Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#76 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:14

Hehe, walki o czytelnika? :] Panowie, uwierzcie, nas nie bardzo interesuje kto miał pierwszy news - liczy się, aby był prawdziwy. :] To które info jest prawdziwe? Bo jak sobie pomyślę to w sumie dobrą zagrywką ze strony Orange byłoby puszczenie ploty o drogich taryfach, a w dniu promocji pokazać, że wszystko jest znacznie tańsze i na zupełnie innych zasadach. Taka teoria spiskowa, ale w marketingu wszystko jest możliwe, a puszczanie plot się zdarzało wiele razy. :]

#77 AleksanderGames

AleksanderGames
  • 172 postów
  • SkądWarszawa koło Pćinowa

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:18

500MB limitu w Orange Free Standard oraz Business Everywhere Standard za 150 zł oraz 250 zł w takim telefonie jaki iPhone??? Ktoś tu chyba zsumował ich obecną usługę czyli 99 zł za internet 500 MB i 65 zł za rozmowy 170 minut (średnio). Zakup iPhona w umowie na 24 miesiące oznacza, że z kasy za urządzenie (dla 8GB to będzie 400 zł), kupujecie iphona za 199$ (jak w reklamie, reklama tutaj nie kłamie) Orange już ma zwrot kosztów. Dodatkowo ponadto zyskuje nowych klientów, a raczej nowe umowy jeśli przyjąć, że obecni też się skuszą (5 tys. klientów u operatora to nie jest dużo, chodzi raczej o prestiż - np. na Niemcy przypadło 20 tys. komórek - widać tutaj pewną proporcję, pewnie Apple wyceniło kiedyś tam, że na każdy milion europejczyka wystarczy 4 tys. komórek) oraz sprzedany pakiet internet + rozmowy - czyli u każdego operatora po prostu przybędzie 5 tys. nowych użytkowników Internetu i telefonii komórkowej. Ale ponieważ iPhone jest bardzo mocno zintegrowany z Internetem to trzeba liczyć plus dodatkowe 30 zł. Średnio Orange zarobi po 1000 zł na każdym, za samo posiadanie iPhona po 24 miesiącach. Co oznacza 5 mln zł do kieszeni. Not bad....

#78 tomaszsp3

tomaszsp3
  • 43 postów
  • SkądTrzcianka

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:27

tak patrząc jak ten wątek szybko przyrasta, można stwierdzić, iż nocne czuwanie już się rozpoczęło... Ale od czego są wakacje :)

#79 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:29

tak sie zastanawiam i chyba dam se siana z tym ajfonem :) Wole ultrajasny obiektyw sigmy f1.4 :D

#80 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:29

w erze jest cos dla stalych klientow - przystepniejsze abonamenty
a orange jak zwykle sra na stalych klientow

TO TAK JAKBYM SLYSZAL KLIENTOW ERY :D HEHEHE

od premiery cen ery sledze kazdy watek... serio sam juz nie wiem co lepsze.

Ja siedze w plusie i oby nie bylo tak ze odejde do orange 110 a plus benc iP 16gb za 300zl przy abo 100zl, 300min, 24mc, nieograniczony net, czapeczka plusa... pozatym nie ma to jak dobre zielone.. :D

#81 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:31

A czy tzw. redaktorzy tzw. redakcji MyApple.pl raczą wyjaśnić dlaczego w dziale News pojawił się "njuz" zerżnięty po blisko trzech godzinach z AppleBlog Pawła Nowaka, prawie w ogóle nie przeredagowany i podkręcony wzmianką o "naszych informatorach"? Przecież to jest żenujące. Nie bawcie się w media, jeśli nie rozumiecie najbardziej elementarnych zasad świata mediów.

tak patrząc jak ten wątek szybko przyrasta, można stwierdzić, iż nocne czuwanie już się rozpoczęło...
Ale od czego są wakacje
:)

Eee, od nauki do sesji poprawkowej? :|

---- Dodano 18-08-2008 o godzinie 23:33 ----

Ja siedze w plusie i oby nie bylo tak ze odejde do orange 110 a plus benc iP 16gb za 300zl przy abo 100zl, 300min, 24mc, nieograniczony net, czapeczka plusa... pozatym nie ma to jak dobre zielone.. :D

Stary, jak tych ajfonów będzie z pierwszego rzutu ponad 10 000, a jeszcze do tego ludzie przywiozą zza granicy to za dwa miechy kupisz już nowy lub lekko używany za 1000zł na Allegro. A bez telefonu dostaniesz do tego taryfę-wymiatacza. :)

#82 combos

combos
  • 105 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:34

niestety ja pomarancz

#83 bajkal

bajkal
  • 37 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:44

to zamieszanie z info zaczyna być bardzo denerwujące...

#84 Vrael

Vrael
  • 59 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:51

od premiery cen ery sledze kazdy watek... serio sam juz nie wiem co lepsze.

Jeśli chcesz możesz przenieść numer.
Też jestem w Plusie i bym chciał iPhone ale ceny są dla mię za wysokie niestety.

#85 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:51

Juz widze te tlumy ludzi co beda walic do mnie do serwisu z ifonami :)

#86 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 sierpnia 2008 - 22:55

Jeśli chcesz możesz przenieść numer.
Też jestem w Plusie i bym chciał iPhone ale ceny są dla mię za wysokie niestety.

wiaze sie to z jakimis kosztami? i jak mam przeniesc numer? jezeli wiesz prosze najlepiej o kontakt mailowy: blac_ks@o2.pl

jeszcze nie rozwiazalem umowy z plusem - 9 wrzesnia mam termin obrachunkowy

co mam zrobic by zachowac nr?

---- Dodano 18-08-2008 o godzinie 23:57 ----

Juz widze te tlumy ludzi co beda walic do mnie do serwisu z ifonami :)

A to niby dlaczego??? abo na menela a sprzet do ciebie? jak cos to pamietaj ze jestesmy kolegami:]

#87 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:04

Oferta ssie. Policzcie sobie. Pomijam ilość minut bo nie o to w tym telefonie chodzi. Skupmy się na internecie. W Erze za 95zł nowy klient otrzymuje 500MB. U Pomarańczowych za 150zł klient otrzymuje 1GB na dane przychodzące. Za 500MB w Erze klient musi dopłacić 600zł. Proste? Już wiecie dlaczego Era ssie?

#88 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:10

Jesli ktos celuje w oferte 150-200 to Era juz wg mnie ma lepiej. Prawie drugie tyle minut (350 w porownaniu do 200), internet 2gb w porownaniu do 1gb, telefon polowe tanszy (o ponad 300zł) i chyba lepsze pokrycie netu w Polsce, a dla mnie w lepszych miejscach hotspoty. Tutaj za 45zl roznicy otrzymujemy sporo solidniejsza oferte od ERy. Jesli ktos natomiast mysli miedzy 95zl a 150zl to jednak Orange daje lepsza oferte za 150zł wartą tych 50zł wg mnie.

#89 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:22

Laza i obys mial racje !!! 100 zl za abonament moge dac. Ale 150 juz nie...
Czek this out !!
GSMonline.pl - iPhone 3G w Orange - cennik waĹźny od 22 sierpnia

Dla stałych klientów abo 100 zł cena iphona 200 - 300 zł. Mogę się również zgodzić :)
Tak szczerze te ceny i tak się zmienią w 10 %. A pamiętacie 2 miechy temu jak gadaliście że u nas będą kosmiczne ceny.... teraz śmiać się chce, sam telefon nie jest drogi (dla tych co mają flotę - a ja nie mam, sam fakt).
Pozdro

#90 tomaszsp3

tomaszsp3
  • 43 postów
  • SkądTrzcianka

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:43

Zamknęli chwilowo portal orange... Chyba coś na rano szykują...

#91 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:46

w erze jest cos dla stalych klientow - przystepniejsze abonamenty
a orange jak zwykle sra na stalych klientow

Potwierdzam … niestety :-x

#92 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:48

Oj nie zgodzę się powyżej, będzie też i dla stałych klientów, zobaczycie i też potwierdzicie :)

#93 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:48

Pierwsze 1000 osób, które zakupi u nich iPhone'a dostanie cukierka, którego będzie można zjeść w ciągu 2 następnych cykli rozliczeniowych.

#94 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:50

Zamknęli chwilowo portal orange... Chyba coś na rano szykują...

Komunikat ze strony Orange.pl :

"Przepraszamy, portal Orange.pl jest chwilowo niedostępny.

Specjalnie dla Was przygotowujemy zupełnie nową ofertę. Wkrótce poznacie szczegóły, ale już dziś zapraszamy do korzystania z nowych, prostych taryf abonament i mix oraz do zapoznania się z przebudowanym portalem.

Zespół Orange.pl"

Oj nie zgodzę się powyżej, będzie też i dla stałych klientów, zobaczycie i też potwierdzicie :)

To tylko moja opinia.

Pierwsze 1000 osób, które zakupi u nich iPhone'a dostanie cukierka.

HAHAHA

#95 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:52

Tak szczerze to bym zadzwonił do kogoś .....(ale późno) a dziś mi mówiła ta osoba, ale byłem mocno skupiony w robocie i nie słuchałem za dobrze, że będzie oferta dla stałych klientów abo 100 zł i koszt 200 - 300 zł Iphon 3G, jak coś to jutro prześle informacje dla stałych klientów, a tak a pro po to stały klient w Orange jest inaczej rozpatrywany.

#96 tomaszsp3

tomaszsp3
  • 43 postów
  • SkądTrzcianka

Napisano 18 sierpnia 2008 - 23:57

Tak szczerze to bym zadzwonił do kogoś .....(ale późno) a dziś mi mówiła ta osoba, ale byłem mocno skupiony w robocie i nie słuchałem za dobrze, że będzie oferta dla stałych klientów abo 100 zł i koszt 200 - 300 zł Iphon 3G, jak coś to jutro prześle informacje dla stałych klientów, a tak a pro po to stały klient w Orange jest inaczej rozpatrywany.

Tak!!!
Stały klient jest inaczej rozpatrywany, tzn. GORZEJ!!! Przekonałem się o tym kilkakrotnie, za każdym razem pisałem rezygnację i dopiero to pomagało. Odzywali się na dzień przed rozwiązaniem umowy i wtedy dopiero coś można było uzyskać.!!!

#97 slowakpol

slowakpol
  • 49 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:00

ktos ma chyba zlego informatora... ;)

#98 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:07

oby sie nie okazalo ze my mamy zlego ;] albo ze orange wypuszcza mylace przecieki.

ja pierdziele.. ja juz sto razy wszystko liczylem. jak bedzie cos lepszego to niech lepiej podswitla to kolorem z napisem "to pakiet dla blacka!!!" wrrr

#99 sAYo

sAYo
  • 33 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:07

Ktoś chyba nie czytał wszystkich stron tego tematu...

#100 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 00:11

W sumie to można było ułożyć własny cennik, obrobić trochę w PS, aby profesjonalnie wyglądał i puścić na jakiegoś bloga jako "pracownik Era". Zdaje się, że nawet ktoś tak zrobił. ;-) Chcecie pomóc Erze? Odejmijcie od ich cen 30% i puścicie w net plotę z takim podrobionym cennikiem Orange. Frustracja w dniu premiery gwarantowana. ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych