Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Polsce dostępny bez simlocka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
255 odpowiedzi w tym temacie

#51 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 sierpnia 2008 - 14:17

Cytat

Bo trzeba sie udac do SALONU Ery a nie do jakiegos punktu, punkciku, okienka czy jak to nazwiecie. Radze zajrzec dokladnie na strone Ery i poszukac Salonu nie przedstawiciela, sklepu firmowego czy punktu obslugi klienta najblizej was.

Dzisiaj bylem w Erze. Pogadalem najpierw z ekspedientka, pozniej polazlem do kierownika salonu.

z iPhone kupionego bez zobowiazan i bez umow w salonie Ery lub w iSpocie bedzie mozna za darmo sciagnac simlocka oczywiscie jesli bedzie to technicznie mozliwe, a technicznie mozliwe stanie sie najwczesniej 3CIEGO WRZESNIA bo wtedy maja otrzymac od apple "procedury" czyli zestaw kodow aktywacyjnych, kazdy unikalny dla kazdego iPhone (identyfikacja za pomoca IMEI). To by bylo tyle, wiadomosc z pierwszej reki - od zrodla. Osoby odpowiedzialnej za wprowadzanie iPhone we Wroclawiu

Masz to na papierze? Bo jak nie to ta informacja jest nic nie warta.

#52 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:57

wiecie co? mi się wydaje że oni czekają na złamanie iPhone'a 3G przez Dev Team i wtedy będą ODPŁATNIE ściągać simlocki xD przeciętny zjadacz chleba nie będzie wiedział że jest publicznie dostępne takie cudo jak Pwnage Tool for iPhone 3G xD bo jeżeli byłaby możliwość odblokowania software'owo iP3G to ten program byłby już dostępny od dnia pojawienia się tego sofcika (szalony iphoneowy amerykanin zapłaciłby 2000$ za ten program (skoro płacą bez mrugnięcia okiem 800$ za miejsce w kolejce xD)) pozdro

#53 ipkiss

ipkiss
  • 42 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 19:45

imrik ma rację. Otrzymałem taką samą informację we Wrocławiu. Byłem w iSpot i zobaczyłem, że jest możliwość kupienia iPhone bez simlocka, tzn. najpierw jest simlock, ale po wizycie w salonie w Erze juz nie. Upewniłem się czy na pewno odblokują mi w Erze, kupiłem i pojechałem do Ery. Tam niestety otrzymałem informację, że PRAWDOPODOBNIE będą mieli kody odblokowujące 3. WRZEŚNIA. Wróciłem do iSpotu i oddałem telefon. Jak już będzie to potwierdzona informacja to kupię, teraz mogę powiedzieć, że byłem posiadaczem iPhone 3G ;-)

#54 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 23 sierpnia 2008 - 22:25

dziwnie zrobiłeś xD oddałeś kupionego iPhone'a bo na razie nie można odblokować? o.O a jaka to różnica czy kupisz teraz, poczekasz, pobawisz się (a nóż Dev Team urodzi Pwnage dla 3G xD) i odblokujesz jak już się pojawią te "kody odblokowujące" czy oddasz go i będziesz miał marzenia senne o tym że go masz ale go nie masz? xD a jak się okaże że jutro z rana będzie wielki BUM na iPhone'y i wszystkie z Polski wykupią? ;> ale bym sie smiał ;P lepiej leć i odkup xdd pozdro ;P

#55 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 sierpnia 2008 - 22:40

o.O xD xdd <-- jak widzę takie cuda, to się zastanawiam, czy dzieciaki powinny mieć dostęp do internetu

#56 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 24 sierpnia 2008 - 00:37

Cytat

Dum... mam Ci skany przyniesc? ;d

A tak serio - widzialem twoj temat i wydaje mi sie ze jestes niedoinformowany. Zapomniales zapytac sasiada, babci i wykladowcy oraz sprzataczki w pracy. Dostalbys nowe swieze informacje bez watpienia.

Udaj sie do salonu Ery we Wroclawiu na Szewska do Kameleonu. Podpytaj tam ludzi, jak nie bedziesz mogl nadal uwiezyc w to co tam uslyszysz to zapytaj o kierownika, moze bedzie. Niech wyjasni. Jesli nie bedzie chcial czy cos to powiedz ze jestes z portalu spolecznosciowego fanow Apple i jestes tu celem potwierdzenia wczesniej zaslyszanych informacji. W moim wypadku poskutkowalo i wyladowalem u kierownika.

Tak czy siak ja sobie poczekamjesczze do tego trzeciego i wtedy jesczze raz pojde i zasiegne jezyka u Ery. Nawet jak potwierdza to wroce do domu i bede sledzil watek. Moze sie znajdzie odwazny ktory sie podzili wiedza czy mu sie udalo czy nie.

#57 ipkiss

ipkiss
  • 42 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 06:33

nitro: gdybym mial na papierze ze 3-go wrzesnia beda potrafili sciagac simlocki to bym telefon zostawil, ale ze to teraz jest PRAWDOPODOBNIE to nie chcialbym miec bezuzytecznego telefonu do nie wiadomo kiedy. Teraz jest to 3. wrzesien, a 3. okaze sie ze 3. styczen... Mam swojego iPhone 2G, wiec nie jest zle. Moze i tak bedzie ze pozniej bedzie boom, ale tez moze okazac sie ze simlocki sciagaja dopiero za pol roku...

#58 JaQb_GD

JaQb_GD
  • 6 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 sierpnia 2008 - 08:53

Cytat

Ta sama info przekazał mi zaprzyjaźniony pracownik ERY z Gdańska. Coś musi być na rzeczy.

#59 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2008 - 09:04

Cytat

Dum... mam Ci skany przyniesc? ;d

A tak serio - widzialem twoj temat i wydaje mi sie ze jestes niedoinformowany. Zapomniales zapytac sasiada, babci i wykladowcy oraz sprzataczki w pracy. Dostalbys nowe swieze informacje bez watpienia.

Udaj sie do salonu Ery we Wroclawiu na Szewska do Kameleonu. Podpytaj tam ludzi, jak nie bedziesz mogl nadal uwiezyc w to co tam uslyszysz to zapytaj o kierownika, moze bedzie. Niech wyjasni. Jesli nie bedzie chcial czy cos to powiedz ze jestes z portalu spolecznosciowego fanow Apple i jestes tu celem potwierdzenia wczesniej zaslyszanych informacji. W moim wypadku poskutkowalo i wyladowalem u kierownika.

Tak czy siak ja sobie poczekamjesczze do tego trzeciego i wtedy jesczze raz pojde i zasiegne jezyka u Ery. Nawet jak potwierdza to wroce do domu i bede sledzil watek. Moze sie znajdzie odwazny ktory sie podzili wiedza czy mu sie udalo czy nie.

Nie rozumiesz. Chodzi mi o to że nie wszystko zależy tutaj od Ery. Apple też jest graczem. Poza tym może stać się milion innych rzeczy.

#60 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2008 - 09:38

Cytat

o.O xD xdd <-- jak widzę takie cuda, to się zastanawiam, czy dzieciaki powinny mieć dostęp do internetu

przedewszystkim nastolatki, to jest najgorszy gatunek

#61 adamouse

adamouse
  • 389 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 12:39

Mam takie same informacje jak imrik. Kupiłem iPhona bez umowy w iSpot (w Warszawie) i był tam akurat pracownik Ery, który powiedział mi, że SIMlocka będę mógł zdjąć w salonie Ery od 3 września. Akurat używam telefonu w Erze, ale i tak będę ściągał SIMLocka

#62 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 24 sierpnia 2008 - 12:42

Cytat

nitro: gdybym mial na papierze ze 3-go wrzesnia beda potrafili sciagac simlocki to bym telefon zostawil, ale ze to teraz jest PRAWDOPODOBNIE to nie chcialbym miec bezuzytecznego telefonu do nie wiadomo kiedy. Teraz jest to 3. wrzesien, a 3. okaze sie ze 3. styczen... Mam swojego iPhone 2G, wiec nie jest zle.
Moze i tak bedzie ze pozniej bedzie boom, ale tez moze okazac sie ze simlocki sciagaja dopiero za pol roku...

skoro masz iPhone'a 2G to rozumiem ;) nie wspomniałeś o tym wcześniej :)

Cytat

przedewszystkim nastolatki, to jest najgorszy gatunek

Cytat

ee macie coś do mnie, mocni w klawiaturze? tak jestem dużym dzieckiem ale to chyba lepiej niż być takim suchym zwapniałym ponurakiem jak co niektórzy, heee? -_-
emotikony są to takie śmieszne wymysły o dziwo nie NASTOLATKÓW a japońców którzy w rozwoju technologii nie mają sobie równych więc? służą do przekazania swoich emocji, zachowań, reakcji oraz mimiki twarzy których na forum i czatach nie da się pokazać więc pokazuje się w ten właśnie sposób! chyba że wy preferujecie metodę robienia sobie zdjęć i wklejania ich przy każdym zdaniu - jeśli tak to zrobię to dla was ;/ zacznę od teraz ...

#63 btd

btd
  • 83 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 15:39

Są emotki i emotki dzieci neo :-> Jak bardzo lubię klasykę anime, te emotki dzieci neo niby pochodzące z anime/mangi powodują chęć przeładowania shotguna i wypalenia w nie.

#64 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 24 sierpnia 2008 - 19:22

przykro mi, przebywając w jakimś towarzystwie przez dłuższy okres czasu nabiera się pewnych nawyków. czatuje dużo. dużo za dużo i ciężko mi nie emotować. nic na to nie poradzę. ale skoro wam to tak bardzo nie odpowiada to nie ma sprawy - nie będę się już odzywał ;/

#65 btd

btd
  • 83 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 19:28

Luzik. Jak dla mnie spoko, bo u Ciebie oprócz emotek jest treść :)

#66 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:24

z mojej strony też luzik, pozdrawiam

#67 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 24 sierpnia 2008 - 23:11

a z mojej strony powiem - skonczcie z tym offtopem lol. Smiejecie sie z infantylnosci innych sami nie bedac mniej emo - przepraszam, mniej mlodziezowi. Nie potnijcie sie tylko sznurowkami jak to przeczytacie. Modzi posprzataja i tak... Co do tematu. Wyglada na to ze czekamy do wrzesnia na pierwsze doniesienia udanego zdjecia simlocka z iPhona i wszyscy na hurra lecimy do iSpotow po iPhone, tak?

#68 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 24 sierpnia 2008 - 23:18

kolejny raz powtórzę że szczerze w to wątpię że tak to będzie wyglądać. DevTeam wypuści nową wersję Pwnage i tak zdejmą locka z iPhone'a :) było kiedyś w jakimś sklepie internetowym bodaj w techmarket (żebym nie skłamał) że sprzedawali iPhone'a pierwszej generacji "odblokowanego". cudzysłów dlatego że raczyli zablokowanym iPhonem a dodatkowo dawali ZiPhone i - radź sobie sam ;) więc nie liczyłbym na Erowe cudo na unlock :) a tak w ogóle to czy w jakimś innym państwie taki numer był? ;P (oczywiście pomijając te w których sprzedaż bez simlocka jest narzucona przez prawo)

#69 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2008 - 07:57

Ješli dobrze pamiętam to u nas mają obowiązek go zdjąć na żądanie po zakończeniu promo albo w przypadku jej braku.

#70 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 sierpnia 2008 - 08:09

Info z Katowice:
Ja pojechalem i kupilem.
Z ERY od kierownika w Katowicach dostalem zapewnienie, ze SIM-Lock bedzie mozliwy do zdjecia za free od 3 wrzesnia, polecil mi takze abym kupil doslownie obok w salonie iSpot wiec kupilem i czekam grzecznie.
Tak przy okazji Era iPhona sprzedaje w specjalnych "promocyjnych" taryfach ale nie jestem pewny czy nie oplaca sie kupic bez promocji, a umowa zwiazac sie tylko na abonament, a cena iPhone wroci sie po roku jesli ktos sporo rozmawia.
Ale nie badalem tego dokladnie bo jestem klientem Plusa. W Erze jest darmowy dostep do ich HotSpotow i to mnie w chwili wolnej zacheci do zapoznania sie z jej oferta dokaldniej.

Jesli kogos interesuja moje osobiste uwagi na goraco do nowej iPhone wzgledem starej to prosze:

Ogolnie to nie jestem osobiscie pewny czy poprzednia wersja, ktora uzywam jest "gorsza"...

Safari - pechowo moze trafilem na strone Apple na ktorej stronie iPhone sie wiesza potem caly resetuje za kazdym rzem
Ze strony glownej wchodzicie do iTunes\Download iTunes\ jeszcze raz dowload po prawej stronie\... i bec.
W pierwszej generacji z 1.4 dziala doskonale.

Appstore - musisz miec konto iTunes aby pobrac program nawet Free do tego ma dojscia do softu ktory byl dla mnie tak uzyteczny w iPhone I np encyklopedia np. conventer (juz platny) niektore gry :(. Do tego przeczytajcie sobie warunki umowy. Osobiscie nie rozumiem dlaczego moze gokrzystac tylko na terenie PL? Przeciez karta kredytowa jest taka sama? :( oraz inne warunki o odpowiedzialnosci iTunes. Osobiscie malo ufam temu kto by chcial dysponowac moimi pieniedzmi i bedzie trzeba zalozyc nowe osobne konto na takie platnosci z z osobna karta bo PayPal nie jest uwzgledniona.

Soft - kurka za nic nie pojmuje dlaczego do teraz Apple nie wprowadza tak waznej funkcjonalnosci jak "To due" ktora jest przeciez czescia Mail...

Obudowa - Ksztalt nowej obudowy utrudnia obsluge na biurku czy innej plaskiej powierzchni. Tyl telefonu ma profil kolyski ;( czesto tak korzystalem z tel np na spotkaniu kiedy w drugiej dloni mam np. dlugopis. Nawet przesuniecie unlock wprawia go chybotanie :(. Rozwiazaniem jest etui.
Plus taki ze lepiej trzyma sie w dloni i to tworzywo nie jest takie sliskie jak alu - ale czy bedzie tak wytrzymale na upadki i nie bedzie od razu pekac zobaczymy...?
Czarna obudowa to tez swietny sposob na odciskanie swoich linii papilarnych i jest troche elektrostatyczna co uwielbia kurz...

GPS - no fajnie ale bez normalnej nawigacji to jakos srednio to sie przydaje jak na razie. Z utesknieniem czekam na np. automape

BRAK Docka - trzeba kupic osobno?! do starego pasuje jak sie go mocno wcisnie ale wyskakuje wiec moze zastanowie sie na opilowaniem tych 2-3 mm bo w sklepi nie ma tych fajnych malutkich i praktycznych dokow jakie byly dolaczane do pierwszej wersji (sa tylko na wystawkach)

To tyle. Dzis moze jak bede mial czas bede kombinowal jak wgrac instalera.

#71 baart

baart
  • 198 postów
  • SkądKazimierz W-wa Dębki Zakopane

Napisano 25 sierpnia 2008 - 11:57

Cytat

z iPhone kupionego bez zobowiazan i bez umow w salonie Ery lub w iSpocie bedzie mozna za darmo sciagnac simlocka oczywiscie jesli bedzie to technicznie mozliwe, a technicznie mozliwe stanie sie najwczesniej 3CIEGO WRZESNIA bo wtedy maja otrzymac od apple "procedury" czyli zestaw kodow aktywacyjnych, kazdy unikalny dla kazdego iPhone (identyfikacja za pomoca IMEI). To by bylo tyle, wiadomosc z pierwszej reki - od zrodla. Osoby odpowiedzialnej za wprowadzanie iPhone we Wroclawiu

dokładnie taka samą informacje uzyskałem w Salonie Ery w Warszawie, gdy kupiłe Iphone'a 16gb za 2199 zł bez żadnej umowy i bez pre-paidu
(chcociaz przez godzine nie chcieli mi sprzedaz tłumacząc że zarząd zabronił sprzedawania bez umowy sic! - ale w końcu sprzedali)

#72 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 25 sierpnia 2008 - 14:39

Cytat

Co do zdejmowania blokady: Tak, Era będzie zdejmowała blokadę dla klientów, którzy u nas kupili iPhone.

Powyższa informacja ze sklepu iSpot'a. Mam nadzieję, że się spełni :-)

#73 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 25 sierpnia 2008 - 16:06

Spełnic sie spełni...;]

#74 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 sierpnia 2008 - 00:24

jesli ta sama informacja pochodzi z Wrocławia, z Torunia i z Warszawy to znaczy, że coś w tym musi być. Dzisiaj oglądałem mejla służbowego jakiego dostali pracownicy iSpotu od Pani odpowiedzialnej za wprowadzenie iPhone na rynek z informacją, że iPhone kupiony w iSpocie będzie miał za darmo ściągnięty simlock Ery i że taka możliwość pojawi się we wrześniu (nie było żadnych konkretnych dat). BTW mejl był nie z kierownictwa Ery tylko z firmy, która w imieniu Apple wprowadza iPhone na swój rynek - tej samej która iPhone będzie też serwisować. Mejl przyszedł do nich już w tamtym tygodniu.

#75 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:27

Mnie w kaliszu tez mowili o zdejmowaniu sima w erze jak ich o to zapytałem tylko ze nie wiedza co z gwarancja:P no ale mozliwsoc napewno bedzie i mowili o jakies kaucji 500 zł czy cos;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych