Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co to "Autorytet" ? Było: Co to "Siła Reputacji" ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
383 odpowiedzi w tym temacie

#151 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 10 stycznia 2007 - 14:01

Moze by trzeba zalozyc gdzies topic z wyjasnieniem jak to naprawde jest z tymi punktami bo niektorzy mimo wszystko nadal nie wiedza dlaczego maja cos takiego: Dołączona grafika
pomimo tego ze te konta sa zalozone i uzywane na innych ip i te pseudo zabezpieczenia nie maja jakiegos specjalnego sensu dla rozwoju forum a te wyjasnienia i tak nikomu nie pomagaja

#152 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 00:20

To jest topic z wyjaśnieniem.

#153 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 13 stycznia 2007 - 17:08

ja bym chciał tylko wiedzieć dlaczego mając właśnie te kilka punktow widoczne w ustawieniach to nie mam tego obok awatara... ?

#154 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 13 stycznia 2007 - 17:11

Ponieważ jeden pkt. nie jest równy jednemu pkt. siły reputacji. Jest o tym w tym wątku napisane i wytłumaczone.

#155 Shime

Shime
  • 668 postów
  • SkądAngli :(

Napisano 16 stycznia 2007 - 08:38

Kiedys pisalem ze te punkty reputacji nie sa mi potrzebne ale z ciekawosci zapytam Pokazuje mi 2 punkty a w swoim profilu mam 6 z czego 3 sa zielone a 3 pomaranczowe ta jak to wkoncu jest z tymi punktami i kolorami??

Juz wiem

Punkty reputacji - punkty otrzymane od uzytkownikow, po zebraniu 25pkt reputacji zamieniaja sie w jeden punkt Sily Reputacji.
Punkty sily reputacji - punkty widoczne pod avatarem obrazujace staz na forum i wiedze dot. profilu forum.

1. Na starcie każdy zarejestrowany użytkownik do dziś otrzymuje 1 punkt reputacji.
2. Nowo zarejestrowani użytkownicy otrzymują 1 Punkt Reputacji.
2. Za każdy przebyty rok na forum użytkownik otrzymuje 1 Punkt-Siły Reputacji.
3. Za każde napisane 500 postów użytkownik otrzymuje 1 Punkt-Siły Reputacji.
4. Za każde 25 otrzymanych Punktów Reputacji użytkownik otrzymuje 1 Punkt-Siły Reputacji.
5. Aby przyznawać Punkty Reputacji użytkownik musi mieć conajmniej 15 postow na koncie. (jesli nie, jego pkty nie beda sie liczyc i beda mialy kolor zolty)
6. Każdy użytkownik może maksymalnie w ciągu doby przyznać 10 Punktów Reputacji.
7. Aby przyznać kolejny Punkt Reputacji tej samej osobie użytkownik musi przyznać pięciu innym osobą Punkt Reputacji.
8. Super moderatorzy mają wgląd do wszystkich komentarzy.
9. Punkty reputacji zostaly podzielone na dodatnie, ujemne i zerowe.
a. Punkty dodatnie sa oznaczone kolorem zielonym.
b. Punkty zerowe sa oznaczone kolorem zoltym (przyznane od uzytkownikow ktorzy nie maja jeszcze mozliwosci przekazania punktow)
c. Punkty ujemne sa oznaczone kolorem czerwonym (?? tego nie wiem)

Jak bedzie juz wszystko jasne to dam ten post jeszcze raz w oddzielnym temacie zeby wszystcy zainteresowani mogli sobie poczytac.

#156 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 16 stycznia 2007 - 08:47

PUNKTY REPUTACJI NIE SĄ RÓWNE SILE REPUTACJI! COFNIJCIE SIĘ I PRZECZYTAJCIE!

#157 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 16 stycznia 2007 - 08:59

aha, dzięki lutecki.

#158 kulasdp

kulasdp
  • 373 postów
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Napisano 16 stycznia 2007 - 21:07

widze ze zmieniono teraz wszystko z sily reputacji na Autorytet ...mysle ze nowi uzytkownicy beda sie teraz troche bardziej orientowac co to jest ;) a tak btw....skad u mnie 1 punkt sily reputacji ? nie widzialem u mnie zeby ktos mi dawal punkty reputacji ....

#159 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 16 stycznia 2007 - 21:11

Dostałeś jeden punkt przy rejestracji.

#160 kulasdp

kulasdp
  • 373 postów
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Napisano 16 stycznia 2007 - 21:17

a ja myslalem ze sie dostaje przy rejestracji 1 punkt reputacji, a nie jeden punkt sily reputacji ,tak jak to pisze wyzej i wczesniej, dlatego sie dziwie ;) musialoby to oznaczac ze dostalem 1 na poczatku plus 24 w trakcie o ktorych nic nie wiem, a rejestrowalem sie w pazdzierniku a dopiero wczoraj sie pojawila magiczna jedynka przy moim SR ;) nie zebym mial cos przeciwko ;) po prostu mowie...

#161 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 16 stycznia 2007 - 21:42

Dobra wrzuc na luz i tak to sie nie zmieni wiec nie ma co grzebac w zwlokach

#162 kulasdp

kulasdp
  • 373 postów
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Napisano 16 stycznia 2007 - 21:49

grzecznie zapytac sie nie mozna ? w koncu forum od tego jest...a stwierdzilem tylko nieprawidlowosci pomiedzy tym co bylo napisane a co rzeczywiscie jest

#163 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 16 stycznia 2007 - 21:54

a czy ktos cie w jakikolwiek sposob atakuje??

#164 kulasdp

kulasdp
  • 373 postów
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Napisano 16 stycznia 2007 - 22:00

Dobra wrzuc na luz i tak to sie nie zmieni wiec nie ma co grzebac w zwlokach

tego typu wypowiedz daje mi znac ze ktos sie czuje zdenerowowany moim postem...
zreszta ...dobra ...nie ma tematu...nie bedziemy tu o pierdolach rozmawiac

#165 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 16 stycznia 2007 - 22:01

To może ktoś z moderatorów przeglądnie wątek i poprawi SR na autorytet? Tak dla nowych użytkowników którzy będą czytać.

#166 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 16 stycznia 2007 - 22:04

To może ktoś z moderatorów przeglądnie wątek i poprawi SR na autorytet? Tak dla nowych użytkowników którzy będą czytać.

Słuszna uwaga :)

Zmieniam temat na: Co to "Autorytet" ? Było: Co to "Siła Reputacji" ?

Żeby forumowicze nie błądzili...

#167 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 16 stycznia 2007 - 22:30

tego typu wypowiedz daje mi znac ze ktos sie czuje zdenerowowany moim postem...
zreszta ...dobra ...nie ma tematu...nie bedziemy tu o pierdolach rozmawiac

przepraszam, juz nie bede, obiecuje, moja wina, ja wiem my tu wszyscy jestesmy nerwowi szczegolnie ja. dobranoc

#168 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 17 stycznia 2007 - 09:49

Zmieniam temat na: Co to "Autorytet" ? Było: Co to "Siła Reputacji" ?

Pięknie dziękuję , że wreszcie! Autorytet na pałę przy moim awtarze? To zgodne z moją samooceną (patrz podpis!), ale pała z reputacji,-jak to było, to za co? Za podejmowanie czasem dyskusji z Heidim? Bo chyba mnie (mojej reputacji) nic więcej nie obciąża?:roll:

Żeby forumowicze nie błądzili...

Taaaaa!!! z wszechmiar właściwa uwaga.:lol:
  • 51m0n lubi to

#169 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 17 stycznia 2007 - 18:50

Z tym podpisem to lekkie przegiecie bo przeciez szwedzkie blondynki to moje cale zycie :) :D A ta zmiana to chyba admin chcial miec spokoj z nierozumiejacami pojecia sila reputacji a punkt reputacji

#170 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 01 lutego 2007 - 23:40

Doszedlem do 13 - ej strony tego tematu i prawde powiedziawszy - nic kompletnie z tego nie kumam ;) A wszedlem tu przez przypadek, bo chcialem dodac w profilu swoje konto .mac i zobaczylem nagle, ze mam cos takiego jak ostatnio dodane punkty reputacji - 15, pod avatarem mam 2 i pisze autorytet, czyli ogolnie jest generalnie ale co tam, wazne, ze cos sie dzieje ;)

#171 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 23:41

I oby się działo jak najwięcej :)

#172 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 02 lutego 2007 - 01:26

Otóż to! :D

#173 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 04 marca 2007 - 20:55

7. Aby przyznać kolejny Punkt Reputacji tej samej osobie użytkownik musi przyznać pięciu innym osobą Punkt Reputacji.

Myślę że to trochę niesprawiedliwe. Tak się składa że ta sama osoba pomogła mi w dwu różnych wątkach, a punkt reputacji mogę przyznać tylko jeden bo wyskakuje informacja że za mało punktów przyznałem innym użytkownikom. Przecież to bezsensu, dwa różne problemy a punkt jeden. Myślę że lepszym rozwiązaniem było by jakbym w danym wątku tej konkretnej osobie mógł przyznać tylko jeden punkt, a w innym kolejny.

#174 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 04 marca 2007 - 21:06

A według mnie jest OK, bo motywuje do rozdawania punktów :D Ja praktycznie w co drugim wątku mam okazję przyznać komuś punkcik i się nie waham tego zrobić. Jeśli tylko się z kimś zgadzam lub uważam, że wpis zawiera przydatne informacje, to od razu klikam plusik. Brakuje mi minusów do obiektywizmu... W ten sposób mógłbym zaznaczać też wypowiedzi, z którymi się nie zgadzam lub uważam, że stoją na niskim poziomie (choć nie łamią regulaminu). Autorytet powinien być wskaźnikiem pokazującym jakie dana osoba ma poważanie. Dlaczego wskaźnik ten ma nie maleć?

#175 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 04 marca 2007 - 21:15

Póki co to chyba wszyscy go traktujemy jako wcielenie punktów "pomógł" z poprzedniego forum - jak ktoś napisze coś co nam się przyda, pomoże w czymś to wtedy klikamy. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Tobie chodzi bardziej o zrobienie z tego "punktów lansu"... i nie mam pojęcia jak te dwie sprawy ze sobą pogodzić, bo uważam, że jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych