Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Polsce dostępny bez simlocka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
255 odpowiedzi w tym temacie

#126 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 03 września 2008 - 13:16

Generalnie iSpot ma tych co dali 2200 za telefon w CZARNEJ GLEBOKIEJ D.......pie

---- Dodano 03-09-2008 o godzinie 14:17 ----

ispot nie udzielał informacji, że 3ciego września. W salonach Ery tak mówili.

UDZIELAŁ i w Katowicach i w Gliwicach ,że od 3 Września bede mial bez SIM-locka

#127 wrickr

wrickr
  • 6 postów

Napisano 03 września 2008 - 13:18

ispot salony iSpot miały (przynajmniej ten w Złotych Tarasach, Warszawa) informację przy kasie, że od 3 wrzesnia simlock będzie zdejmowany za darmo

#128 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 03 września 2008 - 13:23

Każdy kto sprzedawał telefon z blokadą Ery informował klientów, że od 3 września będzie zdejmowany simlock w salonach Ery. Takie informacje przekazała tym sklepom sieć Era. A jak z Orange ? Oni też zdejmują simlock'a ?

#129 gluepl

gluepl
  • 138 postów

Napisano 03 września 2008 - 13:41

Ja osobiście wczoraj rozmawiałem z konsultantem (ERA) i wyraźnie powiedział iż obojętnie czy kupię w sieci iSpot czy w Erze (abonament lub sam aparat) sim lock będzie można ściągnąć po wcześniejszym ukazaniu dowodu zakupu, kiedy? W chwili obecnej są ustalane procedury na jakich całe przedsięwzięcie będzie się odbywać - termin nieznany. Informację jakoby klienci ery bez i z abonamentem byliby traktowani inaczej można uznać za mało prawdopodobną.

#130 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 14:05

iSpot udzielał informacji, że siml będzie ock ściągany po 3 września. Może jakąś inicjatywę obywatelską zorganizujemy :) Np. niech wszyscy użytkownicy i z abo i bez zadzwonią do iSpot lub Ery o określonej godzinie :) albo w jakiś godzinach :)

#131 freeIphone

freeIphone
  • 50 postów
  • SkądWawa

Napisano 03 września 2008 - 14:25

ja właśnie próbuję się dodzwonić ale bez reultatu. Błąd połączenia. P.S. W-wa Puławska Warszawa 02-515 ul. Puławska 15 0-22 413 44 44 W-wa Złota Warszawa 00-821 ul. Złota 70 0-22 413 43 43

#132 iPiotrus

iPiotrus
  • 71 postów

Napisano 03 września 2008 - 14:39

W iSpotach i innych źródłach mówili że od 3 września będą ściągać simlocki. Pojechałem dziś do iSpotu w Krakowie ale tam był brak iPhone 16GB Black (dopiero w pon) więc pojechałem na Królewską do salonu firmowego Ery i tak tam z iSpotu odsyłali aby ściągnąć simlocka noi mi nie ściągli simlocka bo jeszcze nie wiedzą jak i nie wiedzą kiedy to nastąpi... ;/ <- skopiowałem z innego tematu chyba nic złego? ;)

#133 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 14:42

Ja dzwoniłem do iSpot.a w Krk przed momentem i odsyłali mnie do Ery mówiąc ,że to nie ich wina. Jest super:)

---- Dodano 03-09-2008 o godzinie 15:47 ----
Ja właśnie dzwoniłem do iSpota w KRK i odesłali mnie do Ery tłumacząc, że o nie ich wina i nie mogą ściągnąć

#134 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 03 września 2008 - 15:03

obdzwonilem ERE 4-salony , iSpot-a 3 salony , Apple Serwis , BOK-era 2 razy ciekawe czy ktoś pomyśli ;-)

#135 maya

maya
  • 99 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 września 2008 - 15:05

Oszusci... Tyle mam do powiedzenia, jak kupowalem iP w zeszla sobote to w salonie powiedzieli mi ze od 3.09 sciagaja...ech

#136 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 03 września 2008 - 15:12

Hehe, dlatego nie kupowałem... Za dobrze znam ERĘ i ich numery. Dokąd nie będzie potwierdzone, że ktoś kupił i mu zdjęli simlocka, to nie ma co kupować. ERA, ech...

#137 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 03 września 2008 - 15:12

Zgadza sie co prawda mam nakładki i moge spokojnie sobie dzwnic ale to niezmienia faktu że uzykałem nieprawdziwe informacje.

#138 futurista

futurista
  • 25 postów

Napisano 03 września 2008 - 15:42

Dziś , czyli właśnie 3.09 Era wprowadziła nowy cennik telefonów bez umowy, i w nich jest iP. ściaganie simlocka gratis, zatem pewnie od dziś to ruszy, wcześniej byc może nei mogli - GSMonline.pl - "Telefon bez umowy - Oferta specjalna" - nowe telefony

#139 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 15:50

sądzę, że to o niczym nie świadczy P.S. Dzwoniłem z nowu na infolinie, ściągać będą około połowy miesiąca bo trwa wdrażanie systemu. każdy mówi co innego

#140 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2008 - 16:32

Dziś , czyli właśnie 3.09 Era wprowadziła nowy cennik telefonów bez umowy, i w nich jest iP. ściaganie simlocka gratis, zatem pewnie od dziś to ruszy, wcześniej byc może nei mogli - [url=http://gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=20502&link=%22Telefon,bez,umowy,-,Oferta,specjalna%22,-,nowe,telefony]GSMonline.pl - "Telefon bez umowy - Oferta specjalna" - nowe telefony[/url]

no i gitara... muszą od dzisiaj zdejmowac :]

ale z drugiej strony to nie sa informacje z oficjalnej strony era... :|

#141 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 03 września 2008 - 18:41

Dzisiaj byłem w salonie orange i pan powiedział mi ze sciagaja simlocki z iphonów zakupionych w orange oczywiscie za opłata ale ceny nie pamietał:P

#142 Puskin

Puskin
  • 5 postów

Napisano 03 września 2008 - 19:17

Właśnie wróciłem z salonu Ery w Katowicach. Jako, że to mój pierwszy post na forum, korzystając z okazji pragnę się przywitać, a więc witam wszystkich serdecznie. :) Moja sytuacja wyglądała następująco, zakupiłem iPhone z oferty w sieci Reseller'ów iSpot jakiś czas temu, gdzie obsługa poinformowała mnie, że od 3 września Era zdejmuje simlock'i z iPhone'ów za darmo, zainteresowałem się to ofertą bo możliwość legalnego posiadania iPhone'a u dowolonego operatora brzmi bardzo interesująco. Nadszedł wreszcie dzień dzisiejszy i czymprędzej udałem się do pobliskiego salonu w celu zdjęcia blokady, tam Pani poinformowała mnie, że muszę wybrać się do Katowic, (najbliższy główny salon) tak też zrobiłem. Gdy już przedstawiłem sytuację i zasiadłem przed biurkiem Pana z help-desk'u ten wpierw zapytał mnie "co to jest iSpot" ze zdziwieniem a potem przeszedł do rzeczy. W salonie wzięli tylko numer seryjny mojego iPhone'a! Oczywiście, przypominał o tym wszystkim, że to oprogramowanie dopiero jest w fazie testów i, że wdrażają system w życie. Podałem jeszcze numer telefonu na który, "ktoś się skontaktuje", nie wiem w jakim celu, może weryfikacja czy coś w ten deseń. Potem powiedziano mi jeszcze, że po podłączeniu telefonu do komputera on po zsynchronizowaniu z iTunes automatycznie zostanie pozbawiony simlock'a. W dodatku jak się dowiedziałem od Pana w obsłudze, jestem: "prekursorem ściągania simlock'ów w Polsce" ponieważ to chyba pierwsze takie zgłoszenie w naszym kraju, ale coś mi się nie wydaje sądząc po powyższych postach na forum. :) Wygląda na to, że pozostaje tylko czekać na zbawczy telefon z Ery... Moim zdaniem ten numer seryjny został wysłany do serwerów Apple, a Ci z pomocą iTunes mają teraz odblokować mój telefon. Trochę dziwnie się zapowiada, ale nie wyobrażam sobie jak w górnej belce wyglądało będzie hasło "ściąganie blokady simlock" podczas synchronizacji. Jak na chwilę obecną telefon ciągle posiada blokadę. Pozdrawiam.

#143 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 03 września 2008 - 19:55

Właśnie wróciłem z salonu Ery w Katowicach.
.......

w ktorym salonie byles jutro też tam sie udam ;-))

Dzwoniłem o 10:30 do Firmowego na 3 Maja i tam nic niewiedzieli jeszcze

#144 Puskin

Puskin
  • 5 postów

Napisano 03 września 2008 - 20:01

To był salon przy ulicy 3-go Maja.

#145 maya

maya
  • 99 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 września 2008 - 20:10

A z Poznania cos wiadomo?

#146 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 20:16

W takim razie ja też zadzwonię jutro do salonu głównego w Krakowie.

#147 Walkie

Walkie
  • 3 postów

Napisano 03 września 2008 - 20:19

Dzisiaj byłem w salonie orange i pan powiedział mi ze sciagaja simlocki z iphonów zakupionych w orange oczywiscie za opłata ale ceny nie pamietał:P

Wlasnie kupilem w Orange w Szczecinie, 1799zl plus bagatela 610zl brutto za zdjecie simlocka, niestety nie na miejscu tylko trzeba wyslac, no i tez do konca nie wiedza jak dlugo beda zdejmowac :) komus juz zdjeli?

Pozdrawiam

#148 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2008 - 20:52

iaha... wreszcie coś się ruszylo :] czyli niemożliwe stało się możliwym :] iphony bez simlocka oficjalnie już prawie w PL :D

#149 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 września 2008 - 20:54

A z Poznania cos wiadomo?

Na murawaie powiedzial stazysta przy wejsciu , ze czekaja za czyms tam od apple - trzeba czekac , na dniach ........ble ble ble .

#150 Fearless

Fearless
  • 171 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 września 2008 - 20:57

Wybieram się jutro do salonu w Starym Browarze, zobaczymy co tam powiedzą...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych