Mam propozycje - nie wychylaj się tak z tym swoim kompem bo to nie forum o H... tylko o Macintoshach.Ja pracuje na złozonym przez siebie Hacku sprzet podany w opisie... smiga wysmienicie CS3 jak i CS4 Wiec taki Psystar bedzie chodzil rowniez wysmienicie.
Psystar oferuje Blu-ray i GeForce 9800GT
Posted 29 October 2008 - 17:33
Posted 29 October 2008 - 17:34
Posted 29 October 2008 - 17:41
Posted 29 October 2008 - 17:50
Posted 29 October 2008 - 17:52
Posted 29 October 2008 - 18:11
Posted 29 October 2008 - 18:16
Posted 29 October 2008 - 19:01
Mam propozycje - nie wychylaj się tak z tym swoim kompem bo to nie forum o H... tylko o Macintoshach.
Tak a Pan moderator jest sprzedawcą maków - więc to dodtakowo jest mu nie w smak
Posted 29 October 2008 - 19:16
Posted 29 October 2008 - 19:20
Póki co tylko jeden komputer okazał się sztuką, iMac G4.
Nie zapominajmy o legendarnym TAM, który okazał się kosztownym i snobistycznym "bublem", ale jego wyprodukowanie było kwintesencją*przyszłej filozofii Apple. Do tego ci monterzy w smokingach konfigurujący go na Twoim biurku...
Pozdrawiam
Posted 29 October 2008 - 19:23
Posted 29 October 2008 - 19:31
Posted 29 October 2008 - 19:35
iseeu - ale akurat tematyka Hacintoshy nie za bardzo nas interesuje w kontekscie : Ja mam, ja uzywam, ja polecam .... Masz takowego - Twoja sprawa. My tego akurat nie popieramy tak jak krakowania programów na iPhone czy pirackiego oprogramowania."Mam propozycje - nie wychylaj się tak z tym swoim kompem bo to nie forum o H... tylko o Macintoshach."
To forum o apple nie o Macintoshu a jestem posiadaczem sprzetu Apple.
W wielu Twoich wypowiedziach (często raportowanych przez Userow - jeśli nie wiesz) skupiasz się właśnie na tym temacie, dajesz podpis z wykrzyknikiem jakbyś chciał jakoś szczególnie zaznaczyć co posiadasz tzn. ze właśnie Hakintosha masz.
Masz 100% racje - to forum jest o Apple. Hakintosze nie są produktami Apple ....
Posted 29 October 2008 - 19:42
Posted 29 October 2008 - 19:43
Az dziw mnie bierze na mysl ze jestes tak wysoko usadowiony na tym forum.
Jeśli napiszesz na pewnym blogu lub na pewnej stronie www. ... ze jesteś zdziwiony moja wysoka pozycja na MyApple i ze jesteś tym wysoce oburzony aż do tego stopnia, że nie byłeś w stanie trzy dni z rzędu zjeść śniadania i poszedłeś do pracy z tego powodu głodny - to ręczę Ci, że też uzyskasz tam wysoka pozycje (bynajmniej na jakiś czas).
Posted 29 October 2008 - 19:45
Posted 29 October 2008 - 19:50
Posted 29 October 2008 - 19:52
Posted 29 October 2008 - 19:52
Tyle dało się włożyć mam wolny ram to wkładam ... po co ma leżeć na polce i się kurzyć ??Blade, że tak spytam po Ci 32 GB?
P.S. Kompa używam w domu do internetu i oglądania filmów (AD 30")
Posted 29 October 2008 - 19:54
O "niezawodności" i "jakości" współczesnych produktów Apple najlepiej świadczy ilość postów zawierających w sobie frazę "problem" albo "pomocy".
1. Zadowoleni i niemający problemów nie szukają pomocy.
2. Jakiekolwiek "podrabiane" maszyny nie uwolnią nikogo od problemów.
3. Apple o ile ma "monopol" na Mac OS X i kreowanie trendów, o tyle nie ma go na "zawodność"
(może efektownie nie wybucha jak maszyny Dell'a czy Sony ale średnia nie sądzę by była większa
od konkurencji)
Posted 29 October 2008 - 19:55
Posted 29 October 2008 - 20:00
iseeu - wątek jest na MyApple bo dotyczy Apple (Apple sądzi się z Psystar). To ze komp jest składakiem a nie oryginalnym sprzętem Apple nie ma nic do rzeczy - jeśli się sprawa wyjaśni i używanie OSX na składakach będzie legalne to nie odezwę się nawet słowem.Oczywiscie ze nie sa... to PC ale skoro jestescie przeciw! hacmac to po co ten temat? zupelnie nie rozumiem po to zeby Mac userzy mogli sobie pojezdzic po Psystar? glupota... swoja droga jest wolnosc slowa, mam Hacka i nie szkodzi mi to nie rozumiem czemu was Mac userow tych w 100% legalnych razi to ze czlowiek ktorego nie stac na Maczka odpali sobie Mac OS na swoim PC? nielegalne? niech to zostanie na sumieniu samego uzytkownika.
"Tak samo jak jesteś posiadaczem legalnego adobe cs3 i cs4? I jeszcze piszesz, że jesteś webdesignerem. Śmiechu warte."
Dla mnie ty czlowieku jestes smiechu warty... jestem webdesignerem jak i ty z tego co zauwazylem... nie mam tak duzego doswiadczenia ale jestem, ty tez od razu nie byles wielki.
I kwestionujesz sprawe co do posiadania CS3 czy CS4 co to wniosi do tematu? nic, wiec przestan z tymi swymi zalosnymi zaczepkami i patrz na swoje podworko a problemu nie bedzie.
O CS3 i CS4 ja niczego do ciebie nie pisałem, wiec prosiłbym o oddzielanie wypowiedzi dotyczących mnie od uwag kierowanych do innych Userow.
Odpowiedz znajdziesz powyżej - w mojej odpowiedzi udzielonej Userowi iseeuA co jeśli ktoś z forumowiczów kupi komputer od Psystar i zwróci się o pomoc? Od razu zmieszacie go z błotem, Wy - posiadacze ORYGINALNYCH "jabłek"?
O "niezawodności" i "jakości" współczesnych produktów Apple najlepiej świadczy ilość postów zawierających w sobie frazę "problem" albo "pomocy".
Pozdrawiam
Spokojnie - wszystko zrobi się po malutku - żeby się nie spocić.Te forum już chyba do końca opanowała era ludzi od iphona i hacintosha.
Ciężko już czytać 90% wątków, kto te forum zna od lat wie o czym pisze. Kiedyś nie było tych zaczepek, wojen itp. jak już jednak to były gaszone sprawnie w zarodku.
Posted 29 October 2008 - 20:07
1. Zadowoleni i niemający problemów nie szukają pomocy.
2. Jakiekolwiek "podrabiane" maszyny nie uwolnią nikogo od problemów.
3. Apple o ile ma "monopol" na Mac OS X i kreowanie trendów, o tyle nie ma go na "zawodność"
(może efektownie nie wybucha jak maszyny Dell'a czy Sony ale średnia nie sądzę by była większa
od konkurencji)
Zgadzam się*z punktem 1 co nie zmienia faktu że tych "niezadowolonych i mających problemy" jest sporo. Poczynając od wałkowanego tematu pękających MB po błędy w Leo, Apple nie jest ideałem ale każe sobie płacić*jak za ideał. Nie płacę*za technologię*bo tę*konkurencja ma i to taniej. Nie płacę*za niezawodność bo ona nie istnieje. Więc czemu płacę*równowartość dwóch komputerów a dostaję*jeden? To jabłko na obudowie strasznie ostatnio podrożało...
Nie zrozumiałe są*niektóre decyzje marketingowe firmy, jak chociaż*usunięcie z nowych MB portu FireWire albo niechęć*do standardu BluRay... Amiga umarła mimo kultu. Apple ma wielkie szczęście.
@Blade__
Twoja odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Czy uważasz że komputery Psystar to "Hackintish-e"? Apple ma zamiar zawrzeć z Psystar ugodę. Jeśli Psystar będzie nadal produkować swoje maszyny, to sytuacja ulegnie zmianie? Czy przykładowy posiadacz komputera od Psystar i oryginalnej legalnej kopii systemu od Apple będzie przez Was uznawany za kogoś gorszego?
Pozdrawiam
Posted 29 October 2008 - 20:15
Ja tez nie rozumiem niektórych decyzji marketingowych Apple i nad tym możemy dyskutować.Zgadzam się*z punktem 1 co nie zmienia faktu że tych "niezadowolonych i mających problemy" jest sporo. Poczynając od wałkowanego tematu pękających MB po błędy w Leo, Apple nie jest ideałem ale każe sobie płacić*jak za ideał. Nie płacę*za technologię*bo tę*konkurencja ma i to taniej. Nie płacę*za niezawodność bo ona nie istnieje. Więc czemu płacę*równowartość dwóch komputerów a dostaję*jeden? To jabłko na obudowie strasznie ostatnio podrożało...
Nie zrozumiałe są*niektóre decyzje marketingowe firmy, jak chociaż*usunięcie z nowych MB portu FireWire albo niechęć*do standardu BluRay... Amiga umarła mimo kultu. Apple ma wielkie szczęście.
Pozdrawiam
Inna sprawa jest fakt to co robi firma lansująca i sprzedająca Hacintoshe - póki co to firmy ściśle współpracujące z Apple w Polsce: SAD, Cortland itd. działają zgodnie z prawem i to one wspierają swoimi reklamami rozwój MyApple. Nie słyszałem aby te firmy sprzedawały składaki z OSX-em. Dzieki tym firmom oraz ciężkiej pracy aktywnych Userow (a Ci w 98% posiadają oryginalny sprzęt Apple), Redaktorów i Moderacji Userzy mogą na MyApple uzyskać pomoc, porady itd.
Jesli Apple dogada sie z Psystar - i system OSX bedzie legalnie instalowany na tych maszynach, to wlasciciel takiego kompa bedzie tak samo traktowany na MyApple jak wlasciciel kompa Apple. Czy nie widzisz tego, ze wielu userow MyApple wogole nie ma sprzetu (kompa) z systemem OSX - w podpisach widnieja Delle czy HP na Viscie i nikt ich sie nie czepia ... ja sam uzywam Windy czesciej niz OSX.
@Blade__
Twoja odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Czy uważasz że komputery Psystar to "Hackintish-e"? Apple ma zamiar zawrzeć z Psystar ugodę. Jeśli Psystar będzie nadal produkować swoje maszyny, to sytuacja ulegnie zmianie? Czy przykładowy posiadacz komputera od Psystar i oryginalnej legalnej kopii systemu od Apple będzie przez Was uznawany za kogoś gorszego?
Pozdrawiam
Posted 29 October 2008 - 20:32
iseeu - My tego akurat nie popieramy tak jak krakowania programów na iPhone
Hmm czyli jak? Krakowanie programów firm trzecich na iPhone nie popieracie, krakowanie OSX'a na iPhona popieracie. Czyli zgodnie z tą wykładnią instalację krakowanego MacOs'a powinniście popierać i instalowanie go na piecach w przeciwieństwie do legalnego macos'a ze sklepu, za którego Stefan dostał swoją dolę na komputerze który tylko logiem się różni?
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users