Naprawa gwarancyjna - Regenersis
Napisano 05 listopada 2013 - 18:05
Napisano 05 listopada 2013 - 18:31
Ja dzisiaj odebra艂em iP 5 oddany do T-Mobile 29.10. Wgrany system to 6.1.4.
Mo偶e mi kolega napisa膰 jaki ma odcie艅 ekranu w nowym IP5, ciep艂y czy zimny ? poniewa偶 ja chyba b臋d臋 na to odsy艂a艂 swoja drug膮 sztuk臋. Napisz te偶 je艣li mo偶esz jak wygl膮da u Ciebie sprawa z lu藕nymi przyciskami, "grzechotk膮" i czy masz numer seryjny oraz imei na tacce sim, aha i jak zaczyna si臋 nr seryjny ?
Pozdrawiam i z g贸ry dzi臋ki za odpowied藕.
Napisano 06 listopada 2013 - 08:36
ja we wtorek oddawalem w salonie play iPhone 5 na niezgodnosc (kupiony 29.09.2012) przyjeli bez problemu i w czwartek telefon wyladowal juz w serwisie regenersis w warszawie tak wiec zobaczymy jak dlugo bede musial czekac. ostatnio slyszalem ze regenersis wyrabia sie w tydzien z wymiana. przyczyna jak u wiekszosci wysiadl przycisk sleep/wake/on/off ale momentami jeszcze dzialal. w styczniu kumple kupowal tez iP5 w Play i po miesiacu przesta艂 sie w艂膮cza膰, nie reagowal na ladowarke, reset (home button+on/off) tez nic nie dawalo i czekal wlasnie miesiac. co do samej wymiany jest dziwne ze miesiac czeka sie na wymiane gdzie oddajac telefon w Cortlandzie Apple wysy艂a im nowa sztuke nastepnego dnia kurierem
Witaj
Co do czasu oczekiwania na wymian臋 to bywa r贸偶nie , na moim przyk艂adzie telefon odda艂em do serwisu 22 pa藕dziernika ,23 by艂 przyj臋ty dzi艣 mamy 6 listopada , a telefonu jak nie ma tak nie by艂o.
Napisano 06 listopada 2013 - 08:58
Napisano 06 listopada 2013 - 09:58
Napisano 06 listopada 2013 - 10:43
Ja mia艂am zaczynaj膮cy si臋 od C i to by艂 refurb na dodatek wadliwy.Co do wymiany to rozumiem ze jezeli numer seryjny zaczyna sie na C to jest nowka a jak na 5 to refub?
Napisano 06 listopada 2013 - 12:34
Witam,
ja w艂a艣nie otrzyma艂em mojego iPhone z Regersis, usterki nie stwierdzono. Problem jest taki, 偶e na ekranie pojawi艂a si臋 偶贸艂ta ramka dooko艂a wy艣wietlacza widoczna bardzo dobrze na bia艂ym tle.
Czy kto艣 z Was mia艂 tego typu usterk臋? Zastanawiam si臋 nad odwo艂aniem od ich decyzji i tego w jaki spos贸b to zrobi膰 z maksymaln膮 skuteczno艣ci膮.
Pozdrawiam!
Mam dok艂adnie ten sam problem. Telefon odda艂em do serwisu 25.10, dzi艣 wr贸ci艂 - nie stwierdzono usterki. Regenersis wykona艂 zdj臋cie (iPhonem 4S

Napisano 06 listopada 2013 - 12:39
Witam,
ja w艂a艣nie otrzyma艂em mojego iPhone z Regersis, usterki nie stwierdzono. Problem jest taki, 偶e na ekranie pojawi艂a si臋 偶贸艂ta ramka dooko艂a wy艣wietlacza widoczna bardzo dobrze na bia艂ym tle.
Czy kto艣 z Was mia艂 tego typu usterk臋? Zastanawiam si臋 nad odwo艂aniem od ich decyzji i tego w jaki spos贸b to zrobi膰 z maksymaln膮 skuteczno艣ci膮.
Pozdrawiam!
Narzeczona mia艂a identyczny problem w swojej bia艂ej 5. Opisa艂em tre艣ciwie problem, dodaj膮c, 偶e jest to wada fabryczna i dosta艂a nowego, z wymiany od regenersisa. Atakuj ich ostro, bo to jest ewidentna wada sprz臋tu. "Osikane" brzegi ekranu, 偶贸艂te na bia艂ym tle, najbardziej widoczne przy jasno艣ci na max.
Dodatkowo, zawiesza艂 si臋 jej home button wi臋c mo偶liwe, 偶e to by艂o dominuj膮c膮 usterk膮 na kt贸rej podstawie wymienili sprz臋t.
Napisano 06 listopada 2013 - 16:21
W otrzymanym z Regenersis iP 5 mam zimny odcie艅 ekranu, na pewno zimniejszy ni偶 w tym, kt贸ry odda艂em, a kt贸ry te偶 by艂 dosy膰 zimny, bo por贸wnywa艂em go z kilkoma innymi sztukami. 呕aden przycisk nie lata (w poprzednim sleep/wake by艂 troch臋 lu藕ny). Grzechotka jest, ale do tego zd膮偶y艂em si臋 ju偶 przyzwyczai膰, bo chyba nie ma na to rady. Na tacce sim nie ma ani IMEI ani SN. Nr seryjny zaczyna si臋 na DQG...Mo偶e mi kolega napisa膰 jaki ma odcie艅 ekranu w nowym IP5, ciep艂y czy zimny ? poniewa偶 ja chyba b臋d臋 na to odsy艂a艂 swoja drug膮 sztuk臋. Napisz te偶 je艣li mo偶esz jak wygl膮da u Ciebie sprawa z lu藕nymi przyciskami, "grzechotk膮" i czy masz numer seryjny oraz imei na tacce sim, aha i jak zaczyna si臋 nr seryjny ?
Pozdrawiam i z g贸ry dzi臋ki za odpowied藕.
Og贸lnie jestem baardzo zadowolony, 偶e wymiana posz艂a szybko i bez przeszk贸d, tym bardziej znaj膮c r贸偶ne opinie o tym szanownym serwisie. iP nie ma 偶adnych rys czy przetar膰 (posiadam model white), jedynie na kraw臋dzi przy tacce sim jest male艅ki odprysk na 0,5 mm. W por贸wnaniu do poprzedniego modelu, gdzie to mia艂em kilka niewielkich rys na kraw臋dziach ju偶 po otwarciu z pude艂ka, opr贸cz tego malutk膮 skaz臋 - plamk臋 na aluminiowych pleckach, wspomniany troch臋 lu藕ny sleep/wake, a tak偶e dosy膰 g艂臋boko osadzony przycisk home, kt贸ry by艂 troch臋 g艂o艣ny to jestem mega zadowolony

Napisano 06 listopada 2013 - 18:17
Napisano 06 listopada 2013 - 20:33
Tak, mam taki odprysk, kt贸ry tak jak napisa艂em jest ma艂y i prawie niezauwa偶alny. Tak, teoretycznie wszystkie nowe iPhone'y czy refurby powinny by膰 bez rys i skaz, jednak jak to w praktyce wychodzi najlepiej by艂o wida膰 zaraz po premierze "5" (szczeg贸lnie dotyczy to modelu black & slate). Je艣li zdarza艂y si臋 modele, kt贸re prosto z Apple Store, z zafoliowanego pudelka mia艂y porysowan膮 obudow臋, to po wymianie w Regenersis wol臋 ju偶 taki odprysk ni偶 jakie艣 inne problemy z ekranem, wibracj膮 itp., kt贸re r贸wnie偶 si臋 zdarzaj膮W wymienionym telefonie (teoretycznie nowym) masz odprysk na 0,5mm, dobrze rozumiem? Refurby nie powinny mie膰 nowych obud贸w, bez rys i skaz?

Napisano 07 listopada 2013 - 00:04
W otrzymanym z Regenersis iP 5 mam zimny odcie艅 ekranu, na pewno zimniejszy ni偶 w tym, kt贸ry odda艂em, a kt贸ry te偶 by艂 dosy膰 zimny, bo por贸wnywa艂em go z kilkoma innymi sztukami. 呕aden przycisk nie lata (w poprzednim sleep/wake by艂 troch臋 lu藕ny). Grzechotka jest, ale do tego zd膮偶y艂em si臋 ju偶 przyzwyczai膰, bo chyba nie ma na to rady. Na tacce sim nie ma ani IMEI ani SN. Nr seryjny zaczyna si臋 na DQG...
Og贸lnie jestem baardzo zadowolony, 偶e wymiana posz艂a szybko i bez przeszk贸d, tym bardziej znaj膮c r贸偶ne opinie o tym szanownym serwisie. iP nie ma 偶adnych rys czy przetar膰 (posiadam model white), jedynie na kraw臋dzi przy tacce sim jest male艅ki odprysk na 0,5 mm. W por贸wnaniu do poprzedniego modelu, gdzie to mia艂em kilka niewielkich rys na kraw臋dziach ju偶 po otwarciu z pude艂ka, opr贸cz tego malutk膮 skaz臋 - plamk臋 na aluminiowych pleckach, wspomniany troch臋 lu藕ny sleep/wake, a tak偶e dosy膰 g艂臋boko osadzony przycisk home, kt贸ry by艂 troch臋 g艂o艣ny to jestem mega zadowolony
Moja wymieniona sztuka niestety ma tak jak pierwszy ciep艂y odcie艅

Napisano 07 listopada 2013 - 10:22
Moja wymieniona sztuka niestety ma tak jak pierwszy ciep艂y odcie艅
m贸g艂bym to jeszcze przebole膰 gdyby by艂 r贸wny po ca艂ej d艂ugo艣ci ekranu ale m贸j ma np. wchodz膮c w ustawienia to od pocz膮tku trybu samolot do po艂owy przycisku operator mam zauwa偶alnie ciemniejszy ten 偶贸艂ty odcie艅 i moim zdaniem nie powinno tak by膰 (w pierwszym mia艂em identycznie) i to jest to co mnie najbardziej sk艂ania ku kolejnej wymianie. W obecnej sztuce mam lu藕ne przyciski mo偶e poza trybem cichym, grzechotk臋 tak膮 jak tu od 19 sekundy Help - iphone 5 makes noise - YouTube Je艣li chodzi o stan wizualny to zliczaj膮c wszystkie usterki jest ciut lepszy od tego co mia艂em z pude艂ka ale ma 3 ma艂e odpryski na ramce i kilka odprysk贸w na samej kraw臋dzi otwor贸w przycisk贸w i wej艣cia sim, dodatkowo dziurka do wyj臋cia sim jest delikatnie wyszczerbiona. Stan wizualny m贸g艂bym jeszcze zaakceptowa膰 bo wszystkie odpryski s膮 dyskretne i nie rzucaj膮 si臋 w oczy ale ju偶 ekran, g艂o艣na grzechotka i lu藕ne przyciski nie bardzo. Zastanawiam si臋 tylko czy kt贸r膮艣 z tych wad mi uznaj膮 bo w poprzednim po 9 miesi膮cach wyskoczy艂 mi 1 sub piksel wi臋c by艂 mocniejszy argument do wymiany. Jak s膮dzisz, s膮dzicie ?
Reklamuj, ja bym im nie darowa艂 takiego olewania klient贸w. Tym bardziej, 偶e jest to nagminne.
Napisano 07 listopada 2013 - 12:39
Narzeczona mia艂a identyczny problem w swojej bia艂ej 5. Opisa艂em tre艣ciwie problem, dodaj膮c, 偶e jest to wada fabryczna i dosta艂a nowego, z wymiany od regenersisa. Atakuj ich ostro, bo to jest ewidentna wada sprz臋tu. "Osikane" brzegi ekranu, 偶贸艂te na bia艂ym tle, najbardziej widoczne przy jasno艣ci na max.
Dodatkowo, zawiesza艂 si臋 jej home button wi臋c mo偶liwe, 偶e to by艂o dominuj膮c膮 usterk膮 na kt贸rej podstawie wymienili sprz臋t.
Dzi艣 dosta艂em odpowied藕 z Regenersis:
Zg艂oszony przez Pana problem, konsultowali艣my z Apple. Producent stwierdzi艂, 偶e zg艂aszana niedogodno艣膰, nie kwalifikuje urz膮dzenia do wymiany.
Zdaniem producenta aparat jest zgodny ze specyfikacj膮.
Czy komu艣 uda艂o si臋 wymieni膰 telefon w zwi膮zku z powy偶sz膮 wad膮 (ja艣niejsza ramka wok贸艂 ekranu)?
Napisano 07 listopada 2013 - 17:03
Dzi艣 dosta艂em odpowied藕 z Regenersis:
Zg艂oszony przez Pana problem, konsultowali艣my z Apple. Producent stwierdzi艂, 偶e zg艂aszana niedogodno艣膰, nie kwalifikuje urz膮dzenia do wymiany.
Zdaniem producenta aparat jest zgodny ze specyfikacj膮.
Czy komu艣 uda艂o si臋 wymieni膰 telefon w zwi膮zku z powy偶sz膮 wad膮 (ja艣niejsza ramka wok贸艂 ekranu)?
M贸j znajomy z serwisu powtarza- dla jednej drobnostki nikt ci telefonu nie b臋dzie wymienia艂/naprawia艂, ale jak jest ich kilka, to co innego. Znalaz艂e艣 tylko jedn膮? Wymy艣l reszt臋, ale z g艂ow膮. Pewne rzeczy mo偶na zweryfikowa膰, innych nie...
Polak potrafi.
Napisano 08 listopada 2013 - 00:07
Reklamuj, ja bym im nie darowa艂 takiego olewania klient贸w. Tym bardziej, 偶e jest to nagminne.
My艣lisz, 偶e powinny wystarczy膰 te usterki kt贸re opisa艂em czy powiedz膮, 偶e wszystko w normie ? Zastanawiam si臋 jeszcze jak opisa膰 problem ekranu osobie w salonie czy m贸wi膰 偶e mam 偶贸艂ty odcie艅, ciemniejsz膮 g贸rn膮 cz臋艣膰 ekranu czy og贸lnie, 偶e ekran jest ciemniejszy w por贸wnaniu z innymi sztukami, bo faktycznie to nie tylko jest r贸偶nica w tonacji kolor贸w tylko te zimne jakby ja艣niej 艣wiec膮.
Napisano 08 listopada 2013 - 12:22
Witajcie
Nie wiem czy kto艣 z firmy Regenersis czyta wpisy u偶ytkownik贸w w tym w膮tku.
Chce si臋 dzi艣 z wami podzieli膰 moj膮 histori膮 z w/w firm膮 .
Przesz艂o tydzie艅 temu wys艂a艂em swoje urz膮dzenie iP5 na gwarancj臋 , mia艂em istotny problem z bateri膮 telefon wy艂膮cza艂 si臋 gdy poziom baterii by艂 w granicach 30-10%, najlepiej usterka objawia艂a si臋 przy u偶ywaniu aparatu.
Bardzo si臋 cieszy艂em ze Regenersis tak szybko naprawi艂"wymieni艂" m贸j telefon , co wynika艂o z statusu zmienionego na WYDANE .
Jednak po odbiorze paczki jak i jej otwarcia , zosta艂em zaskoczony pismem , 偶e serwis nie stwierdzi艂 usterki ;O
A usterka wyst臋puje nadal
http://www.youtube.com/watch?v=ZoA68Pi6xYQ
Osobi艣cie jestem osob膮 wyrozumia艂膮 , ale takie przypadki nie powinny mie膰 miejsca jutro wysy艂am sprz臋t ponownie wraz z zamieszczonym materia艂em wideo .
Witam was ,
Ostatecznie telefon przy 2 pr贸bie stwierdzenia usterki , zosta艂 wymieniony na nowy model wolny od wad.
iPhone'a dosta艂em z softem 6.1.4 nie stwierdzi艂em uszkodze艅 na telefonie.
Napisano 12 listopada 2013 - 20:24
Dosta艂am telefon z powrotem, gdy偶 nie stwierdzili usterki. Je偶eli kto艣 my艣li nad oddaniem im telefonu to niech si臋 zastanowi 100 razy. Dwa miesi膮ce bez telefonu, oczywi艣cie od decyzji si臋 odwo艂uje. Pewnie b臋d臋 mie膰 kolejnych 10 sztuk wadliwych a偶 si臋 sko艅czy gwarancja.PROSZ臉, PROSZ臉 POM脫呕CIE !!
Dnia 11.10 odda艂am iphone4s, gdy偶 przesta艂 dzia艂a膰 przycisk Sleep/Wake. Gwarancja uznano odes艂ano mi "nowy telefon". Odebra艂am go 17.10 i stwierdzi艂am usterk臋 zwi膮zan膮 z piskiem telefonu przy wibracji, oraz z niew艂a艣ciw膮 wibracj膮 (trzeszczenie i stukanie). W pi膮tek 25.10 otrzyma艂am drugi egzemplarz "nowy" i co? To samo ! Uszkodzona wibracja, trzeszczy wariuje, czasem wibruje prawid艂owo, czasem szaleje. Ju偶 nie mam si艂 do tego serwisu. Odsy艂am im ju偶 trzeci telefon obawiam si臋, 偶e czwarty r贸wnie偶 przyjdzie wadliwy. Pisa艂am do nich reklamacj臋 ale odes艂ali mi j膮 razem z tym modelem. Co mog臋 jeszcze zrobi膰 偶eby dosta膰 produkt w艂a艣ciwy, niewadliwy?
Napisano 13 listopada 2013 - 01:55
Napisano 14 listopada 2013 - 12:26
Napisano 14 listopada 2013 - 13:04

Napisano 15 listopada 2013 - 12:19
Ile b臋d臋 czeka艂 na IP od regeneris data przyj臋cia 2013-11-08 Ostatania zmiana statusu 2013-11-13
Status naprawy W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O
We藕 pod uwag臋, 偶e telefon wp艂yn膮艂 tam jeden dzie艅 przed d艂ugim weekendem. Ale je艣li si臋 dowiesz w Regenersis, to podziel si臋 informacjami, bo m贸j 5S wszed艂 do serwisu we wtorek 12 listopada, a 14 zmieniono status na napraw臋 w centralnym serwisie.
Napisano 15 listopada 2013 - 12:22
Napisano 15 listopada 2013 - 12:34
Napisano 15 listopada 2013 - 12:41
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych