Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Polsce dostępny bez simlocka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
255 odpowiedzi w tym temacie

#101 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 02 września 2008 - 17:10

Można kupić ale nie w salonie Orange / Era. Tylko w salonach iSpot / Komputronik / Sferis itd.

#102 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 17:42

W Erze mi Pan powiedział że mają za 2199 chyba, a w Orange po 2099 jeśli mnie pamięć nie myli (info o Orange od kumpla).

#103 freeIphone

freeIphone
  • 50 postów
  • SkądWawa

Napisano 02 września 2008 - 20:12

Czy ktoś już atakował salony Era żeby zdjąć simlocka?? Niektóre źródła mówiły że będzie to możliwe od 1 września. Inne zaś że od 3. Jak komuś się już udało albo uda jutro (lub pojutrze) to proszę powiadomić forum. Z pewnością dużo osób czeka na jakąś dobrą nowinę w tym temacie. Hał

#104 Fearless

Fearless
  • 171 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 września 2008 - 20:24

Dziwna sprawa z tymi simlockami... W niedziele byłem w salonie Ery i miła pani poinformowała mnie , ze od 3 września, wracajac do domu odwiedziłem kolejny, tu Pan odpowiedział mi, że po 9 dopiero. Najlepsze zostawiłem na koniec! Dzwonie dziś do Ery i co słysze..., że simlocki zdejmowane są już od 1 września. Paranoja!

#105 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 21:25

hmmm nie wiecie czy zdjecie simlocka bedzie za free czy dodatkowo płatne? :> no i najważniejsze [tu zwracam się do ogarnietych specjalistów;] czy po zdjeciu simlocka z ery iphone bedzie dzialal w plusie, bez stosowania nakladek ani zadych jailbreakow???? [np.w play nie dziala podobno]

#106 freeIphone

freeIphone
  • 50 postów
  • SkądWawa

Napisano 02 września 2008 - 21:29

1. za free jeśli kupiłeś bez abonamentu np. w ispocie. 2. tego jeszcze nikt nie wie bo nie odblokował ale na zdrowy rozum powinien działać w plusie.

#107 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 21:32

dzieki :] jutro 3 wiec lece do salonu potem do ispota i znow do salonu ery :] zobaczymy :] dam znac czy dziala :]

#108 Canibal

Canibal
  • 155 postów

Napisano 02 września 2008 - 21:51

Witam tak sobie czytałem posty i nasuwa mi sie pytanie jesli zakupilem iPhone 3g w sklepie apple z simlockiem ORANGE to jak zrozumialem moge isc do salonu orange aby mi go zdjeli za darmo ? i tak jak ktos sie pytal czy jak włoze inna karte np era to czy bedzie dzialac bez problemu ?

#109 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 02 września 2008 - 22:01

orange chyba(?) jeszcze nie ściąga simlocków, ale jak będzie to jak najbardziej tak ;P tylko po co było kupować z simlockiem na orange żeby potem używać ery skoro u ery to tylko 100zł więcej? ;P

#110 roon7

roon7
  • 18 postów

Napisano 02 września 2008 - 22:07

Witam, pierwszy mój post. Ja dziś nie wytrzymałem, kupiłem białaska ;-) w iSpot a jutro do Ery po zdjecie simlock'a jak nie to awanturka gotowa hehe. Na razie chula na TakTak za 20 zł. I warto było. Normalnie zakochany jestem, z tel. gsm mam do czynienia jak era ruszyła w Polsce, bo mieliśmy jeden z pierwszych punktów dealerskich, tel prze moje ręce przweineło się tony, smart fonów też, ale z iPhone jest inaczej, ma to coś i już :!: Co do zdjęcia simlock'a i działania w Plusie czy ... Vodafone .. to jak na mój mały rozumek nie ma simlock'a to jaką karte nie zapodasz musi działać bez dyskusji. Tak przynajmniej zawsze było w zananych mi fonach czy notebookach z wbudowanym modemem gsm. Pozdr.

#111 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2008 - 06:35

z tego co słyszalem to karty Play nie działają z iphonem.. zawsze warto się upwenić czy wszytsko bedzie dzialac odpowiednio.... :D

#112 baart

baart
  • 198 postów
  • SkądKazimierz W-wa Dębki Zakopane

Napisano 03 września 2008 - 07:45

Można kupić ale nie w salonie Orange / Era. Tylko w salonach iSpot / Komputronik / Sferis itd.

ja kupiłem bez abonamentu w salonie Ery

#113 roon7

roon7
  • 18 postów

Napisano 03 września 2008 - 09:28

Dzwoniłem przed chwilą do salony ery w Łodzi bo dziś obiecany 3 września i ... usłyszałem : "prosze pytać za tydzień , dwa." heheheh jakoś wcale nie jestem zdziwiony, u nas to normalka. Jedno się mówi co innego robi.

#114 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 03 września 2008 - 09:40

baart to widocznie miałem złe informacje. Czyli w każdym salonie Ery i Orange mówisz, że można kupić bez abonamentu iPhone'a tak? Czy po prostu w Twojej miejscowości w salonie Ery udało się to zrobić ? Era zdejmuje za darmo simlock'a - a jak jest z Orange ? Edit: Na stronie Orange.pl nie widzę możliwości kupienia telefonu bez abonamentu. To samo na stronie Era.pl. Ktoś może potwierdzić, że w salonach tych operatorów można kupić telefon bez abonamentu ?

#115 baart

baart
  • 198 postów
  • SkądKazimierz W-wa Dębki Zakopane

Napisano 03 września 2008 - 10:07

w Warszawie w salonie Ery, ale rzeczywiście był z tym problem - asystentka z mojej firmy spędziła godzine w salonie zanim jej sprzedali (podobno zarząd zalecił żeby nie sprzedawac bez abonamentu) - z tego co ludzie pisali na froum innym też udawało kupiś bez abonamentu w salonie Ery ale brali wtedy prepaid przy kupnie zostałem ( a dokładnie asystentka) poinformowany, że simlock będzie zdejmowany najwcześniej 3 września, ale po otrzymaniu przez Erę od Apple odpowiednich kodów

#116 roon7

roon7
  • 18 postów

Napisano 03 września 2008 - 10:09

Era zdejmuje za darmo simlock'a - a jak jest z Orange ?

Zdjemuje ? Chyba raczej ma zdejmować, bo jak na razie nie słyszałem o jednym choćby zdjęciu simlock'a w Erze.

#117 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 03 września 2008 - 10:37

co to znaczy że nie działają karty play? tzn że jak odpale iPhone'a (3G) z nakładką i kartą Playa to będzie nieprzyjemne "No Service"?! oby nie

#118 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 11:19

Chyba ma w Erze mają niezły bałagan. Ja dziś zadzwoniłem na infolinie i zostałem poinformowany, że od dziś ściągają w dodatku wskazano mi salon gdzie można tego dokonać. Pojechałem i co ? I nic, niestety Pani na początku mnie przekonywała, że faktura z iSpot nie upoważnia do ściągania simlock'a na szczęście zmieniła zdanie po telefonie do kogoś "z góry" i uzyskaniu informacji, że nie ściągają jeszcze (jakby sama nie wiedziała nie mając do tego narzędzi). jestem wkurzony na niekompetencję ludzi na infolinii. Z drugiej strony nie powinienem się dziwić pracuje tam moja znajoma i sam się dziwie jak ona może komuś udzielić pomocy skoro zawsze mówi "nie wiem"

#119 adamouse

adamouse
  • 389 postów

Napisano 03 września 2008 - 11:39

W zasadzie to iSpot tez powinien to robic w imieniu Ery, skoro juz sprzedaja telefony w imieniu operatora.

#120 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2008 - 11:45

hmmmm co do play:

[url]http://www.myapple.pl/iphone-pomoc/52428-iphone-w-sieci-p4-play.html[/url]

są rózne informacje...

#121 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 11:45

To tez prawda, w końcu oni na tym zarabiają. Szkoda, że nasz kraj to nadal taka wieś. Jednym z tłumaczeń Pani na na infolinii dlaczego nie mogą jeszcze ściągać było takie "no wiem Pan to jest jeszcze nowość u nas" To niech nie sprzedają skoro nie są do tego gotowi.

#122 psman

psman
  • 26 postów

Napisano 03 września 2008 - 12:27

Sprawa wyglada tak: Tydzien temu bylem w dwoch salonach Ery i oczywiscie wszyscy mowili ze simlock beda sciagac od 3 wrzesnia. Mysle sobie ok, tydzien mozna poczekac. Wczoraj przechodzilem obok salonu, wiec stwierdzilem ze zajrze i zapytam jeszcze raz. Co ciekawe tym razem uslyszalem ze dopiero w marcu, bo czekaja na kody od Apple. Szczeka mi opadla, wiec pojechalem jeszcze raz do tych dwoch pierwszych salonow zeby sie dowiedziec czy to jednak prawda itd. Na miejscu po krotkiej rozmowie, zapewniono mnie ze beda sciagac troszke pozniej, ok 9 wrzesnia, ale zeby nie chodzic proponuja dzwonic na 602 900 i sie dowiadywac. Mysle sobie ok, tam byl ktos kiepsko poinformowany, ale dzis postanowilem zadzwonic na podany numer i sie dowiedziec co i jak. Po paru minutach czekania i rowniez krotkiej rozmowie, kobieta powiedziala ze jej nic na ten temat nie wiadomo, ale zapyta "wyzej". Wiec znow muzyczka gra, pare minut czekania, ale ok, jest odpowiedz, a raczej pytanie w ktorym salonie bylem. Wiec po podaniu adresu salonu, kobieta stwierdzila ze zadzwoni tam i sie dowie. I znow... muzyczka... kolejne minuty lecą i jest odpowiedz... Dopiero po nowym roku. Z tego wszystkiego widac ze balagan maja ogromny. Tak wiec, osoby ktore kupily telefon bez abonamentu w erze/ispocie beda musialy dluuugo poczekac, zanim beda mogli zdjac simlocka.

#123 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 12:59

To tez prawda, w końcu oni na tym zarabiają. Szkoda, że nasz kraj to nadal taka wieś. Jednym z tłumaczeń Pani na na infolinii dlaczego nie mogą jeszcze ściągać było takie "no wiem Pan to jest jeszcze nowość u nas" To niech nie sprzedają skoro nie są do tego gotowi.

Mnie przekonywała ta Pani, że na pewno we wrześniu. Nie mogą czegoś takiego zrobić, że po nowym roku, inaczej pójdę i rzucę im ten telefon na pysk.

P.S.

Kobieta w salonie dzwoniąc do kogoś powiedziała, że koło 15 września.

#124 roon7

roon7
  • 18 postów

Napisano 03 września 2008 - 13:05

Mnie to wszystko śmierdzi, ISpot jest przedstawicielem Apple ? Więc jeśli udzielał informacji ,że 3 września to tak powinno być, a wyglada na to ,że oszukiwali klientów lub ... Era kombinuje, przesuwając termin zdejmowania simloc'a świadomie licząc ,że tak nałapie wiecej abonamentowców.

#125 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 03 września 2008 - 13:09

ispot nie udzielał informacji, że 3ciego września. W salonach Ery tak mówili.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych