Po drugie - jeśli są jakieś błędy w rozkładach, to proszę o informację na mail'a albo forum. Wszystkie błędy traktuję poważnie i staram się jak najszybciej zareagować. Jeśli jakaś linia ma błąd, to proszę o sprawdzenie, czy przypadkiem na stronie ZTM Warszawa nie ma też tego błędu - to już nie jest moja wina.

Po trzecie - oficjalnie na forum podałem informację, że nowa wersja będzie szykowana na koniec października, każdy kto kupuje program wie, co w nim jest zawarte. Czy aktualizacja programu pojawi się za tydzień, czy za rok, jest to moją prywatną sprawą i nie ma nic wspólnego z szacunkiem do użytkowników, nie kupują kota w worku. Z szacunku do nich cały czas pracuję nad ulepszeniem programu.

Po czwarte - w programie nigdy nie było SKM i metra. Jest w planach (kolejność na stronie programu).

Po piąte - "Darmowy" jTimetable jest na rynku od prawie roku, mój program jest zaledwie 3 miesiące, a już ma podobną funkcjonalność i znacznie więcej miast, z bardzo uproszonym mechanizmem wgrywania nowych i ich aktualizacji. A jeśli chodzi o cenę, to nie widziałem jTimetable w iTunes (autorowi odpadły koszty rejestracji konta developerskiego), nie każdy chce robić jailbreak dla tego programu, ale to już jest indywidualna kwestia użytkownika. Oczywiście ma Pan rację że cena programu jest tak wysoka, że można ze mnie zrobić niewolnika.

Autor cały czas pracuje nad programem. Efekty będą widoczne pod koniec października / początek listopada, w zależności jak szybko zostanie zaakceptowana nowa wersja.

A co do SKM, to miałem w planach przyśpieszyć dodanie rozkładu, ale z szacunku do nowych klientów zrobię to wg kolejności na liście, zwłaszcza, że niektórzy starzy klienci nie potrafią docenić tego, co już zrobiłem.

PS. Dla Pana informacji - program piszę po swojej dziennej pracy, w przerwach między zmianami pieluszek swojej półrocznej córeczki, która również domaga się poświecenia mojego wolnego czasu, a i żonę też przytulić trzeba :)

#243 Mystik

Mystik
  • 134 posts

Posted 18 October 2009 - 13:30

Odpowiedź dla Simborek na komentarz w iTunes
Dziękuję za bardzo budujący komentarz w iTunes, na pewno zachęci mnie do dalszej pracy.

A ja całego tego bełkotu w tym komentarzu w ogóle nie rozumiem. Czemu on miał służyć? Poprawieniu sobie ego przez piszącego?
A już odniesienie do ceny programu (1,59Euro czyli jakieś 6zł - poniżej ceny paczki papierosów) uważam za żałosne. Szczególnie w kontekście ceny iPhona :confused:
I to w zasadzie wszystko.

KAKAI: robisz naprawdę kawał dobrej robotu, a Twoja wyrozumiałość jest godna podziwu :)

pozdrawiam

#244 Simborek

Simborek
  • 1272 posts
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Posted 18 October 2009 - 13:52

Dzięki kakaki za wysłuchanie moich żalów i modłów (:P), pojechałem ostro, bo mój komentarz miał być takim 'impulsem-przeciwwagą' do wszystkich tych pozytywnych komentarzy, które zbierasz - jednak opozycja musi być.. ;) Oczywiście jak tylko pojawi się nowa wersja to zmienię komentarz, bo wierzę, że dodasz Schedulerowi trochę 'mocy'... :)

Z tym SKM myślałem, że wypadło z planów - czytając opis w AppStore - ale uspokoiłeś mnie i rozumiem Twoją motywację żeby się z tym 'nie śpieszyć' ;). Błagam tylko o poprawkę rozkładu jazdy w Wawie o brakujące linie (gdzie musiały wypaść po drodze)... ;)

Co do niewolnika... ;)

A ja całego tego bełkotu w tym komentarzu w ogóle nie rozumiem. Czemu on miał służyć? Poprawieniu sobie ego przez piszącego?

Od razu zrobiło mi się lepiej, że uczepiłem się kogoś kto wkłada trochę serca i wiedzy w to by zrobić coś pożytecznego i na tym ciut zarobić. Taki już ch*j ze mnie, dobrze że zauważyłeś... ;)

A już odniesienie do ceny programu (1,59Euro czyli jakieś 6zł - poniżej ceny paczki papierosów) uważam za żałosne. Szczególnie w kontekście ceny iPhona

Za 1,59 euro masz już Bebota, który jest arcydziełem, a za 0,79 euro Flight Controla, który jest chyba najbardziej miodną w AppStore. Ale no zgoda, drogo nie jest - zresztą czy ja komuś bronię uczciwie zarabiać na swojej pracy? ;) Sam kupiłem w promocji więc już nie będę narzekał. :P

#245 vect0r

vect0r
  • 215 posts

Posted 18 October 2009 - 15:25

Witam! Pozwolę sobie zasugerować Szanownemu Autorowi Rybnik, jako miasto do umieszczenia w kolejnej wersji aplikacji. Mam nadzieję, że to możliwe. Serdecznie pozdrawiam i gratuluje pracy. Robi wrażenie.

#246 GibGibbon

GibGibbon
  • 281 posts
  • SkądLodz

Posted 18 October 2009 - 15:32

Zaraz, zaraz! Łódź tutaj czeka :D

#247 Mystik

Mystik
  • 134 posts

Posted 18 October 2009 - 16:13

Od razu zrobiło mi się lepiej, że uczepiłem się kogoś kto wkłada trochę serca i wiedzy w to by zrobić coś pożytecznego i na tym ciut zarobić. Taki już ch*j ze mnie, dobrze że zauważyłeś... ;)

Nie wiem, czy zrobiło Ci się lepiej czy nie. Nie wnikam.
Wiem jedno. Najłatwiej komuś nawrzucać, a potem powiedzieć:

Z tym SKM myślałem, że wypadło z planów - czytając opis w AppStore - ale uspokoiłeś mnie i rozumiem Twoją motywację żeby się z tym 'nie śpieszyć

Problem w tym, że komentarze w AppStore nie służą do konfrontacji, jak na tym forum i nie sposób się do nich tam odnieść - w szczególności autorowi. Wszystko co napisałeś Tam, mogłeś napisać najpierw Tutaj. Wtedy otrzymałbyś odpowiedź i może byś sprawę przemyślał.
A tak, narobiłeś komuś na wycieraczkę i smród pozostanie :(

Żadne oprogramowanie nie jest nigdy skończone, satysfakcjonujące wszystkich i do tego za darmo. Ale docenić trzeba dobry kontakt z autorem, rozwój aplikacji i chęci programisty, przekładające się na coraz lepszy program. Jeżeli zaczynamy myśleć inaczej, to zbliżamy się do momentu, w którym po otwarciu oczu rano, myslimy: komu by tu dzisiaj dowalić :???:

pozdrawiam

#248 LukaS92

LukaS92
  • 319 posts
  • SkądCzersk, Warszawa

Posted 18 October 2009 - 16:22

Łódź to się na 90% nie doczeka.. I to nie z winy autora Schedulera. @Kakaki: Lista na twojej stronie jest trochę nie aktualna i może kogoś wprowadzić w błąd :)

#249 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 18 October 2009 - 16:47

Łódź to się na 90% nie doczeka.. I to nie z winy autora Schedulera.

@Kakaki: Lista na twojej stronie jest trochę nie aktualna i może kogoś wprowadzić w błąd :)

Strona właśnie przechodzi reorganizację. Pod nowym adresem będzie więcej informacji.
Scheduler Poland kakaki.pl

#250 Simborek

Simborek
  • 1272 posts
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Posted 18 October 2009 - 18:52

Nie wiem, czy zrobiło Ci się lepiej czy nie.

Nie wiem czy wiesz co to ironia, czy nie.

Problem w tym, że komentarze w AppStore nie służą do konfrontacji, jak na tym forum i nie sposób się do nich tam odnieść - w szczególności autorowi. Wszystko co napisałeś Tam, mogłeś napisać najpierw Tutaj. Wtedy otrzymałbyś odpowiedź i może byś sprawę przemyślał.
A tak, narobiłeś komuś na wycieraczkę i smród pozostanie :(

Problem w tym, że mam prawo wyrazić własne zdanie i ocenić projekt na dany moment. Taka ocena nazywa się recenzją i właśnie coś takiego napisałem. Dodam, że recenzja to nie wywiad, dialog, a subiektywna opinia. Chcesz - napisz własną.

Niemniej jednak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony odpowiedzią autora. I z pewnością zmienię recenzję jak tylko program rozwinie skrzydła ;)

(Najbardziej mnie wkurzył ten brak 111 i 117, z których codziennie korzystam - stąd postanowiłempopracować jako adwokat diabła ;) Myślę, że przydałoby się zaimplementowanie jakiś mechanizmów autosprawdzających bazę...)

Żadne oprogramowanie nie jest nigdy skończone, satysfakcjonujące wszystkich i do tego za darmo

Rozumiem, że korzystasz tylko z niesatysfakcjonujących wersji beta za pieniądze (to nie o Schedulerze... ;))?
Twój wybór... :P

Ale docenić trzeba dobry kontakt z autorem, rozwój aplikacji i chęci programisty, przekładające się na coraz lepszy program.

Doceniam. ;)
[/flame] ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users