Hej, na gwiazdkę dostałem xbox360 

W zestawie dostałem Kung Fu Panda i Indiana Jones Lego. Dokupiłem sobie Battle for Middle Earth II i Dead Space. Moje wrażenia:
Miałem poooważny problem z podpięciem do TV (GRUNDIG LCD 32"), który nie wiem z czego wynikał. W zasadzie już się poddałem i chciałem iść z konsolą do sklepu. W końcu podpiąłem jeszcze raz (ostatania próba) i zadziałało. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją. Najpierw podpiąłem przez przelotkę SCART, potem w drugie wejście SCART, potem bezpośrednio chinchami, potem chinchami jako compsite. Nie próbowałem tylko hdmi bo nie mam odpowiedniego kabla (wejście hdmi telewizor ma). Za każdym razem nie było obrazu z konsoli. Ostatnim aktem desperacji jeszcze raz podpiąłem przez załączoną do zestawu przelotkę SCART i zadziałało (?).
Na pierwszy ogień poszła Panda. Grafika mnie oszołomiła - zawsze miałem raczej średni komputer więc wyłączałem większość bajerów w grach. Woda w Pandzie jest zrobiona po prostu niesamowicie. Bałem się trochę kierowania padem (to moja pierwsza styczność z konsolą w życiu) ale jest to, ku mojemu zaskoczeniu, bardzo wygodna metoda.
Potem chciałem zobaczyć Indianę Jonesa i kolejny zgrzyt. Potrzebny update firmware'u konsoli żeby odpalić. Xbox ma tylko port ethernet. W domu mam sieć wifi w oparciu o airport express, więc nawet długi kabel do drugiego pokoju by mi nie pomógł. Czemu nie ma wifi? Podejrzewam, że w USA większość ma internet z kablówki, więc siłą rzeczy router czy modem stoi niedaleko telewizora i stąd brak wifi. Wytrzymałem do soboty i poszedłem do MM. Karta Wifi do Xbox360 - 275 zł (!?). Miałem do dyspozycji dwie stuwy więc kupiłem dead space i wróciłem do domu. Niestety ta gra też wymagała update. Przyniosłem MBP do telewizora podpiąłem do niego xboxa kabelkiem, kliknąłem przycisk start w panelu udostępniania internetu w macosx i zadziałało (ach ten osx i jego okropnie banalna obsługa 

)
Poczekałem na wieczór i zasiadłem do Dead Space. M.A.S.A.K.R.A. Survival Horror pełną gębą. Na początku nawet nie ma broni więc trzeba szybko sp... uciekać 

Ostatni raz tak się spociłem przy AvP 2 

Pomijając problemy uruchomieniowe jestem zachwycony zakupem i w kolejce do kupienia czekają już Gears of War 2, Assasin's Creed, Left 4 Dead i Rainbow Six Vegas 2 (jestem fanem serii i mam wszystkie części poza Vegas właśnie)
Jakie inne tytuły możecie poradzić? Lubię strzelanki najlepiej z rozwiniętym elementem taktycznym, survial horrory i strategie - kupiłem Battle for Middle Earth (bo było tanie), ale jeszcze w to nie grałem. Nie wiem jak pad się sprawdzi przy RTS.
W jakie gry można grać w dwie osoby na jednej kosnoli? Najlepiej w trybie kooperacji i nie jakieś rzeźnickie - myślę tu o wspólnym graniu z dziewięcioletnią córką (na razie łupie w Kung Fu Pandę w trybie kampanii, gdzie przechodzi kolejne epizody i krzyczy "O! Tata! Chodź! To było w filmie!" 

)
Jak uzbieram na kartę WiFi to może zacznę też grać po necie, na razie zatrudnianie laptopa jako karty WiFi jest średnio wygodne