Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Regenersis -pozew zbiorowy do RPK - szukam poszkodowanych

• Zamknięty Temat jest zamknięty
477 odpowiedzi w tym temacie

#301 grych

grych
  • 42 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 22:07

Jestem widać kolejnym pływakiem :) Dzisiaj odebrałem wiadomość od serwisu "ulubionego przez wszystkich". Oczywiście zalany :razz: Koszt 928.30 zł w tym Usługa Iphone era - naprawa odpłatna 36.60. Diagnoza:
Ingerencja cieczy na złączu lądowania
kosztorys moze ulec zmianie
w przypadku stwierdzenia dodatkowej usterki o ewentualnej zmianie kosztow poinformujemy pisemnie
Kurcze telefon nie widział wody!!! Aktualizowałem go do nowego softu i panna mi go odłączył. Potem na kilku kompach chciałem go albo zaktualizować albo doprowadzi do ustawień fabrycznych ale lipa ciagle wyskakiwał bład. Dałem go do ery i po ponad miesiącu dostałem werdykt jedynjy i słuszny czyli woda:) Ciekawe czy za ekspertyze beda chcieli kase. Mój kolega dostał iphona dopiero po zapłaceniu 100 zł:-o

Zadzwoń na infolinię Apple, napisz do nich do contactus@euro.apple.com i zwykłym listem na adres:
Apple Customer Relations
Hollyhill Industrial Estate
Hollyhill, Cork
Republic of Ireland

Ja wysłałem. Nie wiem czy coś wskórasz, ale jak będzie więcej takich zażaleń to być może coś z tym zrobią...

#302 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 grudnia 2009 - 01:38

@dawidtaras probowales dfu? pozatym chlopaki straszycie strasznie... odechcialo mi sie juz iphona oddawac na gwarancje gdy cos sie z nim stanie... jeszcze rok i sam bede w nim dlubal;p

#303 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2009 - 20:27

Oddalem na niezglodnosc towaru z umowa Ustawa mowi ze maja 14 dni, jak nie to maja obowioazek wydac nowy (oznacza to przyjecie wniosku jaki zlozylem, czyli wymianan na nowy) Normalnych nie roboczych :P

#304 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 21:32

Oddalem na niezglodnosc towaru z umowa

Ustawa mowi ze maja 14 dni, jak nie to maja obowioazek wydac nowy (oznacza to przyjecie wniosku jaki zlozylem, czyli wymianan na nowy)

Miej na uwadze, że to Regenersis w takim wypadku będzie wystawiał ekspertyzę, czy to przypadkiem nie z Twojej winy :)

#305 dawidtaras

dawidtaras
  • 4 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 21:53

@dawidtaras probowales dfu?

dfu nie probowałem bo nawet nie wiedziałem że jest taka opcja. ip był mojej panny i gdy działał zgodnie z jej wymaganiamy czyli muzyka i zdjecia to sie nie wczuwałem. Jak zaczeły sie problemy to standardowo przyciski włącz i home a jak to nie pomoglo to kabel i komp:) Niestety wyskakiwał nieznany jakis tam błąd no to mysle sobie ile bede czekał i szukał szcześcia jak sie na tym nie znam? Serwis i oni zrobia swoje ale nie bo przeca IPHON był ZALANY. Nie zgodziłem sie na dopłacenia tym baranom prawie tysiaka i teraz czekam co wymyslą. Jak mi jeszcze kaza zapłacic za ekspertyze 100 to wymiekne. Generalnie na pewno ERA wtedy straci klienta. Bo kara musi być :P W kazdym razie przyłączam sie do protestu i jak dostane odpowiedź z "serwisu" to sie odezwe. Jestem przekonany że oni traktuja prawie wszystkich bo jak pisałem wczesniej mojego kumpla potraktowali tak samo. Reklamował brak zasiegu to mu odpisali o zalaniu. No dom wariatów. A najlepsze ze jeszcze zapłacił ta stówę.

---- Dodano 08-12-2009 o godzinie 21:54 ----
Acha na odpowiedź z serwisu czekałem ponad 30 dni

#306 radoslavvv

radoslavvv
  • 4 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 22:58

Regenersis dno! Co do mojej ingerencji cieczy to Regenersis ja stwierdzil jak juz tu opisywalem Na odpowiedz z Nokii czekalem miesiac, w miedzyczasie oddalem do renomowanego prywatnego serwisu i swierdzono brak ingerencji cieczy a tylko mechaniczne zniszczenie plyty glownej Tak wiec firma Regersis zniszczyla mi plyte glowna i wpisala ingerencje cieczy kryjac blad Kolesie stwierdzili jasno blad i partactwo kogos kto wczesniej grzebal w tel I co najgorsze ich ekspertyza dla Nokii nie istnieje, tak wiec zostalo mi oddac tel do innego serwisu nokii z nadzieja o obiektywna opinie, w co watpie...

#307 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2009 - 15:26

Status naprawy: W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O.

W trakcie naprawy?? To oznacza ze naprawiaa czy testuja.

---- Dodano 09-12-2009 o godzinie 15:34 ----
Tak, ale jak nie sprawdza w 14 dni to nawet jak bym tn telefon wypatroszyl i oddal sama obudowe, to uznaje sie za pozytuwny wynik mojego wniosku, a zlozylem o wymiane na nowy

Przypominam oddawalem nie n gwarancje ale NIEZGODNOSC towaru z umowa!!!

#308 feva

feva
  • 9 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2009 - 16:36

Jak oddasz bez płyty głównej to raczej nie dostaniesz nic... pzd. Feva

#309 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2009 - 19:27

ja piernicze to byla przenosnia...

#310 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 grudnia 2009 - 20:48

dfu nie probowałem bo nawet nie wiedziałem że jest taka opcja.

szkoda...bo na 90% rozwiazalo by to twoj problem...

@MurcieFan

a jaki dpodales powod niezgodnosci?

#311 dawidtaras

dawidtaras
  • 4 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 22:39

szkoda...bo na 90% rozwiazalo by to twoj problem...

Może mi oddadza moja własność? wtedy popróbuje:lol:

#312 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2009 - 15:33

napisalem pismo przewodnie na 3 strony

---- Dodano 10-12-2009 o godzinie 16:03 ----
juz nawet napisalem 2, bo czuje ze nie zrobia w ciagu 14 dni. Jak potwierdzi sie to ide 15 dnia i wyjde z nowym iP, bo ustwaw tak mowi

ale ja oddawalem na niezgodnosc z umowa, nie gwarancje

#313 Emancjusz

Emancjusz
  • 4 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 16:28

Podobny problem z "zalaniem" Iphone przestał się synchronizować oraz często się zacinał, wysłałem więc(przez salon Ery) telefon do serwisu Regenesis. Otrzymałem odpowiedź, z której wynika że telefon został zalany oraz zrzucony z dużej wysokości. Oczywiście nic z tych rzeczy nie miało miejsca. Koszt naprawy opiewał na prawie 1000zł. Zadzwoniłem więc do serwisu i dowiedziałem się że, UWAGA! telefon mógł zostać zalany przez wysoką wilgotności powietrza w Polsce i serwis nie może na to nic poradzić. Zapytałem więc(sarkastycznie) czy mają jakieś obudowy chroniące Iphona od wilgoci, pani z serwisu(z resztą mało rozwinięta) powiedziała że powinienem porozglądać się po sklepach interentowych... Na prawdę kocham ten telefon, bo jest dla mnie 8 cudem świata, ale wiem że jeśli nic się nie zmieni w tej sytuacji już nigdy nie kupię produktu z pod znaku ugryzionego jabłka:) Co Wy na to?:)

#314 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2009 - 16:30

ciekawostki:

http://www.regenersi...eNew.aspx?ID=25

---- Dodano 10-12-2009 o godzinie 16:32 ----
ile rozpatrywali??

#315 Emancjusz

Emancjusz
  • 4 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 16:38

Około 2 tygodni

#316 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2009 - 19:59

Ooo... w moim statusie naprawy pojawil sie numer listu przewozowego. Czy to oznacza ze telefon juz zostal "zalany" i wysla mi go do domu, czy do salonu gdzie oddawalem?

---- Dodano 10-12-2009 o godzinie 20:06 ----
A na stronie Apple:

We're sorry, but this is a serial number for a product that has been replaced. Please check your information and re-enter your serial number. If your information is correct, you may need to contact us.

Jak sprawdzam gwarancje :P

Hihi czyzby dali mi nowego ??:D:D:D

#317 waszgosc

waszgosc
  • 86 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 20:52

z tego co przeczytalem i jezeli dobrze zrozumialem to pewnie dostales nowy czesc wszystki tak wogole :)

#318 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2009 - 17:29

tak :D wlasie dostalem nowego iP

aktywuje i ciekawe czy ma nowy iBoot

---- Dodano 11-12-2009 o godzinie 17:52 ----
jeee

mam starego iBoota. Kocham Regeneresis. Moje pismo poskutkowalo :)

#319 radoslavvv

radoslavvv
  • 4 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 19:13

Nokia Ja wyslalem moja Nokie E66 zalaną przez Regenersis do firmy Sacel w Piasecznie na ekspertyze. Prywatny serwis GSM Market stwierdzil partactwo Regenersis. ALe GSM Market jest nie uznawany przez Nokie! Wiec musialem wybrac autoryzowany serwis. Zobaczymy co stwierdzi Sacel. Podobno tak skutecznie dzialal Regenersis ze zniszczyl mi plyte glowna. Czyli koszt naprawy ok 800zl

#320 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 grudnia 2009 - 11:15

A ja oddałem swojego iPhone'a dwa razy w czasie wakacji i dwa razy zwrócili mi go jako zalanego. Nie dość, że straciłem ponad miesiąc, to jeszcze mi go solidnie porysowali. Aha, i powiedzieli, że mogą go naprawić za 1000zł. W grudniu planuję*oddać jeszcze raz. Tym razem oddam z raportem serwisowym z Apple Store (sporządzonym dwa miesiące po tym jak odebrałem telefon od Regenersis), w którym napisane jest, że LRI jednak nie zostało zaktywowane. Z tego co wiem, to teoretycznie można ich teraz podać*do sądu o próbę wyłudzenia, ale ja poprostu poproszę o nowego iPhone'a. Ciekawi mnie co tym razem powiedzą...

#321 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2009 - 15:45

Dlatego ja zrobilem i wydrukowalem zdjecia mojego teleonj, na ktore gosc z Ery przybil pieczatke i cyrograf. Na szczescie sie nie przydaly:) no i oprocz zdjec kazalem dopisac "na telefonie nie widac ZADNYCH sladow uzytkowania"

#322 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 17:46

Prywatny serwis GSM Market stwierdzil partactwo Regenersis. ALe GSM Market jest nie uznawany przez Nokie!

Ten GSM Market to o kant dupy potłuc. Oddałem tam Samsunga żony miesiąc temu, już od 2 tygodni mi wmawiają, że na drugi dzień będzie gotowy... Poza tym nie naprawiają tego w tych swoich punkcikach tylko gdzieś odsyłają.

Dlatego ja zrobilem i wydrukowalem zdjecia mojego teleonj, na ktore gosc z Ery przybil pieczatke i cyrograf.

no i oprocz zdjec kazalem dopisac "na telefonie nie widac ZADNYCH sladow uzytkowania"

Pfff... jaki cyrograf?! Wiesz czym jest cyrograf? Nie wierzę poza tym, że ktoś Ci podpisał, że telefon nie ma żadnych śladów użytkowania, bo jest urządzeniem które się użytkuje.

#323 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2009 - 19:01

podpisal. obejrzal i potwierdzil. nie musisz mi wierzyc, naprawde na twoim zdaniu mi nie zalezy

#324 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 22:19

nie musisz mi wierzyc, naprawde na twoim zdaniu mi nie zalezy

Zachowujesz się jak dziecko.

podpisal. obejrzal i potwierdzil.

Tak, tak - podpisał Ci cyrograf ;) A dopiero potem obejrzał.

#325 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 12:48

To jest temat o regenersis i poszkodowanych - Jobs, odpusc juz sobie, wrocmy do tematu - ja wciaz czekam na zgloszenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych