Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Polsce dostępny bez simlocka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
255 odpowiedzi w tym temacie

#76 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:34

kaucja to jest przy podpisywaniu umowy.

#77 yarosh

yarosh
  • 165 postów
Napisano 26 sierpnia 2008 - 10:26

kolejny raz powtórzę że szczerze w to wątpię że tak to będzie wyglądać. DevTeam wypuści nową wersję Pwnage i tak zdejmą locka z iPhone'a :) było kiedyś w jakimś sklepie internetowym bodaj w techmarket (żebym nie skłamał) że sprzedawali iPhone'a pierwszej generacji "odblokowanego". cudzysłów dlatego że raczyli zablokowanym iPhonem a dodatkowo dawali ZiPhone i - radź sobie sam ;) więc nie liczyłbym na Erowe cudo na unlock :)

sorry ale czy nie widzisz roznicy miedzy "jakims sklepem internetowym" a duzym operatorem telefonii komorkowej, ktora ma podpisana umowe z producentem aparatu?

IMHO trzeba byc naprawde ograniczonym, zeby uwazac ze operator bedzie uzywal warezowych narzedzi do sciagania wlasnego simlocka.

#78 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 sierpnia 2008 - 15:05

Otrzymalem telefonicznie dzis potwierdzenie z BOK ERA o odblokowaniu iPhona zakupionego w iSpot w terminie 1- wrzesnia.

#79 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 26 sierpnia 2008 - 21:14

2-letnia gwarancja? Dzisiaj kupiłem iPhone i powiedziano mi, że mam 1 rok gwarancji. Może sprzedawca się pomylił.

oczywiscie jesli chodzi o gwarancje to producent moze dac i 1 miesiac jego sprawa ale polskie prawo przewiduje rowniez dochodzenie roszczen od sprzedawcy "niezgodnosc towaru z umowa" i na to mamy dwa lata takze prosze uwazac bo firmy czesto probuja sie od tego uwolnic
sugerujac nam zeby odrazu korzystac z gwarancji.

#80 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:28

No to przekonaliscie mnie. Jutro dzwonie do Ispotu i skladam zamowienie. Mam tylko nadzieje ze szybko mi sima zdejma.

#81 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2008 - 12:04

Poczytaj sobie o uszkodzonych iPhone'ach najpierw, i procedurach ich naprawy. Mnie to na razie skutecznie ostudziło.

#82 kacperoo

kacperoo
  • 3 postów
  • SkądPłock, PL

Napisano 29 sierpnia 2008 - 22:06

Dziś zakupiłem dwie sztuki 16 gigowego iPhone 3G. Powiedzieli mi, że po 3 września będą zdejmować. Tylko pokazać się z fakturką :)

#83 bre

bre
  • 214 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 14:44

kolejny raz powtórzę że szczerze w to wątpię że tak to będzie wyglądać. DevTeam wypuści nową wersję Pwnage i tak zdejmą locka z iPhone'a :) było kiedyś w jakimś sklepie internetowym bodaj w techmarket (żebym nie skłamał) że sprzedawali iPhone'a pierwszej generacji "odblokowanego". cudzysłów dlatego że raczyli zablokowanym iPhonem a dodatkowo dawali ZiPhone i - radź sobie sam ;) więc nie liczyłbym na Erowe cudo na unlock :)
a tak w ogóle to czy w jakimś innym państwie taki numer był? ;P (oczywiście pomijając te w których sprzedaż bez simlocka jest narzucona przez prawo)

tylko, ze legalnie unlockowany to co innego. apple ma w bazie imei legalnie odblokowanego telefonu i po aktualizacji ciagle bedzie odblokowany.

na allegro ostatnio wysyp iphoneow, ktore ludzie odpsrzedaja dla zysku. tylko ze malo kto chwali sie, ze sa z simlockami, ktorych wczesniej czy pozniej da sie pozbyc, ale raczej nie w legalny sposob. problem moze byc rowniez z gwarancja u operatora, jak ktos kupil z abo i pozbywa sie. problem dla kupujacego taki telefon.

#84 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:31

na allegro ostatnio wysyp iphoneow, ktore ludzie odpsrzedaja dla zysku. tylko ze malo kto chwali sie, ze sa z simlockami, ktorych wczesniej czy pozniej da sie pozbyc, ale raczej nie w legalny sposob.

No to chyba jak się kupuje na Allegro, to właśnie z simlockiem swojego operatora, nie?

problem moze byc rowniez z gwarancja u operatora, jak ktos kupil z abo i pozbywa sie. problem dla kupujacego taki telefon.

Dlaczego uważasz, że może być problem z gwarancją?

#85 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:34

7 września iPhone wchodzi do sprzedaży internetowej na BestBuy, więc ceny na allegro itp spadną duuużo :) btw orientuje się ktoś czy BestBuy mogłoby wysłać do Polski produkt?

#86 combos

combos
  • 105 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:43

BestBuy to nie Polska i ceny tak szybko w Polsce nie spadna - na pewno nie zaraz po 7 wrzesnia

#87 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:45

7 września iPhone wchodzi do sprzedaży internetowej na BestBuy, więc ceny na allegro itp spadną duuużo :) btw orientuje się ktoś czy BestBuy mogłoby wysłać do Polski produkt?

# iPhone 3G will be available for purchase at over 900 Best Buy stores offering AT&T 3G service.
# One iPhone per customer.
# Due to strong demand, they will not be eligible for pre-order.
# Walk Out Working™ with AT&T plan sign-up and iPhone configuration in store.

jak niby wejście do sprzedaży w BestBuy ma wpłynąć na allegro ?

#88 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:45

Ale przecież BestBuy będzie sprzedawał z kontraktem.

#89 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:46

no wiadomo że nie Polska (niestety) ale ludzie kupując tam opychają na Allegro przecież ;) a że od razu po 7 to wiadomo ;P po premierze (11.07) też trzeba było poczekać póki się oryginały pojawią na allegro.

# Walk Out Working™ with AT&T plan sign-up and iPhone configuration in store.

ale rzeźnia -_- nie zauważyłem tego. no to się nic nie zmieni ;D
myślałem że to będzie tak, że zamówisz sobie online telefonik i "będziesz miał obowiązek" zaktywować go w domu, ale tego nie zrobisz i wyjdzie dużo taniej... :(

#90 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:51

Pytanie od nowego posiadacza Iphone'a 3G ;p Jezeli w srode pojde do Ery , sciagna mi sim locka i wloze karte plusa - to bedzie mi normalnie telefon dzialal od razu - czy bede musial wklepac kilka ustawien dla sms , zeby w ogole drzwonic itp ? Dzieki za odpowiedz . Kupilem w Ispocie i mam sima na ere i obecnie mam tak-tak , kupilem starter za 9zl zeby sie pobawic ;p

#91 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2008 - 00:37

W BestBuy są na abonament - te same co w AT&T i Apple Store.

#92 bre

bre
  • 214 postów

Napisano 01 września 2008 - 10:03

Dlaczego uważasz, że może być problem z gwarancją?

bo ludzie glownie kupuja tak, zeby miec bez abo. jak ktos kupi i nie ma abo czyli nie kupil telefonu razem z podpisaneim badz przedluzeniem umowy to moze miec problem. chyba ,ze bedzie bezposrednio z apple rozmawial, bo standardowo ma rok gwary plus ewentualnie rok dodatkowo jak wykupi applecare.

#93 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 września 2008 - 13:38

Nie widze swojego posta ale mniejsza o to . Zapytam ponownie- jak sciagna mi sim locka w erze , wloze karte Plusa - telefon od razu dziala , bede mogl drzwonic wysylac sms , czy trzeba ustawic to jakos ,jak tutaj na forum kiedys widziales poszczegolne sieci ?

#94 Bartilemieux

Bartilemieux
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2008 - 17:20

podpinam się do pytania :>

#95 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 01 września 2008 - 17:47

bo ludzie glownie kupuja tak, zeby miec bez abo. jak ktos kupi i nie ma abo czyli nie kupil telefonu razem z podpisaneim badz przedluzeniem umowy to moze miec problem. chyba ,ze bedzie bezposrednio z apple rozmawial, bo standardowo ma rok gwary plus ewentualnie rok dodatkowo jak wykupi applecare.

:?:

#96 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2008 - 18:02

Ja też nie zrozumiałem. ;-)

#97 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 02 września 2008 - 10:54

koralgol nie zna pojęcia gwarancja producenta, nie przejmujcie się ;)

#98 bre

bre
  • 214 postów

Napisano 02 września 2008 - 12:04

czego nie rozumiesz. operatorzy rozprowadzaja iphoney tylko z umowami abo czyli nie bedziesz mogl reklamowac u nich nie bedac abonentem. proste i logiczne, a apple standardowo daje jeden rok plus drugi jak wykupisz applecare.

#99 Lordcooler

Lordcooler
  • 1 postów

Napisano 02 września 2008 - 14:51

A co się stanie np. z funkcją visual voice mail po legalnym zdjęciu simlocka ery i włożeniu karty plusa?

#100 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 16:11

czego nie rozumiesz. operatorzy rozprowadzaja iphoney tylko z umowami abo czyli nie bedziesz mogl reklamowac u nich nie bedac abonentem. proste i logiczne, a apple standardowo daje jeden rok plus drugi jak wykupisz applecare.

To jakim cudem można w Erze i Orange kupić bez abo?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych