Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Polsce dostępny bez simlocka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
255 odpowiedzi w tym temacie

#151 Beerfield

Beerfield
  • 45 postów

Napisano 03 września 2008 - 21:02

Panie i Panowie, Dzisiaj byłem w salonie ERY aby dowiedzieć się szczegółów. Otóż trzeba przynieść dowód zakupu z iSpot, oni spisują nr. IMEI i wysyłają bezpośrednio do Apple w celu odblokowania. Po pewnym czasie kontaktują się i można zdjąć blokadę bezpośrednio ze swojego iTunes. Ale w Orange mi powiedzieli, ze to u nich na razie niemożliwe. Czy ktoś był może w salonie Orange w Warszawie w którym potwierdzili że mogą zdjąć blokadę? I pytanie przede wszystkim - how much to kosztuje? :)

#152 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2008 - 21:06

Wlasnie kupilem w Orange w Szczecinie, 1799zl plus bagatela 610zl brutto za zdjecie simlocka, niestety nie na miejscu tylko trzeba wyslac, no i tez do konca nie wiedza jak dlugo beda zdejmowac :) komus juz zdjeli?

Pozdrawiam

w związku z orange :]

Panie i Panowie,

Dzisiaj byłem w salonie ERY aby dowiedzieć się szczegółów.

Otóż trzeba przynieść dowód zakupu z iSpot, oni spisują nr. IMEI i wysyłają bezpośrednio do Apple w celu odblokowania.

Po pewnym czasie kontaktują się i można zdjąć blokadę bezpośrednio ze swojego iTunes.

Ale w Orange mi powiedzieli, ze to u nich na razie niemożliwe.

:]
salon ery w Warszawie tak? w ktorym miejscu?:>

#153 Beerfield

Beerfield
  • 45 postów

Napisano 03 września 2008 - 21:20

No tak, ale to wiadomość ze Szczecina. A ktos wie gdzie i jak w Orange w Warszawie? Salon ERY - Puławska 15.

#154 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2008 - 21:23

dzieki :] hmmm w sumie bylo by dziwnie gdyby rożniły się ceny w Orange ;) w zależności od miasta....:grin:

#155 Canibal

Canibal
  • 155 postów

Napisano 03 września 2008 - 21:35

ja dzis takze dzwonilem do orange z pytaniem o simlocka w jednym salonie wogole facet sie zdziwil jak to w sklepie apple moga sprzedawac telefony z sim lockiem na orange ;) i mowil ze orange w zadnym wypadku nie zdejmuje pozniej dzwonilem na infolinie do BOA i tu mila pani po kilkuminutowym dowiadywaniu sie zaspiewala mi takze 610zl za zdjecie simlocka i ze za darmo tego nie robia ;) wiec pozostaje opcja isc tam gdzie sie iP kupiło i niech zdejmuja z tego co wiem w Gdańsku w Manhattanie mowili mi ze simlocki zdejmuja i ze sie gwarancji nie traci jak jest w rzeczywistosci nie wiem bo jeszcze u nich nie bylem ;)

#156 siddunio

siddunio
  • 39 postów

Napisano 03 września 2008 - 21:42

Może nie zdejmują bo się jeszcze UNlock do 3g nie ukazał... ;)

#157 MaG

MaG
  • 38 postów

Napisano 03 września 2008 - 21:53

Witam, Ja byłem dziś (03.09) do południa w obydwu Warszawskich salonach Ery (Puławska 15 i Złota 70) i - chcąc zakupić IPhone'a i od razu zlecić zdjecie blokady - jednak jeszcze wówczas w obu stwierdzono, że nie zdejmują bo nie wiedzą jak i nie maja jeszcze informacji jak i kiedy to bedzie NAPRAWDĘ możliwe... Teraz widzę, że chyba trochę się sytuacja zmieniła w ciągu zaledwie kilku godzin skoro spisuja już IMEI numerki - dziwna sprawa, jutro spróbuję więc ponownie!! Ciekawią mnie natomiast dwie kwestie, czy do faktycznego odblokowania sim-locka przez te iTunesy jeśli już faktycznie Apple po otrzymaniu od Ery IMEI iP będzie możliwe bez karty jakiejkolwiek, albo przynajmniej z karta obca.... (bo nie mam i nie chcę szczerze mówiąc mieć szczególnie po tym wszystkim karty Ery)?? Od razu też kolejna wątpliwość - jak i czy faktycznie bedzie można oryginalnie aktywować taki odblokowany iPhone z kartą np. Plusa - bez wcześniejszego kontaktu z kartą Ery?? Co sądzicie, a może komuś już faktycznie udalo się przeprowadzić cała procedurę do końca?!?!?!

#158 Lolka

Lolka
  • 266 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 września 2008 - 08:02

a Plus nadal debilnie omija temat iPhone... na ich stronie zadnej info... zenada...

#159 Beerfield

Beerfield
  • 45 postów

Napisano 04 września 2008 - 09:02

Drodzy mili moi. Otóż po wczorajszym dniu nasuwają mi się pewne refleksje i pytania, na które ktoś być może będzie znał odpowiedź. Przechodząc do sedna: Jak wiecie, od wczoraj zarówno ERA jak i Orange zdejmują simlocki ze swoich iPhonów. Różnica polega na tym, że w ERA robią to bezpłatnie dla IP kupionych w iSpot. W tym miejscu nasunęło mi się pytanie: Co stało by się w momencie kiedy z ERY wysłano by numer IMEI iPhona kupionego w Orange? Czy przekazane w ten sposób odblokowanie zadziała, czy np. podczas aktywacji zablokuje IP lub żądanie zostanie odrzucone? I czy wtedy można je ponowić z Orange, czy już dany numer zostanie zapisany jako odblokowany na serwerach Apple i ponowne jego odblokowanie nie będzie możliwe, a tym bardziej z innej sieci? Poza tym czy Apple wogóle zwraca uwagę jaka to sieć, czy tylko identyfikuje IP po numerze IMEI? Nie wiecie, czy taki numer jest możliwy (pomińmy proszę wymagania formalne, typu że w ERA wymagają faktury z iSpot). Chodzi o sam problem techniczny. Ktoś bowiem gdzieś twierdził, że IP z ERA i Orange różnią się zabezpieczeniami. W takim przypadku istniało by więc prawdopodobieństwo, że IP odblokowywany przez ERA nie zadziała na IP z Orange. Ktoś może ma takie info, lub przećwiczył problem, tzn. odblokował IP z Orange przez ERA?

#160 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2008 - 09:19

Jeszcze nie widziałem info żeby komukolwiek zdjęto simlocka... :-/

#161 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2008 - 11:05

Po wielkich trudach już znam potwierdzone informacje z informacji dla abonentów, a nie informacji handlowej. Na ul.Złotej w Wawie ściągają od ręki, jeśli posiadają odpowiednie kody, jeśli nie spisują dane telefonu i simlock będzie ściągany zdalnie. Na ul.Królewskiej w KRK spisują info o telefonie i simlock będzie ściągany zdalnie ponieważ nie działa im jeszcze jakaś aplikacja.

#162 iPiotrus

iPiotrus
  • 71 postów

Napisano 04 września 2008 - 13:24

Super :) Dziś podjadę jak zdążę do Krakowa na ul. Królewską więc napisze co i jak... Dzięki za info

#163 gawi

gawi
  • 2 postów

Napisano 04 września 2008 - 13:25

Witam, to moj pierwszy post. Mam pytanie. Jestem w Plusie, ale mój brat będzie przedłużał umowe z Erą i iPhone 3G mu nie potrzebny, dlatego może go wziąć dla mnie za całkiem niską cenę (okolo 600 zl). Czy będę mógł zdjąć simlocka u operatora jeśli pójdę do nich z rachunkiem itp., tak jak ktoś pisał wcześniej ? Ile za to zapłacę ?

#164 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2008 - 13:32

Witam, to moj pierwszy post.

Mam pytanie. Jestem w Plusie, ale mój brat będzie przedłużał umowe z Erą i iPhone 3G mu nie potrzebny, dlatego może go wziąć dla mnie za całkiem niską cenę (okolo 600 zl). Czy będę mógł zdjąć simlocka u operatora jeśli pójdę do nich z rachunkiem itp., tak jak ktoś pisał wcześniej ? Ile za to zapłacę ?

Czy tak ciężko jest dokładnie prześledzić wątek ?? Wszystko jest w nim napisane.

---- Dodano 04-09-2008 o godzinie 14:34 ----

Super :)

Dziś podjadę jak zdążę do Krakowa na ul. Królewską więc napisze co i jak...

Dzięki za info

Ja też dzisiaj się tam wybieram. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych "jazd" i dam znać :)

#165 roon7

roon7
  • 18 postów

Napisano 04 września 2008 - 13:59

Ja byłem dzis przejazdem koło frmowego salonu Ery w Łodzi na Piłsudskiego 10. Usłyszałem tam ,że najwcześniej za tydień, dwa pytać i na moje jak to możliwe ,że w Warszawie i Krakowie już można a w Łodzi nie, reakcją było tylko wzruszenie ramion. Koszmarna ta Era.

#166 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2008 - 14:09

No wiesz skoro na infolinii nic nie wiedzą i mówią, że narazie zdjęcie simlocka nie jest możliwe po czym od razu dzwonie do salonu ERY w wawie i pani mnie zaprasza i nie ma problemu to widać tylko jaki mają bałagan informacyjny. Mam nadzieje, że informacje które uzyskałem od Pani pod numerem 022 413 69 96 (nawet kazała zapisać sobie swoje dane) sprawdzą się. Nawet ta kobieta oddzwoniła do mnie, że w tym salonie (ul.Królewska) już można tego dokonać ( spisują dane tel i ściągają go zdalnie). Wszystkim osobom proponuje dzwonić właśnie pod ten numer i dowiadywać się z koma to chyba 602 900

#167 ipkiss

ipkiss
  • 42 postów

Napisano 04 września 2008 - 14:13

miałem nosa oddając iPhone 3G do iSpotu. Tak jak pisałem wcześniej kupiłem i po tym jak nie dało się ściągnąc simlocka oddałem. Pani w Erze we Wrocławiu także mówiła o dacie 3.09, ale byłem dzisiaj i dalej du.. Dzisiaj się dowiedziałem, że mogę się zarejestrować i jak będą już mogli to mnie powiadomią. Żadne daty uruchomienia nie są znane... "może za tydzień" brzmi jak "prawdopodobnie trzeciego września". Nic - czekam dalej aż będzie możliwe ściągnięcie simlocka.

#168 gawi

gawi
  • 2 postów

Napisano 04 września 2008 - 14:22

zadzwonilem do Ery i Pani w sluchawce powiedziala mi ze jesli kupie telefon na abonament to zdjecie simlocka bedzie kosztowalo 611 zł, ale to dopiero okolo polowy wrzesnia, bo na razie nie zdejmuja...

#169 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2008 - 14:34

zadzwonilem do Ery i Pani w sluchawce powiedziala mi ze jesli kupie telefon na abonament to zdjecie simlocka bedzie kosztowalo 611 zł, ale to dopiero okolo polowy wrzesnia, bo na razie nie zdejmuja...

zadzwoń do firmowego salonu w swoim mieście i tam zapytaj na infolinii nie wiedzą nic - uwierz mi

#170 wrickr

wrickr
  • 6 postów

Napisano 04 września 2008 - 15:30

era ja byłem 40 min temu w salonie na Złotej (wawa) i Pani wprowadziła do super aplikacji IMEI telefonu i powiedziala, że trzeba poczekac (niewiadomo ile) i simlock po synchronizacji z iTunes bedzie zdjety, wiec czekam :)...

#171 Berlin33

Berlin33
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2008 - 16:40

witam wszystkich, ja również byłem dzisiaj w salonie Ery na Złotej w W-wie, zostałem wpisany na listę oczekujących i mam czekać. telefon zostanie odblokowany zdalnie i trzeba tylko zaktualizować go w iTunes ,czekam...:-)

#172 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2008 - 17:18

Ja tak samo jak kolega wyżej.

#173 MaG

MaG
  • 38 postów

Napisano 04 września 2008 - 17:22

Witam, no i faktycznie procedura im w Erze ruszyla. Ja dzis poszedlem na Pulawska (wawa) tam zakupilem iPhona i zglosilem chec zdjecia sim-locka. Zostal spisany IMEI telefonu i poproszona mnie o jakis numer kontaktowy, na ktory maja dac znac jak juz zostanie on odblokowany. Jednak po rozmowie jeszcze z jakims czlowiekiem od ich serwisu (nie tylko ze sprzedawca) dowiedzialem sie ze to zalezy od jakiejs ich wewnetrznej aplikacji - ktora poki co na dzien dzisiejszy jeszcze de facto nie dziala (a przynajmniej nie dziala do konca) tak wiec szczerze nie byl mi w stanie udzielic informacji, co do daty kiedy sie wydarzy faktycznie to usuniecie blokady.... W kazdym razie zlecenia zdjecia blokady juz sa normalnie przyjmowane w Erze i umieszczane w ich systemie, zawsze to krok do przodu!! Pozdrawiam

#174 iPiotrus

iPiotrus
  • 71 postów

Napisano 04 września 2008 - 18:12

Ja jak koledzy wyżej również oczekuje na sms z informacją że mogę go odblokować przez iTunes :) Era - Kraków ul. Królewska

#175 ihmba

ihmba
  • 3 postów

Napisano 04 września 2008 - 20:06

Witam, ja dzisiaj zadzwoniłem do Ery na ul. KEN w Warszawie i dowiedziałem się, że aplikacja do zdejmowania simlocka będzie dostępna za tydzień. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych