nagrałem ślady perkusyjne i zacząłem je sobie czyścić jednak z rozmachu wziąłem i podzieliłem tracka, który jak się później okazało jest jedną ścieżką - po prostu bębniarz przez 15 s nic nie gra. Patrz screen. No i czy da się połączyć te dwie ścieżki jakąś ciszą? Może to i pierdoła ale ciekaw jestem czy się da.
nie wiem czy dobrze rozumiem ale mozesz zaznaczyc oba kawalki traku i wcisnac plus/ funkcja merge, jesli nie robiles dodatkowych zabiegow na traku- powroci w poprzedniej formie, jesli byla jakias edycja/ mozna wstawic krotki odcinek na ktorym nic nie ma albo zrobic fade'y/ zostanie on zgrany z cisza w srodku
Jak zrobić, żeby dodać 8 tracków audio przy czym każdy będzie kolejnym fizycznym wejściem interfejsu a nie tym samym?
jak dodajesz 8 trakow, zaznacz ascending przy inputach
jak zapamiętać tracki audio? w sensie nagrywam kilka piosenek i mam już poustawiane który instrument gdzie itd. i po nagraniu jednego utworu chcę otworzyć nowy projekt na nowy utwór ale żeby nie wpisywać od nowa tych wszystkich tracków?
save projekt- usuwasz cale audio z media bin- save as template- otwierajac nowy projekt korzystasz z tego template
czy da się teraz jakoś ze ścieżki stopy akustycznej zrobić stopę z sampla(próbki)? w bibliotece jest dużo ciekawych próbek a ta moja prawdziwa jest złaaaa! czy da się czy trzeba będzie rysować bit?
otwierasz trak w sample editor- ctrl +M, parametrami regulujesz do porzadanego efektu