Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Regenersis -pozew zbiorowy do RPK - szukam poszkodowanych

• This topic is locked This topic is locked
477 replies to this topic

#326 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 13 December 2009 - 13:28

Matko święta... kupiłem telefon za ok tysiaka. (3G) kasy nie mam, ale jakoś kupiłem. Dałem do serwisu o którym mowa tutaj, ale nie przez Orange bo nie miałem karty gwarancyjnej, a przez pewien sklep w Jaworznie. Typ: iPhone 3G 16GB White IMEI: xxxxxxxxxxxxxxxxx Data oddania do naprawy(dd-mm-rrrr): 02-12-2009 Miejsce przyjęcia: Telemobil Jaworzno Ostatnia zmiana statusu urządzenia: 02-12-2009 Status naprawy: W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O. Jak widać telefon doszedł do nich czy zajęli się nim 2 grudnia. Mamy 13 i zero wieści. Oddałem bo tylko wifi przestało działać i kurczę jak wróci zalany tzn nie działający to chyba się potnę. Masakra co tutaj czytam :(

#327 radoslavvv

radoslavvv
  • 4 posts

Posted 13 December 2009 - 14:51

do Stew_Jobs czy jakos tak Co Ty mozesz wiedziec o GSM Market? Maja bardzo dobra opinie w necie. Z obslugi jestem zadowolony. Pelen profesjonalizm. Nie naprawiaja w swoich punktach? I to duzy plus. Chyba nie wiesz na czym polega naprawa urzadzenia tak skomplikowanego jak telefon. Trudno zeby robili to na miejscu w swoich punkcikach hehehe Maja swoje centrum napraw i nikomu tego nie zlecaja! Maja kilku technikow specjalizujacych sie w markach tel. Oby Regenersis, 4CV i inne serwisy Nokii tak dzialaly!

#328 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 posts

Posted 13 December 2009 - 20:52

Co Ty mozesz wiedziec o GSM Market?
Maja bardzo dobra opinie w necie. Z obslugi jestem zadowolony. Pelen profesjonalizm.
Nie naprawiaja w swoich punktach? I to duzy plus. Chyba nie wiesz na czym polega naprawa urzadzenia tak skomplikowanego jak telefon. Trudno zeby robili to na miejscu w swoich punkcikach hehehe
Maja swoje centrum napraw i nikomu tego nie zlecaja! Maja kilku technikow specjalizujacych sie w markach tel.
Oby Regenersis, 4CV i inne serwisy Nokii tak dzialaly!

Pfff, jasne! 4 ściany pod ruchomymi schodami w Galmoku nazywasz centrum napraw? Koń by się uśmiał. Zadzwonielm, żeby dowiedzieć się co z Samsungiem mojej żony który leży już tam miesiąc. Najpierw nie mogli go znaleźć, a potem ustalało dwóch gości co mi powiedzieć. Ustalali tak niefortunnie, że słyszałem te ich ściemy w tle hałasujących ruchomych schodów. I oczywiście informacja, że element już jest i jutro będzie do odbioru. I tak przez kilka tygodni. Więc nie mów mi proszę jakimi to oni są profesjonalistami!

#329 waszgosc

waszgosc
  • 86 posts

Posted 14 December 2009 - 07:46

Maja bardzo dobra opinie w necie. Z obslugi jestem zadowolony. Pelen profesjonalizm.
Nie naprawiaja w swoich punktach? I to duzy plus. Chyba nie wiesz na czym polega naprawa urzadzenia tak skomplikowanego jak telefon. Trudno zeby robili to na miejscu w swoich punkcikach hehehe
Maja swoje centrum napraw i nikomu tego nie zlecaja! Maja kilku technikow specjalizujacych sie w markach tel.

skoro nie naprawiaja w swoich punktach to chyba oznacza ze nie sa dobrym serwisem tylko serwisy ktore robia dla nich sa dobre ;) co do samego profesjonalizmu tak samo jak powyzej, chcialbym ostrzec uzytkownikow przed pseudoekspertyzami w samozwanczych serwisach bez autoryzacji, taka ekspertyza nie bedzie dowodem na nic poza nieautoryzowana ingerencja ;)

#330 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 14 December 2009 - 14:35

Ja wiem, że serwisy nieatouryzowane naprawiają aparaty 2 X szybciej i 2X taniej i jeszcze dają na to gwarancję. Na nic mi autoryzowana ingerencja, kiedy taki serwis, mocą swojego autoryzowaneog mocodawcy stwierdza autoryzowanie, że mój iPhone jest autoryzowanie zalany i każe mi płacić 1000 zł i czekać 40 dni, na co inny serwis (nieautoryzowany) mówi że nie jest zalany i naprawia mi to za 200 zł w 2 dni. Sorry, mam głęboko taki autoryzowany serwis.

#331 mete

mete
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 December 2009 - 23:03

Cześć wszystkim,

kupiłem kilka dni temu białego Iphone 3GS i cieszyłem się jak dziecko.
Dosłownie wczoraj porównałem go z moim czarnym poprzednikiem...i nie mogłem uwierzyć własnym oczom.
Mój biały Iphone ma jakiś defekt obudowy. Tu zamieszczam Dołączona grafika zdjęcie na którym widać, że obudowa jest źle spasowna.

Po lekturze tego wątku panicznie boję się oddać Iphone do serwisu. Moj egzemplarz wygląda na poprawny. Idealnie spasowany (oprócz tego dołu), bez zadnych bad pixeli, bez defektów ekranu, z doskonalą baterią.

Czy w ogole takie uszkodzenie podlega pod gwarację? Nie chcę oddawać do serwisu nowego telefonu, żeby wrócił zalany, porysowany i bez gwarancji...

Co ja mam biedny zrobic?

#332 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 December 2009 - 23:28

to wygląda bardziej jak stopienie sie platiku pod wpływem np. ładowarki

#333 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 posts

Posted 14 December 2009 - 23:34

Przecież to nie jest złe spasowanie, a uszkodzona mechanicznie obudowa. Nie ma szans, aby uwierzyli Ci, że sam tego nie zrobiłeś tylko już tak było :) Nie z tymi Panami... :/

---- Dodano 14-12-2009 o godzinie 23:35 ----

Tak, tak. Ładowarki acetylenowej.

#334 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 December 2009 - 23:58

może być i takiej :)

#335 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 15 December 2009 - 00:52

Telefon był z drugiej ręki, ale czy używany ?

#336 waszgosc

waszgosc
  • 86 posts

Posted 15 December 2009 - 06:14

Ja wiem, że serwisy nieatouryzowane naprawiają aparaty 2 X szybciej i 2X taniej i jeszcze dają na to gwarancję. Na nic mi autoryzowana ingerencja, kiedy taki serwis, mocą swojego autoryzowaneog mocodawcy stwierdza autoryzowanie, że mój iPhone jest autoryzowanie zalany i każe mi płacić 1000 zł i czekać 40 dni, na co inny serwis (nieautoryzowany) mówi że nie jest zalany i naprawia mi to za 200 zł w 2 dni.

Sorry, mam głęboko taki autoryzowany serwis.

mozesz miec go dokladnie tam niestety na Twoje nieszczescie serwis na ktory tak sie tutaj psioczy NIE MOZE nic innego zrobic z Waszymi ip przy czerwonych water indicatorach poniewaz takie jest pewnie zalecenie appla, co do samych znacznikow nie moga one byc dowodem tylko sugeruja duze szanse na kontakt z ciecza badz wilgocia a skoro serwis nie moze ich rozkrecac to jak maja inaczej sprawdzic ?:) rozumiem ze moze daja czasem ciala ale mysle ze jest to bardzo nieduzy ulamek wszystkich napraw . co do samych zasad gwarancji radze czytac smieszny papierek zwany gwarancja producenta przed podpisaniem zeby pozniej nie bylo placzu oraz dowiedziec sie na ile serwis moze ingerowac w plyte glowna i elektronike , zauwazcie ze w/w serwis wymienia urzadzenie przy by;le usterce co moze dowodzic iz nie maja uprawnien na rozkrecanie ip i tutaj raczej zleceniodawce bym bardziej winil niz serwis oczywiscie rozumiem rozgoryczenie tutaj obecnych kiedy traca gwarancje i dostaja kwitek na ~1000 zł :/ nieautoryzowane serwisy ? okej jestem nawet za ale jak chcesz miec gwarancje to nie radze z nich korzystac i wcale nie twierdze ze kiepsko cos robia tylko potem pamietaj ze nie masz juz gwarancji , brak autoryzacji pozwala im na rozkrecenie telefonu na co serwisy gwarancyjne czasem nie moga sobie pozwolic bo wlasnie maja autoryzacje tylko na pewien poziom ( tak naprawa gwarancyjna i autoryzacja dzieli sie na tzw. poziomy naprawy od prostej mechaniki po lutowanie BGA) aczkolwiek miej na uwadze ze ich wiedza odnosnie naprawy ip czerpie sie z ich wlasnego doswiadczenia czesto zbudowanego na doswiadczeniu innych badz na informacjach z internetu np. forum internetowe a na takich forach herezji odnosnie napraw nie brakuje ;) serwisy takie napewno sa tansze i pewnie skuteczne ( nie korzystalem stad brak wiedzy) ale mysle ze ich naprawa konczy sie na mechanice / sofcie badz bardzo latwym lutowaniu co do ostatniego watpie

#337 mete

mete
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 December 2009 - 08:17

być może to prawda. W takim razie powinienem oddać do serwisu ładowarkę. Ale przecież może być też wina w gnieździe? Sam już nie wiem... W każdym razie to chyba od temperatury. Problem w tym, że Iphone nawet nie został wyniesiony z domu. Został tylko 3 razy naładowany i 2 razy rozładowany.

Telefon był z drugiej ręki, ale czy używany ?

Telefon nowy z Orange.

#338 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 15 December 2009 - 12:44

No i koszmar czas zacząć. Dzwoniła dziś baba, że dostała papier na którym to pisze iż TELEFONY IPHONE 3G WHITE 16GB z problemem WIFI (widzi sieć, ale się nie łączy) NIE NAPRAWIĄ GDYŻ NIE PODLEGA TO ICH PREFERENCJĄ CZY COŚ W TEN DESEŃ...

Trzymali telefon 3 tygodnie by teraz stwierdzić, że WIFI nie naprawią... i co ?

1) płace 930 i parę groszy dostaję nowy i stary
2)płace 80zł za transport i dostaję obecny...

a i niby gwarancja na ROK czasu...

---- Dodano 15-12-2009 o godzinie 12:56 ----
Ile te telefony mają gwarancji do cholery ?! Mam z orange.

#339 dawidtaras

dawidtaras
  • 4 posts

Posted 15 December 2009 - 14:33

No i mi oddali :confused: Dostałem wczoraj ip i lipa nic nie zrobione bo zalany. Na szczęście nic nie zapłaciłem:p . Ale za rada kolegów z fora zacząłem sam w nim grzebać chociaż laik straszny ze mnie i po dfu i po innych perypetiach udało sie . Działa. Zobaczę wieczorem tylko czy zczyta archiwizacje. Dzięki za pomoc i powodzenia. Acha i nie wiem czy to już moja paranoja ale jakby był mocniej porysowany z każdej strony. :D

#340 iJa

iJa
  • 57 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 December 2009 - 19:10

Witam, czy orientuje się ktoś gdzie w Gdańsku znajdę serwis, w którym wykonaja mi ekspertyze zebym mial zaswiadczenie, ze moj iPhone nie został zalany? Poniewaz muszae go wyslac do narpawy i chce miec zabezpieczenie w razie niekompetencji tym Applowskich partaczy;] z gory dzieki i pozdrowienia

#341 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 16 December 2009 - 01:47

mozesz miec go dokladnie tam niestety na Twoje nieszczescie serwis na ktory tak sie tutaj psioczy NIE MOZE nic innego zrobic z Waszymi ip przy czerwonych water indicatorach poniewaz takie jest pewnie zalecenie appla, co do samych znacznikow nie moga one byc dowodem tylko sugeruja duze szanse na kontakt z ciecza badz wilgocia

U mnie indykatory były białe jak śnieg - no ale to inna kwestia.

zauwazcie ze w/w serwis wymienia urzadzenie przy by;le usterce co moze dowodzic iz nie maja uprawnien na rozkrecanie ip i tutaj raczej zleceniodawce bym bardziej winil

Pewnie że nie mają uprawnień, bo tego nie da się zrobić - układy są tak montowane, że nie ma do nich dostępu. Coraz więcej firm komórkowych stosuje taki patent i lutownica nic tu nie pomoże. Mi chodzi o zwykłą uczciwość, bo ja wiem czy teleofn jest zalany czy nie - brak śladów korozji i białe czujniki wskazują na wykręcanie się sianem o a nie profesjonalne podejście do klienta.

okej jestem nawet za ale jak chcesz miec gwarancje to nie radze z nich korzystac i wcale nie twierdze ze kiepsko cos robia tylko potem pamietaj ze nie masz juz gwarancji ,

Człowiek uczy się przez doświadczenie - jeśli wysłałem telefon do serwisu a oni mi mówią, że aparat jest zalany i anulują mi gwarancję to mam ją czy nie? Nie mam, właściwie nigdy jej nie miałem więc...

serwisy takie napewno sa tansze i pewnie skuteczne ( nie korzystalem stad brak wiedzy) ale mysle ze ich naprawa konczy sie na mechanice / sofcie badz bardzo latwym lutowaniu co do ostatniego watpie

Tak, jest lutowanie, jest wymiana podzespołów, problem jest z chipami z płyty główej - są niewymienialne - ale to inna sprawa. Fakt jest taki że takie serwis zrobi sporo więcej i sporo taniej. BTW ja rozumiem, że serwis może nie mieć pozwolenia Apple na bardziej zaawansowane naprawy, ale chyba warto to powiedzić, a nie oszukiwać że telefon został zalany.

#342 feva

feva
  • 9 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 December 2009 - 07:25

Pewnie że nie mają uprawnień, bo tego nie da się zrobić - układy są tak montowane, że nie ma do nich dostępu. Coraz więcej firm komórkowych stosuje taki patent i lutownica nic tu nie pomoże. Mi chodzi o zwykłą uczciwość, bo ja wiem czy teleofn jest zalany czy nie - brak śladów korozji i białe czujniki wskazują na wykręcanie się sianem o a nie profesjonalne podejście do klienta.

A jakie to firmy poza Iphone'm montują tak telefony ze ich sie nie da rozebrac ( albo jest brak dostępu do elementów?)

F.

---- Dodano 16-12-2009 o godzinie 07:31 ----

Opinie w necie mozna sobie wyrobic w pare minut;) a co do wysyłki telefonów etc etc, to równie dobrze koleś zabiera do domu i tworzy w piwnicy, i to tez nazwiesz profesjonalizmem? "Chyba nie wiesz na czym polega naprawa urzadzenia tak skomplikowanego jak telefon." <- a ty wiesz?

#343 waszgosc

waszgosc
  • 86 posts

Posted 16 December 2009 - 09:49

"A jakie to firmy poza Iphone'm montują tak telefony ze ich sie nie da rozebrac ( albo jest brak dostępu do elementów?)" każdy telefon dostępny obecnie na rynku da się rozebrac i są serwisy które mają na to uprawnienia, ograniczenia dotyczą tylko elementów klejonych na płycie oraz pamięci czy procesora.

#344 Emancjusz

Emancjusz
  • 4 posts

Posted 16 December 2009 - 14:10

Mój ip dalej nie działa...choć przed wysłaniem do serwisu "jakotako" działał. Wiec znacie jakies serwisy NIEautoryzowane które można polecić? Chodzi mi o okolice Olsztyna bądz Elbląga:)

#345 macsik

macsik
  • 8 posts
  • SkądGdynia

Posted 16 December 2009 - 16:45

Czy ten pozew jest nadal aktualny? Mam ochotę utrzeć nosa Regenersisowi...

Oto moja historia:

"Witam,

Kilka tygodni temu, kompletnie nieświadomy, co mnie czeka, oddałem swój telefon IPhone do naprawy w ramach gwarancji. Telefon przestał funkcjonować należycie, miałem problemy z baterią i wyświetlaczem. Dzisiejszego dnia miła pani poinformowała mnie telefonicznie, że telefon nie zostanie naprawiony, ponieważ został poddany "ingerencji cieczy". Natomiast może mi zaproponować wymianę telefonu, co będzie mnie kosztowało 900zł. Był to przedstawiciel firmy Regenersis - jedynego serwisu autoryzowanego, zajmującego się naprawą telefonów marki Apple. Ta wiadomość mnie szczerze mówiąc zszokowała - telefon nie miał styczności z wodą, jednak na podstawie "ekspertyzy" wystawionej przez serwis - zostałem z wadliwym sprzętem. Zacząłem przeszukiwać fora internetowe i okazało się, że jest mnóstwo ludzi, którzy są w tej samej sytuacji, co ja. Co więcej - każdy z nich jest bezsilny.

Mój operator, który sprzedał mi wadliwy telefon - umywa ręce, twierdząc, że nie mają nic wspólnego z IPhone, oni go tylko sprzedają (to cytat dosłowny z mojej dzisiejszej rozmowy z konsultantem Orange). Zasugerowano mi, że powinienem reklamować usługę firmy Regenersis.

Firma Regenersis robi co jej się podoba, wydając setki opinii o tej samej treści "interwencja cieczy". Co więcej, nie ma skutecznego sposobu na walkę z ich nieuczciwością. Ogromna liczba ludzi skarży się na praktyki tej firmy.

Dziś skontaktowałem się z niezależną firmą (MacLife), która zgodziła się wystawić ekspertyzę na temat mojego telefonu. Niestety przedstawiciel tejże firmy potwierdził, że Regenersis jest niewzruszona...

Zamierzam też sprawę zgłosić do UOKiK.

Uważam, że ktoś w końcu powinien zwrócić uwagę na ten problem. Mam nadzieję, że Państwo będziecie mi potrafili pomóc nagłośnić problem."

Wysłałem maila o tej treści do swojego operatora, do Apple oraz do UWAGA TVN. Ci ostatni się tematem zainteresują, jeśli zaczniemy do nich pisać. Więc piszcie!

---- Dodano 16-12-2009 o godzinie 16:46 ----

Mój ip dalej nie działa...choć przed wysłaniem do serwisu "jakotako" działał. Wiec znacie jakies serwisy NIEautoryzowane które można polecić? Chodzi mi o okolice Olsztyna bądz Elbląga:)

Polecam Ci MacLife

#346 Emancjusz

Emancjusz
  • 4 posts

Posted 16 December 2009 - 19:24

Niedługo przyjadą po mojego iPhona z MacLife:)

#347 Kielbik

Kielbik
  • 14 posts

Posted 16 December 2009 - 22:56

forum jest rewelacyjne:), czytam te historie i madrosci ludowe codziennie:). jak ciezko jest niektorym zrozumiec ze AUTORYZOWANY serwis nie moze zrobic nic innego na co nie pozwala producent:). to tak jakby ochrzaniac kasjerke w tesco ze cena jest inna niz na naklejce:), powodzenia i czekam na ciag dalszy:)

#348 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Posted 16 December 2009 - 23:17

jezeli ktos wysyła "zdrowego" iphonea - niezalanego, a wraca zalany to chyba nie chodzi tu o zalecenia apple.

#349 Kielbik

Kielbik
  • 14 posts

Posted 16 December 2009 - 23:27

a pewnie serwis sam sobie generuje zdjecia zalanego czujnika wolgotnosci, bo przeciez jakos musi sie rozliczac z Applem. tym samym Apple placi nie sprawdzajac za co....taaaaaa. wierze:)

#350 macsik

macsik
  • 8 posts
  • SkądGdynia

Posted 17 December 2009 - 23:45

Właściwie co dalej z naszym zbiorowym pozwem / pismem? Coś sprawa nie idzie do przodu....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users