Psystar oferuje Blu-ray i GeForce 9800GT
Napisano 29 października 2008 - 14:40
Napisano 29 października 2008 - 14:46
Mi wydaje sie, ze coraz wiecej bedzie takich PC-towych makow na swiecie, a to dlatego, ze ceny makow nie spadaja a rosna, a gospodara sie wali... Od momentu przejscia na Intele, maki to Zwykle Pecety z tanszymi bebechami niz wiekszosc pctow za cene premium ( tu tkwi roznica hehe) - porownajcie wnetrznosci. Zobaczycie jaki mac jest "piekny w srodku" . A watpie tez, zeby ludzie powstrzymywali sie przed tworzeniem Ha-makow
Dokładnie, to jest wolny rynek!
Samo Apple chyba już zdało sobie sprawę z tego i próbuje wyciszyć sprawę PsyStar.
---- Dodano 29-10-2008 o godzinie 14:49 ----
A czy Apple nie ma prawa ich zaskarżyć? Ja na miejscu Apple bym to zrobił. W końcu licencja OS X mówi jasno, że nie wolno go odpalać na komputerze innym niż Apple...... No nie?
Licencja nie stanowi prawa!
Gdyby mogli ich zaskarżyć, to by to zrobili.
A jak wyżej napisałem, raczej sprawa będzie wyciszona.
Napisano 29 października 2008 - 14:51
Napisano 29 października 2008 - 14:56
Napisano 29 października 2008 - 14:58
---- Dodano 29-10-2008 o godzinie 14:00 ----
Mysle ze taki IRO czy inny fachmen:) moglby sie pokusil o forum Hamakowe w jezyku ojczystym:) Byloby latwiej:)
Napisano 29 października 2008 - 15:00
Napisano 29 października 2008 - 15:02
Napisano 29 października 2008 - 15:03
Napisano 29 października 2008 - 15:12
---- Dodano 29-10-2008 o godzinie 17:20 ----
co do nazwy tego użądzonka to tez poproszę na PW:)
#35 Gość_brodek_*
Napisano 29 października 2008 - 15:25
Napisano 29 października 2008 - 15:44
Napisano 29 października 2008 - 15:51
Napisano 29 października 2008 - 16:12
i tak bym nie złozył Hamaca....
bo licencja na system jest święta... to raz...
Poza tym nie wyobrazam sobie innego kompa w domu niż iMac
wielkie wciagajace kurz pudła z z szumiącymi wiatrakami...
pozdrawiam wszystkich którzy jednak postanowili postawić na czymś takim.... ... pozdrawiam
BTW: nikt nie zmusza do kupowania najnowszych i tak juz całkiem nie drokich maszynek z Apple... no chyba ze wam sie grać zachciewa, do tego jest PS3 specjalizowane jako centrum domowej rozrywki...
Słuchaj, moje pudlo jest cichutke a i Mac ma wiatraki wiec bez obrazy ale przestan zenek pierdzielic glupoty.
---- Dodano 29-10-2008 o godzinie 18:15 ----
Idąc tropem waszego rozumowania designer to kompletnie niepotrzebny zawód...
Czemu rzeczy miałyby być piękne, skoro chodzi tylko o użyteczność?
Po co płacić projektantom form przemysłowych/projektantom graficznym/projektantom wnętrz/architektom? Przecież każdy się może "nauczyć photoshopa lub cada". Prawda?
Zapewne ubrania/meble/whatever wybieracie tylko pod kątem ich strony funkcjonalnej.
Nie jestm fanboyem apple'a.
Lubię ładne rzeczy.
Tez lubie ladne rzeczy ale jesli mam zaplacic kilka tysiecy wiecej za sprzet ktory chodzi tak samo to ja podziekuje :> bo pieniadze z nieba nie spadaja.
Napisano 29 października 2008 - 16:17
Napisano 29 października 2008 - 16:18
To raczej nie jest to samo. Na Psy'ach jest normalny czytaj niezmodyfikowany OSX i działa update itd. Na kompach własnej roboty działa zmodyfikowany kernel, nie działają update'y itd itd
Glupoty wypisujesz... na PC masz mozliwosc instalacji Hacka to taki ktory poleci naawet na juz wiekowych P4 czy AMD64 itp itp nie robi roznicy wazne by mial SSE2 i mozna go łatac tak by dzialal jakos... Albo skladasz PC tak zeby byl konfiguracja podobny do Mac ja tak zrobilem i? wszystko procz grafiki i dzwieku smiga natywnie dwa wymienione problemy zalatwilo PCEFI i tak oto jestem uzytownikiem 10.5.5 Retail, updaty? wychodzi instaluje, zero problemu komfort uzytkowania analogiczny wzgledem komputerow Mac.
Dla tych co nie chca sie babrac w PCEFI bootloadery i inne syfy to moga sobie wpiac pod usb EFIX i zamiast podmiany plytek przed instalacja leo po prostu wrzucaja leo orginalnego i jada z koksem jak na macu.
A dla tych co im tak zalezy na wygladzie to prosze bardzo mozna kupic sobie obudowe ktora wyglada jak ta z MacPro piekna aluminiowa identyczna z tym ze pod PC.
Napisano 29 października 2008 - 16:20
Napisano 29 października 2008 - 16:25
Napisano 29 października 2008 - 16:30
Jak się nie ma kasy, to się szuka zawsze alternatywnych rozwiązań. Więc ludzie buduje takie pudła i mogą się do wartościować, że nie są tacy głupi bo nie przepłacili. Piszą sobie później w opis mam hamaca, hackintosha. Ba! nawet to serwisują. Niezła paranoja. Czemu nie budujecie HA-ferrari i innych poczwarek? Czemu się nie ubieracie w worek na ziemniaki i nie mieszkacie w wielkich lepiankach skoro wam nie zależy na wyglądzie?
Wkońcu nikt was nie zmusza do kupowania tego sprzętu. Więc pytanie po co korzystacie z rozwiązań apple skoro dla was takie to beznadziejne?
Tu nie chodzi o dowartosciowanie sie jak to piszesz czy budowanie Haferrari lol wiekszosc ludzi kupuje komputery Macintosh dla systemu MacOS, jest on dla mnie po prostu fenomenalny temu go uzytkuje ale jesli mam zlozyc masyzne za 2,5tys ktora osiagami przescignie Maczka za podobna cene to wole, zaoszczedzic pieniazkow miec wiecej kosztem designu zaoszczedzilem sporo... a roznicy nie widze chodzi jak powinien. I kurna nie przeszkadza mi moja dziewiecio letnia obudowa!
Gdyby komputer Mac z osiagami ktore ma moja obecna maszyna byl drozszy o 500zł no rozumiem oplacaja designerow i obudowa jest pikna to bym kupil Maczka albo jeszcze inaczej gdyby bylo mnie stac na MacPro to bym kupił mac pro.
A ze mnie nie stac to zbudowalem taka oto maszyne ktora spelnia swa role doskonale.
Po za tym nie rozumiem nienawisci posiadaczy Maczkow do uzytkownikow Hackow... niech kazdy patrzy na swoje podworko i bedzie porzadek ja komputer złozyłem do pracy potrzebuje mocy obliczeniowej i nie mam zamiaru przy tym uzytkowac systemu Windows a tym bardziej Vista. Mac OS Daje mi wszystko czego potrzebuje do komfortowej pracy.
Napisano 29 października 2008 - 16:35
Napisano 29 października 2008 - 16:42
Napisano 29 października 2008 - 16:44
Napisano 29 października 2008 - 16:47
Napisano 29 października 2008 - 17:02
Napisano 29 października 2008 - 17:10
Napisano 29 października 2008 - 17:10
@dsy
bo nikogo nie obchodzi wnętrze maca, tylko osx. Bo Ferrari ma silnik ferrari, a hamac czy mac mają te same. Bo są osoby które kupują Ferrari a są którzy kupią Nissana Skyline. Może i brzydsze ale jeździ jakby diabeł je opętał a i frajda większa. Bo są ludzie którzy są snobami i za byle plakietkę nieważne czy Prada czy Gabana czy Yves zapłacą fortunę podczas gdyby im odpruć metkę nie daliby złamanego grosza. Bo gdyby na jakiejś toshibie, hp, czy sony najkleić jabłko dodać marketingowo ideologiczną sieczkę do tego to by fanboje się ślinii i wzdychali na widok jakiś to stefan jest hiper.
I nie ma jak ktoś nie ma kasy, tylko nowobogaccy szastają na lewo i prawo, byle metka byle logo. Ludzie traktujący to jako sprzęt do pracy wybierają stację bardziej wydajną a nie ładniejszą. Rolnik nie kupuje traktora bo ma perłowy lakier, tylko kupuje go by orał pole. Jak chce się czymś lansować to nie hamsko błyszczącym owocem, do tego już nagryzionym a rozumiem i sobą. Jak chcesz mieć naprawdę coś ładnego to są ładniejsze rzeczy na tym świecie od komputerów. Chociażby obrazy. A z rozwiązań Apple nie korzystam, korzystam tyko z OSX,'a sprzętowe rozwiązania Apple w dobie Intela uważam za ZWYKŁE
Aha czyli jak ktoś ma kasę i się ciężko dorobił swojej pozycji ale kupuję drogie rzeczy bo poporstu dla niego jest na normlanym poziomie to znaczy, że jest snobem. Gratujulę myślenia! Stwierdzienie "bo gdyby" i inne domysły daruję sobię i zostawię bez komentarza. Może dla prostych ludzi orających pole, piękno wyglada inaczej. Napewno inaczej i nic w tym złego nie jest. Dlatego są osoby, które tworzą sztukę i są osoby, które tego nie rozumieją. Ale nie postrzegaj innych przez swój pryzmat pisząc, że komputer nie może być piękny bo to głupie stwierdzenie na starcie. Oczywiście zapewne jeździłeś ferrari i napewno wiesz, że taki nissan ci daje większą frajdę. Ponawiam pytanie po co używasz systemu macos, skoro to marketing steafana i pozostałych fanbojów?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych